Yine ben.. Yine gebelik stresim

merhaba canım diger konuyada cevap yazmistim. benim dahiliye drm endokrinede bakıyordu ve yanlış hatırlamiyorsam 140akadar normal sayıyoruz demisti 2.saat tokluk sekerini bu kadar stres yapma karnındaki bebisi strese koyarsın Allah korusun rahat ol canım, sonucta can taşiyorsun sekerinde düşmeler yükselmeler olacak
Bu tokluk değil açlık şekerim
Tokluklarım normal çok şükür :)

Öncelikle geçmiş olsun. Stres ve vücuttaki herhangi bir enfeksiyon km şekerini dengesiz hale getirebiliyor . Bence idrar testide yaptırın. Bizim bir hasta vardı , kadın İspanya tatilinde esbl diye bir bagırsak bakterisi kapıyor ve bu bakteri hayatını tamamen etkiliyor. Bu hastalık pankreasını etkiliyor ve insülin dengesi tamamen bozuluyor . Sonra doktorlar tekrar düzenli hale getirene kadar kaç kez dozunu değiştirdiler. Bi bakıyosun high oluyor bi bakıyorsun aniden low olup komaya girebiliyordu. En sonda dozunu değiştire değiştire dengeleyebildiler. Bence sizinde insülin dozu tam olarak doğru olmayabilir . Doktorunuza görüşün bu konuyu .

Benim eski çalıştığım yerde arkadaşım vardı onda da çıkmıştı gebelik şekeri açlık 120 tokluk 160-170 çıkıyordu bi dönem çalışırken hatta karnı uyuştu dedi ki karnımı hissetmiyorum meğer şekeri yükselmiş ama sonuç bebeği sağlıkla doğdu şuan 1.5 yaşında 🥰
Hiç korkma riskli haftaları atlatmışsın bebeğin yaşama şansı 28 haftadan sonra %80 lere kadar çıkıyor ki sen 31 haftalığım diyorsun baya baya iyi haftan birşey olsa bile bi dönem küvöz de kalır ama elbette olmasın sağlıkla kucağına gelsin yine de stres yapma demek istedim sen bilinç altında stres yaptıkça o şeker düşmeyecek diyetini yapıyorsun elinden geleni de bebeğinle konuş başka meşgale bulmaya çalış yürüyüş yap akşam üstü serinlikte mesela..

Öncelikle geçmiş olsun. Stres ve vücuttaki herhangi bir enfeksiyon km şekerini dengesiz hale getirebiliyor . Bence idrar testide yaptırın. Bizim bir hasta vardı , kadın İspanya tatilinde esbl diye bir bagırsak bakterisi kapıyor ve bu bakteri hayatını tamamen etkiliyor. Bu hastalık pankreasını etkiliyor ve insülin dengesi tamamen bozuluyor . Sonra doktorlar tekrar düzenli hale getirene kadar kaç kez dozunu değiştirdiler. Bi bakıyosun high oluyor bi bakıyorsun aniden low olup komaya girebiliyordu. En sonda dozunu değiştire değiştire dengeleyebildiler. Bence sizinde insülin dozu tam olarak doğru olmayabilir . Doktorunuza görüşün bu konuyu .

Dün dozu 2 doz arttırdık
Bu sabah 116dan 100e düşmüştü :)
Çok mutlu oldum
Bir de burada yazılanları dinledim. Müzik dinledim, resim yaptım, kafama takmadım

Benim eski çalıştığım yerde arkadaşım vardı onda da çıkmıştı gebelik şekeri açlık 120 tokluk 160-170 çıkıyordu bi dönem çalışırken hatta karnı uyuştu dedi ki karnımı hissetmiyorum meğer şekeri yükselmiş ama sonuç bebeği sağlıkla doğdu şuan 1.5 yaşında 🥰
Hiç korkma riskli haftaları atlatmışsın bebeğin yaşama şansı 28 haftadan sonra %80 lere kadar çıkıyor ki sen 31 haftalığım diyorsun baya baya iyi haftan birşey olsa bile bi dönem küvöz de kalır ama elbette olmasın sağlıkla kucağına gelsin yine de stres yapma demek istedim sen bilinç altında stres yaptıkça o şeker düşmeyecek diyetini yapıyorsun elinden geleni de bebeğinle konuş başka meşgale bulmaya çalış yürüyüş yap akşam üstü serinlikte mesela..

Dün eşim ölçtü hep. Hiç bakmadım sonuçlara sinirim bozulmasın diye. Kendimi oyaladım. Müzim dinledim, film izledim bol bol mandala boyadım

Dün eşim ölçtü hep. Hiç bakmadım sonuçlara sinirim bozulmasın diye. Kendimi oyaladım. Müzim dinledim, film izledim bol bol mandala boyadım
Aynen böyle devam bence :) işe yarıyor stres olmaması gerçekten stres çok etkiliyor şekerin yükselmesini sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏🏻

Canim biliyorsun benimde gebelik şekerim var . Stres %100 etkiliyor. Birde aksam 22.00 gibi ara ögün yap. Önceden ben aksam 20.00 den sonra hicbirsey yemiyordum yeterki sabah aclik şekerim düşük çıksin diye. Ama 116 120 arasindaydi. Sonra gece 21.30 da insilün vurulup 22.00 gibi 1 bardak süt ceviz & 1 bardak süt kahvaltilik gevrek&1 tas yoğurt& 1 tas yoğurt 1 dilim kepekli ekmek gibi ara ögün koydum. Şuanda açlıklarim 85 çıkıyor. yani çok aç kalınca daha fazla cıkıyor.

Canim biliyorsun benimde gebelik şekerim var . Stres %100 etkiliyor. Birde aksam 22.00 gibi ara ögün yap. Önceden ben aksam 20.00 den sonra hicbirsey yemiyordum yeterki sabah aclik şekerim düşük çıksin diye. Ama 116 120 arasindaydi. Sonra gece 21.30 da insilün vurulup 22.00 gibi 1 bardak süt ceviz & 1 bardak süt kahvaltilik gevrek&1 tas yoğurt& 1 tas yoğurt 1 dilim kepekli ekmek gibi ara ögün koydum. Şuanda açlıklarim 85 çıkıyor. yani çok aç kalınca daha fazla cıkıyor.

Ben de 10 gibi bir kase yoğurt ve 4 adet ceviz yiyorum diyetisyen verdi bu şekilde. Bakalım benim de düşer umarım 85e:)

Ben de 10 gibi bir kase yoğurt ve 4 adet ceviz yiyorum diyetisyen verdi bu şekilde. Bakalım benim de düşer umarım 85e:)

Insallah canim. Sürekli ölçmekte insani strese sokuyor. Zaten son haftalarimiz hormonlar tavan yapti yinede bugünümüzede şükürler olsun . Az kaldi atlaticaz bugünleride.

Sevgili kader arkadaşım nolacak bizim bu şekerlerimiz.. hahaha bence çok şeker insanlar olduğumuz için şekerimiz çıkıyor🤪🤭ay sinirim bozuldu iyice.. Canan Karataya güvendim içli köftenin glisemik indeksi düşük diye yedim.. 1 saat sonra 154 çıktı😞😢 off sonrasında yaşadığım vicdan azabı da cabası ay napqcağım ben böyle bilmiyorum

Sevgili kader arkadaşım nolacak bizim bu şekerlerimiz.. hahaha bence çok şeker insanlar olduğumuz için şekerimiz çıkıyor🤪🤭ay sinirim bozuldu iyice.. Canan Karataya güvendim içli köftenin glisemik indeksi düşük diye yedim.. 1 saat sonra 154 çıktı😞😢 off sonrasında yaşadığım vicdan azabı da cabası ay napqcağım ben böyle bilmiyorum

Benim sabah 100 çıktı :KK70:
100e çok mutlu oldum hahah
Bende bebeği severken diyorum ki sen bal oğlansın diye mi şekerim çıkıyor acaba :KK70:

Ben hep köfte yiyorum. Köfte tokluk şekerimi hiç çıkarmıyor. Ne kadar fark ediyor bünyeden bünyeye dimi? Ben köfteyi ekmeksiz ve galeta unsuz yapıyorum ama. Soğan yumurta baharatlar ile

kusura bakma canim aklimda tokluk sekeri diye kalmıs, aksam en gec 21.30-22.00a kadar ara ogunun olsun canim yine dedigim gibi stresten mumkun oldugu kadar uzak durmalisin örgü biliyorsan örgü örebilirsin canım terapi gibi geliyor

Örgü biliyorum ama hiç beceremiyorum:KK70:
Mandala boyamaya başladım
Kutu oyunları aldık eşimle onu oynuyoruz
Kendimi oyalıyorum
9.30 10 gibi akşam yoğurt vr badem yiyorum. Diyetisyen verdi.
Şu an şekerim 100 103 arasında değişiyor sabahları
En azından 116 değil
Mutlu ve umutluyum :KK70:

Örgü biliyorum ama hiç beceremiyorum:KK70:
Mandala boyamaya başladım
Kutu oyunları aldık eşimle onu oynuyoruz
Kendimi oyalıyorum
9.30 10 gibi akşam yoğurt vr badem yiyorum. Diyetisyen verdi.
Şu an şekerim 100 103 arasında değişiyor sabahları
En azından 116 değil
Mutlu ve umutluyum :KK70:
dogum yapinca inşallah düzelir sekerin

Evet lütfen biraz sakin olun ve bebeğinize odaklanın. Düşündükçe şekeriniz yükseliyo. Siz biliyosunuz zaten neleri yapıp neleri yapmamanız gerektiğini o yüzden derin bi nefes alın ve bebeğinizi sevin

Sütten ziyade yoğurt daha uygun, kimi bünyede süt de şekeri tetkliyor.
Daha önceki konunuzda da yazmıştım, sizin şeker sebebiniz stres + hareketsizlik. Değerleriniz sandığınız kadar yüksek değil. Tip1 diyabetli arkadaşım var. 200 onun normal hali, altına indiğinde sıkıntı hissediyorum diyor. Gebeliği sürecinde de gayet normal ilerledi yani yüksekti şekeri her zamanki gibi. Gayet sağlıklı bir doğum yaptı.
Endişelenmenizi anlıyorum ama inanın korkunç seviyelerde değilsiniz. Başka bir yakınım gizli şeker hastasıyken hamile kaldı, kafasına göre tedavisini bıraktı hiç umursamadı, son yapılan yüklemede değerleri normal çıkmış maşallah. Ben size umursamayın demiyorum diyete dikkat etmek çok önemli, ilacınızı da alıyorsunuz geriye sadece beklemek kalıyor.

X