• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimde Olsanız?

Peki nisanlin annesine, babasina karsi genel tavri nedir? Hani tamam ayri daire aldiniz diyelim, annesi sana "kizim hafta sonu bizde kal istersen, yalniz kalma" gibi seyler söylerse, sende red edersen, nasil karsilar bunu nisanlin? Yada annesi nisanlini ararsa "okeanoss bu hafta bizde kalsin bence" nisanlin nasil tepki verir?
Herkes gibi ailesine saygı duyan biri. Dugun salonu konusunda fikir ayriligina düştük ben ev ailesi ama orta yolu baska bir yeri gostererek buldu sorun çözüldü. Beni benden cok düşünür oraya gitmemi kendisi de istemiyor hasret cekmeyi goze aliyor. Ailesine arada gider kalirim hic gitmemek olmaz. O da arada gider kalırsın gonullerini yparsin diyor.

Sonraki mesajlari okumadim da evliligi neden ertelemiyorsunuz 1 sene sonra evlenin bu eziyeti cekmekten iyidir.

Benim durumuma neredeyse bire bir benzettim.
Ben eşime, o zamanki nişanlıma güvenerek evlendim sonuçta.
Ama ev kurmadık.
Şartlar değişti, verilen sözler puf diye uçtu gitti.

Öyle olmaz merak etme diyen adamın yerine başkası gelmiş gibiydi.

İki haftada bir görüşme iki çalışan insan için mucize gibiydi zaten.
Aylar içindeki bir araya gelmelerimiz otellerde oldu..

Tatil ayarlıyorduk falan işte.

Evsiz evlilik çok yıpratıcı bir süreç.

Ben tam 1 yıl yaşadım.
1 yıl boyunca aklımda hep boşanma düşüncesi vardı.

Onun ailesinin anlayışsız tutumları sayesinde birbirimize girdik, evlendiğimize lanet ettik.

Tavsiyem 2 yıl bekle hatta 3 yıl bile.
Ama o tayin isteyip evinizi istediğin düzende kurmadan da evlenme..

Eş tayini için nikah gerekiyor diyeceksin, aranızda nikah yap düğünü her şey netleşince yap.

Yediğim kazıklar beni böyle garantici biri yaptı işte..:KK14:
Yazdığınız icin cok tesekkur ederim. Ev acmak istiyoruz biz ama dediginiz gibi gelsin bizde kalsin diyeceklerdir. Arada gider kalirim diyorum. Bilmiyorum ki bekleme taraftari degilim. Otelde kalsak ayni seye cikacak masrafi evle. Bilmiyorum.

nikahi yapip dugunu ertelemeyi ben de teklif ettim. Boyle bir seyi kabul etmem nisani atarim dile getirme diyor. 7 yildir bekliyoruz bir yandan ona da hak veriyorum. Gitsem bir türlü kalsam bir türlü. Düğünü ertelemek dışında başka çözüm yok mudur? :KK43:

Canım bak benim eşim bana nişanlıyken öyle nişan atarım bilmem ne diye rest bile çekemezdi.
O kadar ödü kopardı ayrılacağız, beni kaybedecek diye.

Evlendikten sonra bildiğin ağzıma .... tı diyeyim sen anla.
Abartmıyorum öyle bir havaya girdi.

Anası babası bir kıymetli oldu. Ki ben eşimi kimsesiz sanırdım o derece ön plandaydım hep.

Ama yaşadım bunları.

O nedenle ben sözlerine güvenip anlattığın şartlarda evlilik yaptığıma bin pişman oldum.

Düğünü ertelemezsen, çok yıpranacaksın üzgünüm..

O sevdiğin adam ailesi yüzünden çok üzecek seni..
Yine de umarım yanılırım..:KK14:

Herkes gibi ailesine saygı duyan biri. Dugun salonu konusunda fikir ayriligina düştük ben ev ailesi ama orta yolu baska bir yeri gostererek buldu sorun çözüldü. Beni benden cok düşünür oraya gitmemi kendisi de istemiyor hasret cekmeyi goze aliyor. Ailesine arada gider kalirim hic gitmemek olmaz. O da arada gider kalırsın gonullerini yparsin diyor.

Canim sen simdi öyle diyorsun giderim kalarim felan diye ama evlendikten sonra hersey çok farkli oluyor. Tek basina niye onlarda kalasin? Sonrada bide bi sefer kaldin, sürekli kalmani isterler. Kv'den uzaktan iyi gibi görünür fakat onun ile bir hafta sonu bile ayni evde kalirsin gözüne bambaska görükebilir, hele sürekli kalmani isterse.

Ve nisanlin simdi böyle düsünüyor diye, evlendikten sonrada böyle düsünecek diye bir kaide yok. Kim bilir sen orda yalnizsin diye kaygilanir ve yine kv'dene gitmeni isteyecek?

Bilemedim, riskli bir durum gibi görünüyor. Nisanlin evliligi 1 yil ertelemeye niye bu kadar tepkili? Sonuçta simdi yine ayri kaliyorsunuz, en azindan sende annenlerde rahat ediyorsun, yalniz kalmiyorsun. Arada nisanlin yine senin yanina gelir, beraber gezip tozarsiniz. Bu aradada sende daha fazla birikim yapabilirsin. Hani sahsi fikrim, sartlari fazla zorlamamsindan yanadir, sonrada korkarim ikinizde çok yipranirsiniz.

Yazdığınız icin cok tesekkur ederim. Ev acmak istiyoruz biz ama dediginiz gibi gelsin bizde kalsin diyeceklerdir. Arada gider kalirim diyorum. Bilmiyorum ki bekleme taraftari degilim. Otelde kalsak ayni seye cikacak masrafi evle. Bilmiyorum.

Evet otellere çok para harcadık doğru.

Ama yaşadığın mutsuzluğun, huzursuzluğun yanında giden milyarları umursamıyorsun emin ol.
O psikoloji ile para, birikim bilmem ne aklımın ucundan geçmiyordu..

Valla en iyisi bi sene daha beklemek..ugrasmaya degmez bukaar tertemiz isinden olacan..yada soyle olabikir.. evlenirsiniz annelerin karsisindaki o bis dairwyi dosersiniz..esinde suan idare ettigi gibibkalmayq devam eder..ESIN arafa geldihinde evinizde kalirsiniz sende oo yokken qnnenlerde kalirsin ama cogunlukla evinde kalirsinnkardesin falanngelir kalir kv falan gekir arada..iki ev zor okur mqddi manevi..ee kv dede kqlinmaz siginti gibi..qcikcasi kendi ailende dekqlman his olmaz bana en mqntiklisi bu gekdi..sende gittiginde esinin yqnina artik polis evi vs gibi biyerde kalirsiniz idare edersiniz bence

Ben olsaydım yalnız ev fikrine sıcak bakmazdım yani ben sevmiyorum yalnızlığı. Kaynanamın yanına da yerleşmezdim sonuçta kayınpeder filan ne kadar rahat olabilir ki.Ailemin yanında kalırdım.Eşiniz olunca siz gidin yanına orda kalırsınız.Sona dönersiniz.Bayram seyranda eşiniz gelirse kayınvalide de kalırsınız.

Evet otellere çok para harcadık doğru.

Ama yaşadığın mutsuzluğun, huzursuzluğun yanında giden milyarları umursamıyorsun emin ol.
O psikoloji para, birikim bilmem ne aklımın ucundan geçmiyordu..

Zaten para umrumuzda degil. Nisanlim benim ailemin karsi dairesi bos orayi kiralayalim orada kal diyor arada da annemlere gider kalirsin diyor. Evi uzakta acmayacagiz benim ailemle ayni katta olacak. Ailem bir sey derse de kendi sorunlari zaten ben burda sikintidayim patlarim onlara diyor. Biz kararimizi verdik ev acacagiz konusan konussun arada gider orda kalirsin diyor.

Dusunmekten başım ağrıyor inanin. Nisanlim suan arkamda gorunuyor ama ya degisirse dediginiz gibi? Ev acmak mantıklı olan. Ama ailesi sorun cikaracak gibi duruyor.

Ben olsaydım yalnız ev fikrine sıcak bakmazdım yani ben sevmiyorum yalnızlığı. Kaynanamın yanına da yerleşmezdim sonuçta kayınpeder filan ne kadar rahat olabilir ki.Ailemin yanında kalırdım.Eşiniz olunca siz gidin yanına orda kalırsınız.Sona dönersiniz.Bayram seyranda eşiniz gelirse kayınvalide de kalırsınız.
Annemlerin karsi dairesini tutmayı dusunuyoruz ailemin yaninda olacagim yine.

Zaten para umrumuzda degil. Nisanlim benim ailemin karsi dairesi bos orayi kiralayalim orada kal diyor arada da annemlere gider kalirsin diyor. Evi uzakta acmayacagiz benim ailemle ayni katta olacak. Ailem bir sey derse de kendi sorunlari zaten ben burda sikintidayim patlarim onlara diyor. Biz kararimizi verdik ev acacagiz konusan konussun arada gider orda kalirsin diyor.

Bu arada, Her haftasonu gibi sık bir arada değilse ve nişanlın sözünü tutabilecekse eğer...
Bu şekilde yapabilirsiniz..

Ama malesef ben kötü deneyimimden sonra buna inanmıyorum..
O sıkıntıda patlama olayını ailesine değil de eşine yapmayı tercih ettiklerini düşünüyorum..

Çünkü yeni evliyken anneye babaya atar yapmak zor geliyor.
Karşında ühüüü diye dram yapan ana baba işini biliyor.

Nişanlını bilemem belki de o ailesini susturmayı, seni üzmemeyi başarır.
İnşallah da başarır. Yoksa benim gibi çok pişman olursun..

Ben Ocak ayında evlendim, Şubat ayı atamasında atamam çıkar diye düşündüm ama ailem "ne olur ne olmaz" diyerek kına gecesi yapmayı reddetti. Atamam da çıkmadı...Bir dahaki dönemi bekledim mecburen, 6 ay sonra atandım ve kına gecem oldu.
Bence kendinizi ortalıkta süründürmeyin, evlenir evlenmez sorunlarla boğuşmaya başlamayın. Bırakın bazı şeyler rayına otursun derim ben. Zaman çok çabuk geçiyor nasıl olsa.

Annemlerin karsi dairesini tutmayı dusunuyoruz ailemin yaninda olacagim yine.

Iyide annenlerden bir daire ötede kalmanin anlamida yokki. Bosuna para harcamak olur, ve zaten esin olmayinca çogu zaman o ev bos olur, annenlere gidersin. Buda tabi kayinvalidenler çagirmazlarsa seni.

Ki bunun yani sira bide evlenince senin özlemin daha büyük olacak esine, bu sefer evin barkin var fakat esin yok. Ister istemez tartismalara yol açabilir.

Elbette karar senin canim, ama çok iyi düsün. Bu sefer evlenecez, daha yakin olacaz diye iliskinizi bozabilirsin :(

Bu arada, Her haftasonu gibi sık bir arada değilse ve nişanlın sözünü tutabilecekse eğer...
Bu şekilde yapabilirsiniz..

Ama malesef ben kötü deneyimimden sonra buna inanmıyorum..
O sıkıntıda patlama olayını ailesine değil de eşine yapmayı tercih ettiklerini düşünüyorum..

Çünkü yeni evliyken anneye babaya atar yapmak zor geliyor.
Karşında ühüüü diye dram yapan ana baba işini biliyor.

Nişanlını bilemem belki de o ailesini susturmayı, seni üzmemeyi başarır.
İnşallah da başarır. Yoksa benim gibi çok pişman olursun..
Her hafta gidersin demiyor. 3 hafta annenlerde kalirsan 3-4 gun de benim ailemde kalirsin diyor. Degismenden korkuyorum imzayi attiktan sonra gideceksin yapacaksin dersin evlenmeyelim dedim. Ben sozumden dönecek biri degilim diyor. Baska konularda sozunu tutmadigini gormedim. Istanbul'a gelecek onumuzdeki ay alir karsimiza konusuruz dedi. Baktim ailesi benim karşımda olmaz etmez derlerse ben de onlara düğünü erteleyelim o zaman demeyi düşünüyorum.

Ben Ocak ayında evlendim, Şubat ayı atamasında atamam çıkar diye düşündüm ama ailem "ne olur ne olmaz" diyerek kına gecesi yapmayı reddetti. Atamam da çıkmadı...Bir dahaki dönemi bekledim mecburen, 6 ay sonra atandım ve kına gecem oldu.
Bence kendinizi ortalıkta süründürmeyin, evlenir evlenmez sorunlarla boğuşmaya başlamayın. Bırakın bazı şeyler rayına otursun derim ben. Zaman çok çabuk geçiyor nasıl olsa.
Koalina biz 7 yildir beraberiz neredeyse. Adam daha fazla beklemek istemiyor. Cinsellik adina hicbir sey yasamadik daha fazla bekleme taraftari degil o yuzden.

Iyide annenlerden bir daire ötede kalmanin anlamida yokki. Bosuna para harcamak olur, ve zaten esin olmayinca çogu zaman o ev bos olur, annenlere gidersin. Buda tabi kayinvalidenler çagirmazlarsa seni.

Ki bunun yani sira bide evlenince senin özlemin daha büyük olacak esine, bu sefer evin barkin var fakat esin yok. Ister istemez tartismalara yol açabilir.

Elbette karar senin canim, ama çok iyi düsün. Bu sefer evlenecez, daha yakin olacaz diye iliskinizi bozabilirsin :KK43:
Gidecek para inanki umrumda degil nisanlimin da degil. O geldiginde duzeni olsun istiyor iki tarafta da rahat edemem diyor. Yani o isi ailelerimizin evinde yapamayiz zaten. Otele gitsek 4-5 gece kalsak.verecegimiz ev kirasina cikacak zaten.

evliliğin ilk yılı eşiniz olmadan geçecekse kv yanında geçmesin bari.. illaki sorun olacak bi de eşiniz uzakta annesi bişey diyecek vs çok sıkıntı.. bari ailenizle kalın ama o zaman da evlilik formaliteden olacak en güzeli evinizi açabileceğiniz zaman evlilik yapmak aslında.. nişanlınızı ikna edin o yokken 2 aile arasında niye sıkışasınız niye idare etmekle uğraşasınız.. bence sizi anlayacaktır.. arkadaşlar söylemiş nişanlınız ist. geldiğinde kvnin yanında oturmanız çok olası.. kv rahat ettiremedik mi niye ayrı oturmak istiyorsun diyebilecek gibi sanki.. bi kere ayağınız bi yere girdi mi çıkıp gitmek çok zor.. en baştan doğru karar vermek çok önemli..

Back