• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimde Olsanız?

1 yil stajyerlik süreni doldurup adayligin kalktiginda es durumu tayini iisteyebilirsiniz yani belli bir sure evli kalmaya gerek yok bende atanamamis oöğretmen adayiyim

[QUOTE="okeanoss00, post: 38042834, member: 4soracagimdam nikah olacak sence karsindaki adam durur mu? Nikahi onumuzdeki ay yapmak zorundayiz tayin icin. Sen söyle adam düğün ertelenirse nisani atarim diyor. 7 yıldır bekliyor beni. Aramizda cinsellik namina hicbir şey gecmedi. Genclik gidiyor bir yandan da bilmiyorum ya onum acisindan dusunuyorum suan.
Canim kusura bakma konundan alakasiz bir sey soracagimda.. Tamda aklima takilan bir konudan bahsetmissiniz.. İns bende mayis ayinda nisanlanacagim dugunude 2016 yilinda yazin diye dusunuyoruz.. Benim erkek arkadasim da askeri personel.. 2016 da bati tayini cikacak.. Bende henuz atanamamis ogretmen adayiyim. Eger 2015 kpss atanirsam nikahli olmam mi gerekiyor 2016 yilinda batiya gitmem icin ? Yoksa ogretmenlerin tayin donemi acilmadan 1 gun once nikahim kiyilmis olsada batiya gidebilir miyim ? İlla 1 yil nikahli olmak zorunlu mu ? Birde ins goreve baslarsam ilk yilim stajyer ogretmen olarak gececekmis. Kadrolu olabilecegime dair onay gelince stajyerlik kalkiyormus.. Kafam epey karisikta :KK43: bilginiz var mi acaba ?[/QUOTE]
Bunu ogretmen arkadaslar daha iyi bilirler ama stajyerligin kalkmadan nikahli da olsan es durumundan tayinin cikmaz diye biliyorum. adayligin kalkmadan nikaha gerek yok cunku nikahli su kadar sure gececek diye bir sey yok.

Canim kusura bakma konundan alakasiz bir sey soracagimda.. Tamda aklima takilan bir konbahsetmissiniz.. İns bende mayis ayinda nisanlanacagim dugunude 2016 yilinda yazin diye dusunuyoruz.. Benim erkek arkadasim da askeri personel.. 2016 da bati tayini cikacak.. Bende henuz atanamamis ogretmen adayiyim. Eger 2015 kpss atanirsam nikahli olmam mi gerekiyor 2016 yilinda batiya gitmem icin ? Yoksa ogretmenlerin tayin donemi acilmadan 1 gun once nikahim kiyilmis olsada batiya gidebilir miyim ? İlla 1 yil nikahli olmak zorunlu mu ? Birde ins goreve baslarsam ilk yilim stajyer ogretmen olarak gececekmis. Kadrolu olabilecegime dair onay gelince stajyerlik kalkiyormus.. Kafam epey karisikta :KK43: bilginiz var mi acaba ?
Bunu ogretmen arkadaslar daha iyi bilirler ama stajyerligin kalkmadan nikahli da olsan es durumundan tayinin cikmaz diye biliyorum. adayligin kalkmadan nikaha gerek yok cunku nikahli su kadar sure gececek diye bir sey yok.[/QUOTE]
Ben nerdeyse senin yerindeyim hatta senden daha vahim durumdayim . nisanlin senin yaninda ev tutma konusunda hemfikirsiniz bence de tutun nasl olsa calisiyormussunuz evde yalniz kalmak yipratmaz o kadar da

Merhaba arkadaşlar. Hayatımın en önemli kararını vermem gereken bir dönemdeyim ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Bu nedenle fikirleriniz benim için çok önemli.

6 buçuk seneyi geçkin bir ilişkim var ve 3 buçuk aydır nişanlıyım. Mayıs ayında da düğünümüz var. Bir kamu kurumunda memurum. İş yerimi ve işimi çok seviyorum, iş arkadaşlarım ve amirlerim iyi yaklaşık 2 senedir buradayım ve burada mutluyum. Nişanlımsa başka bir ilde astsubay, iş yerini hiç sevmiyor ve komutanları ile de arası iyi değil tabiri caizse eziyet ediyorlar orada. Biran önce oradan kurtulmak istiyor fakat ilk görev yeri olduğu için tayin olabilmesi için 2 yıl orada kalması lazım. Biz evlendiğimiz zaman görev süresinin 1 yılı dolmuş olacak geriye kalacak 1 yıl.

Benim o ile gidebilmem için kurum dışı değişiklik yapmam gerekiyor. Malumunuz bu hiç de kolay değil. Dilekçe verebileceğim iki kurum var. Bunlar da nişanlımın olduğu yere 120 km uzaklıkta. Orada çalışmam durumunda orta bir yerden ev tutmamız gerekiyor. Ama nişanlımın ihbar gelmesi durumunda 20 dk içinde iş yerinde olması gerekiyor fakat ev tutmamız gereken yerin mesafesi 20 dk'yı aşıyor. Yani oradan ev tutabilmemiz için komutanlarının izin vermesi lazım ve komutanlarıyla da arası hiç iyi değil. İzin vermezlerse günde 240 km gidip gelmem gerekecek bu da çekilecek gibi değil. Hadi ben oraya bir şekilde gittim diyelim(dilekçemin reddedilme olasılığı da var), denizci olduğu için haftada en az 3 defa seyire gidiyorlar ve tüm gece olmuyorlar ve bunun dışında da haftada 1 kez nöbetleri oluyor o zaman da gelmiyor ani ihbarları saymıyorum o zaman da gitmesi gerekiyor. Sonuç olarak ben neredeyse haftanın 5 günü yalnız olacağım hiç bilmediğim bir yerde.

Nişanlım diyor ki sen gelme 1 yıl boyunca dişimizi sıkalım, 2 haftada bir yanıma gelirsen arada ben izin alır gelirim bir şekilde görüşürüz, sonra zaten tayinim çıkacak bir şekilde diyor. Onun orada kalması durumunda lojman çıkacak orada bir evimiz olacak. Eğer ben gitmezsem burada da ev açmamız gerekecek, annemlerin oturduğu apartmanda karşı daire boş orayı kiralayalım diyor. Fakat kayınvalidemle bu konu hakkında konuşurken 2 evi birarada yürütemezsiniz, altından kalkamazsınız. Sen artık bizim kızımız sayılırsın sen bizim yanımıza yakışırsın dedi. Şimdi kendi anne babam dururken hem de eşim yokken onların yanında kalmak bana tuhaf geliyor. Nişanlım öyle olmaz arada gider onlarda da kalırsın bir şey demezler diyor. Babasıyla da konuşmuşlar gelsin bizde kalsın demiş, nişanlım da ailesiyle kalır arada size de gelir demiş. Ben olsam ailemle kalırım rahat edemem demiş, babası da burası onun da evi rahat eder demiş.

Ev açmama gibi bir durum olamaz diyoruz biz. Sonuçta bir karı-koca hayatımız olacak ve birbirimizden günlerce ayrı kaldıktan sonra ailelerimizin evinde o iş olmaz. Çok kararsız kaldım. Ev açma konusunda bir şekilde ikna ederiz de ya kayınvalidemler o zaman bize yakın ev tutun diye tuttururlarsa diye korkmaya başladım. Birbirimizden ayrı kalmak zaten bir dert bir de onların bize gel diye beni bir oraya bir buraya çekiştirmelerinden de korkuyorum.

İşim çok rahat mutluyum, oraya gitsem nişanlımı göremeyeceğim gibi bir de iş ortamım kötü olursa diye çok korkuyorum. Nişanlım ne olursa olsun görev süresi bittiği an oradan tayin isteyeceğini söylüyor. Bir yıl için ben de buradaki iş düzenimi bozmak istemiyorum açıkçası çünkü oraya tayinim çıkarsa ayrıldığım kuruma bir daha geri dönemeyeceğim.

Sonuç olarak zor durumdayım. Çok sıkıntılı bir sürece gireceğimin farkındayım. Korkuyorum...Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Gider miydiniz kalır mıydınız?

Bulundugunuz sehirde guvenilir oteller varsa otele gidersiniz bir kac gunlugune.
Bence annelerde kal.
Ayri ev de acma.
Alt tarafi bir yil.

[/QUOTE]
Ben nerdeyse senin yerindeyim hatta senden daha vahim durumdayim . nisanlin senin yaninda ev tutma konusunda hemfikirsiniz bence de tutun nasl olsa calisiyormussunuz evde yalniz kalmak yipratmaz o kadar da[/QUOTE]
Siz nisanlinla ayni fikirde degil misiniz?

Bulundugunuz sehirde guvenilir oteller varsa otele gidersiniz bir kac gunlugune.
Bence annelerde kal.
Ayri ev de acma.
Alt tarafi bir yil.
Otellerin fiyatlari ev kirasini geciyor hesaplandiginda. Ev acmazsak benim pesimo birakmayacaklar gel kal diye diye bizde kalmadi diye surat yapacaklar laf edecekler. Rahat edemeyecegim. Para kazaniyoruz o kadar varsin 1 yil birikim olmasin ama huzurumuz olsun.

Bunu ogretmen arkadaslar daha iyi bilirler ama stajyerligin kalkmadan nikahli da olsan es durumundan tayinin cikmaz diye biliyorum. adayligin kalkmadan nikaha gerek yok cunku nikahli su kadar sure gececek diye bir sey yok.
Ben nerdeyse senin yerindeyim hatta senden daha vahim durumdayim . nisanlin senin yaninda ev tutma konusunda hemfikirsiniz bence de tutun nasl olsa calisiyormussunuz evde yalniz kalmak yipratmaz o kadar da[/QUOTE]
Siz nisanlinla ayni fikirde degil misiniz?

Otellerin fiyatlari ev kirasini geciyor hesaplandiginda. Ev acmazsak benim pesimo birakmayacaklar gel kal diye diye bizde kalmadi diye surat yapacaklar laf edecekler. Rahat edemeyecegim. Para kazaniyoruz o kadar varsin 1 yil birikim olmasin ama huzurumuz olsun.

Canim o zaman faatin dedigi gibi yapicaksin. Sizi cok seviyorum, ama esim olmadan sizde rahat edemem, kusura bakmayin.
Ev acmazsak birlikte sizde kalamayiz, ev acarsakta ben sizde cok fazla kalamam de.
Acik olmaktan baska caren yok.
Madem nisanlinda seni destekliyor bu konuda.
Diretirlerse de diretirler, bastan yapamiyacagini soylersen daha kolay alisirlar bu duruma.
Yoksa cok yipranirsiniz.
Bastan kotu olu, sonradan nefret edicegine.

Ben evlendim ve KV ile kaliyorum şuan. Yalniz ev tutma tarafi olmadi Esim. Esimn ailesi çok iyiler ama insan kotu hissediyo

Bence en mantıklısı bir yıl için düzen bozmamak.İlla ki düğün yapacağım diyorsa senin de rahatını düşünmek zorunda ve ailesini ikna etmek zorunda.Sonuçta yeri geliyor insan ailesiyle bile aynı evde problem yaşıyor,hele ki hiç tanımadığı insanların yanında düşünün..Bence biraz kendi ailende,biraz da onun ailesinde kalarak geçir bu bir yılı.Benim bi arkadaşım öyle yapmıştı..

Canim o zaman faatin dedigi gibi yapicaksin. Sizi cok seviyorum, ama esim olmadan sizde rahat edemem, kusura bakmayin.
Ev acmazsak birlikte sizde kalamayiz, ev acarsakta ben sizde cok fazla kalamam de.
Acik olmaktan baska caren yok.
Madem nisanlinda seni destekliyor bu konuda.
Diretirlerse de diretirler, bastan yapamiyacagini soylersen daha kolay alisirlar bu duruma.
Yoksa cok yipranirsiniz.
Bastan kotu olu, sonradan nefret edicegine.
Babasina soyledim. Annesi konuyu hic acmiyor zaten. Babasina da kurulu duzenimiz olsun istiyoruz biz ev acmak istiyoruz dedim. Sizde de kalirim babamlarda da kalirim ama evim olsun istiyorum dedim. Kem kum etti ama olmaz demedi. Nisanlimi aramis sonra ne gerek var masrafa demis. O da okeanoss rahat edemez baba ben de edemem ev tutacagiz demis. Babasi da iyice kararinizi verin gelince konusuruz demis. Muhtemelen ev isi olacak da annemlere yakin olmak sorun olacak bence. Onu nasil halledecegim ne demem lazim bir fikrin var mi?

Ben evlendim ve KV ile kaliyorum şuan. Yalniz ev tutma tarafi olmadi Esim. Esimn ailesi çok iyiler ama insan kotu hissediyo
Allah kolaylik versin canim. Ben kabul etmem boyle bir seyi soyledim zaten nisanlim da istemiyor ev bakiyor kiralik sagolsun.

Bence en mantıklısı bir yıl için düzen bozmamak.İlla ki düğün yapacağım diyorsa senin de rahatını düşünmek zorunda ve ailesini ikna etmek zorunda.Sonuçta yeri geliyor insan ailesiyle bile aynı evde problem yaşıyor,hele ki hiç tanımadığı insanların yanında düşünün..Bence biraz kendi ailende,biraz da onun ailesinde kalarak geçir bu bir yılı.Benim bi arkadaşım öyle yapmıştı..
Canim ben de iki tarafta da kalacagim ama ev de kiralayacagiz. Nisanlim uzun periyotlarda geliyor geldigi zaman 10 gun 15 gun gibi kimsenin yaninda rahat edemeyiz. Ev konusunda ikna olacaklar ben de citlattim zaten fikrimi babasi sordugunda da sorun olacak sey annemlere yakin ev tutmam olacak. Onu nasil halledecegim bilmiyorum. 15 gune her sey acikliga kavusacak. Nikahim da olacak bu ay sonunda nisanlim gelirse. Ev sozunu almadan nikah yapmam bakalim ne diyecekler.

Sağol canim . bende seninle ayni durumdaydım 5 yil sevgililik sonra tam evlencegimiz zaman beklenmeyen bir yere tayin ve 2 yil ayrilik. Bnde seninle ayni sebeplerle evlendim boyle daha kolay olur diye dusundum ama evliyken ayri kalmak bambaşka oluyormuş .

Canim ben de iki tarafta da kalacagim ama ev de kiralayacagiz. Nisanlim uzun periyotlarda geliyor geldigi zaman 10 gun 15 gun gibi kimsenin yaninda rahat edemeyiz. Ev konusunda ikna olacaklar ben de citlattim zaten fikrimi babasi sordugunda da sorun olacak sey annemlere yakin ev tutmam olacak. Onu nasil halledecegim bilmiyorum. 15 gune her sey acikliga kavusacak. Nikahim da olacak bu ay sonunda nisanlim gelirse. Ev sozunu almadan nikah yapmam bakalim ne diyecekler.
Canım o zaman eğer mümkünse her iki aileye de eşit uzaklıkta bi ev kiralayın.Eşin geldiğinde kendi evinizde kalırsınız,o olmadığında da canın kimde istiyorsa orda kalırsın.Aslında bazen büyüklerin kafa yapısıyla düşünmek gerekiyor,onlar öyle görmüşler,öyle biliyorlar.Orta yolu bulmak lazım tabi..Umarım hakkında herşey çok güzel olur :)

Cook tesekkur ederim canim

Back