Yine ben.. Yine gebelik stresim

Sütten ziyade yoğurt daha uygun, kimi bünyede süt de şekeri tetkliyor.
Daha önceki konunuzda da yazmıştım, sizin şeker sebebiniz stres + hareketsizlik. Değerleriniz sandığınız kadar yüksek değil. Tip1 diyabetli arkadaşım var. 200 onun normal hali, altına indiğinde sıkıntı hissediyorum diyor. Gebeliği sürecinde de gayet normal ilerledi yani yüksekti şekeri her zamanki gibi. Gayet sağlıklı bir doğum yaptı.
Endişelenmenizi anlıyorum ama inanın korkunç seviyelerde değilsiniz. Başka bir yakınım gizli şeker hastasıyken hamile kaldı, kafasına göre tedavisini bıraktı hiç umursamadı, son yapılan yüklemede değerleri normal çıkmış maşallah. Ben size umursamayın demiyorum diyete dikkat etmek çok önemli, ilacınızı da alıyorsunuz geriye sadece beklemek kalıyor.

İnsulin ile 6 gündür hala değerlerim 100 üstü zaten
Bu sabah 107 çıktı ki dün insulin miktarını fazla vurmuştum
Dün doktora gittim. Ne suyum fazla ne bebek iri. Şeker etkilememiş çok şükür.
Bu sebeple ben de normalim 100 110 arası diye kabullendim artık
İki gündür takmıyorum. Kafam rahatladı.
Çünkü başka çarem de yok. Diyet desen var. İnsulin desen var. Daha napayım :)
Düşmüyorsa düşmüyor

Düşmüyorsa düşmüyor
Çok güzel aynen böyle devam.
Ben de prediyabet hastasıyım, doktorlara göre hiçbir ihtimal yokken teşhis aldım. Mümkün değil deseler de değerlerim ortadaydı malesef. İlaç tedavisi ve diyetle devam ettim uzun süre. Çok aşırı stresli olduğum bir dönemdi, ben ona bağlıyorum çünkü gerçekten fiziksel hiçbir şartım şeker hastalığına uymuyordu.
Devamında stresli günlerim bitti, ben de şekeri eskisi kadar takmamaya başladım. Çok şükür birkaç aydır bir sıkıntım yok. Bu tabi hoop hadi bitti demeyle olacak bir şey değil, kontrollerime gidiyorum hayatımı kontrol altında tutuyorum beslenme vs. Ama şundan eminim şeker stresi çok seviyor😄
Size sağlıklı doğumlar dilerim, inşallah bugünleri çabucak unutur yavrunuzla mutlu bir hayat sürersiniz.

Iki çocuğum var,ilkinde şekerim yüksek çıktı 2 kez o şeker yüklemesini yaptırmak zorunda kaldım hatta. Yediklerime dikkat ederek gecirdim kızım Eylülde 9 yaşına girecek gayet saglıklı.
2.gebeliğimde şekerim yükselmedi kilo almadım hiç zira koku hassasiyetim çok fazlaydı mide bulantısı vs derken ama tiroit değerlerim yüzünden endokrin takibindeydim düzenli ilaç kullandım. Son haftalarda suyum fazlalaştı erken doğum riskim oldu vs yine dikkat ederek atlattim oğlum 3 yaşına girecek agustosta. Demem o ki. Hepimiz ufak tefek birşeyler yaşıyoruz,yaşadık ama gerçekten süreç bu sadece,gecip gidiyor,insan panikledigiyle kalıyor.
Kafanızı dagıtacak birşeyler bulun,sizi rahatlatacak ki zaten takip ediyor değerleriniz bir sorun olmayacaktır. Şekerinizi kendiniz ölcmeyin eşiniz ölçsün size de yansıtmasin değeri. Kafanıza taktıkca düzelmeyecek bu durum maalesef. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Çok güzel aynen böyle devam.
Ben de prediyabet hastasıyım, doktorlara göre hiçbir ihtimal yokken teşhis aldım. Mümkün değil deseler de değerlerim ortadaydı malesef. İlaç tedavisi ve diyetle devam ettim uzun süre. Çok aşırı stresli olduğum bir dönemdi, ben ona bağlıyorum çünkü gerçekten fiziksel hiçbir şartım şeker hastalığına uymuyordu.
Devamında stresli günlerim bitti, ben de şekeri eskisi kadar takmamaya başladım. Çok şükür birkaç aydır bir sıkıntım yok. Bu tabi hoop hadi bitti demeyle olacak bir şey değil, kontrollerime gidiyorum hayatımı kontrol altında tutuyorum beslenme vs. Ama şundan eminim şeker stresi çok seviyor😄
Size sağlıklı doğumlar dilerim, inşallah bugünleri çabucak unutur yavrunuzla mutlu bir hayat sürersiniz.

Benim şeker hiç beklenen bir durum değildi
Sadece 6 kilo aldım o da yarısı bebek zaten
Beslenmeme de en başından beri dikkat ediyordum. Hep tahıllı ekmek yedim mesela. Hiç hamur işine abanmadım.
Ama şeker yüklemesinin yapıldığı gün benim için kötü bir gündü. Erken doğum riskim olduğunu öğrenmiştim. Şeker için kan alınırken nst ye bağlı hüngür hüngür ağlıyordum. Belki o sebeple çıktı böyle.

Şimdi de her gün yatmak, bebek bugün gelir mi diye düşünmekten bence düşmüyor.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim 😍

Düşmüyorsa düşmüyor
Benimde açlık şekerim yüksek çıkıyordu şimdi diyet le insülinle normal arada fırlıyor. Ben 14 doz alıyorum siz ne kadar kullanıyorsunuz.

Benimde açlık şekerim yüksek çıkıyordu şimdi diyet le insülinle normal arada fırlıyor. Ben 14 doz alıyorum siz ne kadar kullanıyorsunuz.

14 doza geçtim dün
Ama hiç vurulmamışım gibi
8 10 12 14 diye 2 günde bir arttırarak gidiyorum
insulinden önce de aynıydı
8 de de aynı
bu sabah da aynı
insulin yerine su vuruluyorum sanki :KK70:

Kaç çıkıyordu sizin?

14 doza geçtim dün
Ama hiç vurulmamışım gibi
8 10 12 14 diye 2 günde bir arttırarak gidiyorum
insulinden önce de aynıydı
8 de de aynı
bu sabah da aynı
insulin yerine su vuruluyorum sanki :KK70:

Kaç çıkıyordu sizin?
Benim de 100 geçmiyor sağolsun 90 ile 100 arası geziyor.. 3 güne bir meil atıyorum sonuçları 80 lerde gezerken birden 97 oldu dr onu görünce ertesi gün de geçerse 16 ya yükselt dedi. Sizin bir yorumda şekerin bebebeğe zarar verdiğini söylemişsiniz. Bende insülin zarar verir mi diye araştırırken sizin yorumu okudum. İnsülin vermez diyorlar da içim hiç rahat değil

Benim de 100 geçmiyor sağolsun 90 ile 100 arası geziyor.. 3 güne bir meil atıyorum sonuçları 80 lerde gezerken birden 97 oldu dr onu görünce ertesi gün de geçerse 16 ya yükselt dedi. Sizin bir yorumda şekerin bebebeğe zarar verdiğini söylemişsiniz. Bende insülin zarar verir mi diye araştırırken sizin yorumu okudum. İnsülin vermez diyorlar da içim hiç rahat değil
Benim insulin konusunda içim çok rahat
Hem okuduğum kaynaklar, hem endokrin doktorum hem de kadın doğum doktorum zararsız dedi.
Ama şeker öyle değil işte. Benim şeker de 100 ile 110 arasında dolanıp duruyor. 14le düşmedi ben de yarın sabah da 100 üstü çıkarsa 16ya çıkacağım
Endokrin 20ye kadar çıkabilirsin dedi ama 20 ile de düşeceğini sanmıyorum

Hem okuduğum kaynaklar, hem endokrin doktorum hem de kadın doğum doktorum zararsız dedi.
Ama şeker öyle değil işte. Benim şeker de 100 ile 110 arasında dolanıp duruyor. 14le düşmedi ben de yarın sabah da 100 üstü çıkarsa 16ya çıkacağım
Akşam ölçümün kaç? Kaçta yemek yiyorsun? Kaçta uyuyorsun?

Kaç haftalıksın? Ara öğün yapıyormusun?

Süreler iyi öğünlerde tam benimde aynı ama bazen stres üzüntü iyi uyku alama ma herşey etkiliyor. Bende kafayı yiyorum. Yediklerime dikkat ediyorum ama uykusuz kaşdım mı fırlıyor.

Dün 14 birim vuruldum
Şu anda ölçtüm 111
İnsulinden önce daha düşüktü
Neden insulin vuruluyorum ki diye sorgulamaya başladım

Dün 14 birim vuruldum
Şu anda ölçtüm 111
İnsulinden önce daha düşüktü
Neden insulin vuruluyorum ki diye sorgulamaya başladım
Sabah ölçüm yapacağım stresin de var. Düşecek eninde sonunda. Benim sabah 7 de 93 dü. Biraz daha yatayım dedim. Sonra tekrar ölçtüm 90 geldi

X