• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yer temizliği için ne kullanıyorsunuz

Parke ve seramik yüzeyler için ayrı ayrı yüzey temizleyici kullanıyorum ve tabi sirke de ekliyorum

Sen beyaz çorap giy gör temiz mı acaba bak:))))
Coraplarim hep acik renktir :) ve evet temiz oldugunu hissediyorum :) yazin kapi pencere acikken tozlanip kirleniyorlar ama kisin genel de temizler. Zaten hemen hemen her taraf hali ile kapli. Yatak odamdaki zemin 1 metre kare bile gorunmuyor nerdeyse. Ayni sekilde mutfak ve oturma odamda da oyle :) koridor da boydan boya hali kapli. Bir salonum acik sayilir. Salonuma da giren cikan yok misafir gelmedigi surece temizlemiyorum.

Hanımlar ....eğilip silemiyorum yer belim agriyo tipik vileda istemiyorum hijyenik gelmiyor ...kirli şu haznesi ayrı kovalar var onla bari yapayım.diyorum ...fikriniz var mi
bende vileda ile siliyorum . temizlik yaptığım bezleri ve viledayı makine de kısa progrmda yıkıyorum mşis gibi oluyor

vileda ultramat tavsiye ederim . diğer viledalardan farkı, paspas kısmı dikdörtgen bez şeklinde çıt çıtlı takılıp çıkabiliyor. bu nedenle daha hijyenik olduğu için hoşuma gidiyor. çıkarıp makineye atıyosun oh mis.

Benim elektrik süpürgemi satarken yer silme yapmasan bile olur demişlerdi. Zaten alerjik astımlılar için olan makinelerden. Dyson marka. Ben yine de her temizlikte yer silme işlemini viledanın pedallı olan modeli ile yapıyorum. Hiç öyle yerlere eğilip kolumu, belimi, dizlerimi yormam... eve gelen yardımcılara bile el ile sildirmiyorum.

Eskiden zeminler ona göreydi o yüzden elle silinmesi gerekiyordu belki de. Şimdi yüzeyler kaygan. Güzelce süpürüldüyse hiç bir şey kalmıyor zaten. Suyum da genel de temiz kalır.

İlk denemem arkadaş tavsiyesi ile Ersağ ın yüzey temizleyicisini kullanıyorum. Kimyasaldan arınmaya çalıştığım için. Ama Sirke de gayet iş görür bence.

Özellikle evde çocuklu aileler çamaşır suyu ile silmenin çok zararlı olduğu söyleniyor.

evde ayakkabıyla dolaşmıyorsanız ayrı kovaya ne gerek var anlamıyorum tozu zaten süpürüyorsun arkadan kullandığınla zaten yeterli temizlik için. Steril evler yapmak zorunda değilsiniz yapmayın da zaten ne gerek var yerden yemek mi yiyeceksiniz? harbiden anlamıyorum bu mevzuyu , sanki TLC de temizlik hastalarnı izliyorum gibi hissediyorum bu sitede bazen :sus:

parke-temizligi.jpg

Bundan kullanıyorum, beyaz sabunla siliyorum.
Arap sabunu kullanıyordum eskiden, şuan bulunduğum ülkede pek bulamadığın için beyaz sabuna döndüm.
Bunun gezmesi var mi ? Yoksa sildikçe çıkarıp yıkıyor musun ?

yüzey temizleyiciye az miktar beyaz sirke katıyorum. kokusu kayboluyor yüzey temizleyici içinde.

ben yerleri silerken tovaya biraz koyuyorum, WC temizliğinde kullanıyorum, bazen bulaşık makinasına bir iki damla damlatıyorum (yoksa koku oluyor), mutfak lavabosunu birkaç günde bir yıkıyorum, balkonlara bile kullanıyorum (biraz abartmışım galiba şimdi fark ettimde)
Balkona bile miii:KK57: son 1 yıldır aldığım 2 sise domestos duruyor daha sadece bazen çıkmayan şeyler icin tuvalet ve lavaboya her zaman değil nadir dökerim tuvalete rossmanin sirkelisini wc temizleyicisini kullanıyorum hergun yıkıyorum gerek görmüyorum çamaşır suyuna:KK20: evimi de bu defa bimde satılan sirkeli hijyenik ile sildim şişeyi bir fisfisa katip suyla karıştırıp yerlere sıkıyorum üstünden de parex tornadoyla siliyorum bu kadar :süslü:

vileda ultramat tavsiye ederim . diğer viledalardan farkı, paspas kısmı dikdörtgen bez şeklinde çıt çıtlı takılıp çıkabiliyor. bu nedenle daha hijyenik olduğu için hoşuma gidiyor. çıkarıp makineye atıyosun oh mis.
Şimdi baktım da buna güzel biseye benziyor alıp deneyeyim bari teşekkür ederim kendi adıma

Parex kullanıyorum şu an,önceden de vileda vardı. Sapı bozulunca yedek bulamadım parex aldım.
Elle yer silmem,silemem yani parkeye,fayansa ,daha doğrusu eşyaya hizmet etmekten hazzetmiyorum.
Elle de silinse viledeyla da aynı şekilde kirleniyor,tozlanıyor,kendimi yıpratamam yani. Yıllar sonra dizleriniz mahvolunca anlarsınız ne demek istediğimi.
Çamaşır suyu sadece tuvaletlere döküp maske takip fırçayla ovalayıp havalandırarak kullanıyorum. Evde çocuk varken onuda yapmıyorum.
Yer silmek içinde arap sabunu,sirke kullanıyorum,çamaşır suyu yada yüzey temizleyici solumaktan hazzetmiyorum.
Kimseye de onca kimyasalı solumasıni tavsiye etmiyorum.
Tlc'de temizlik bağımlılarında izledim geçen gün,günde 4 şişe çamaşır suyu bitiren bir kadınla,evinde organik malzemelerle temizlik yapan başka bir kadının ölçümleri (cihazla mikrop ölçüyorlar)aynı çıktı.
Hiç gerek yok anlayacağınız bunca kimyasala.

Şimdi baktım da buna güzel biseye benziyor alıp deneyeyim bari teşekkür ederim kendi adıma
rica ederim. benim o viledaların bez kısımlarından midem bulanıyordu çünkü ne kadar temizlesende içlerinde pislik kalıyor. o açıdan benim için çok iyi oldu. başta kullanımı zor oluyor kafasını kovaya sokmayı tek hamlede yapamıyorsun ama alıştıktan sonra çok kolay ve pratik

rica ederim. benim o viledaların bez kısımlarından midem bulanıyordu çünkü ne kadar temizlesende içlerinde pislik kalıyor. o açıdan benim için çok iyi oldu. başta kullanımı zor oluyor kafasını kovaya sokmayı tek hamlede yapamıyorsun ama alıştıktan sonra çok kolay ve pratik
Bende aynı şeyden muzdaribim bana da öyle geliyor çamaşır suyu kullanmıyorum çok onla da ıslamak istemiyorum bu güzelmiş

Kovaya Loc koyuyorum birazda sirke yeterli. Loc zaten çok hijyenik ve zararlı değil. Ayrıca el ile silmek nedir ya yazık değil mi bedeninize dizlerinize hiç mi kendinizi düşünmüyorsunuz. Viledayla silin gitsin. Ayda bir kere yardımcım geldiğinde elleriyle siler o kadar

Canım viledayla sıl gitsin yazık beline. Haftada 2 yaparsın cok ta pis bırakmıyor vıleda

Ben havluyla siliyorum..temiz havluyu iyice islatiyorum.. egilip silmek zor geldigi icin cekpasin ucuba havluyu sarip siliyorum vallahi mis gibi oluyor...

Back
X