• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yillardir evli olanlar bana yardimci olurmusunuz yeni evliyim ama içim aciyor :(

öneri veriyorum: sakin kal üstüne gitme cevap verme çünkü dediğim gibi benimde kardeşim var 22 yaşında ben ablasıyım tabi hakaret edemezdi üstüme yürüyemezdi ama kaç küllük kaç lamba kırdığını ben bilirim yani senin hayatında bu başka dicek bişey yok

Tweety sagol mesajin için
bende oyle dusunmustum ama nasil bir sekilde uyarayim ne diyeyim mesela ? bana yardimci olurmusun ?

Ben ona gerizekali sensin dedikten sonra 9 aydir evliyiz bana soylediklerine bak dedim!! cok sinirlendim cunku!!
Ayrica anlamiyorum nerden ogrendiysen artik boyle konusmayi dedim kendi baban bile annene boyle konusmuyor!
daha konusma benle dedim !! konusmuyodu sonrada....
dun aksam gonlumu almak istedi ama yuz vermedim!!

Cunku ona cok yuz verdigimi ve tepeme cikardigimi dusunuyorum artik ! cok kocam kocam cok seviyorum onu cok iyi cok tatli cok yakisikli diye dolandim durdum.... herkes karisi kocasini cok seviyor dedi bunu tum sulale fark etti... o baskalarinin yani daha dogrusu benim ailemin yaninda daha cok sessiz oldugu icin belli etmiyor!
Akrep burcu bide beyefendi kendini begenlis pis süslü ! :19::57:

Valla tavrini koy iste sert bi sekilde bidaha olmamasi icin ama nasil yaparsin esin nasil anlarda bidaha yapmaz onu bilemeyecem,
tek bildigim bi kere basladimi onune gecmezsen arkasi kesilmez :31:

öneri veriyorum: sakin kal üstüne gitme cevap verme çünkü dediğim gibi benimde kardeşim var 22 yaşında ben ablasıyım tabi hakaret edemezdi üstüme yürüyemezdi ama kaç küllük kaç lamba kırdığını ben bilirim yani senin hayatında bu başka dicek bişey yok

Evet çünkü deli çağları ve baş kaldırma zamanları değil mi ?
Kendilerini ispat etme çabasındalar.
Erkekliği oturana kadar tek derdi ezip laf dinletmek olacak.

Evet çünkü deli çağları ve baş kaldırma zamanları değil mi ?
Kendilerini ispat etme çabasındalar.
Erkekliği oturana kadar tek derdi ezip laf dinletmek olacak.

aynen öyle başka bi konuda mesela hatuna direk dedim ki çocuklarını da al git annenin evine rest çek ama 19 yaşında bi erkek çocuğu atarına atar giderine gider amiyane tabirle

aynen öyle başka bi konuda mesela hatuna direk dedim ki çocuklarını da al git annenin evine rest çek ama 19 yaşında bi erkek çocuğu atarına atar giderine gider amiyane tabirle

Aynen ya teyzemin oğlu aynen böyle 19 yaşında kızla kavga etmiş abla kendi bilir fazla atar cebe batar diyo cebe kısmını farklı tabir ediyorda diyemedim :52:

Pardon da anlamadim ?
ben anlamiyorum sadece seçimlerim yuzunden hesap vermek zorunda degilim diyorum... bende kotu bi ergenlik gecirdim asiydim kimseye dinlemez kafama eseni yapardim yani simdi esim yasi kucuk diye ergen oldugu icin hâla atip satiyim mi onu....
bende cok ustune geldigim zamanlar evet onunda oluyo.... ama ben sadece evlilik tecrubesi olupta bana bu konuda yardimci olsunlar dedim yani kotu mu yapiyorum ?

kimse sana hesap sormuyor zaten.. eğer eşini de böyle yanlış anlıyorsan sorunlar biraz da senden kaynaklanıyor olabilir.. sorun onun senden küçük olması da değil.. sen 40 yaşında o da 30 yaşında bile olabilirdi.. ama o zaman ne sen ona ufacık tartışmada "git" derdin, ne de o sana küfür ederdi.. demek istediğimiz bu.. şimdi burada ki fikirlerin büyük çoğunluğu senin eşinde hiçbir işe yaramayacak, daha kötüsü ona karşı biraz kendini korumaya kalksan sinirle ve ergen mantığıyla vurabilir belki de sana, bu durumda kim sana ne yap diyebilir ki?

ailesiyle konuşma imkanın var ise onu değerlendir..

Son düzenleme:
Benim esim daha kucuk maalesef 19 yasinda. ben ondan buyugum ve galiba onun da olgun olmasini bekliyorum.... keske benden bi kaç yas buyuk olsaydi evlenince yasimizi sorun etmedim cunku sorun olur diyede dusunmedim

Oy oy oy o daha çocuk yahu ne kocası ne eşi.

Sen değil ama çocuğun ailesi nasıl izin verdi gerçekten merak ettim. Yada haberleri var mı ?

Acele karar vermişsiniz. En azından bir kaç sene sözlü, nişanlı kalıp ilişkinizin tadını çıkartabilirdiniz. Evlilik büyük sorumluluk yaşla da alakalı değil bence. 30 yasında bir erkekte kaldıramayabilir ama kocanız bunu bile demekte güçlük çekiyorum daha 19 yasında. Yapacağın sürekli alttan almak. Alttan almadığın sürece yaşlarınızın da verdiği fevri tavırla bir yerden kopacaktır.

Son düzenleme:
Bana, sen sanki herseyi cok tos pembe düsünmüssün gibi geldi.

Yeni evliymissin, ilk zamanlar biseyler yerine oturana kadar anlasmazliklar cikabiliyo.
Ama bastan nasil alistirirssan öyle gider, geri zekali falan gibi kelimeler vs. Tepkini ver. Sakadanda olsa
Bence asla en ufak bu sekil kelimeler kullanilmamali.
Vede aile konusu, ikinizde ailelerinizi karistirmayin hayatiniza. Yoksa bir ömür herseye burun sokarlar.

Ben yeni evlendigimde, baska sehre gezmeye gidicektik, esim babasina sorar gibi oldu:53:
Bi bozuldum ama, babasinin yaninda, bende ona, babandan izin aldigina Göre evlenmek icin daha zaman varmis baya dedim.
O son oldu bidahada yapmadi.

19 yasinda ergen cocukla evlenirsen, ergenlik triplerini ailesi yerine sen cekersin malesef. Daha onun ayaklari yere basmiyor. Liseyi bile bitirmemis. Aldigi evlilik kararinin ciddiyetinden bile haberi yoktur Allah bilir, birkac seneye pisman bile olabilir evlendigine.

Madem sen cok olgunsun, evlililigin agirligindan haberin var... O zaman ona abla gibi yaklasip bu donemlerini en az hasarla atlatmasina yardimci ol. Fazla inatlasmak iyi degildir.

Onceki sayfalarda bir arkadasimiz 29 yasinda oldugunu, esinin de 26 oldugunu soylemis. Onlarin durumuyla sizinki cok farkli. Sorun yas farki degil, sizin yaslarinizin kucuklugu. Hele esin daha cocuk. Ailesi ne akla hizmet evlendirmisler o yastaki oglani, orasi da garip. Hayatini karartmislar, baska birsey degil. Daha egitimi bile tamamlanmamis, topluma kazandirilmamis gencecik cocuk nasil ev gecindirsin... :ssz: Yazik olmus.

Son düzenleme:
Sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfaları okumadım ama yazmış olduğunuz birkaç yoruma dayanarak yazacağım.
Şunu belirteyim evli değilim ve bir erkekle (ailem dışında yani) aynı evde nasıl yaşanır, tecrübe edinmediğim için yorumumu ne kadar dikkate alırsınız bilmiyorum. Kendimce sadece yazdıklarınıza istinaden izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Her ne kadar eş de olsanız, aranızdaki ilişkide saygı ile yüz göz olma durumu arasındaki ince çizgi korunamamış, bazı sınırlar tam çizilememiş gibi geldi. Birbirinize rahatça bağırabiliyor, "geri zekalı" "sana bi koyarsam" o sensin gibi cümleler kurabiliyorsunuz. Şahsen şu an evli olsam eşimle aramızda böyle muhabbetlerin geçmesine izin vermezdim. Aranızda geçen ve burada aktarmış olduğunuz diyaloglar sanki daha yeni ergenlikten çıkıp düşünmeden evlenilmiş izlenimi verdi bana. Yani kişiler yeterince olgun değilmiş gibi... Kk sayesinde erkeklerin ailelerini eşlerinden bile önde gördüğünü ve evlendikten sonra nedense ailelerini ayrı bir baş tacı ettiklerini yeterince öğrendim çok şükür (!) maalesef ki evlenmeden önceki aile ile yeni kurulan aile arasındaki denge konusunda bir çok erkek sorun yaşıyor ve eşlerini kendi egolarını tatmin aracı olarak kullanıyorlar, bunun sebebi de sorumluluk almak onlara ağır geliyor ve kendilerini şiddetle daha kolay ifade edebileceklerini zannediyor olmaları...
Birçok evli çiftte görülen iletişim problemini sizin de yaşadığınız kanısına vardım, insanlar konuşarak anlaşır bağırarak değil, eğer ki eşinizin sizi anlamadığını düşünüyorsanız, alır karşınıza ben şu konuda şöyle düşünüyorum ve bu konuda senin beni anlamana ihtiyacım var derseniz, tabii bağırmadan sakin bir tavırla, sanırım eşiniz daha ılımlı davranır. Bu küslük mevzuuna hiç girmek istemiyorum çünkü çok çocukça, bana göre... Siz evlilikle ilgili sınırlarınızı oturup konuşarak çizmeniz gerek, kendi ailenizde u an yaşadığınız bazı durumları görmemişsiniz çünkü onlar size saygı duymuş, birey yerine koyup kararlarınızı kendiniz verme şansı tanımışlar. Sırf eşiniz izin alıyor diye izin almak zorunda değilsiniz, eşinize bunu net bir şekilde baş başa konuştuğunuzda söyleyin. Tamam eşler birbirinden haberdar olmalı ama hesap verme manasında değil sadece merak etmemek için haber verme benim dediğim. Ama işe ailelerin girmesi çok saçma... Bunu eşinizle konuşmanız lazım ve daha önce de bahsettiğim gibi yeni kurmuş olduğunuz yuva ile ilgili sadece ikinizi ilgilendiren sınırlar çizmelisiniz.
Uzun oldu farkındayım umarım anlatım bozukluğu da yapmamışımdır ama yazmış olduklarınıza istinaden bunları ifade etme gereği duydum. Saygılar...

Anladığım kadarıyla sen yurtdışında yaşarken seninle evlenerek yurtdışına geldi eşin.Şimdi sana birşeyler sordu kendi işini halletti.Hani seni arayıpta açıklama yapmaması bir suç değil,düşünememişliktir.OFazla ince fikirli düşünüp,beklentiye girmemek gerek.Geldiğinde niye haber vermediğini sorarsın.Eğer şu an herhangi bir kavganız olmadıysa,sırf seni aramadı diye yemek yapmamak olmaz.

tmm oyle yapmadim zten dogru soyluyosun

asagilayici laflar soylemek sizin hosunuza gidiyor galiba ?

erkek kardeşim 22 yaşında evlenicem dese kaba etlerimle gülerim iyi cesaret valla Allah sabır versin daha yılların var bide okul okumadınız mı siz ünivrsite kaç yaşında bitiyo ki zaten, ben anlamıyorum

Iyi de o sizin dusunceniz eger kendinizi o kadar herseyi iyi bilen herseye iyi cevap veren gibi gorup çok bilmislik tasliyacaginiza bi bazi seyler baska seylerde baska insanlarin farkli dusuncesi olabilcegini dusunurseniz sevinirim
Siz nail bir ortamda buyudunuz evlimisiniz bekarmisiniz bilmem beni de ilgilendirmez kardesiniz 22 yasindaysada o olgunluga sahip degilsede iyi ! yani bu goruyosunuz demekki ama herkes ayni butun erkekler su yasta soyledir , butun kadinlar su yasta boyledir diye bi kaide yok !
bu yuzde bi kac yorum yazarak insanlari rencide etmenin size ne yarari olacagini anlamiyorum, buyukluk taslamaniza da gerek yok...Sadece toplayacaginiz bir kaç begeni yuzunden bana boyle konusmaya hak vermiyorum size!

evet ben bi topik bi konu acmis olabilirim herkese acik ama buraya gelip te beni daha uzecek seyler demeniz pek bi ise yaramiyor!!

bari verdiginiz oneriler yazdiginiz o tatli cumleleri baska konulara harcayin !!!

Yaşlarınızı görünce izlenimlerimin doğru olduğu kanısına vardım 19 yaşında bir erkek henüz çocuktur hatta ergenlikten çıkmamış dahi olabilir, tam kişiliği oturmadığından en azından bir kaç yıl idare etmek zorunda kalabilirsiniz maalesef.
Diğer yorumlarınızı okudum da size bir abla tavsiyesi, tabii kabul ederseniz; yapılan yorumlar hoşunuza gitmese bile sert ve üste çıkma derdindeymiş gibi cevap vermenizi doğru bulmadım. Saygı duymak, beğenmediğiniz bir şeye bile hoşgörüyle yaklaşmaktır, hoşlanmadığınız yazılara da "yorumunuza katılmıyorum, benim düşüncem şudur ama yine de teşekkür ederim yazdıklarınız için" demeniz daha yerinde olurdu sanki zira burada tavsiye almak için konu açan sizsiniz. Umarım dikkate alırsınız, saygılar...

içerik silmek yasak olduğundan kendisini kibledim sanırım o sebepten ceza aldı ayrıca benden alıntı yapmış o yorumumda hiçbir aşağılama yok 19 yaşındaki çocuğa atar yapılmaz gene diyorum okuyosa

içerik silmek yasak olduğundan kendisini kibledim sanırım o sebepten ceza aldı ayrıca benden alıntı yapmış o yorumumda hiçbir aşağılama yok 19 yaşındaki çocuğa atar yapılmaz gene diyorum okuyosa

Doğru olanı yapmışsınız içerik silmek yasak hele ki ilk mesajda, zaten yönetim boşuna ceza vermez

Back