• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıldım artık..

Annesevgisi

👪
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
499
328
18
Şuan aglayarak yazıyorum inanın artık çıldırmak üzereyim, konu kv ve eşimin kullanılması, bizi çağırırlar her gitmemizdede iş yaptırırlar eşime, eşimin elinden ev işi yemek işi her iş gelir evlendik hala çağırıp bu işlerini yaptıran bir kadın cok temmel elini bile sürmüyor, örnegin banyosun pis katmer katmer kahve rengi lekelerle dolu mutfağı da keza öyle ama görseniz kibirli sanırsın cok titiz ben herseyi bilirim havası, ben gerçekten yoruldum artık, bizi iftara çağırdılar gitmek istemesekte gitmek zorunda kaldık cumadan gittik, esimde bende yasak olduğunu unuttuk arabayla gider döneriz diye düşünürken meger kaynatam bile bile çağırmış hafta sonu diye, neyse biz gittik iftara ne bir yemek var ne bir hazırlık eşimle girdik iftarı hazırladık 3 gün boyunca kadin mutfaga dahi girmedi yaa, ne sahura ne iftara girdi yedi cıktı, eşime stor yıkancak yıka bahce işi var onu yap odun kırılcak kır kömürlük temizlencek temizle, ve hep beraber yan yana iken ben şimdi size iş ayrımı yaptım sen bunu sen bunu yap, odaya çıkarız seslenir çağırır rahat vermez neyse bugun eve döndük bide ne görürüm poşete kaynatamın ütülenceklerini koymuş, neymiş ütüsü bozukmuş yalan hayatta inanmıyorum çünkü kendisi bir kez bile ütü yapan biri değil, yukarda öylece durur tabi ben bunu görünce sinir krizi geçirdim doldum çünkü resmen menfaatleri icin kullanan insanlar, cevremde hic görmedim boyle insanlari ben aileme giderim annem elimi bile sürdürmez yemegi yapar davet ederse etmese de bu böyle, 3 kaynım var 2 si çalışıyor 1 i okuyor şehir dışındalar anne babasını 1 senedir görmüyorlar gelmiyorlar hepsi bekar gelmek istemiyorlar, çünkü ailesini biliyorlar olan eşime oluyor o da elime yapışmaz kafasıyla yapıyor bide anne baba duasına ama bu insanlar bunu kullanıyor ben bunu hazmedemiyorum, diceksiniz ki annesi yapsın ne var bunda, yapsın ama bi insan iş için sırf iş için cagirir mi evlendigim gunden beri bir kere olsun oturmaya gittigimizde biseyin hazır olduğunu görmedim gider esimle yapar yeriz, bu gidisimizden önce gittik camları sildirdi evde küçük değil iki katlı, simdi bütün storları yıkattırdı, haftaya da soba kalkıcakmış onu diyor eşime kızlar inanın yıldım eşimin kullanılmasından yoruldum artık bir kere bile iş vermeden durduklarını görmedim ben kıyamıyorum ya kadın olarak kim kıyar ki Allah aşkına eve yorgun geliyor zaten bide iş mi yaptırcam ama kaynanam ev isi yapmayan bi kadın yapmıyor anca oturuyor, dersim var bahanesi ile ya yaparsın eline yapışmaz ama sırf bu yüzden çağırmaları her gitmede eşime bi iş vermeleri cocuk oruç agazla storları yıkadı, bahce işine girdi, odun kırdı, ya normal günde gittigimiz de de bunu yapıyor bide ben hepinize iş ayrımı yaptım sen bunu bunu ne demek ya kadınsın sen hic mi iş ogrenmedin, kaynanmın annesi yerinde durmayan 80 yaşında her işi kendi yapan misafirini ağırlayan öyle güzel bi insan ki kaynanam gramı bile olamaz, benim zoruma giden eşimin kullanılması, kaynanam aylar önce bize geldi, eşimi babasi çağırdı yanına bizim de kendi işlerimiz var dışarda sabahın 10 u esim duşa girdi diyo gitsin baba bedduası almasın iki yakası bir araya gelmez dedim gider acelesi ne yani hayır gitsin şimdi gitsin ne işi olcak başka biz de bir aileyiz dimi, yani dicegim su ki kendi menfaatlerine eşimi koşturuyorlar, her işlerine eşime yaptırıyorlar o kadar yoruldum ki cok zoruma gidiyor inanın kolay değil her gitmemiz de eşimin eline bi iş vermeleri onu bunun için çağırmaları hazmedemiyorum.. gitmeyin diceksiniz inanın olabildiğince gitmemeye çalışıyoruz ama kaynatam arayıp gelin gelin gelin defalarca yıldırıyor, hakkınızı helal edin uzun yazdım inanın içimi dökmek istedim..

Şuan aglayarak yazıyorum inanın artık çıldırmak üzereyim, konu kv ve eşimin kullanılması, bizi çağırırlar her gitmemizdede iş yaptırırlar eşime, eşimin elinden ev işi yemek işi her iş gelir evlendik hala çağırıp bu işlerini yaptıran bir kadın cok temmel elini bile sürmüyor, örnegin banyosun pis katmer katmer kahve rengi lekelerle dolu mutfağı da keza öyle ama görseniz kibirli sanırsın cok titiz ben herseyi bilirim havası, ben gerçekten yoruldum artık, bizi iftara çağırdılar gitmek istemesekte gitmek zorunda kaldık cumadan gittik, esimde bende yasak olduğunu unuttuk arabayla gider döneriz diye düşünürken meger kaynatam bile bile çağırmış hafta sonu diye, neyse biz gittik iftara ne bir yemek var ne bir hazırlık eşimle girdik iftarı hazırladık 3 gün boyunca kadin mutfaga dahi girmedi yaa, ne sahura ne iftara girdi yedi cıktı, eşime stor yıkancak yıka bahce işi var onu yap odun kırılcak kır kömürlük temizlencek temizle, ve hep beraber yan yana iken ben şimdi size iş ayrımı yaptım sen bunu sen bunu yap, odaya çıkarız seslenir çağırır rahat vermez neyse bugun eve döndük bide ne görürüm poşete kaynatamın ütülenceklerini koymuş, neymiş ütüsü bozukmuş yalan hayatta inanmıyorum çünkü kendisi bir kez bile ütü yapan biri değil, yukarda öylece durur tabi ben bunu görünce sinir krizi geçirdim doldum çünkü resmen menfaatleri icin kullanan insanlar, cevremde hic görmedim boyle insanlari ben aileme giderim annem elimi bile sürdürmez yemegi yapar davet ederse etmese de bu böyle, 3 kaynım var 2 si çalışıyor 1 i okuyor şehir dışındalar anne babasını 1 senedir görmüyorlar gelmiyorlar hepsi bekar gelmek istemiyorlar, çünkü ailesini biliyorlar olan eşime oluyor o da elime yapışmaz kafasıyla yapıyor bide anne baba duasına ama bu insanlar bunu kullanıyor ben bunu hazmedemiyorum, diceksiniz ki annesi yapsın ne var bunda, yapsın ama bi insan iş için sırf iş için cagirir mi evlendigim gunden beri bir kere olsun oturmaya gittigimizde biseyin hazır olduğunu görmedim gider esimle yapar yeriz, bu gidisimizden önce gittik camları sildirdi evde küçük değil iki katlı, simdi bütün storları yıkattırdı, haftaya da soba kalkıcakmış onu diyor eşime kızlar inanın yıldım eşimin kullanılmasından yoruldum artık bir kere bile iş vermeden durduklarını görmedim ben kıyamıyorum ya kadın olarak kim kıyar ki Allah aşkına eve yorgun geliyor zaten bide iş mi yaptırcam ama kaynanam ev isi yapmayan bi kadın yapmıyor anca oturuyor, dersim var bahanesi ile ya yaparsın eline yapışmaz ama sırf bu yüzden çağırmaları her gitmede eşime bi iş vermeleri cocuk oruç agazla storları yıkadı, bahce işine girdi, odun kırdı, ya normal günde gittigimiz de de bunu yapıyor bide ben hepinize iş ayrımı yaptım sen bunu bunu ne demek ya kadınsın sen hic mi iş ogrenmedin, kaynanmın annesi yerinde durmayan 80 yaşında her işi kendi yapan misafirini ağırlayan öyle güzel bi insan ki kaynanam gramı bile olamaz, benim zoruma giden eşimin kullanılması, kaynanam aylar önce bize geldi, eşimi babasi çağırdı yanına bizim de kendi işlerimiz var dışarda sabahın 10 u esim duşa girdi diyo gitsin baba bedduası almasın iki yakası bir araya gelmez dedim gider acelesi ne yani hayır gitsin şimdi gitsin ne işi olcak başka biz de bir aileyiz dimi, yani dicegim su ki kendi menfaatlerine eşimi koşturuyorlar, her işlerine eşime yaptırıyorlar o kadar yoruldum ki cok zoruma gidiyor inanın kolay değil her gitmemiz de eşimin eline bi iş vermeleri onu bunun için çağırmaları hazmedemiyorum.. gitmeyin diceksiniz inanın olabildiğince gitmemeye çalışıyoruz ama kaynatam arayıp gelin gelin gelin defalarca yıldırıyor, hakkınızı helal edin uzun yazdım inanın içimi dökmek istedim..
Esiniz annesi yapmak istiyorsa yapsın.
Ama ben olsam derim bizi yemege cagırdınız yemek yok?
Ben kvde diye bunu bile diyemediyseniz,sorunu sizde ararım.
Ütüyü yollayın yapsın alırız sonra diyin.
İsim yok kvde evini temizlicem.
He oglu kendi istiyorsa yapsın.
Otururum valla hic de yapamam.

Normalde evlat olarak ailesine yardım etmesini tabii ki onaylıyorum, ama sizinkiler ipin ucunu epeyce kaçırmışlar okurken içim şişti. Bir poşet ütülenecekler göndermesi biraz garip olmuş sanki gerçekten ütüsü bozuksa tamam ama kendisi işten kaçmak için bunu yapıyorsa (ki bunu en iyi siz bilirsiniz) anneciğim bunları ütülemem için koymuşsunuz ama benimde ütüm bozuk maalesef deyin belki bir daha yapmaz.

Esiniz annesi yapmak istiyorsa yapsın.
Ama ben olsam derim bizi yemege cagırdınız yemek yok?
Ben kvde diye bunu bile diyemediyseniz,sorunu sizde ararım.
Ütüyü yollayın yapsın alırız sonra diyin.
İsim yok kvde evini temizlicem.
He oglu kendi istiyorsa yapsın.
Otururum valla hic de yapamam.
Oda yapmak istemiyor artık bunun farkındayım ama bir şeyi 2 gun boyunca söylüyor yılmadan, oda mecbur kalıyor, o sinirle aklıma yollamak gelmedi yapmıcam zaten aradığında soylicem

Normalde evlat olarak ailesine yardım etmesini tabii ki onaylıyorum, ama sizinkiler ipin ucunu epeyce kaçırmışlar okurken içim şişti. Bir de bir poşet ütülecekler göndermesi biraz garip olmuş sanki gerçekten ütüsü bozuksa tamam ama kendisi işten kaçmak için bunu yapıyorsa (ki bunu en iyi siz bilirsiniz) anneciğim bunları ütülemem için koymuşsunuz ama benimde ütüm bozuk maalesef deyin belki bir daha yapmaz.
Bide beni düşünün haksızlığa tahammülüm yok sinirlenmemdeki konu da bu haksızlık yapılıyor menfaatleri için kullanıyorlar

Kızzz bu ne ben bazen kaynanamlarda bulasıkları makinaya dizip kahve yaptıgım İcin bile kullanılıyormuyum acaba diyip triplere giriyordum yemeğide beraber yaparız yani kadın öyle mutfakta beni tek bırakmaz yardım eder. Bunlar başıma gelseydi evine adım atmazdım senin koocada iş yok kendi gitsin sen gitme resmen sömürüyorlar

Eşinizin bunca zaman ikiletmeden anne-baba duası için diye yaptığı tüm işlere şimdi 1 kere itiraz etse o anne-baba duası belli ki bedduaya dönüşecek. Ama sorun şu ki ne eşiniz bunu anlar da her dediklerini yapmaktan vazgeçer ne de ailesi eşinizi kullanmaktan. Bu böyle sürüp gideceği için maalesef bana pek yapabileceğiniz bir şey yokmuş gibi geliyor. Ha bu arada haksız edilen beddua tutmaz değil babası en müslüman alim de etse haksız yere edilen beddua sahibini bulur o yüzden korkmasına gerek yok eşinizin. Size verebilecek bir tavsiyem de yok umarım bir an önce bu yüzsüzlük ve vefasızlık abidesi aileden kurtulursunuz.

Sizin üzülmekten başka yapabileceğiniz birşey yok gibi. Ütüleri sizin için göndermişse “aaa benim de ütüm bozulmuş” deyip aynen kırışık geri gönderebilirsiniz. Sizi evlerine çağırdığında “sen git hayatım, benim evde yapacaklarım var” deyip gitmeyin. Yemeğe çağırıp birşey hazırlamıyorsa siz kendi yemeğinizi evinizde de hazırlayabilirdiniz.

Eşinize gelince, kendisi bunlara dur demedikçe kullanılmaya devam edecek. Kendisi şikayetçi mi? Sanmam. Öyle olsa bu durum devam etmezdi.

Sabredip bekleyeceksiniz. Belki eşiniz mutlu annesine hizmet etmekten. Belki yarın “ya beni kullanmışlar” diyecek.

Eşinizin bunlara itiraz etmesi lazım anne baba en ufak bir şeyde çocuğuna beddua eder mi hiç. Sizde eşinize söyleyin bunlardan rahatsız oluyorum diyin gerekirse bir yardımcı ayarlansın herkes katkıda bulunsun her hafta temizliği yemeği yapılsın. Yok eğer eşiniz ben kabul etmiyorum yapacağım annemin babamın işini diyorsa sizde onla gitmeyin, tepkinizi gösterin.

Kızzz bu ne ben bazen kaynanamlarda bulasıkları makinaya dizip kahve yaptıgım İcin bile kullanılıyormuyum acaba diyip triplere giriyordum yemeğide beraber yaparız yani kadın öyle mutfakta beni tek bırakmaz yardım eder. Bunlar başıma gelseydi evine adım atmazdım senin koocada iş yok kendi gitsin sen gitme resmen sömürüyorlar
Oda gitmek istemiyor inanın ama sürekli aranîyor sürekli kaynatam arar acmasa kaynanam arar gelin oturmaya der ama işin altında menfaatleri var tabi eşim bekarkende yaparmış ondan mı anlayamıyorum artık, nişanlıyken bizi çağırırlardı ailecek esimle konuşurdu esim sorardı ne yemek yapayım sana diye düşünün cunku annesi yapmıyor oda mahçup olmak istemiyordu

kayınvalideniz Kadir Gecesi mi doğdu?Ne bileyim çok şanslı herkesi etrafında pervane etmiş. :duduk:

Eşinizin bunlara itiraz etmesi lazım anne baba en ufak bir şeyde çocuğuna beddua eder mi hiç. Sizde eşinize söyleyin bunlardan rahatsız oluyorum diyin gerekirse bir yardımcı ayarlansın herkes katkıda bulunsun her hafta temizliği yemeği yapılsın. Yok eğer eşiniz ben kabul etmiyorum yapacağım annemin babamın işini diyorsa sizde onla gitmeyin, tepkinizi gösterin.
50 yaşında kadın yaşlı da değil gezmeye gezer oyle guzel gezer ki ama ev hanımı olmasını bilmiyor, eşim zaten istemiyor bunu anlıyorum ama sürekli arıyorlar gel gel diye Allahtan birlik gitmedim kaynanam cok istedi tavir bile yaptı kabul etmediğim icin esim de bende istemedim huyunu biliyor çocuk

Okuyamadım hepsini cok uzun.
Gitmek ıstemesekte gitmek zorunda kaldık cumlesı anlamsız. İstemiyorsan gitmezsin.
Esınde durumdan rahatsızsa suan yapamam der biter gider.
Hem yapıp hem sıkayetlenmek beyhude.
Napalım kaynana gelip cagırma genclerı mı dıyelım, sız gıttıgınız halde?

Okuyamadım hepsini cok uzun.
Gitmek ıstemesekte gitmek zorunda kaldık cumlesı anlamsız. İstemiyorsan gitmezsin.
Esınde durumdan rahatsızsa suan yapamam der biter gider.
Hem yapıp hem sıkayetlenmek beyhude.
Napalım kaynana gelip cagırma genclerı mı dıyelım, sız gıttıgınız halde?
Cunku defalarca arıyorlar gitmek istemesekte mecbur kalıyoruz dememde ki konu bu

Konuyu birkaç paragrafa bölseniz okumak daha kolay olur...Gitmeyin giderseniz iş yapmayın.Ama asıl denge eşinizde olmalı.Eşim yapmak zorunda değil demeli(şimdiye kadar demeliydi zatende).Ayrıca sokağa çıkma yasağını nasıl unuttunuz? :duduk:

Back