• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yillardir evli olanlar bana yardimci olurmusunuz yeni evliyim ama içim aciyor :(

Belki evet herseyi cok toz pembe dusunmus olabilirim gizzemksk ama yinede hiç bir seye boyle ani tepki gostermese ben yine cok mutlu olurum cunku genel anlamda cok mutluyuz ama boyle tartisip konusmayinca olay oyle bi degisiyo ki sanki birbirimizi hiç sevmiyomusuz gibi.
Esimden sogumadim, ona cok asik olup evlendim onunda bana oldugunu biliyorum, ama ben onu cok kizdirinca veya bagirinca (ki buna tahamüllü yok) ondan sonra ustume yuruyo. yani o bana niye bagiriyosun diyince e sinirleniyorum diyorum anlamiyosun beni anlamiyosun normal sekilde anlatsam da anlamiyosun banada geriye kalan tek care bagirmak oluyor bu sekilde sinirimi ifade ediyorum diyorum.
O da niye ikidebir ustume yuruyomus gibi yapiyosun diyince belki de o dabenim sinirimi ifade etme seklimdir diyor, halbuki ben ona bunun vurup dövmek le bi fark olmadigini anlatiyorum sonuçta ha onu yapmissin ha onu ayni dusuncede yapmis gibi yani o jest onemli.
Ayrica sinirlince evde olsun sokakta araba "sana burdan bi koyarim" da demeyi ihmal etmiyor!
bende tabi tabi hadi bi dene bakalim diyorum .

Siddete egilimli midir onu bilemiyorum..
Ama simarik ve bencil olma konusunu ben o yanini evlendikten sonra kesfettim, ki biz zaten 1 hafta nisanli kaldik ve nikahimiz kiyildi çok uzun sureler tanimadik birbirimize o yuzden keske 1 sene filan nisanli kalsaymisiz da da iyi tanisaydim onu.

Önemli degil cnim özellikle yazmadim uzun yillardir evli olanlar diye o an aklimdan o geçti belki daha tecrubelilerdir diye o bakimdan... ama senin da bana cvp yazman beni sevindirdi sagol.

Peki siz hiç tartisirmisiniz gizzemksk ? nasil halledersiniz ? son söz kimin olur mesela ?:44:

Bizde tartışıyoruz tabi ama çok fazla değil. Bizim bir tane büyük kavgamız oldu o da bayramda aile meselesi yüzündendi. Büyük kavgada benim istediğim oldu ama kabul ettirmek pek kolay olmadı. Ben genelde mecbur değilim zorunda değilim beni bir şey yapmam konusunda zorlayamazsın diyorum. Bu sözler benim eşimde etkili oluyor bir şekilde.

Ben nişanlandığım akşam eşimle dışarı çıkmıştık bir meseleden dolayı şuanda hatırlayamıyorum tartışmıştık. Bana sen artık nişanlı bir kızsın hareketlerine laflarına dikkat et demişti aslında orada benim dediğim gibi olacak demek istemişti. Bende ona o zaman nişanlı olmam ya da evli olmam benim düşüncelerimi değiştirmez. Nişanlanınca ya da evlenince evrim geçirmiyorum ben hep aynı ben olacağım. Nişanlandıktan ya da evlendikten sonra sana mecburum sanma. Bir yüzük atmaya birde boşanma dilekçesine imzaya bakar. Üzerimde baskı kurmaya beni bazı şeylere zorlamaya çalışma demiştim. O zaman susmuştu.

Tabi yine bazı konularda üzerime geliyor. Bende hemen bu sözleri hatırlatıyorum. Bazen küsüyorum konuşmuyorum. Tabi alttan aldığım zamanlarda oluyor. O zaman şakaya vuruyorum olayı. Bazende yalan söylüyorum beni mecbur bıraktığında.

Yanlış mı anladım? 18-19 yaşlarında bir çocukla mı evlendiniz yani? :44:

Arasıra şımarık, bencil ve dengesiz olması aslında hala ergenliğini yaşadığından olmasın?

:46::46::46:

Nazlideniz çok hosuma gitti yazdiklarin gerçekten cokta icime sindi hepsini teker teker yapmak istiyorum!
Birsey daha sorucam bu sabah oyle cikti gitti, yurt disinda yasiyoruz dil bilmedigini icin beni aramis ben uyuyodum sunu sunu bana soylesene filan diye bende bozmadim mesaj olarak atayim sende ordan oku dedim.... neyse bi kaç kez isini halledene dek aradi yardimci olmaya calistim ama o zamandan sonra ne bir aradi ne bisey simdi merak ediyorum ne oldu halletti mi diye arayip soylemiyor da beyenfedi. Sanki tek ihtiyaci oldugunu zaman kullaniyomus gibi beni hissetmeye baslicam bu sefer!

arayip kesinlikle bisey sormam su an nerde napiyor onuda bilmiyorum cunku isine 15 gun sonra baslicak! ben disarda oyle dolansam habersiz seysiz siniiir olur hemen bilmek ister bi yere bile cikacak olsam mecbur once ona demeliymisim ! gicik oluyorum. bebekmiyim cocukmuyum ne bu erkeklik tavirlari ! birde cok kiskanctir! buda sinir bozucu.

Simdi oglene kesin acikir gelir sence yemek filan yapmalimiyim ? aksama ?
ve onunla oturup yemelimiyim ? yoksa ondan once yiyip onun sadece onune mi koymaliyim gelince?
o zmn biliyorum yemiyorum diyip kendine tavada biseyler yapar bu gicik herif! :19:
Anladığım kadarıyla sen yurtdışında yaşarken seninle evlenerek yurtdışına geldi eşin.Şimdi sana birşeyler sordu kendi işini halletti.Hani seni arayıpta açıklama yapmaması bir suç değil,düşünememişliktir.OFazla ince fikirli düşünüp,beklentiye girmemek gerek.Geldiğinde niye haber vermediğini sorarsın.Eğer şu an herhangi bir kavganız olmadıysa,sırf seni aramadı diye yemek yapmamak olmaz.

Neeee eşin 19 sen 21 yaşında mısın.Yahu siz çocuksunuz.Evliliğiniz baştan yanlış.Tabi ki analarınıza babalarınıza sorarak hareket etmeniz en mantıklısı.Erkeğin kızdan geç olgunlaştığını düşünürsek,kocan ergenliğini yaşıyor şu an ve tavırları normal.Zamana ihtiyacınız var.

erkek kardeşim 22 yaşında evlenicem dese kaba etlerimle gülerim iyi cesaret valla Allah sabır versin daha yılların var bide okul okumadınız mı siz ünivrsite kaç yaşında bitiyo ki zaten, ben anlamıyorum

tam yorum yazacaktım ki yaşlarınızı gördüm.. onun ki huy değil konu sahibi ergenlik..hatta çocukluktan çıkıp ergenliğe gireli henüz birkaç sene olduğu için sizin oturmanıza rahat bir 10 sene var.. 19 yaş yahu, henüz maket yapıp, arkadaşlarıyla takılma yaşında üzerine kocaman bir aile sorumluluğu verilmiş çocuğun..

çok afedersiniz ama soracağım, ailelerinizin onayıyla mı evlendiniz? ve nerede yaşıyorsunuz?

Birincisi sen bekarlıkla evlilik arasındaki farkı iyi algıla.Hiçbirşey bekarlıkta ki gibi olmaz.

İkincisi,ürkek kuş gibi davranma.Biraz onun maçoluğu sanırım başlarda hoşuna gitmiş o da bunu iyi kullanmış.Sen bir bireysin,kişiliği olan bir insansın ne öyle korkmalar sinmeler.Dimdik duracaksın ne yani üstüme yürümek ne demek beni mi döveceksin diyeceksin.

Üçüncüsü kocan sana gerizekalı dediğinde sensin gerizekalı demek yerine tavrını koyacak sürünene kadar affetmeyeceksin.Sana burda bi koyarım dediği zaman bütün ilişkini kesecek,olduğun yeri terkedecek suratına dahi bakmayacak iki güzel cümleyle de yelkenleri suya indirmeyeceksin.Bu lafın bedeline katlanacak ki,bir daha demeye cesareti olmasın.Herkes haddini bilmeli.

Dördüncüsü,pısırık herşeye ağlayan,korkan,kendine güveni olmayan biri olarak görünmeyeceksin.Karşındaki insan seni kaybetme korkusunu yaşayacak.

Beşincisi,herşeyi ailene gidip anlatmayacaksın,anlattığın şeyleri de eşin bilmeyecek.Eşine de oturup bir aile olduğunuzu herşeyi kendi aranızda çözmeniz gerektiğini,ailesine danışmasından hoşlanmadığını sakin ve kararlı bir dille ifade edeceksin.

Altıncısı ve en önemlisi,kocanı bulunmaz hint kumaşı gibi pohpohlamayı bırakacaksın.

keşke bu yazını evliliğimin ilk zamanlarında okusaydım, :(( en büyük sıkıntım tavır koyamama, çok çabuk yumuşamam, hatasını bedelini ödetememem, ama geçkalmış sayılmam değil mi, bu saatten sonra da telafisi vardır umarım

arkadasım bende yazılarını okudum mantıklı düsündügün noktalarda var elbette ama yanlıslarında var.bende yeni evliyim inan ilk yazdıklarını okudugumda hak verdim.sorumluluklar görevler hersey degişiyor evlilikte kızkenki oldugun durumu cok arıyorsun dedigin gibi özgürlük daha cok sosyal yasam felan ama unutmaki evlilikte emek isteyen karsılıklı yuruyen sorumllukları agır haliyle.sen buyuk beklentiler icinde olmussun hep oda hep tam tersi cıkınca sarpa sarmıs senin icini kuskular,acabalar,keskeler sarmıs sen zaten kafanda bitirmeye baslamıssın nerdeyse.esinin sana davranısları tabiki hos degil kesinlikle tepkini koy anlasın..arkadaslarında dedigi gibi esin kucuk olgunlasması neyin ne oldugunu anlamanız lazım ikinizinde degişmesi sen ona o sana karsılıklı evliligin gerektirdigi gibi uyum saglamalı asla siddetin tarafında olmamalısınız.hemen karar verme bence sorun esinin kişiligi tam oturmadıgından sabret bekle...
bu arada esin askerlik felan yaptımı merak ettim:44:

Yanlış mı anladım? 18-19 yaşlarında bir çocukla mı evlendiniz yani? :44:

Arasıra şımarık, bencil ve dengesiz olması aslında hala ergenliğini yaşadığından olmasın?

20 yasina girecek de.... ne oluyo yani ?
sirf turkiyede 25-26 yasinda evleniliyo diye hatta daha buyuk mecbur muyum o kriterlere uymaya ?
yas gectikce insanlar daha secici olup bu sefer hic bulamiyo evlenecek birini kac tane konu gordum boyle KK'da, evde kalmak gibi bi korktum oldugundan da degil.
Ilk basta bana dediklerinde tanisin edin diye bende istemedim !! benden kucuk kesinlikle olmaz diye! kardesim yasindaymis gibi istemiyorum filan diyince ! ama yinede o aksam gorustuk tanistik az da olsa birbirimizi tanidik sevdik evlendik ne var bunda yahu ? ergense ergen!

sonuçta tv da bile goruyoruz manken ler sunlar bunlar evleniyo da noluyo ya kendi seçimim icin hesap mi vermek zorundayim ?
askin sevginin yasi var mi ???

evet belki eskiden kucuk evleniliyodu, simdi degil. Ama herkesin seçimine saygi duyulmasi gerektigine inaniyorum.

sosyal medyaya çiftler fotograflarini koyunca, kucuk yasta olanlar koyunca 20 23 arasi diyeyim hatta bir çift var bildigim bide 1 sene sonra bebekli resim attiklarinda herkes ay ne kadar tatlilarmis demesini biliyo !
Bu yuzden bu turkiyedekilerin baska insanlarin kac yasinda evlendiklerini kac cocuga sahib olduklarini kariyerini nasil yaptiklarini kritik etmesi cok sacma ve hiç hos degil !

Son düzenleme:
sirf turkiyede 25-26 yasinda evleniliyo diye hatta daha buyuk mecbur muyum o kriterlere uymaya ?
yas gectikce insanlar daha secici olup bu sefer hic bulamiyo evlenecek birini kac tane konu gordum boyle KK'da, evde kalmak gibi bi korktum oldugundan da degil.
Ilk basta bana dediklerinde tanisin edin diye bende istemedim !! benden kucuk kesinlikle olmaz diye! kardesim yasindaymis gibi istemiyorum filan diyince ! ama yinede o aksam gorustuk tanistik az da olsa birbirimizi tanidik sevdik evlendik ne var bunda yahu ? ergense ergen!

sonuçta tv da bile goruyoruz manken ler sunlar bunlar evleniyo da noluyo ya kendi seçimim icin hesap mi vermek zorundayim ?

evet belki eskiden kucuk evleniliyodu, simdi degil. Ama herkesin seçimine saygi duyulmasi gerektigine inaniyorum.

sosyal medyaya çiftler fotograflarini koyunca, kucuk yasta olanlar koyunca 20 23 arasi diyeyim hatta bir çift var bildigim bide 1 sene sonra bebekli resim attiklarinda herkes ay ne kadar tatlilarmis demesini biliyo !
Bu yuzden bu turkiyedekilerin baska insanlarin kac yasinda evlendiklerini kac cocuga sahib olduklarini kariyerini nasil yaptiklarini kritik etmesi cok sacma ve hiç hos degil !

afferim dilruba pek güzel yapmışsın bundan sonra hakaret işite işite ilerde dayak yiye yiye huyunu suyunu öğrenirsin annelerimizde zamanında neler çekmiş ayrıca bi yorumunda gördüm akşama yemek yapmasam mı diye yazmışsın sakın ha erindir beyindir aşını önüne koy sonrada gönlünü al

Bizde tartışıyoruz tabi ama çok fazla değil. Bizim bir tane büyük kavgamız oldu o da bayramda aile meselesi yüzündendi. Büyük kavgada benim istediğim oldu ama kabul ettirmek pek kolay olmadı. Ben genelde mecbur değilim zorunda değilim beni bir şey yapmam konusunda zorlayamazsın diyorum. Bu sözler benim eşimde etkili oluyor bir şekilde.

Ben nişanlandığım akşam eşimle dışarı çıkmıştık bir meseleden dolayı şuanda hatırlayamıyorum tartışmıştık. Bana sen artık nişanlı bir kızsın hareketlerine laflarına dikkat et demişti aslında orada benim dediğim gibi olacak demek istemişti. Bende ona o zaman nişanlı olmam ya da evli olmam benim düşüncelerimi değiştirmez. Nişanlanınca ya da evlenince evrim geçirmiyorum ben hep aynı ben olacağım. Nişanlandıktan ya da evlendikten sonra sana mecburum sanma. Bir yüzük atmaya birde boşanma dilekçesine imzaya bakar. Üzerimde baskı kurmaya beni bazı şeylere zorlamaya çalışma demiştim. O zaman susmuştu.

Tabi yine bazı konularda üzerime geliyor. Bende hemen bu sözleri hatırlatıyorum. Bazen küsüyorum konuşmuyorum. Tabi alttan aldığım zamanlarda oluyor. O zaman şakaya vuruyorum olayı. Bazende yalan söylüyorum beni mecbur bıraktığında.

tatlim peki o kavga ne yuzunden oldu ? ve kabul ettirmek pek kolay olmadi yazmissin nasil oldu ?
bu kirmizi ya boyadigim yer cook cook hosuma gitti ne guzel demissin oyle agzina saglik valla gizzemksk :) :46: masallah haddini bildirmissin o an!
yalan soyluyorum derken mecbur biraktiginda mesela ne nasil yani ?

hah, istediği cevabı alamayınca atarlanan bir üye daha.. sorunun ne olduğunu sordun söyledik.. eşinin davranışları karakterinden değil, yaşından kaynaklanıyor çünkü daha ergen..sosyal medyayı baz aldığına göre sende daha öylesin gerçi.. nasıl tanıştığınız, ne şartlarda evlendiğiniz değil konu.. o kadar küçük yaşta evlendiysen, sen serçe o da kaplan olacak bir 10 sene daha.. 19 yaş ne yaptığını bilemeyen ve 10 sene sonra bugün aldığı/alacağı kararlardan pişman olacağı bir yaş.."ergense ergen" diyorsan biz de sana "bağırırsa bağırır" der çıkarız sevgili üye.. insanların yaptıkları yorumlara/kritiklere saçma diyeceksen, buraya konu açıp sorununu ilan etmeyeceksin çarşaf çarşaf.. :ssz:

keşke bu yazını evliliğimin ilk zamanlarında okusaydım, :(( en büyük sıkıntım tavır koyamama, çok çabuk yumuşamam, hatasını bedelini ödetememem, ama geçkalmış sayılmam değil mi, bu saatten sonra da telafisi vardır umarım

canım ben de öyleyim ya, hatta bende konu açmıştım siz nasıl yapıyorsunuz diye..keşke ben de evliliğimn ilk zamanları bu forumda takılsaymışım bayagı bir hatayı yapmamış olurdum..senn tıpkının aynısıyım tavır koyamam, yumuşarım...biz neler yapabiliriz acaba bu saatten sonra:)

konu sahıibi arkdşımm..bence sen de biraz gurur ve inadını bırak..çok değil biraz..o zaman herşeyin daha iyi gittiğini göreceksin...

afferim dilruba pek güzel yapmışsın bundan sonra hakaret işite işite ilerde dayak yiye yiye huyunu suyunu öğrenirsin annelerimizde zamanında neler çekmiş ayrıca bi yorumunda gördüm akşama yemek yapmasam mı diye yazmışsın sakın ha erindir beyindir aşını önüne koy sonrada gönlünü al

ne alakaya ya adam olacak kiz ben basindan beri tavrimi koyuyorum ona! sadece o da bende çok inatçiyim...
Ne yapiyim yani ne ? soyle bana cnim benden kucuk evlendim simdi huyunu husunu yeni ogreniyorum bosaniyim mi diyim o zaman ?
Bir öneri var o zaman lutfen ?

Ben 22 ye girecegim bi daha ki ay ve yinede bi evlilige filan hazir ve o olgunluga sahip oldugumu kendime guvenerek ciktim bi yola.
Ama ne derler evlilik kumar isi gibidir, nasil cikacak bilemezsin degil mi?

Simdi ona bakarsan burda yazmayi unuttum ama bende bana ilk defa gerizekali demesinden once ki aksam ona demedigim laf kalmadi yani resmen defol git herseyi topla nereye gidiyosan git dedim!!! hazirlanip gidiyodu!! ama ben onu blöf yapiyodum onu sinirlendirmek icin canini sikip yakmak icin o kadar benim canimi yakmisti ki ..... yani dusunuyomuydum illaki o lafi ? hayir....
o o kufuru soyleyince dusunuyodu veya dusunmuyodu bilemem ama haddini bilecek o kadar!
O cok farkli bir ortam da buyumus (sakali sukali kufur soylenen bir evde normal bisey mis gibi) halbuki bizde cok ciddi bi ailede buyuk sakanin kesinlikle yapilmadigi her zaman altinda bi gercek oldugu soylendigi ve kufursuz!

yani ben kotulugune bisey demiyorum ama evet bende birilerini genç yasta evlendigini duyunca niye erkenden evlendiler fln diyodum...hatta 25ime kadar beklemek istiyodum bende ama boyle nasip oldu alnima yazilanlar buydu ne yapmaliyim ?

ben liseden mezun olduktan sonra, hukuk okudum, esim lise mezunu degil!
bazi seyleri pek bilmiyo yani.....

ne bilim daha nasil anlatiyim ne diyim

hah, istediği cevabı alamayınca atarlanan bir üye daha.. sorunun ne olduğunu sordun söyledik.. eşinin davranışları karakterinden değil, yaşından kaynaklanıyor çünkü daha ergen..sosyal medyayı baz aldığına göre sende daha öylesin gerçi.. nasıl tanıştığınız, ne şartlarda evlendiğiniz değil konu.. o kadar küçük yaşta evlendiysen, sen serçe o da kaplan olacak bir 10 sene daha.. 19 yaş ne yaptığını bilemeyen ve 10 sene sonra bugün aldığı/alacağı kararlardan pişman olacağı bir yaş.."ergense ergen" diyorsan biz de sana "bağırırsa bağırır" der çıkarız sevgili üye.. insanların yaptıkları yorumlara/kritiklere saçma diyeceksen, buraya konu açıp sorununu ilan etmeyeceksin çarşaf çarşaf.. :ssz:

Pardon da anlamadim ?
ben anlamiyorum sadece seçimlerim yuzunden hesap vermek zorunda degilim diyorum... bende kotu bi ergenlik gecirdim asiydim kimseye dinlemez kafama eseni yapardim yani simdi esim yasi kucuk diye ergen oldugu icin hâla atip satiyim mi onu....
bende cok ustune geldigim zamanlar evet onunda oluyo.... ama ben sadece evlilik tecrubesi olupta bana bu konuda yardimci olsunlar dedim yani kotu mu yapiyorum ?

sorun kocandan 2 yaş büyük olman değil,kocanın çocuk yaşta,daha ergenlikte olması.ayrıca 22 yaşındaki bir kız olgun olabilir ama 22 yaşındaki erkek çocuktur.sizi evlendiren ailelerinize de akıl erdiremedim:50:

Canım 19 yaş bir erkek için evlilik yaşı değil .
O daha hiç bişeyi yaşayamamıs ve evlilikle erkek oldurulmuş .
Zorunluluk ev yükü kaldıramıyor belki.
Yanlış bir karar vermişssin 22 ye gireceksin neden 19 yaşında bir çocukla evlendin ?
30 olsan 28 yaşında birinle evlenmen abes kaçmaz 27 yaşında olsan 25 yaşında birinle evlenmende olabilirdi ama 25 ken 23 ve altındayken yaptığın evlilik çok tuhaf olmuş

Son düzenleyen: Moderatör:
Back