• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulu bitiremediğim için evlenme aşamasında olduğum kişi benden ayrıldı?

odaklandım çünkü 6. senem be hala 2. sınıf dersleriyle boğuşuyorum, ben bu bölümün ağırlık verdiği fizikte başarı sağlayarak kazanmadım ki, bunu aileme de zamanında çok söyledim ama dinleyen olmadı, ben zaten fizik yapamıyordum, 24 yaşındayım şimdi boşuna geçti zamanım bu benimde kendime yaptığım bir kötğlğk ve ben bunu geç de olsa kabul edip bu yoldan döndüm ama hiç tahmin etmemiştim ailem gibi onunda ünvana takık olduğunu, üzüldüm tek konu budur zaten, bu tür şeylere odaklanmadan sevmiştim kalırsa yani veterine rhekimlerde iş yeri açamadığı sürece taş çatlasın 30k kazanıyorlar, ben de ben mğhendis olucam dengim değil olarak bakabilirdim ama karakterim asla bu değil, bunu da çok yapay görüyorum, bu kadar planlı programları gözü karşısındakinin cebinde bir şekilde ne evlilik ne bir şey karşılıklı dövüşten başka bir şey değil, bu fikirlerimi bu konular açıldığı zamanda hep belirtmişimdir yani o kadar zaman sözler verene kadar ben gidiyorum diyebilirdi, ben tüm cesaretimi toplayıp artık istemediğim bi bölümde kendimi zorlamıcağımı söyledikten sonra koşa koşa gitmesine üzüldüm
Arkadaşım kapasiten var neden yapamıyorum diyorsun bende onu anlamıyorum. Sınavla girilmiş bir bölüm. Beni sınavsız alsınlar yapamayacağım şey yok. Bu ozguvensizlik ne ya. Sayısal mezunusunuz. Herşey azimde benden once ylye başlayan arkadaşım dil sınavını geçemedi özel ders aldı azmetti ucak bileti alıp Ankara'ya online sınava geldiğini bilirim kız geçti sınavı aleside halletti şimdi universitede hoca.onun elde ettiği şeyi ben çok rahat elde ettim ama sonrasında akademi düşünmediğimden devam etmedim.alttan hepimiz ders aldık pes etmedik oturup tabiri caizse köpek gibi calistik. Yemin ediyorum üzülüyorum ya pırlanta gibi zekalarin ben yapamam yapamıyorum demesine üzülüyorum.

Sanırım mantık evliliği yapmak istemiş size de güvenmiş ama olmayınca caymış. Bu dönemde en sık duyduğum şey artık erkeklerin zengin, memur kız araması. Mesela iki tarafta memur oluyor ama çoğunda yükü, masrafı yine kadın karşılıyor. Sizin için evlenmeden ayrılması daha iyi olmuş bence. Evlenseydiniz ve istediği gibi mesleğe sahip olmadığınız için boşanalım deseydi daha çok üzülürdünüz.
Bu gerçek sevgi mi? bana göre hayır. Canım cicim aylarında verdiği sözleri iş ciddiye varınca tartmış, hesaplamış bitirmiş kafasında :)

Bakın adam hakli demiyorum ama sizde ışık ,gayret görmemiş.Bunu karakter , kişilik duruşu olarak düşünmüş bu hayatı sizinle yaşamak istememiş.Herseyi bırakıp kendinize odaklanin ,hırs yapın okulu bitirin aileden,eski sevgiliden sizi aşağı çeken herşeyden uzak yeni bir hayat kurun Sadece kararları ve gidilecek yönü size bağlı,size ait bir hayat ..
hayır olamadım benim 6. senem ve hala 2. sınıf ce 3. sınıf derslerim ile uğraşıyorum

hayır olamadım benim 6. senem ve hala 2. sınıf ce 3. sınıf derslerim ile uğraşıyorum

Neden peki?

Mak. müh. tutturabiliyorsan kafan çalışıyordur diye düşünüyorum. Bu bölümü de sanırsam isteyerek seçmemişsin, ayak sürüyerek zorla okuyorsun ee olmuyorsa olmuyor bırakmalısın bence. Neden yatay geçiş düşünmüyorsun? Müh. fakültesi içinde başka bir bölüme geçebilirsin mesela. Yok onu da istemem dersen daha kolay bir bölüme geç mesela işletme. 6 yıl çok uzun bir süre ufukta mezuniyet de yok bu saate kadar ben ne olucam diye hiç düşünmedin mi? Çok gençsin, kafan da çalışıyor, ona buna evlen benimle diye yamanacağına kendi geleceğini kurman gerek. Boşver o adamı sen ne olucaksın hayatta, sen ne yapacaksın?

Okulu nasıl bitiremediniz? Makine mühendisliğini kazandığınıza göre belli bir kapasiteniz var. O okulu nasıl bitiremediniz merak ettim gerçekten.
Diğer yandan mühendis olamadığınız için değilde başladığınız işi bitiremediginiz için ayrılmış olabilir veya hevesi geçmiş olabilir, tutkusu bitmiş olabilir. Bir diğer ve günümüzde en önemli neden erkekler çalışan çok para kazanan kadın istiyorlar baktı ki para kazanamayacaksiniz geleceğini düşündü ve ayrıldı. Hepsi olabilir neticede evli insanlar ayrılıyor.
Size tavsiyem devam etme şansınız var ise okulunuza devam edin ve o okulu kendiniz için bitirin. İki yıllık bölümlerde atamalar oluyordu evet ama şu an hem iki yilliklar hem 4 yilliklardan mezun öğrenciler o kadar çok ki iyi puan almanız lazım.
Bende aynısını dusunuyorum sorumluluk sahıbı olmadığını düşünmüş olabılır ,yanına yakıştıramamış aşk degıl mantık evlılıgı düşünüyormuş demekkı
Zorla evlılık olacak dıye bısey yok standartına uymamış

Adam biraz mantık insanı. Ne kadar sevmiş olsada hayatın gerceklerınk düşünüyor olmalı yani olay statü seni yanına yakıstıramama olayı degıl sen meslek sahibi olup bir yerlere gelene kadarda 3 yıl gecse nasıl beklıyecem demıstır. Beklemesem evlensek maddi katkısı olmayacak demiştir iki ucu bklu degnek olayı tek maasla kendıne güvenememıstır yaşam standartlarını yüksek tutmak kendini zorlamak istemıyodur planlarını hayallerini gerceklestırebilecegı bir noktada olmak istiyordur şuankı durumda ona ayak bagı olmandan korkmustur. Zaten 2 yıldır konuşmuşsunuz sanırım hevesi heyecanıda azalmıstır hiç bir ask ilk günkü gibi olmuyor zamanla heyecan yitiriliyor

Back