Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladım dedim herhalde Hes kodundan buldular ama sende de iyi cesaret yalnız karantinada spor salonuna gitmek cezası da baya var karantinada iken dışarı çıkmakHes kodundan çıktı canım :) Bir güzel çıkardılar salondan:))
Spor salonuna gitmeye korkuyorum ben ya karşımda çok yakın ama cesaretim yok korona çok yaygın buradanSelamlar,
Bugün 50 sayfa kitap okudum.
Film izledim.
Tülay Kök 2 video izleyeceğim.
Akşam salonda 1 saat spor yapacağım.
Şimdilik planlarım bunlar.
Anladım dedim herhalde Hes kodundan buldular ama sende de iyi cesaret yalnız karantinada spor salonuna gitmek cezası da baya var karantinada iken dışarı çıkmak
Nolcak bu kısır döngü ben de diyetisyene başlıcam sanırım olmucak böyle az önce çikolata kavanozuna abandım bu huyumdan nefret ediyorum tutamadım kendimi yedim yürüyüşe çıkıcam yoksa yapışıp kalacak üstümdeSelamlar, uzun süre oldu yazamadım yine :) Herşey yolunda. 2021 planları hazır. Sadece 2021 planları ve bütçe planlaması için ayrı bir ajanda aldım. Planları bugün temize çekeceğim. Ayrı haftalık bir ajandam da var. O rutin haline geldi, tüm planları düzenli bir şekilde yazıyorum.
Herşey yolunda tek bir sorun dışında:) Geçen hafta psikoloğumla yaptığımız görüşme sonucunda ben de Binge Eating Disorder (Tıkanırcasına Yeme Bozukluğu) olduğuna karar verdi. Düzeltmem gereken bir psikolojik sorun daha zihnime yazıldı:) Bu aralar bunun üzerine araştırmalar yapıyorum ve psikolog ile birlikte eş zamanlı diyetisyene başlamaya karar verdim. Psikoloğum da bu kararımı çok destekledi. Kendi başıma, kendi çabamla belli bir yol katediyorum fakat yine dibe çöküyorum. Beslenme konusunda belli bir rutin oluşturamıyorum.
Belli bir rutin oluşturduğumu sanıyorum, ufak bir kaçamak yapınca battı balık yan gider modunda kıtlıktan çıkmışçasına herşeye saldırıyorum.
Bunun da beyinle alakalı olduğunu düşünüyorum. Tüm bunlar aslında beynimin oyunları. Beynim " bak tekrar aç kalacaksın, ye yiyebildiğin kadar" dedikçe ne bulursam yiyorum, sonrası pişmanlık, sonrası yeni kararlar... 4-5 senedir sürekli aynı döngü içerisinde debeleniyorum.
Diyetisyene gitme amacım, aslında sadece kilo vermek değil, 4-5 senedir üzerime yapışan bi 5 kg var sürekli al ver modunda 2 ver 3 al olunca ideal kiloma ulaşamadım fakat amacım sadece kilo vermek değil, sürdürülebilir bir beslenme rutini oluşturup, herşeyden az az yiyip dengelemek. Ödül günleri de istemiyorum 2 hafta düzenli beslenip 1 gün herşeyden yemek bu bozukluğu terkar tetikler bence. Neyse aklımda olan tüm detayları diyetisyene anlatıp haftaya başlayacağım inşallah
Çabalarını görüyorum canım çok ufak bir tavsiye de bulunucam belki sen öyle olmazsın ama yine de söyliyim şu hisse almak var ya eşimin iş yerinde arkadaşlarını kazandıkça daha çok almaya teşvik etti sonra ana paralarını zor kurtardılar sanki bağımlılık da yapıyor gibi dikkatli olman için küçük bir tavsiye vereyim dedim2021 genel hedefleri yazdığım ajandama hedeflerimi ana başlıklar halinde yazdım. Baya detaylı yazdım tekrar buraya yazmak çok vaktimi alacak:) O yüzden örnek olması açısından nasıl yaptığımı anlatayım.
KİŞİSEL GÖRÜNÜM
Cilt bakımı
Tüm vücut lazer
vb.
BİRİKİM
Her ay .... euro alınacak
Her ay düşen .... hisse alınacak.
Her başlık için 2-3 sayfa ayırdım. O hedef ile ilgili yaptıklarımı ve not almam gerekenleri yazmak için.
Ayrı bir sayfada ise, 2021 kararlarımı yazdım. (kişisel olarak) İnsan ilişkileri konusunda vs.
Ajandanın orta kısmına ise, psikoloğumla olan notlarımı yazıcam. Normalde not tutmuyordum, bir sonraki seanssa kadar sormam gereken soruları telefonuma kaydediyordum, soruları sorfuktan sonra siliyordum fakat artık yazılı olarak not tutmaya karar verdim.
Ajandanın arka kısmına ise, bütçe planlaması yapacağım. Maaştan yapılan harcamalar, birikim vs.
Nolcak bu kısır döngü ben de diyetisyene başlıcam sanırım olmucak böyle az önce çikolata kavanozuna abandım bu huyumdan nefret ediyorum tutamadım kendimi yedim yürüyüşe çıkıcam yoksa yapışıp kalacak üstümde
Çabalarını görüyorum canım çok ufak bir tavsiye de bulunucam belki sen öyle olmazsın ama yine de söyliyim şu hisse almak var ya eşimin iş yerinde arkadaşlarını kazandıkça daha çok almaya teşvik etti sonra ana paralarını zor kurtardılar sanki bağımlılık da yapıyor gibi dikkatli olman için küçük bir tavsiye vereyim dedim
Nasıl videolar izlemeliyim tavsiyen var mı baya da yedim canım şuan üzgünüm yani 1 2 kaşık derken püffBen bana ara ara özellikle diyet yaparken gelen bu yeme ataklarının psikolojik olduğunu biliyordum ama psikolog söyleyince olayın daha ciddi olduğunun farkına vardım. Sonrasında internette bu konu ile ilgili yazılar okuyup, videolar izleyince """ eee bu ben, ee bu da ben" deyip durdum.
Ben diyetisyene şu sebeple başlamak istiyorum, bildiğim yanlışları düzeltmek ve beni biraz motive etmesini istiyorum. Kabullenmek çözümün %50'si, ortada bir problem var hem de teşhisi konulmuş, bu problemin çözümü için elimden geleni yapacağım.
Niloya sen de bu bozuklukla ilgili yazılar okuyabilirsin netten. Her çok yemek yiyen ya da tatlı krizi geçiren kişi de binge eating disorder olacak diye bir şey yok. Bir videoda şöyle demişti bunu yaşayan biri, anneniz o gün en sevdiğiniz yemeği yapmıştır. O yemekten 2-3 tabak yemişsinizdir mideniz tıka basa dolmuştur, bu değil işte. Atak zamanları nasıl oluyor, neler tetikliyor vs. yazıyor hepsi ve çoğu da bana uyuyor maalesef.
Evet canım bizim çevremizde de evini kaybedenler oldu bağımlılık yapma riskine karşı sadece uyardım ama sen tanıdığım kadarıyla çok güzel istikrarlı ve dikkatli birine benziyorsun ilgiyle takip ediyorum canım çalışmalarını bana da motivasyon sağlıyorsun inşallah ben de vermem gereken 10 kiloyu veririmCanım ben birikimlerimi daha çok altın olarak değerlendiriyorum:) Borsa'da yeni sayılırım:) Ben de senin gibi etraftan borsada batan insanları çok duydum ama ben bilinçsizce para yatırmıyorum:) Aldığım 4 hisse senedi de çok ufak para yatırmama rağmen %30 karda şu an ama bir anlık kazanıyorum diye daha fazla para yatırmıyorum. Adım adım ilerliyorum. Emin olmadığım kağıdı almıyorum ama bu zararda olmayacağım anlamına gelmez tabi:)) Ufak paralarla başladım, ufak ufak devam ederim yine:)
Tavsiyen için teşekkür ederim canım
Nasıl videolar izlemeliyim tavsiyen var mı baya da yedim canım şuan üzgünüm yani 1 2 kaşık derken püff
Evet canım bizim çevremizde de evini kaybedenler oldu bağımlılık yapma riskine karşı sadece uyardım ama sen tanıdığım kadarıyla çok güzel istikrarlı ve dikkatli birine benziyorsun ilgiyle takip ediyorum canım çalışmalarını bana da motivasyon sağlıyorsun inşallah ben de vermem gereken 10 kiloyu veririm