Selamlar yaklaşık 20-25 gündür yazmamışım. Yeni güncellemelerle geldim yine:)
1-) Sağlıklı beslenme, En son psikoloğum tarafından yeme bozukluğu teşhisi konulduktan sonra diyetisyen arayışına girmiştim. Psikoloğum da bu kararımı desteklemişti hatta bi diyetisyen arkadaşını önerdi fakat saatlerimiz uymadığı için başka biriyle çalışmaya karar verdim. Diyetisyenim çok genç, enerjik ve yaşına rağmen oldukça bilgili biri. Frekansımız baya tuttu. Beslenme günlüğünü oluştururken neyi, neden tükettiğimizle ilgili bilgiler veriyor. Psikologtan sonra kendime yaptığım en iyi yatırım. Bu arada Ocak ilk haftası başladım ve şimdiye kadar hiç yeme atağı yaşamadım. Ve tabi en olumlu tarafı da, 3 haftada 4,5 kg verdim.
3 aylık paket aldım kendisinden vermem gereken bi 5 kg daha var fakat kiloya odaklanmıyoruz, ilk hedef atakları önlemek/tamamen bitirmek.
1 ayım bitti sayılır, 2 ay yeterli gelmezse bi 1 ay ya da 3 ay daha almak istiyorum. Çünkü kendisinden oldukça memnunum ve kendim için bir şeyler yapmak beni çok iyi hissettiriyor.
2-) Kişisel Gelişim, Tülay Kök videolarına devam ediyorum hala. Videolar bitmek üzere. Kendisinin Youtube üzerinden ücretli abonesi olacağım videolar bitince. Videolar bittikten sonra Beyhan Budak'ı dinlemeye başlayacağım. Karakter olarak düzeni sevdiğim için bi ondan bi bundan yapamıyorum. Herşey belli bir düzende olmalı :)
Youtube'den bu ara ekonomi/borsa ile ilgili kanalları takip edip ilgimi çeken, kendi bilgim seviyesinde videolar izliyorum. kk'da da borsa ile ilgili yeni bir konu açıldı, eş zamanlı orayı da takip ediyorum. Yeni bilgiler öğrendim bu konu sayesinde. Ufak tutarla girdiğim borsaya şimdi ara ara biraz daha fazla tutarda eklemeler yapıyorum:) Şimdilik herşey yolunda borsada da umarım acemiliğime gelip de çakılmam
Aylık 3-kitap hedefim var. Kitaplar 400 sayfayı geçerse aylık hedefim 2 kitap. Yıllık hedefim ise, 40 kitap. Şu an 3.kitabımı bitirmek üzereyim.
Forumda elecda'dan önerdiği Nermin Yıldırım'ın Dokunmadan kitabını okuyorum. Sanırım bu kadın ne yazarsa okurum dersem abartmamış olurum. Kelimeleri, cümleleri kullanış biçimine, kadının zekasına hayran kaldım. Kitapları çizmek adetim değildir, fakat bu kitabı okurken elimden kalemi düşürmüyorum. Sürekli yeni kelime öğreniyorum.
Daha önce Netlix çukuruna düşmüş bir bağımlı olarak netflix'ten kurtulduğuma şükrediyorum şimdilik:) Bu ay 3 film izledim. Hafta sonu 1 belgesel izleyip bu ayki hedefimi tamamlamış oluyorum:) Netflix'te olduğu gibi her yere el atmıyorum, artık "şunu da izleyeyim, bunu da izleyeyim" olayı yok:))
İngilizce'ye çalışmaya devam. Online eğitim alıyorum, hiç bırakmadım fakat çok yavaş ilerliyorum. Şöyle bir artısı oldu şimdilik. İşyerinde ingilizce kullandığım için cümlelerime yansıdı. Yani öğrendiklerimi pratiğe de dökünce çok mutlu oldum:) Fakat hala çok yavaş ilerlediğim için o kısmı çözmem gerekiyor.
Her ay mesleğim ile ilgili 2 eğitim videosu izliyorum. (bunları da izledim.)
3-) Kişisel Görünüm, bu sene bir pantolon ve ceket dışında hiçbir giysi satın almadım. Geçen saydım 8-9 montum var fakat kazak ve pantolon eksiğim var. Pandemiden dolayı bir yere çıkmayınca/çıkamayınca almadım. Yakın zamanda alışveriş yapmayı planlıyorum fakat 2-3 kg daha verip almak istiyorum.
Cilt bakımı için bi ara rutin oluşturdum fakat karantina sürecinde aksatınca tekrar aynı rutini yakalayamadım. Ona da bir el atmam lazım.
Diyetisyenim haftalık 120 dk spor verdi. Evde youtubde videoları izleyerek spor yapıyorum. Yakın zamanda aletli pilatese de başlamayı planlıyorum.
4-) Birikim, Her ay maaştan az az Euro almaya başladım. Yurtdışı setahati için kenarda tutucam bu parayı. Bu planı uygulayamazsam da, yurtiçi seyahatta kullanırım diye düşünüyorum.
Borsaya fırsat yakaladıkça devam:) Altına da devam:)