Yine ben.. Yine gebelik stresim

Endokrin uzmanları dahiliye uzmanlarından daha hassas davranıyorlar.
Ekstra strese girmişsin, anlıyorum. Ben alt tarafı bir kimyasal gebelik geçirdim diye gebeliğimin başını keseydi kalpti derken kendime zehir etmiştim. Senin kat be kat zor. Stresin normal.

Benim de şekerim vardı. Olacağını biliyordum öncesinde de. Yine de nasıl salaksam şeker yüklemesine kadar hiç dikkat etmedim. 12 haftada 12 kilo almıştım.

Doktorum hop dedi de erken yaptırdı yüklemeyi. Açlık normal, birinci saat 200 küsür, ikinci saat 140 küsürdü. Üçüncü saatte açlığın altına düşüyordu. Öncesinde de öyle, hipoglisemiye çok sık girerdim, hala girerim. Diyabetten kaçışım yok.

İnsülin kullanmadım buna rağmen. Verseler kullanırdım. Sadece diyet yaptım. Bebeğim kiloluydu ama çok değildi, boyu da fazla uzundu diye etkilenmediğini düşündüler.

Klasik diyet yaptım, ama bir kere hiç unutmuyorum balık tutmaya giderken canım istedi yolda tatlı yedim. İnsan olmadığım için iki kase yedim. Şeker fırlayınca uyuyorsun malum, ben arabadan inemedim. Ön koltukta uyudum öylece. Balık tutmaya hava almaya deniz kenarına gidip arabada uyuyup döndüm.

Bunlar biliyorum şu an sana çok uç geliyor. Aklın almıyor belki de.

Ben şekerimi hiç ölçmedim. Anlıyorsun çünkü. El ayak titriyorsa hipoglisemi, uyuyorsan yüksek. Doktor o zaman da özellikle ölçmememi istemişti. Üniversite sınavı sonucu bekler gibi davranma, vücuduna düzgün davran sana denge kuracak o demişti. Haklı çıktı.

Genelde dikkat ettim ama arada kaçamak da yaptım. Eski nickimle konum vardı burada. Komşular her gün kek pişiriyor gibi geliyordu öyle kokuyordu ağlıyordum ama bulunca da az da olsa yedim.

12 haftada 12 kilo sonrası gebeliği totalde 16 kilo ile tamamladım.

Kızım 3700 küsür gramla doğdu, yüksek mi evet ama çok değil. Boyu da çok uzundu. Yani sadece karın çevresi değil, kafa da boy da karın çevresi de hep 42 43 hafta ile uyumluydu 38. Haftada. Sezaryen doğum yaptım.

Doğum sonrası da sorun yaşamadık. Sarılık oldu sadece. Anasının kan grubu dururken babasının kan grubunu alırsa zaten sarılık olur demişlerdi. Bilimsel mi bilmem, bizde tuttu.

Bazen gerçekten her şeye müdahale edemeyiz evhamlı, benim kadar gevşek davran asla demiyorum öyle öneri mi olur, ama bu kadar da stres yapma. Bazı şeyleri akışına bırak. Diyetine dikkat et, insülin kullan ve sakin ol. Yapabileceğinin en iyisi bu, fazlasını neden yapamıyorum diye düşünme çünkü fazlası yok.

İlerliyor haftaların güzel güzel. Puzzle ıyi fikir, mandala boyamak da güzel olur.

Her işin yolunda gitsin.

Evhamlı sana tekrar söylüyorum senin olayın stres kaynaklı bu şekilde kendine de bebeğine de zarar veriyosun haberin olsun. Bu tarz ilaçların bir süresi olur örneğin bir hafta kullanırsın sonra herşey düzene girer gibi. Aşırı gerginliğinden bir kurtulursan bebeğin için daha iyi olacak :dua:

Keşke bunun bir açma kapama düğmesi olsa gibigibiyim 😃

Stres öyle tek güne bagli degil ki. Ve bilinç alti çok önemli. Yani sürekli bilinç altinda geziyor bu durum.
Ve burda konular açmanin yerine bence doktora danis. Yani bunca soru var kafanda niye hemen doktora danismiyorsun?

Ve bu konuda bilgim yok ama vücüdün biraz zamana ihtiyaci yokmu? Hemen insulin aldin diye hemen etki yapmaz ki? Biraz zaman vermen gerekmezmi? Biraz meditasyon, nefes egsersizleri felan yap. Hamileyken kanser oldugunu ögrenen kadinlar var. Seker daha viz birsey. Neticede düsürmek içinde hersey yapiyorsunuz. Benim bildigim kadari ile evet dikkat edilmesi gereken birsey ama agir bir sorunda degil ayni zamanda.

Doktora danışmadım demedim ki
Doktordan hemşireye diyetisyene herkese danıştım
Ama burada motivasyon yorumları okumak ya da benzer öyküleri duymak bana iyi geliypr.

Endokrin uzmanları dahiliye uzmanlarından daha hassas davranıyorlar.
Ekstra strese girmişsin, anlıyorum. Ben alt tarafı bir kimyasal gebelik geçirdim diye gebeliğimin başını keseydi kalpti derken kendime zehir etmiştim. Senin kat be kat zor. Stresin normal.

Benim de şekerim vardı. Olacağını biliyordum öncesinde de. Yine de nasıl salaksam şeker yüklemesine kadar hiç dikkat etmedim. 12 haftada 12 kilo almıştım.

Doktorum hop dedi de erken yaptırdı yüklemeyi. Açlık normal, birinci saat 200 küsür, ikinci saat 140 küsürdü. Üçüncü saatte açlığın altına düşüyordu. Öncesinde de öyle, hipoglisemiye çok sık girerdim, hala girerim. Diyabetten kaçışım yok.

İnsülin kullanmadım buna rağmen. Verseler kullanırdım. Sadece diyet yaptım. Bebeğim kiloluydu ama çok değildi, boyu da fazla uzundu diye etkilenmediğini düşündüler.

Klasik diyet yaptım, ama bir kere hiç unutmuyorum balık tutmaya giderken canım istedi yolda tatlı yedim. İnsan olmadığım için iki kase yedim. Şeker fırlayınca uyuyorsun malum, ben arabadan inemedim. Ön koltukta uyudum öylece. Balık tutmaya hava almaya deniz kenarına gidip arabada uyuyup döndüm.

Bunlar biliyorum şu an sana çok uç geliyor. Aklın almıyor belki de.

Ben şekerimi hiç ölçmedim. Anlıyorsun çünkü. El ayak titriyorsa hipoglisemi, uyuyorsan yüksek. Doktor o zaman da özellikle ölçmememi istemişti. Üniversite sınavı sonucu bekler gibi davranma, vücuduna düzgün davran sana denge kuracak o demişti. Haklı çıktı.

Genelde dikkat ettim ama arada kaçamak da yaptım. Eski nickimle konum vardı burada. Komşular her gün kek pişiriyor gibi geliyordu öyle kokuyordu ağlıyordum ama bulunca da az da olsa yedim.

12 haftada 12 kilo sonrası gebeliği totalde 16 kilo ile tamamladım.

Kızım 3700 küsür gramla doğdu, yüksek mi evet ama çok değil. Boyu da çok uzundu. Yani sadece karın çevresi değil, kafa da boy da karın çevresi de hep 42 43 hafta ile uyumluydu 38. Haftada. Sezaryen doğum yaptım.

Doğum sonrası da sorun yaşamadık. Sarılık oldu sadece. Anasının kan grubu dururken babasının kan grubunu alırsa zaten sarılık olur demişlerdi. Bilimsel mi bilmem, bizde tuttu.

Bazen gerçekten her şeye müdahale edemeyiz evhamlı, benim kadar gevşek davran asla demiyorum öyle öneri mi olur, ama bu kadar da stres yapma. Bazı şeyleri akışına bırak. Diyetine dikkat et, insülin kullan ve sakin ol. Yapabileceğinin en iyisi bu, fazlasını neden yapamıyorum diye düşünme çünkü fazlası yok.

İlerliyor haftaların güzel güzel. Puzzle ıyi fikir, mandala boyamak da güzel olur.

Her işin yolunda gitsin.

Ben günde 6 kez ölçüyorum çünkü endokrin bir çizelge verdi. Doldurup 3 hafta sonra gitmemi söyledi. Ama eşime ölçtüreceğim artık. GÖrmek istemiyorum

Ben sadece 5.5 kilo aldım. Doktorum hiç şeker beklemiyordu. O da şaşırdı. Haklısın biraz salsam iyi olacak. Belki kendiliğinden bile düzelir

Acaba bi süre 5-6 gün ölçmesen mi şekerini? Nasılsa ilacını da kullanıyorsun artık bir aksilik olucak değerlerde zaten değilsin. Bir unutmaya çalışsan hayatına normal devam etmek için başka şeylerle kendini meşgul etsen?

Aslında mantıklı ama 2 günün ortalamasını alıyorum. Belirli bir değerin üstündeyse insulini 2 birim arttırıyorum, altındaysa 2 birim azaltıyorum. Bunu yapabilmem için ölçmem şart ama eşime ölçtürüp not tutturacağım. Değerleri görmek sinirimi bozuyor benim

Doktora danışmadım demedim ki
Doktordan hemşireye diyetisyene herkese danıştım
Ama burada motivasyon yorumları okumak ya da benzer öyküleri duymak bana iyi geliypr.

Tamam da hani korku ve sorular içinde yasamaktansa, bilimsel cevaplar almak daha iyi degilmi?
Herkesin kendini rahatlatma biçimi farklidir sanirim. Beni sadece doktorun dedikleri rahatlatirdi.

Ve bu konuda uzmansin diye okudum. O halde stresin herseyden çok daha zararli oldugunu bilmelisin. Burda konular açmak seni rahatlattigini saniyorsun fakat mesajlari okuyarak bile bu olay zihninde gündeme geliyor. Bence daha iyisi bu olayi biraz unutmaktir. Konu açma. Aklina takma. Normal bir hamilelikmis gibi davran. Evet yine diyetini uygula fakat bu kadar kontrolcü olma.

Niye biliyormusun? Bügün bu diyettir/sekerdir, yarin cocuk dogunca çok daha farkli sorunlar ile karsilasacaksin. Lohusa depresyonu olman kesin oluyor. Harika annelik diye birsey yok. Neticede halen bir insaniz. Beser sasarizda. Bu kadar konrolcü olmak seni yipratir ve bebegede iyi yansimaz.

Aslında mantıklı ama 2 günün ortalamasını alıyorum. Belirli bir değerin üstündeyse insulini 2 birim arttırıyorum, altındaysa 2 birim azaltıyorum. Bunu yapabilmem için ölçmem şart ama eşime ölçtürüp not tutturacağım. Değerleri görmek sinirimi bozuyor benim
Bence de öylesi mantıklı olur gözlerini kapa ve kendini eşine teslim et :KK72::KK72::KK72:

Son düzenleme:
Gebelikte aclik 90 hatta 80’lerde olmasini tercih ediyorlar. Tokluk da 120 ya da 130’u gecmesin diyorlar. Bir endokrinologla gorusun. Ben endokrinolog ve diyabet hemsiresiyle duzenleyebilmistim

Benimde sekerim yuksekti gebelikte ama sizin bunun uzerine ekstra bir durumunuz daha var, stres.
Stresde bebegi etkiliyor bunuda dusunup biraz rahatlayin.
Simdi daha erken haftalardasiniz ileriki haftalarda bu kadar strese surekli kasilmalar yaşarsiniz yapmayin.
Gebelikte bir anlik stres bile karninizin kas kati olmasina sebep olabiliyor.
O yuzden kendinizi teskin edin sakin olun

Yaa teşekkür ederim 🥰
Evet tuz biber oldu bu da
6 haftadır yatıyorum bebek erken doğmasın diye
Hem yatıyorum, hem diyet yapıyorum, hem hava sıcak duş hakkım haftada 1 yanıyorum hem de şeker
Strese girmemek elimde değil şu aşamada ama kendimi telkin etmeye çalışacağım

duş niye sınırlı

kalkma yattığın yerden diye mi

İnsulin kullanacağım için çok rahattım
6 haftadır diyetle düşmedi
Son çare insulin
E onla da düşmüyor
Napayım ben? Ne kaldı geriye? Hiçbir şey?
Dün o kadar rahattım ki bu sabah 116yı görünce şoka girdim
Muhtelif doktorlar daha iyi bilir elbette ama bebeğini kaybetme korkusuyla çok strese girip kaygılandığın için şekerin oynuyor olabilir mi?

Uzaktan söylemesi kolay ama her şeyin iyi olacağına, bebeğini sağlıkla kucağına alacağına odaklanıp ölçümlerden kafanı uzaklaştıracak bir yöntem bulmalısın ablacım.

Muhtelif doktorlar daha iyi bilir elbette ama bebeğini kaybetme korkusuyla çok strese girip kaygılandığın için şekerin oynuyor olabilir mi?

Uzaktan söylemesi kolay ama her şeyin iyi olacağına, bebeğini sağlıkla kucağına alacağına odaklanıp ölçümlerden kafanı uzaklaştıracak bir yöntem bulmalısın ablacım.

Artık onlar da stres diyor Mune abla
Şeker yüklemesini yaptırdığım gün erken doğum riskinin olduğunu öğrendiğim gündü
Yani üzgün şekikde çıktım doktordan. Glukoz içtim. Sonra nst ye bağlandım. Orada baya ağladım. Sonra kan aldılar şeker var mı diye bakmak için. Belki de şeker o yüzden çıktı testte
Çünkü endokrin doktoru da ilk etapta sende gebelik şekeri olmayabilir demişti.
Stresime nasıl engel olacağımı bilmiyorum.

Hanımlar merhaba,
Bir önceki konum aylardır bebeğimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum diyeydi.
Gebelik şekerimden ve asla düşmemesinden bahsetmiştim.
En sonunda gebelik şekeri konusunda uzman bir diyetisyene gittim.
Diyetle de düşmedi. Asla düşmüyor.
Sonra endokrine gittim. İnsulin başladık
İnsulin kullanmadan önce asla 110u görmeyen açlık şekerim insulinden sonra çıldırmış durumda
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Geceleri bir doz uzun etkili insulin kullanıyorum
Daha artık şeker için napabilirim bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum. İnsulin ile düşmesi gerekmez miydi?
Ben insulin kullandıkça şekerim çıkıyot
Napayım daha başka çare yok düşmesi için
Artık kafayı yiyecek duruma geldim
Sadece sabah açlık değil, tokluklarım da fırlamış durumda
Hepsi insulinden sonra oldu
2 ayrı cihaz ile test ediyorum, sonuç değişmiyor.
Yine yüksek yine yüksek
Sinirden atıcam kendimi artık
İnsulinse insulin, diyetse diyet
Ben artık napayım bu lanet olası şekere 🥺
Telâş yapıp kendini üzersen asla düzelmez 😕 sakinleş, inşallah düzelir

Kalkabilsem çok şey yapacağım
Mesela çıkar bahçede otururdum
Arabaya atlar gezerdim
Şimdi bir telefon bir televizyonla sınırlıyım
İçimden bir şey yapmak da gelmiyor gerçi

X