Yine ben.. Yine gebelik stresim

bi de ölçüm yaparken de stres oluyorsunuzdur
ben her kontrole giderken stresten tansiyonum o kadar çok çıkıyordu ki bebeğim de çok hareketsizdi çok hissedemiyorum diye panik yapıyordum tansiyonum bir keresinde 17ye 10a kadar çıkmıştı
ve hiç yükselmedi normalde tansiyonum hamilelik boyunca kontroller dışında
kalbim boynumda atıyordu sanki öyle bir heyecan
yani düşünün stres vücudumuza neler yapabiliyor, o derece.
bence de puzzle olur ne biliyim candy crush o tarz oyunlar da insana zamanı unutturuyor. Bunları bir deneyebilirsiniz bence de.

insülin dozunu nasıl ayarlandı? benim dozun ayarlanması yaklaşık 2 hafta sürmüştü. 110 ne ya . Ben insülin kullanırken 130 ları görmüştüm. Çünkü karpuz bana çok masum gelmişti ama öyle değilmiş. Kiraz da aynı şekilde:)
Sizin yazdıklarınızı okurken ben gerildim. Şekerini bu kadar neden büyüttünüz ? İnternette yazılanlara bakmayın lütfen.
Bebeğin kilo alımı nasıl? Önemli olan bebeğin sağlığı.
Stresten uzak durmak için ilk yapmanız gereken bence internette gebelik şekerini araştırmayı bırakın

Açlık şekerim hamileliğimi öğrenmeye gittiğim kan değerimde 102 çıktı.
Doktor bununla alakalı hiçbir şey demedi bana.
Bence sakin olmaya çalışın.
İnşallah bir sıkıntı çıkacağını zannetmem.
Allah yardımcınız olsun.

Stres gerçekten her şeyi kötü etkiliyor.
Çok severek okuduğunuz bir kitap varsa onu okuyun, ya da arkadaşların dediği gibi oyun, hobi olabilir.
İnşallah rahatlatır.

Öncelikle sakin olun stres seviyeniz bu düzeyde iken kan şekerinizin istenilen sınırlara gelmesi malasef ki çok zor.
Gebelik haftası ilerledikçe kan şeker düzeninin bozulmaya yatkınlığı artar.
Yani şeker seviyelerinizin yükselmesinde gebelik haftanızın ilerlemesi + stres etkilidir. İnsülinden sonra oldu diye düşünmeyin. İnsülin olmasa belki açlıklarınız 140/150 ve ya daha yüksek olacaktı öyle düşünün.
Şu an tek doz insülin kullanıyormuşsunuz demek ki son kontrolunuzde bu doz yeterli görülmüş ne güzel. Gereği halinde öğün öncesi insülinleriniz eklenebilir.
Baştan beri stresli ve riskli bir gebelik geçirmişsiniz bu da tuzu biberi olmuş 😔

"Stres yapma" demesi kolay yapması çok zor bir eylem. Belki kendinizi bir miktar şöyle rahatlarabilirsiniz. En fazla insülin sayım ve dozlarım artacak ama bebeğime bir şey olmayacak.

Minnoşunuz ile sağlıklı güzel günleriniz olsun 😇🌺

doğumdan sonra bebeğin kordonu kesildiğinde şeker ikmali durdurulduğunda bebeğin kan şekeri düşer .bu bebekte sıkıntı yaratacak bir durumdur . bu yüzden doktorunuza mutlaka hatırlatın.doğumdan sonra yüksek ihtimalle geçecektir .bebeğin kilosu nedir acaba?hergün düzenli yürüyüş yapın . tarçın çayı için ( doktorunuza danışın )günde 1 defa fazla sı kasılmalara sebep olur .

28.haftafa 1350 gramdı
İri bebek değil
Doğumda hatırlatmak benim de aklımda
Yürüyemiyorum. Erken doğum riskim var. Hep yatıyorum. Bu da düşmemesinde bşr etmen.
Değerlerim çok mu yüksek sizce?

Öncelikle sakin olun stres seviyeniz bu düzeyde iken kan şekerinizin istenilen sınırlara gelmesi malasef ki çok zor.
Yani şeker seviyelerinizin yükselmesinde gebelik haftanızın ilerlemesi + stres etkilidir. İnsülinden sonra oldu diye düşünmeyin. İnsülin olmasa belki açlıklarınız 140/150 ve ya daha yüksek olacaktı öyle düşünün.
Şu an tek doz insülin kullanıyormuşsunuz demek ki son kontrolunuzde bu doz yeterli görülmüş ne güzel. Gereği halinde öğün öncesi insülinleriniz eklenebilir.
Baştan beri stresli ve riskli bir gebelik geçirmişsiniz bu da tuzu biberi olmuş 😔

"Stres yapma" demesi kolay yapması çok zor bir eylem. Belki kendinizi bir miktar şöyle rahatlarabilirsiniz. En fazla insülin sayım ve dozlarım artacak ama bebeğime bir şey olmayacak.

ay benim bizzat kendi gözlerimle gördüğüm gebeliğinde allah ne verdiyse yiyen, aman zaten insülin kullanıyorum diyen tanıdığım var. asla böyle bir davranışı tasvip etmiyorum da yani ne umursamazlar var babında diyorum.
konu sahibinin de sağlıcakla bebeğini kucağına alacağına inanıyorum. :KK200:

bi de ölçüm yaparken de stres oluyorsunuzdur
ben her kontrole giderken stresten tansiyonum o kadar çok çıkıyordu ki bebeğim de çok hareketsizdi çok hissedemiyorum diye panik yapıyordum tansiyonum bir keresinde 17ye 10a kadar çıkmıştı
ve hiç yükselmedi normalde tansiyonum hamilelik boyunca kontroller dışında
kalbim boynumda atıyordu sanki öyle bir heyecan
yani düşünün stres vücudumuza neler yapabiliyor, o derece.
bence de puzzle olur ne biliyim candy crush o tarz oyunlar da insana zamanı unutturuyor. Bunları bir deneyebilirsiniz bence de.
Hastane tansiyonum da var benim :KK70:
İlk aylarda düşük riskim vardı. Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gidiyordum. Bu sebeple tansiyonum hastanede hep yüksekti. Evde normal hatta düşük çıkıyordu

Hanımlar merhaba,
Bir önceki konum aylardır bebeğimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum diyeydi.
Gebelik şekerimden ve asla düşmemesinden bahsetmiştim.
En sonunda gebelik şekeri konusunda uzman bir diyetisyene gittim.
Diyetle de düşmedi. Asla düşmüyor.
Sonra endokrine gittim. İnsulin başladık
İnsulin kullanmadan önce asla 110u görmeyen açlık şekerim insulinden sonra çıldırmış durumda
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Geceleri bir doz uzun etkili insulin kullanıyorum
Daha artık şeker için napabilirim bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum. İnsulin ile düşmesi gerekmez miydi?
Ben insulin kullandıkça şekerim çıkıyot
Napayım daha başka çare yok düşmesi için
Artık kafayı yiyecek duruma geldim
Sadece sabah açlık değil, tokluklarım da fırlamış durumda
Hepsi insulinden sonra oldu
2 ayrı cihaz ile test ediyorum, sonuç değişmiyor.
Yine yüksek yine yüksek
Sinirden atıcam kendimi artık
İnsulinse insulin, diyetse diyet
Ben artık napayım bu lanet olası şekere 🥺
E sekeri stres tetikler siz kendinize napiyirsunuz böyle...babamdan örnek vereyim adam seker hastası olduğunu 20 sene sonra söyledi bize...e ben 20 yıl öncede sekeri olcturmustum yüksekti diye ..ve bu 20 yıl ne diyet ne ilaç hiç dikkat etmedi. Sonra biz büyüdük dr şeker teşhisi koydu hala devam ediyor boğazı hiç kesmedi masallah. Şekerine ortalamanın az üstünde...cunku adam takmıyor...hala baklava börek yiyeyim diye uğraşıyor biz ne dersek diyelim...sizde acil toparlanın bu stresle nasıl ilerleyecek bu surec

insülin dozunu nasıl ayarlandı? benim dozun ayarlanması yaklaşık 2 hafta sürmüştü. 110 ne ya . Ben insülin kullanırken 130 ları görmüştüm. Çünkü karpuz bana çok masum gelmişti ama öyle değilmiş. Kiraz da aynı şekilde:)
Sizin yazdıklarınızı okurken ben gerildim. Şekerini bu kadar neden büyüttünüz ? İnternette yazılanlara bakmayın lütfen.
Bebeğin kilo alımı nasıl? Önemli olan bebeğin sağlığı.
Stresten uzak durmak için ilk yapmanız gereken bence internette gebelik şekerini araştırmayı bırakın

Cidden 130u mu gördünüz?
Bilmiyorum niye abarttım. Sınır normalde 95 ya. Üzerine çıkınca çöktüm
Bir de ben erken çocukluk eğitimi uzmanıyım. Doğum öncesi gelişim anlatıyorum üniversite de mesela. Yani hiç araştırmasam da şekerin bebekteki zararlarını biliyorum. Allah Korusun ama ani bebek ölümleri vs.
Bana zararı olsa inanın zerre umurumdw olmazdı
Kiraz yiyorum meyve sadece. Hem diyetisyen hem doktorum kiraz ye dedi. Karpuz kavun muz yasak bana da.
Bebeğin kilosu 28.haftada 1350 gramdı. Göbek çevresi bir hafta geri. Aslında iri bebek değil.

Hastane tansiyonum da var benim :KK70:
İlk aylarda düşük riskim vardı. Her kontrole acaba yaşıyor mu diye gidiyordum. Bu sebeple tansiyonum hastanede hep yüksekti. Evde normal hatta düşük çıkıyordu

evet işte ben de 17 ne demek benim normal tansiyonum mesela 9a 4 10a 5 bu civarlardadır bu benim normalimken 17!
sandım kafam falan büyüdü o derece
ki diğer tüm kontrollerimde de hep 16 falandı çok iyi anlıyorum o stresi
o nedenle sizi kendi yerime koyuyorum gerçekten çok takmamak lazım ama olmuyor bazen
o nedenle takmayanları düşünün. Hiç umursamayan milyonlar var valla çatır çatır doğuruyorlar

Yaa teşekkür ederim 🥰
Evet tuz biber oldu bu da
6 haftadır yatıyorum bebek erken doğmasın diye
Hem yatıyorum, hem diyet yapıyorum, hem hava sıcak duş hakkım haftada 1 yanıyorum hem de şeker
Strese girmemek elimde değil şu aşamada ama kendimi telkin etmeye çalışacağım

ay benim bizzat kendi gözlerimle gördüğüm gebeliğinde allah ne verdiyse yiyen, aman zaten insülin kullanıyorum diyen tanıdığım var. asla böyle bir davranışı tasvip etmiyorum da yani ne umursamazlar var babında diyorum.
konu sahibinin de sağlıcakla bebeğini kucağına alacağına inanıyorum. :KK200:

Benimde şeker yüklemesinde gebelik şekeri çıkan ama banane diyip ne diyet ne ölçüm yaptıran tanıdığım var
Yüzde 5ini bana verseler bu rahatlığın ben tüm sorunlarımı çözerim

evet işte ben de 17 ne demek benim normal tansiyonum mesela 9a 4 10a 5 bu civarlardadır bu benim normalimken 17!
sandım kafam falan büyüdü o derece
ki diğer tüm kontrollerimde de hep 16 falandı çok iyi anlıyorum o stresi
o nedenle sizi kendi yerime koyuyorum gerçekten çok takmamak lazım ama olmuyor bazen
o nedenle takmayanları düşünün. Hiç umursamayan milyonlar var valla çatır çatır doğuruyorlar

Evet bir de şekeri 160 200 üzeri olanları duyuyorum aslında değerlerim abartı değil ama insuline rağmen 100 altında görmeyince kendimi paralayasım geldi :KK70:

Sınır 95 diyorsunuz zaten 95 in altında olsa şeker hastalığı oluşmuş denmezdi. İlk başta 200 lerden bahsedeceksiniz sandım. Lütfen rahat olun. Doktorlarımız bu şekilde çıkan şekerlere insülin bile yaptırmıyor bazen. Bir hemşire olarak stresin şekeri direkt fırlattığını gözlemlerime göre söyleyebilirim. Ayrıca uzun etkili insülin şekerinizi hemen düşürmez 24 saat etkilidir yani 24 saat iyi bir aralıkta kalmasını sağlar. Kısa etkili insülinler hemen düşürür ama o da kısa sürer. Sizin kullandığınız gayet makul. Şekeriniz bebeğinize etki edecek kadar yüksek de değil. Muhtemelen gebeliğe bağlıdır ve gebelikten sonra geçecektir 🤲🏻 Ölçme aralıklarınıza uyun, sık ölçmeyin ve unutun. Zordur biliyorum ama bize okulda kan şekeri değerlerinin sınırının düşürülmesi ilaç satmaya yönelik diyorlardı. Ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi. İhtiyacınız olan tek şey sakinlik 😍

Hanımlar merhaba,
Bir önceki konum aylardır bebeğimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum diyeydi.
Gebelik şekerimden ve asla düşmemesinden bahsetmiştim.
En sonunda gebelik şekeri konusunda uzman bir diyetisyene gittim.
Diyetle de düşmedi. Asla düşmüyor.
Sonra endokrine gittim. İnsulin başladık
İnsulin kullanmadan önce asla 110u görmeyen açlık şekerim insulinden sonra çıldırmış durumda
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Geceleri bir doz uzun etkili insulin kullanıyorum
Daha artık şeker için napabilirim bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum. İnsulin ile düşmesi gerekmez miydi?
Ben insulin kullandıkça şekerim çıkıyot
Napayım daha başka çare yok düşmesi için
Artık kafayı yiyecek duruma geldim
Sadece sabah açlık değil, tokluklarım da fırlamış durumda
Hepsi insulinden sonra oldu
2 ayrı cihaz ile test ediyorum, sonuç değişmiyor.
Yine yüksek yine yüksek
Sinirden atıcam kendimi artık
İnsulinse insulin, diyetse diyet
Ben artık napayım bu lanet olası şekere 🥺
Evhamlı sana tekrar söylüyorum senin olayın stres kaynaklı bu şekilde kendine de bebeğine de zarar veriyosun haberin olsun. Bu tarz ilaçların bir süresi olur örneğin bir hafta kullanırsın sonra herşey düzene girer gibi. Aşırı gerginliğinden bir kurtulursan bebeğin için daha iyi olacak :dua:

Gece çok iyi uyudum, sabah çok iyi kalktım.
Cidden dün de iyiydim stresim yoktu.
Sürekli ölçmek zorundayım ona göre insulin seviyemi ayarlıyorum çünkü

Stres öyle tek güne bagli degil ki. Ve bilinç alti çok önemli. Yani sürekli bilinç altinda geziyor bu durum.
Ve burda konular açmanin yerine bence doktora danis. Yani bunca soru var kafanda niye hemen doktora danismiyorsun?

Ve bu konuda bilgim yok ama vücüdün biraz zamana ihtiyaci yokmu? Hemen insulin aldin diye hemen etki yapmaz ki? Biraz zaman vermen gerekmezmi? Biraz meditasyon, nefes egsersizleri felan yap. Hamileyken kanser oldugunu ögrenen kadinlar var. Seker daha viz birsey. Neticede düsürmek içinde hersey yapiyorsunuz. Benim bildigim kadari ile evet dikkat edilmesi gereken birsey ama agir bir sorunda degil ayni zamanda.

X