Yıllardır Aldıklarımızı Geri Veriyoruuz :)

24/10/2014 Menüm :

Sabah : iki dilim kepek ekmeğiyle beyaz peyn domatesli sandviç

Öğle : 1 kase mercimek çorbası - 2 fırında pişmiş tavuk butu - Domates salatalık

Akşam : 1 tabak kuru fasulye yemeği - 1 kase yoğurt - 2 kaşık bulgur pilavı
Yemekten sonra bi kare bitter çikolata yedim

Veee 2,5 lt su

Günaydın canım doğru bir karar vermişsin ben de karataya göre beslenmeme rağmen diyetisyenime de gidiyorum çünkü kendisinin menüleri ara öğünler dışında karataya uygun ve diyetisyen muhtemelen senden bazı tetkikler ister vitamin ölçümleri insülin ölçümü vs. bunlar çok önemli biliyorsun. Tebrik ediyorum kararından ötürü

Menüne gelince işe giderken ben de hep sandviç yapardım ama işte ekmek yemeyi bırakınca ne kadar acıktırdığını farkettim. Belki haftasonları sandviç değil de güzeeel bir kahvaltı yaparsın senin için daha iyi olur
öğle ve akşam menülerini beğendim ama sonrasındaki bitter çikolata cıss canın istiyorsa gündüz yemeni tavsiye ederim ben akşamları canım böyle şeyler istediğinde bir kenara koyup ertesi gün yiyorum hatta bazen yeme isteğim bile geçmiş oluyor..

hayırlısı olsun canım.bizimlede paylaşırsın değilmi diyetisyenin tavsiyelerini.

Tesekkur ederim cnm :)
elbette paylasirim heyecanliyim bende
şimdi gidiyorum

cok güzel şeyler yazmışsin cnm tesekkur ederim
akşam o kare çikolatayi yemesem başka şeylere saldiriyorum
diyetisyene bunuda soracağım
esas gitme nedenim sağlıklı zayifliyomuyum mesela b12 eksikliği varmi
troit hastasıyım zaten o ne alemde...
birazda belki kocamda bana katılır hevesiyle gidiyorum
çünkü 100 kilo ve şeker hastası. geçen doktora gittiğinde şekeri insülin sınırında çıkmış cok üzülüyorum ama bi türlü dikkat etmiyor
bu aralar biraz dikkat etmeye başladı gerci hakkını yemiyim ama yeterli değil

kahvaltıyi oğlumun uykusu duzene girer girmez evde yapicam yumurta yiyince ekmek aramiyorum cok zaten
ama suan sabahları zor yetişiyorum işe

Rica ederim canım, sana yararlı olabilmişsem ne mutlu :) Eğer akşam tatlı birşeylere saldırma dürtüsü varsa (ki eksiden bende de vardı hem de nasıl) :) insülin direncin olabilir dr bana ilaç verdi bitince kontrole gideceğim. İlacın etkisi ve karatay yardımıyla o dürtümü oldukça kontrol altına aldım akşam 8den sonra birşey yemek aklıma bile gelmiyor artık

Tiroit de şakaya gelmez muhakkak kontrole git bence de.
Ah en zoru da ailemizi ikna etmek zaten benim eşim de beni hiç dinlemiyor malesef evde bir dolap sırf abur cubur gören evde çocuk var sanır halbuki eşimin içindeki çocuk o :) ama ben zayıfladıkça (iki ay oldu diyete ve spora başlayalı ve 6 kilo verdim toplamda) biraz inadı kırıldı en azından eşlik ediyor bana sen de bu şekilde düzene koyarsan eminim eşin de sana ayak uyduracaktır. Çalışan annelerin işi zaten o kadaaar zor ki ona diyecek hiçbirşey yok Allah yardımcın olsun :) ay amma yazmışım , dilerim sabahların da düzene girer ve sağlıklı bir şekilde fazla kilolarını verirsin canım

Yeşilçayın Faydaları:

Yeşilçayın faydaları hakkında bilinenler son yıllarda yapılan araştırmalarla daha da artmıştır. Japonların uzun yıllar yaşamasının temel nedeni olarak yeşil çay tüketimi gösterilmektedir. Yeşil çayın bir tedavi yöntemi olmadığı destekleyici alternatif bir yöntem olduğu unutulmamalıdır.

Yeşil çay insan ömrünü uzatır ve insan sağlığına çok faydalıdır!
Diyet yapanlar muhakkak kullanmalıdır!
Anti hipertansif etkisi, anti bakteriyel etkisi, antiviral etkisi ve nöroprotektif etkisi vardır.
Uyarı:Şimdi yeşil çayın 30 dan fazla kanıtlanmış faydasını aşağıda okuyacaksınız fakat vakti olamayanlar için en önemlilerini belirteyim
Kalp rahtsızlığı olanlar, Obezite, Parkinson, Alzheimer gibi hastalıklar bazı kanser türlerinde yeşil çay çok ama çok faydalıdır.
Japon bilim adamı Prof. Shinichi Kuriyama 4 yıl süren bir araştırmadan sonra yeşil çayın kalp hastalıklarına iyi geldiğini keşfetmiştir. Kuriyama’nın Japonya’daki Tohoku University in Sendai adlı üniversitesinde yaptığı yeşil çayla ilgili araştırmalara göre: (ilk 6 madde)
Günde 5 fincan ve daha fazla yeşil çay içenler günde 1 fincandan az Yeşil Çay içenlere göre tüm hastalıklardan ölme oranları % 16 daha düşüktür. Yani Günde 5 fincan çay içenlerin ölüm riskleri %16 daha azdır.
Günde 5 fincan çay içen kadınlar diğer kadınlara oranla %31 oranında kalp hastalıklarından korunmuş olurlar.
Bu da demektir ki kadınlar yeşil çayın sağladığı faydalar konusunda, erkeklerden daha avantajlıdırlar.
Yapılan bu araştırmaya göre Siyah çayın da çok az bir faydasının olduğundan bahsedilmiştir fakat yeşil çay kadar etkili antioksidanlar içermemektedir.
Yeşil çayın Kansere faydası olduğu tespit edilmiş fakat Kardiyovasküler rahatsızlıklar (kalp hastalıkları) konusunda çok daha etkili olduğu belirlenmiştir.
Yeşil çayın içindeki Polifenol adlı antioksidanlar Kalp hastalıkları için son derece faydalı eşsiz bileşenler içerir
Kalp hastalıklarını önlemede ve yavaşlatmada yeşil çay içenler içmeyenlere göre %26 daha az risk taşımaktadırlar.
Bakteriyel ve viral hastalıklara karşı direnç sağlar
Nörodejeneretif hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
Alerjilere iyi gelir
Artrit’ e iyi gelir
Kemik- mineral yoğunluğunu arttırır
Bağışıklık geliştirmeye yardımcı olur.
Grip belirtilerini ve soğuk algınlığının yok etmede önemli bir yardımcıdır.
Meme, pankreas, yumurtalık, kolerektal, ağız, kolon ve prostat kanseri gibi çeşitli kanser türlerine karşı müdahalede yeşil çay faydalıdır.
İltihapları ve ödemleri engeller
Diyabetle mücadelede yeşil çay size faydalı olabilir.
İnmeleri engellemede etkilidir.
Zindelik verir.
Kan basıncını düzenler
Obezite ve damar hastalıklarında dengeli beslenme ve egzersizle birlikte uygulandığında çok faydalı sonuçlar vermektedir
Şeker hastalığını önlemede son derece faydalıdır.
Alzheimer hastalığına ve hafıza bozukluğuna faydası araştırılmaktadır.
Parkinson hastaları için muhakkak kullanılması gereken bir bitkidir.
Diş çürümesini engelleyicidir.
Serbest radikallerden vücudu korur.
Lösemi’de gerileme sağlar
Böbrek taşlarının düşürülmesinde etkilidir.
Yorgunluğun önlenmesi etkilidir
Berberi hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.
Migreni hafifletir
Ağız kokusunu giderir
Boğazımıza ferahlık hissi verir.

Yeşilçayın Kanıtlanamamış Faydaları:
1- Multipl skleroz tedavisinde faydalıdır
2- Alzheimer ve Parkinson hastalığını durdurmada faydalıdır
3- Hücre bozulmalarını engellemede faydalıdır
4- Yeşil çay içmek, total kolesterol düzeylerini düşürür, iyi (HDL) kolesterolü düzenler, kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesini sağlar. (Bu maddeden emin değiliz bir çok ciddi site kolesterolü düşürdüğü yazmakta)
5- Ekstradan kalori yaktırdığı söylenmektedir. (Aslında mevcut vücut yağlarını metabolizmayı hızlandırarak yaktığını söyleyebiliriz ama bu bize fazladan bir dilim ekmek yeme hakkı vermez)
6- HIV virüsüne karşı etkisi tam bilinmemektedir

Yeşil Çay’ın zararları: yeşilçayın faydaları
Sık idrara çıkma, Bulantı, kusma, uykusuzluk gibi zararlar söz konusu olabilir. Kafeine hassasiyeti olanlar içmemelidir.
He ne kadar kalp hastalıklarına iyi geliyor olsa da kalp, böbrek hastalıkları olanlar, psikolojik rahatsızlığı olanlar, pıhtılaşma sorunu yaşayanlar ve kanser hastaları doktorlarına mutlaka danışmalıdırlar. Hamile kadınlar, bebek emzirenler doktorlarına muhakkak danışmalıdırlar. Yeşil çayın erkeklere zararlı olduğu konusunda bazı sitelerde bilgiler var fakat araştırmamızda bu tür bilimsel bir bilgiye rastlamadık sadece kadınların yeşil çaydan organizma olarak daha çok faydalandıklarını söyleyebiliriz.

Püf Noktası: Yeşil çayın içindeki kafein uykusuzluk yapıyor ve bazı hastaların kafein alması yasaktır. Bu nedenle yeşil çayın kafeinini azaltmak için yeşil çayı ilk demlediğiniz zaman 30 saniye bekleyip oluşan demi döküp tekrar demlersiniz, böylece kafeinin zararlı etkisini bir nebze de olsa ortadan kaldırmış olursunuz fakat kahvedeki kafeine göre yeşil çaydaki kafein miktarı çok daha azdır. İlk demi dökmeniz antioksidanların varlığını da azaltacaktı:):):):)

Su
Çok daha uzun süre tok hissetmenizi sağladığı gibi metabolizmanızı da hızlandırır. Vücudun sıvı kaybının çok fazla olmasından dolayı metabolizmayı yavaşlatıyor. Kabızlık sorununun en etkileyici önlemi olan su, kan dolaşımının düzgün çalışmasını sağlar.
Bu olumlu etkilerin yanı sıra zayıflama esnasında vücuda zararlı etkisi olabilecek öğelerin uzaklaşmasını da sağlar.

Kilo vermek istiyorsanız bu meyveleri öğününüze katın...

Pek çok meyve bol miktarda doğal şeker içerdiğinden fazla tüketildiğinde yağ depolanmasını arttırır. Ancak bazı meyveler yağ yakımını hızlandırıcı özellik gösterir.

Avokado
Omega 9 yağ asitleri açısından zengin olan avokado, metabolizmayı hızlandırır ve yağların enerjiye dönüştürülmesini destekler.

Hindistancevizi
Hindistancevizinde bol miktarda bulunan zincir trigliseritler, karaciğerin metabolizma hızını %30 arttırır. Ayrıca tok kalmanızı sağlar.

Limon
Karaciğeri temizleyen limon vücudu alkalize etmede de etkilidir. Karaciğer sağlığına iyi gelmesi sebebiyle vücudun yağları sindirme ve yakma hızını destekler.

Greyfurt
Pek çok araştırmada görüldüğü üzere greyfurt yağların yok edilmesinde muazzam etki yaratır. Johns Hopkins Üniversitesi'nden uzmanlara göre günde 1 adet greyfurt yiyen kadınlar, hayatlarında başka hiç bir değişik yapmadan 13 hafta sonunda 1 kilo vermiştir.

Domates
C vitamini deposu olan domates, amino asit üretimini destekler. Araştırmalar bu aminoasitlerden bazılarının yağ yakma kapasitesini arttırdığını göstermektedir.

Merhaba kızlar bugünkü menüm
Sabah iki elmalı tarçınlı kurabiye bir bardak süt (dün yapmıştım eşime bugün dayanamadım ben de yedim ama en küçüklerini yedim) :)
Ara 5 badem
Akşam fırında palamut, roka salatası, yoğurtlu kereviz salatası, bir parça helva
Su 2.5 lt
Spor Debbie Siebers start it up

birsevgi evet canım çok da iyi yapıyoruz

Merhaba kızlar burayı bırakmak istemiyorum ama kilo almaya basladim bu 3. Sefer 61i gördüm ve kilo almaya basladim kaçış yok söylüyorum 64.2 ne yaptin demeyin biliyorum suçluyum
Bırakma zaten canım benim, bak hemen motivasyonun düşüyor kendini bırakıyorsun.. Bırakma, yazık değil mi emeklerine? Hemen topla kendini, bak yeni aldığın kilo biraz dikkatle çabucak gidiverir Sonra da kaldığın yerden devam et ama pes etmek yok anlaştık mı?

Merhaba kızlar burayı bırakmak istemiyorum ama kilo almaya basladim bu 3. Sefer 61i gördüm ve kilo almaya basladim kaçış yok söylüyorum 64.2 ne yaptin demeyin biliyorum suçluyum
Sakin birakma canim Hedefe bu kadar yaklasmisken pes etmek yok kilo vermekte zorlandigin bi donemdir belkide beyin olarak hazir hissetmiyo olabilirsin ama en azindan verdigin kiloyu korumaya calis...kendini kilo veremiyorum diye strese sokma oyle yapinca amaann nasil olsa veremiyorumm deyip yedikce yiyesi geliyorr insanin aman diikkaatt:)

Mrb arkadaşlar sabah çekmiştim bu fotoyu ama yeni yükledim.bu hafta 57.7 kg olarak tamamlıyorum. Başarılar

Eklentiler

• image.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…