• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimde Olsanız?

Yorumları okumadım ama yine de yazayım böyle durumda üş dört arkadaşım vardı.Malesef bir yıl ayrı yaşadılar.Yanlış hatırlamıyorsam biri iki yıl kadar ayrı kalmıştı.Bana kalırsa düzeninizi bozmayın.Bir yıl sabredin madem düğünü erteleyemiyorsunuz.Nasılsa nişanlınızın işi rahat değilmiş.Görev bitince yanınıza gelir.Ev açma konusunda k.v lerle rahat edebilecekmisin ki?Ne kadar iyi de olsalar ne bileyim<nsan bi yerde kasıyor.

Koalina biz 7 yildir beraberiz neredeyse. Adam daha fazla beklemek istemiyor. Cinsellik adina hicbir sey yasamadik daha fazla bekleme taraftari degil o yuzden.
Biz de 5 yıldır beraberdik:)
Evliliğe sorunlarla adım atmak daha yıpratıcı bence.

Gidecek para inanki umrumda degil nisanlimin da degil. O geldiginde duzeni olsun istiyor iki tarafta da rahat edemem diyor. Yani o isi ailelerimizin evinde yapamayiz zaten. Otele gitsek 4-5 gece kalsak.verecegimiz ev kirasina cikacak zaten.

Anliyorum, birbirinize hasretsiniz, 7 yil dile kolay amaa sirf cinsellik içinde evlenilmez ki canim. Dedigim gibi, bu sefer yakinlascaz diye daha gergin bir ortam olabilir. Bu seferde cinsellk olur ama halen hasret içinde kalirsiniz. Her sabah onun yanida uyanmiyorsun sonuçta. Bu insani daha çok yipratir gibime geliyor.

En güzeli halen diyorum, bir yil ertelemek. Evet disini sikacaksiniz ama inan degecek. En azindan o ilk yilda her gun esinin yaninda uyanacaksin. Gerçek bir evliligin içinde oldugunu hisedeceksin, hasret tam anlami ile bitmis olur ve ilk yiliniz huzurlu baslamis olur.

evliliğin ilk yılı eşiniz olmadan geçecekse kv yanında geçmesin bari.. illaki sorun olacak bi de eşiniz uzakta annesi bişey diyecek vs çok sıkıntı.. bari ailenizle kalın ama o zaman da evlilik formaliteden olacak en güzeli evinizi açabileceğiniz zaman evlilik yapmak aslında.. nişanlınızı ikna edin o yokken 2 aile arasında niye sıkışasınız niye idare etmekle uğraşasınız.. bence sizi anlayacaktır.. arkadaşlar söylemiş nişanlınız ist. geldiğinde kvnin yanında oturmanız çok olası.. kv rahat ettiremedik mi niye ayrı oturmak istiyorsun diyebilecek gibi sanki.. bi kere ayağınız bi yere girdi mi çıkıp gitmek çok zor.. en baştan doğru karar vermek çok önemli..
Ailesiyle kalmami.istemiyor nisanlim ayri ev acalim diyor. Onlara yasamamiz soz konusu degil canim. Sorun ev actik diyelim onlara yakim degil diye ve surekli onlara gidip kalmami isterlerse diye. Bir de ev acmamiza sıcak bakmiyorlar. Ama nisanlim ev acacagiz saygi duymak zorundalar diyor.

Merhaba arkadaşlar. Hayatımın en önemli kararını vermem gereken bir dönemdeyim ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Bu nedenle fikirleriniz benim için çok önemli.

6 buçuk seneyi geçkin bir ilişkim var ve 3 buçuk aydır nişanlıyım. Mayıs ayında da düğünümüz var. Bir kamu kurumunda memurum. İş yerimi ve işimi çok seviyorum, iş arkadaşlarım ve amirlerim iyi yaklaşık 2 senedir buradayım ve burada mutluyum. Nişanlımsa başka bir ilde astsubay, iş yerini hiç sevmiyor ve komutanları ile de arası iyi değil tabiri caizse eziyet ediyorlar orada. Biran önce oradan kurtulmak istiyor fakat ilk görev yeri olduğu için tayin olabilmesi için 2 yıl orada kalması lazım. Biz evlendiğimiz zaman görev süresinin 1 yılı dolmuş olacak geriye kalacak 1 yıl.

Benim o ile gidebilmem için kurum dışı değişiklik yapmam gerekiyor. Malumunuz bu hiç de kolay değil. Dilekçe verebileceğim iki kurum var. Bunlar da nişanlımın olduğu yere 120 km uzaklıkta. Orada çalışmam durumunda orta bir yerden ev tutmamız gerekiyor. Ama nişanlımın ihbar gelmesi durumunda 20 dk içinde iş yerinde olması gerekiyor fakat ev tutmamız gereken yerin mesafesi 20 dk'yı aşıyor. Yani oradan ev tutabilmemiz için komutanlarının izin vermesi lazım ve komutanlarıyla da arası hiç iyi değil. İzin vermezlerse günde 240 km gidip gelmem gerekecek bu da çekilecek gibi değil. Hadi ben oraya bir şekilde gittim diyelim(dilekçemin reddedilme olasılığı da var), denizci olduğu için haftada en az 3 defa seyire gidiyorlar ve tüm gece olmuyorlar ve bunun dışında da haftada 1 kez nöbetleri oluyor o zaman da gelmiyor ani ihbarları saymıyorum o zaman da gitmesi gerekiyor. Sonuç olarak ben neredeyse haftanın 5 günü yalnız olacağım hiç bilmediğim bir yerde.

Nişanlım diyor ki sen gelme 1 yıl boyunca dişimizi sıkalım, 2 haftada bir yanıma gelirsen arada ben izin alır gelirim bir şekilde görüşürüz, sonra zaten tayinim çıkacak bir şekilde diyor. Onun orada kalması durumunda lojman çıkacak orada bir evimiz olacak. Eğer ben gitmezsem burada da ev açmamız gerekecek, annemlerin oturduğu apartmanda karşı daire boş orayı kiralayalım diyor. Fakat kayınvalidemle bu konu hakkında konuşurken 2 evi birarada yürütemezsiniz, altından kalkamazsınız. Sen artık bizim kızımız sayılırsın sen bizim yanımıza yakışırsın dedi. Şimdi kendi anne babam dururken hem de eşim yokken onların yanında kalmak bana tuhaf geliyor. Nişanlım öyle olmaz arada gider onlarda da kalırsın bir şey demezler diyor. Babasıyla da konuşmuşlar gelsin bizde kalsın demiş, nişanlım da ailesiyle kalır arada size de gelir demiş. Ben olsam ailemle kalırım rahat edemem demiş, babası da burası onun da evi rahat eder demiş.

Ev açmama gibi bir durum olamaz diyoruz biz. Sonuçta bir karı-koca hayatımız olacak ve birbirimizden günlerce ayrı kaldıktan sonra ailelerimizin evinde o iş olmaz. Çok kararsız kaldım. Ev açma konusunda bir şekilde ikna ederiz de ya kayınvalidemler o zaman bize yakın ev tutun diye tuttururlarsa diye korkmaya başladım. Birbirimizden ayrı kalmak zaten bir dert bir de onların bize gel diye beni bir oraya bir buraya çekiştirmelerinden de korkuyorum.

İşim çok rahat mutluyum, oraya gitsem nişanlımı göremeyeceğim gibi bir de iş ortamım kötü olursa diye çok korkuyorum. Nişanlım ne olursa olsun görev süresi bittiği an oradan tayin isteyeceğini söylüyor. Bir yıl için ben de buradaki iş düzenimi bozmak istemiyorum açıkçası çünkü oraya tayinim çıkarsa ayrıldığım kuruma bir daha geri dönemeyeceğim.

Sonuç olarak zor durumdayım. Çok sıkıntılı bir sürece gireceğimin farkındayım. Korkuyorum...Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Gider miydiniz kalır mıydınız?
dugun sonra olsun.. net

Anliyorum, birbirinize hasretsiniz, 7 yil dile kolay amaa sirf cinsellik içinde evlenilmez ki canim. Dedigim gibi, bu sefer yakinlascaz diye daha gergin bir ortam olabilir. Bu seferde cinsellk olur ama halen hasret içinde kalirsiniz. Her sabah onun yanida uyanmiyorsun sonuçta. Bu insani daha çok yipratir gibime geliyor.

En güzeli halen diyorum, bir yil ertelemek. Evet disini sikacaksiniz ama inan degecek. En azindan o ilk yilda her gun esinin yaninda uyanacaksin. Gerçek bir evliligin içinde oldugunu hisedeceksin, hasret tam anlami ile bitmis olur ve ilk yiliniz huzurlu baslamis olur.
yanlis anlasilmasin cinsellik icin degil birbirimizi sevdigimiz icin evleniyoruz :) Sadece bu yuzden daha fazla beklemek istemiyor. Hak veriyorum ben ona. Beni sevdigine eminim ömrünü benimle gecirmek istedigine de. Erteleme lafini bir daha soylersen hic hosuna gitmeyecek laflar duyacaksin dedi az onceki telefon konusmamizda. Bana aleni cinsellik icin demiyor istememisini ben buna bagliyorum sadece. Biz hic böyle hayal etmemistik canima tak etti artık sorun sorun :KK43:

Her hafta gidersin demiyor. 3 hafta annenlerde kalirsan 3-4 gun de benim ailemde kalirsin diyor. Degismenden korkuyorum imzayi attiktan sonra gideceksin yapacaksin dersin evlenmeyelim dedim. Ben sozumden dönecek biri degilim diyor. Baska konularda sozunu tutmadigini gormedim. Istanbul'a gelecek onumuzdeki ay alir karsimiza konusuruz dedi. Baktim ailesi benim karşımda olmaz etmez derlerse ben de onlara düğünü erteleyelim o zaman demeyi düşünüyorum.

Bunları evlenmeden evvel her erkek söylüyor.
Benim eşim bana yaşattıklarına rağmen sözünü tutmayan biri olduğunu kabul etmez düşün.

Biliyorum aşıksın, seviyorsun.
Gözünde çok masum.
Sana kıyacağını almıyor aklın..

Ben de öyleydim.
Hiç bir şeyini görmemiştim.

Biz tek bir düğün yaptık onu da benim yaşadığım şehirde yaptık.
Ben madem parası bizim takımızdan ödenecek burda olsun düğün o zaman dedim.
Baban çok istiyor madem kendi şehrinde parasıyla düğün yapsın oğlumu evlendirdim diye öyle övünsün diye direttim.
Babası neler saymış bana duyurup üzmedi bile düşün, benim istediğim oldu.

O şartlarda güvenim sonsuz tabi.
Nikahı önce yapalım tayini bekleyelim falan diye düşünmedim hiç.

Bu adamın bana kıyacağını söyleseydiler inanmazdım sanırım.
Gözümde öyle masumdu..

Keşke ben de öyle konu açsaydım da, beni de böyle uyarsaydılar..

Çok uzun yazıyorum, belki hiç etkisi olmayacak.
Ama ben bu kararımın bedelini ağır ödedim inan bana.

Ben yandım başkası yanmasındır derdim..

Mutlu olmanı dilerim..

Ailesiyle kalmami.istemiyor nisanlim ayri ev acalim diyor. Onlara yasamamiz soz konusu degil canim. Sorun ev actik diyelim onlara yakim degil diye ve surekli onlara gidip kalmami isterlerse diye. Bir de ev acmamiza sıcak bakmiyorlar. Ama nisanlim ev acacagiz saygi duymak zorundalar diyor.

kalmanı isteyeceklerse ev yakın-uzak yine isterler.. nişanlın "karım evimizde kalacak sizi de arada ziyarete gelecek" diyecek o zaman.. annenlerin karşı dairesi iyi fikir değil bence.. aynı apartman aynı ev demek.. bana göre tabi.. hayırlısı olsun

ayrı ev illa diyorlarsa düğünden önce açılsın yok ayrı ev olmazsa ailenin yanında kal ne işin var kv kp yanında eşin yokken

yanlis anlasilmasin cinsellik icin degil birbirimizi sevdigimiz icin evleniyoruz :) Sadece bu yuzden daha fazla beklemek istemiyor. Hak veriyorum ben ona. Beni sevdigine eminim ömrünü benimle gecirmek istedigine de. Erteleme lafini bir daha soylersen hic hosuna gitmeyecek laflar duyacaksin dedi az onceki telefon konusmamizda. Bana aleni cinsellik icin demiyor istememisini ben buna bagliyorum sadece. Biz hic böyle hayal etmemistik canima tak etti artık sorun sorun :KK43:

Eh zaten sevdigin için cinsellik yasamak istersin iste :KK48:

Ama söyledigi çok yalnis, tehdit ile evlilik olmaz ki. Bare senin itirazlarina, nedenlerini dinliyormu? Sende istememe nedenini cinselligi bagliyorsun, acaba dogru mu? Yani hiç sordun mu "niye bu kadar tepkilisin" diye?

Biraz bi iletisim sorunu varmis gibi sezdim. En iyisi nisanlini karsina almak ve bu konuyu iyicene konusmak. Böyle telefondada olmuyor ki..

Az once telefonda konustuk bir daha erteleyelim.dersen hic hosuna gitmeyecek seyler duyacaksin dedi.
Tamam beklemek istenmemesini anlıyorum ancak yaşanacak şartlar da hoş değil. Eşinizin dediği gibi 2 haftada bir ziyaretlere gitmek belki ilk aylarda olur, sonradan ne maddiyat ne zaman buna müsade eder. E sizi de tek bırakmazlar muhtemelen...En kötü ihtimal size kalmaya gelirler arada bir. Bilemiyorum ben olsam evlenir ancak ailemin evinde kalırdım daha önce yaptığım gibi.
Bir de 1 sene sonra tayin olacağı kesin mi? Olmama gibi bir durumu var mı?

Bunları evlenmeden evvel her erkek söylüyor.
Benim eşim bana yaşattıklarına rağmen sözünü tutmayan biri olduğunu kabul etmez düşün.

Biliyorum aşıksın, seviyorsun.
Gözünde çok masum.
Sana kıyacağını almıyor aklın..

Ben de öyleydim.
Hiç bir şeyini görmemiştim.

Biz tek bir düğün yaptık onu da benim yaşadığım şehirde yaptık.
Ben madem parası bizim takımızdan ödenecek burda olsun düğün o zaman dedim.
Baban çok istiyor madem kendi şehrinde parasıyla düğün yapsın oğlumu evlendirdim diye öyle övünsün diye direttim.
Babası neler saymış bana duyurup üzmedi bile düşün, benim istediğim oldu.

O şartlarda güvenim sonsuz tabi.
Nikahı önce yapalım tayini bekleyelim falan diye düşünmedim hiç.

Bu adamın bana kıyacağını söyleseydiler inanmazdım sanırım.
Gözümde öyle masumdu..

Keşke ben de öyle konu açsaydım da, beni de böyle uyarsaydılar..

Çok uzun yazıyorum, belki hiç etkisi olmayacak.
Ama ben bu kararımın bedelini ağır ödedim inan bana.

Ben yandım başkası yanmasındır derdim..

Mutlu olmanı dilerim..
Konuyu acarken gitmek istememem bencillik mi insanlar bana git derler mi diye dusunerek actim. Olayin bu kismini cok takmiyordum acikcasi.
Ben cok tesekkur ederim yazdigin icin aksine uzun uzun yazman bana yol gosteriyor.
Hayallerim var benim de düğünü ertelemek fikri bana da hic sicak gelmiyor. Cok seviyorum onu onun da beni sevdigine inaniyorum.
Tehdit ediyor beni ayrilmakla düğünü ertleme lafını bile actirmiyor. Gelince karsimiza alir konusurz onlarla dedi. Eger ayri ev fikrine saygi duymazlarsa karsimda ben de düğünü ertleyelim o zaman diye onlarin yuzlerine soylemeyi dusunuyorum. Ya da bunca seye ragmen kendim tayin dilekcemi verip Mugla'ya mi gitsem? Orada yalniz olacagim cogu zaman belki ama kafam rahat olur?

evlenin madem kendi ailenizle kalin
o geldiginde de kv gidersiniz yada arada otele kaçarsiniz , bi sekilde hallolur herhalde
ama oraya gitmeyin sakin

Tamam beklemek istenmemesini anlıyorum ancak yaşanacak şartlar da hoş değil. Eşinizin dediği gibi 2 haftada bir ziyaretlere gitmek belki ilk aylarda olur, sonradan ne maddiyat ne zaman buna müsade eder. E sizi de tek bırakmazlar muhtemelen...En kötü ihtimal size kalmaya gelirler arada bir. Bilemiyorum ben olsam evlenir ancak ailemin evinde kalırdım daha önce yaptığım gibi.
Kendi ailemle de kalabilirim ama esim.geldiginde ne olacak? Otele gitsek yine ev kirasina cikacak diyor nisanlim. Hepsini dusunuyorum dediklerinizin inanin.

evlenin madem kendi ailenizle kalin
o geldiginde de kv gidersiniz yada arada otele kaçarsiniz , bi sekilde hallolur herhalde
ama oraya gitmeyin sakin
Onlarda yasamam soz konusu degil. Ama sorun cikartacaklar belli. Nisanlima kalsa ailenle kal ev de acalim ben oraya gelince evimizde kaliriz diyor.

Düğünü ertelemelisiniz
Yoksa sen iki aile arasında eş özlemi ile perişan olacaksın
O orda uzakta zorlanacak
Düğünü erteleyin ve tayinden sonra ev açın düğün yapın..

Konuyu acarken gitmek istememem bencillik mi insanlar bana git derler mi diye dusunerek actim. Olayin bu kismini cok takmiyordum acikcasi.
Ben cok tesekkur ederim yazdigin icin aksine uzun uzun yazman bana yol gosteriyor.
Hayallerim var benim de düğünü ertelemek fikri bana da hic sicak gelmiyor. Cok seviyorum onu onun da beni sevdigine inaniyorum.
Tehdit ediyor beni ayrilmakla düğünü ertleme lafını bile actirmiyor. Gelince karsimiza alir konusurz onlarla dedi. Eger ayri ev fikrine saygi duymazlarsa karsimda ben de düğünü ertleyelim o zaman diye onlarin yuzlerine soylemeyi dusunuyorum. Ya da bunca seye ragmen kendim tayin dilekcemi verip Mugla'ya mi gitsem? Orada yalniz olacagim cogu zaman belki ama kafam rahat olur?

Muğla'ya gitmeni tavsiye etmiyorum.
Çünkü orda o da mutsuz sen de mutlu iş ortamını bırakıp sorun yaşayacaksın, yalnız hissedeceksin.

Bu seferde bunlar yıpratacak sizi..

Yerinde olsaydım eğer düğünü ertelemesem bile kesinlikle ailesine karşı şimdiden dobra olurum.
Nişanlın o kadar açık net olmayacak sorun çıkmasın diye ama emin ol sonradan sorun olacak her şey
şimdiden sorun olsun.

Ben olsam evi burdan tutacağım, oğlunuz düğünü ertelemek istemiyor çünkü.
Ama benim eşimsiz rahat edeceğim bir yer varsa o da ailemin yanıdır.
Kusura bakmayın lütfen. Bu gerçeği bilin.
Çalışan bir insan olduğum için de gelemediğimde, kalamadığımda kırılıp darılmayın.
Şimdiden anlaşalım, sonra kimse üzülmesin.

Herkes beklentilerini şimdiden ayarlasın diye açık açık konuşurum ben olsam.

Başka türlü cesaret edemezdim.. Dilim öyle yandı ki..

Buarada tayin kesin diye bir sey yok yuzde 90 diyebilirim.

Back