Okulu bitiremediğim için evlenme aşamasında olduğum kişi benden ayrıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
onun okuturum demesinin sebebi üniversite mezunu olunmasına takmış olması sadece mğhendis olsun değil, ki ben zaten iki yıllık bir bölümden üniversite mezunuyum, mühendis olmasanda evleneceğim demişti ben tam anlatamadım sanırım, ne olursan ol annemin üzerine kurana el basarım ki sen bugğn bana bir şans verirsen bu evden gelin olarak çıkmadığın sürece buradan gitmicem demişti, ama biliyorum onu yapmıştı etmişti önemli değil ben salakmışım inandım size de yorumunuz için teşekkür ederim kimseyle paylaşamıyordum :)
Bu kadar büyük yeminler etmesi normal mi geldi size ya 🙄 Ben dengesizlik olarak düşünürdüm açıkçası. Güven vermezdi yani.

İstemediğiniz bölümü bitirmeniz için zorlayan ailenizi ve sevgilinizi o kadar anlayışsız buldum ki. Sevmediğiniz icin işkence çeker gibi 6 yıldır debeleniyorsunuz. Yazık size ve giden yıllarınıza. Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Siz ne okumak istiyorsunuz? Daha gencsiniz istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz.

Erkekler akıllı erkekler mantıklı adam nasilda hayat standartlarını düşünüyor işte bizde ondan yazıyoruz aşk sevgi degil sadece mantıkda lazım.Sonucta işte böyle kendini düşünür insanlar size kalan yapmasaydin oluyor sadece.İnsanlar böyle ama hanımefendi insanlar hayatlarına sadece sevgi ekseninde bakmıyor artık.

Erkekler akıllı erkekler mantıklı adam nasilda hayat standartlarını düşünüyor işte bizde ondan yazıyoruz aşk sevgi degil sadece mantıkda lazım.Sonucta işte böyle kendini düşünür insanlar size kalan yapmasaydin oluyor sadece.İnsanlar böyle ama hanımefendi insanlar hayatlarına sadece sevgi ekseninde bakmıyor artık.

++++
Anlamıyorum, erkekler 2 ayaklı seks makinesi değil, onların da bir fikri geleceğe dair umutları var. Onlar da sadece aşkla güzel yemekler yiyemeyeceklerinin,güzel tatiller yapamayacaklarının farkındalar. Doğal olarak maddiyatçı olmak zorundalar, tıpkı biz kadınlar gibi. Bunun için yargılamak , küsmek anlamsız, gerçekçilikten çok uzak. O aşkından ölen erkekler falan hep dizide filmde, gerçekte en çok seven bile bir süre sonra yenisini bulup evleniyor yani üzgünüm.
Adama da ah edecek bir şeyiniz yok. 6 yıl az bir süre değil kendinize bir yol çizmiş olmanız gerekirdi. Herkes bayıldığı işi yapmıyor, bu işi sevmiyorsanız başka bir iş için keşke aynı zamanda çalışsaydınız. Adama neden geleceği belirsiz birini sevmeyi bırakıyorsun diye kızamam ben kusura bakmayın.

6 yılda çok uzun ya herşey tükenir evlenene kadar zaten ben bu kadar uzun flört de sevmiyorum bin kere alışkanlığa dönüyor evleniyor pat ayrılıyor vsvs.Yani kimse evlenmek zorunda değil de aynı evi vs paylaşacak ekonomik güç ona göre bı aile vs yoksa anlayışlı durumda 6 sene çok uzun ya sevgili olmak içinde nişanlı olmak içinde değişir ya insanın kafa yapısı zevkleri vs ne bileyim uzaktanda mesela tin tin internetten 5 yıl vs onlarda uzak diye sürüyor aynı eve gir kavga gürültü.Degisik artık ilişkiler olacak olan oluyor da olmayacağı belli olan illaki bitiyor ki burada yeminler falan tuhaf zaten

ben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
Adamın evliliği gelmiş, kim olduğunun da pek bir önemi kalmamış şu aşamada. Sonuçta üç çocukla ortada bırakmadı, yaşınız genç, ahlık vahlık bir durum yok. Allah gönül ferahlığı versin.

ben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
keşke evlenme yerine okuluna mesleğine odaklanabilsen

Makine mühendisliğine girebildiğine göre,istediğin güzel bir bölüm kazanma kapasiten var,neden 2 yıllık?bari atanması kolay bi bölüm mü

Bence haklı adam . Ben ünvanin önemli olduğunu düşünüyorum. Eşim mühendis olmasa ya doktor ya avukat vb ünvanı olsun isterdim . Statü önemli adam okuturum demiş size .

Herkes niye bitiremedin demiş arkadaşlar ikinci ve üçüncü sınıf dersleri Termodinamik 1-2 , Akışkanlar Mekaniği , Statik , Dinamik , Isı Kütle Transferi gibi matematik bilen , fizikten anlayan insanların geçeceği dersler. Bir tanesinin hocasi gerçekten sınavında kallavi soru soruyorsa mantığını anlamadan bitiremezsin bu bölümleri . Artık önüne gelen gidiyor mühendisliğe malesef her yer okul olunca .

odaklandım çünkü 6. senem be hala 2. sınıf dersleriyle boğuşuyorum, ben bu bölümün ağırlık verdiği fizikte başarı sağlayarak kazanmadım ki, bunu aileme de zamanında çok söyledim ama dinleyen olmadı, ben zaten fizik yapamıyordum, 24 yaşındayım şimdi boşuna geçti zamanım bu benimde kendime yaptığım bir kötğlğk ve ben bunu geç de olsa kabul edip bu yoldan döndüm ama hiç tahmin etmemiştim ailem gibi onunda ünvana takık olduğunu, üzüldüm tek konu budur zaten, bu tür şeylere odaklanmadan sevmiştim kalırsa yani veterine rhekimlerde iş yeri açamadığı sürece taş çatlasın 30k kazanıyorlar, ben de ben mğhendis olucam dengim değil olarak bakabilirdim ama karakterim asla bu değil, bunu da çok yapay görüyorum, bu kadar planlı programları gözü karşısındakinin cebinde bir şekilde ne evlilik ne bir şey karşılıklı dövüşten başka bir şey değil, bu fikirlerimi bu konular açıldığı zamanda hep belirtmişimdir yani o kadar zaman sözler verene kadar ben gidiyorum diyebilirdi, ben tüm cesaretimi toplayıp artık istemediğim bi bölümde kendimi zorlamıcağımı söyledikten sonra koşa koşa gitmesine üzüldüm
Niye gözü digerinin cebinde olsun ne alaka? Her şeyden önce insan bir işi yaparken sebat etmeli . Ben yapamıyorum olmuyor demek yerine o Termo kitabı varya açacaksın her sorunun çözümünü bir deftere yazacaksın . Her kitabı tek tek çalışacaksın . Milletten evlenme vaadi alacağına kendi hayatına bakacaksın .
Adam veteriner hekim olunca eşim de bu kişi mesleği şu diye tanıtmak ister .bunca yıl sorumluluğunda olan bir işi yapmayan yarıda bırakan insana bende güvenmem. Başka birşeyler de zor gelecek hayatta çünkü

Sanmakla bir insanın hayatına ve tanıdığın bir aileye damadınız olucam diye kesin konuşmalarla giremezsiniz, veya anne babalarınızın üzerine yeminler edip zamanla başta size söylenen şeyleri sonra size tekrar gğveb kazanıldığında problem olarak ortaya koyamazsınız kusura bakmayın
Ay böyle dramatik ergen sözlere inanmayın siz de o zaman. Olmamış işte bitmiş gitmiş önüne bak sen de kafanı topla kendine herhangi bir meslek edin

Cok net söylüyorum BAHANE. Ayrica unvani yuksek(!) birinin ozellikle veteriner arayacagini sanmiyorum 😄 biz ikimiz de muhendisiz ama denk geldi esimi muhendis diye secmedim yani onun da bunu onemsedigini sanmiyorum. Ne tuhaf insanlar var. Hakkinda hayirlisi olsun bosver ya gozunde buyuttugun gibi biri degil bu kisi.

Yakın arkadaşlarımdan biri mimarlığı bitiremedi okurken bir yandan lise kpss ile atandı. Çalışırken mimarlık okumak zaten imkansız olduğu için başta yaparım sanmasına rağmen sonradan yapamadı okulu bıraktı. Sevgilisiyle de aynı okuldan mezunuz seninle benzer şekilde sevgilisi ayrıldı ve başka mimar bir kızla evlendi. Baktığında çok saçma geliyor ancak kadınların kimisinde pozisyon ve meslek çok önemli iken bazısında değil. Bir arkadaşta 2 yıllık okumuş ve polis olarak memur olmuş biriyle evlendi. Statüyü ne yapayım önemli olan evine baksın beni sevsin mutlu etsin düzgün aile babası olsun dedi. Erkekler bile artık bunu yapıyorsa sizin de yapma zamanınız gelmiş demek ki.

arkadaşlar siz evliliği oyuncak mı sanıyosunuz. İki insanın evlilik için birbirinin mesleğine bakmasında ne var? Bu kadar garip bulduğunuz şey tam olarak nedir? Şu anda sürüyle açılmış, düşük puanlı saçma sapan bir sürü üniversite var. Buralardan bile teknolojinin bu kadar yaygın olduğu ve her şeyin herkesin elinin altında olduğu bir dönemde okuyup da mezun olamayan insanla bence de olmaz yani. Üniversite bitirmek bence bir insanın her şeyden önce kendisine olan saygısıdır. Adam haklı, ünvan, meslek gelir tabii ki çok önemli. Bunu garip bulmanız bile evlenecek olgunlukta olmadığınızı ve ülkenin gerçeklerinden hiç haberdar olmadığınızı gösterir.

İyide mezun olamayacağın zaten baştan belli değilmiydi bunu bilmesine rağmen sana yine sözler vermiş bırakmamış ve sizde güvenmissiniz keşke baştan size söyleseydi ben üniversitesini bitirmekte zorlanan biriyle evlenmek istemiyorum diye burada adamda da hata var. Mantığını kullanan bir insan olsa başta hayır derdi neyini beklemiş ? Karşısına daha iyi biri çıkmıştır kesin onu değerlendirmek istemiştir ana neden emin ol budur...

Herkes niye bitiremedin demiş arkadaşlar ikinci ve üçüncü sınıf dersleri Termodinamik 1-2 , Akışkanlar Mekaniği , Statik , Dinamik , Isı Kütle Transferi gibi matematik bilen , fizikten anlayan insanların geçeceği dersler. Bir tanesinin hocasi gerçekten sınavında kallavi soru soruyorsa mantığını anlamadan bitiremezsin bu bölümleri . Artık önüne gelen gidiyor mühendisliğe malesef her yer okul olunca .

Iyi hos da konu sahibesi adamin peşinde koşmaktan okumaya fırsat bulamamış ki.🤐🤐Adamın peşinde kostum, yemekler yaptım, evcilik oynadım, gelinlik kız tadında kendimi begendirmeye ugraştım yazmiş eee tüm derslerden çaknası normal. Mühendislik disiplin ve calışma ister, konu sahibesinde de bunlar yok . Konu sahibesinin çalışmaya gonlü yok aklı fikri bir erkege kapak atmakta böyle akılsız birinin mühendis olmaması isabet olmuş.

Konudaki adami bir kenara koyuyorum, konu sahibesi net sekilde salak. Banlanırsam da banlanayım açıkca yazıyorum. Aklı olan insan çalışmadan çabalamadan hayatta hiçbir şey olmadığını bilir. Kaldi ki konu sahibesinin elinde koskoca bir fırsat varken çöpe atmış, savunma sanayisi sebebiyle makine muh.nin Turkiyede gideri çok, potansiyeli çok yüksek bir meslek. Makine müh.liğini veteriner için çöpe atmazsın yani. Konu sahibesi bir de utanmadan adamın aldığı parayı yazıp az bulmuş, eee kendi ne peki müh. fakultesini evcilik oynamak icin kenara atan salak kızcağız modeli. Adamın yerinde olsam ünvan para şu bu için değil konu sahibesi salak okduğu icin ayrilırdım adam da kaçmış zaten. Adam burda yazıldığının aksine paragöz falan dq degil, oku azmet demiş bakmış ki olmuyor öyle kaçmış bu adam daha ne yapsın...Umarım konu sahibesi dersini alıp yolunu çizenin KENDİSİ olduğunu kabul eder ve hayatını öyle kurar.

Son düzenleme:
Iyi hos da konu sahibesi adamin peşinde koşmaktan okumaya fırsat bulamamış ki.🤐🤐Adamın peşinde kostum, yemekler yaptım, evcilik oynadım, gelinlik kız tadında kendimi begendirmeye ugraştım yazmiş eee tüm derslerden çaknası normal. Mühendislik disiplin ve calışma ister, konu sahibesinde de bunlar yok . Konu sahibesinin çalışmaya gonlü yok aklı fikri bir erkege kapak atmakta böyle akılsız birinin mühendis olmaması isabet olmuş.

Konudaki adami bir kenara koyuyorum, konu sahibesi net sekilde salak. Banlanırsam da banlanayım açıkca yazıyorum. Aklı olan insan çalışmadan çabalamadan hayatta hiçbir şey olmadığını bilir. Kaldi ki konu sahibesinin elinde koskoca bir fırsat varken çöpe atmış, savunma sanayisi sebebiyle makine muh.nin Turkiyede gideri çok, potansiyeli çok yüksek bir meslek. Makine müh.liğini veteriner için çöpe atmazsın yani. Konu sahibesi bir de utanmadan adamın aldığı parayı yazıp az bulmuş, eee kendi ne peki müh. fakultesini evcilik oynamak icin kenara atan salak kızcağız modeli. Adamın yerinde olsam ünvan para şu bu için değil konu sahibesi salak okduğu icin ayrilırdım adam da kaçmış zaten. Umarım konu sahibesi dersini alıp yolunu çizenin KENDİSİ olduğunu kabul eder ve hayatını öyle kurar.
Yani okul okurken biriyle evlenmeyi ve onun bana kesinlikle seninle evleneceğim diye söz verdiğini düşünemiyorum zaten . O dersleri vermek ciddi bir çalışma azmi ister . Kütüphanede sabahlamasi gerekirken gelinlik kız havasina girmek büyük vizyon eksikliği. Ayrıca mezun olursa da çok birşey yapamazdı çünkü elini sallasan mühendis ortalık . Çok iyi bir şekilde üç boyutlu tasarım programlarından birini kullanacak , dil bildiğini kanıtlayacak sınavlara girecek üstelik o azimsadigi maaşı kendisi başta alabilirse ne ala . Asgari ücretin bir tık ustuyle iş buluyor ilk başta mühendisler .

Kendisinin demesi lazımdı ben bir iş bulayım biraz kendimi gelistireyim . İlk seneler zaten eşek gibi iş yerinde de çalışmam lazım ki bir yerlere geleyim . Tüm bunlar da dediğim gibi vizyon bir çalışma disiplini gerektirir . Her şeyden önce adamın sorumluluk almayan birini istememe gibi bir hakkı var. Kardeşim de mühendis böyle okulu bırakan bir sevgilisi oldu ki o da çok iyi bir bölümü bıraktı ben direk ayrıl dedim. Ayrılmadi bir işe girdi çocuk evlilik düşüncesi sırasında birden kardeşimden ayrılıp gitti çünkü o sorumluluğu da kaldiramazdi ben çok sevindim böyle bırakmasına . Konu sahibinin de hayatında sorumluluk alabileceğine inanmıyorum . Çocuğu olsa yine aynı şekilde yapamıyorum bakmak çok zor diyecek

Neyse adamı bırak da 2 yilliktan atanmaya bak. Belki bu senin için daha hayırlıdır. 2 yıllık bazı bölümlerin ataması çok oluyor. Atanırsan o adamı da unutursun kendine de yeni hayat kurarsın.

kimse kimseyi yillarca bekleyemez.aranizda oyle buyuk bir ask yokmus yaslariniz belkide kucuk erkek 30dan kucukse zaten sevgisi sabri felan biraz gecicidir bence.sizde okul diye diye surunmussunuz.yani evlenseydiniz daha iyiydi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back