• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden başlama günlüğüm.

Film önerelim de bir katkımız olsun.
-motherless brooklyn
-Trumanshow
İkisi de bence kült filmler.

Film izleme alışkanlığım yoktu şimdiye kadar, şu film iyidir, şunu izle mutlaka diye tavsiye verebilecek kadar film geçmişim yok zaten :) Not alıyorum hemen teşekkürler :)

Konun hayırlı olsun Nora:KK200:
Yapmak istediğin herşeyi ayrıntısı ile yazmak insanı çok motive ediyor.

Konun hayırlı olsun Nora:KK200:
Yapmak istediğin herşeyi ayrıntısı ile yazmak insanı çok motive ediyor.

Hoşgeldin elecda. Sen beni tanımıyorsun ama ben seni çok iyi tanıyorum :KK36: aslında bu düzene vesile olan senin konundu. Konunu her gün günlük planıma dahil ederek 10-20 sayfa okuyarak motive oldum:)Konunu okurken İpek'in Ela'nın büyümelerine şahit oldum diyebilirim:) Yazdıkların beni çok motive ediyor ve herkes gibi ufkumu açtı. Buradaki planımın formatını da senden esinlenerek yaptım aslında. Buraya yazsam da, yazmasam da konunu takipte olacağım her zaman :KK68:

Hoşgeldin elecda. Sen beni tanımıyorsun ama ben seni çok iyi tanıyorum :KK36: aslında bu düzene vesile olan senin konundu. Konunu her gün günlük planıma dahil ederek 10-20 sayfa okuyarak motive oldum:)Konunu okurken İpek'in Ela'nın büyümelerine şahit oldum diyebilirim:) Yazdıkların beni çok motive ediyor ve herkes gibi ufkumu açtı. Buradaki planımın formatını da senden esinlenerek yaptım aslında. Buraya yazsam da, yazmasam da konunu takipte olacağım her zaman :KK68:
Çok teşekkür ederim :KK200:

Yeni bir sene, yeni bir ay, haftanın başı her zaman beni heyecanlandırıp kendim için, planlarım için tertemiz bir sayfa açmamı sağlar. :KK68: Eylül ayını da uğurluyorken, bu hafta kendime Eylül ayı için genel bir değerlendirme yapıp Ekim ayı planlarıma geçiş yapacağım.

Ben de hep heves ediyordum boyle programli bir rutin tutturmaya, hic yapamadim🤕 insan okunca motive oluyor🤩

EKİM AYI PLANI

KİŞİSEL BAKIM
Sabah-akşam cilt bakımı: Bu rutini oturttum artık ajandama hergün yapılacaklar listesine yazmıyorum, alışkanlık haline geldi.
Kaş alımı (Ayda bir)
Duş sonrası vücut fırçalama
Pazar günleri saç bakımı + peeling + kil maskesi
Yüz için 1 seans lazer

SAĞLIK
Psikoloğa devam ediyorum, olumlu etkilerini görmeye başladım gibi, ailem de bendeki değişikliğin farkında. 10 gün aralıklarla seanslar, ilerleyen zamanlarda aylık seansa dönse de, sorunumu çözsem dahi, psikoloğa devam etmeyi düşünüyorum.

Cilt rahatsızlığım ile ilgili, bu ay itibariyle vitamin takviyeleri kullanmaya başlayacağım. Bağışıklığı güçlendirmek adına da iyi olacak.

Sabahları, demir ilacı ve öğlen Devit 3 damla kullanıyorum. Şu dönemde bağışıklığın çok önemli olduğunu daha iyi anladım.

SPOR-SAĞLIKLI BESLENME

Bu kısmı çözemiyorum. Psikologa gitmeme sebep olan sorunum olmasa, psikologla bu sorunum için görüşmeyi isterdim. Diğer sorunum daha öncelikli ve önemli.
Kilo alıp-vermem kesinlikle beynimle alakalı, beynim sürekli bana oyunlar oynuyor. Bu sebeple 1 ileri, 2 geri gidiyorum.
Aslında belli bir noktaya geliyorum fakat sürdürebilir olmaması sorun benim için.
Ay başları, hafta başları benim için hep yeni bir sayfa açmam için bahane oluyor:) 1 Ekim itibariyle bi zayıflama grubuyla 21 gün beraber kilo vermeye çalışacağız. Her yolu deniyorum, bir de bunu denemek istiyorum :) Grupla devam ederken IF yöntemini deneyeceğim.

Sağlıklı beslenmeyi çözmeden spor konusunu araya sokmak istemiyorum aslında. Hem sağlıklı beslenme sistemini oturtmaya çalışıp, hem de spora zaman ayırmak beynimi yoruyor gibi sanki. Sürekli beslenme ve spor konusu aklımda oluyor. Kendimde yeni yeni farkettiğim durum bu. Ya da spor konusunda izleyeceğim yol şu da olabilir. Bana keyif veren bir spor dalıyla ilgilensem belki spor konusunu da çözerim. Tenise tekrar başlamayı düşünüyorum. Bu kısmı sağlıklı beslenme konusunu oturtup çözeceğim.

BİRİKİM
Yıl sonuna kadar geçmiş borçlar, zorunlu taksitler ve psikolog gideri olduğu için birikim için bir hedef koyamıyorum. Harcamalarıma dikkat edip kalan parayı birikim hesabına aktarmak istiyorum.

Öğrenmek amaçlı küçük-ufacık bir tutarla borsadan hisse aldım bu ay:) Bir kaç ay gözlemlerimi yapıp birikimlerimi borsada da değerlendirmek istiyorum sonrasında. Çok büyük paralar kazanmak değil amacım zaten birikimleri farklı yatırım araçlarına dağıtmak istiyorum.

KİŞİSEL GELİŞİM
Kitap:
4 kitap okumayı planlıyorum. Okunacakları o anki ruh halime göre kitaplığımda okumadığım kitaplardan seçiyorum. O yüzden şu an liste net değil.

Dizi: When Calls The Heart (7 sezon, Kasıma da sarkar bu dizi sanırım)
Lost Room (mini dizi)
Elite (kafa dağıtmalık olarak seçtim)

Film: I am Ali
Naim Süleymanoğlu
Umudunu Kaybetme

Belgesel: Rise of Empries Ottoman
Sağlık Komplosu
El Pepe-Yüce bir Yaşam

Sanat: Açık havada 2 oyuna gitmek istiyorum bu ay.

MESLEKİ GELİŞİM

Bu ay itibariyle İngilizce için 2 aylık online bir eğitime katılacağım.
Mesleğimle ilgili daha önce biriktirdiğim makaleleri en azından her gün 1 tane olmak üzere okumaya çalışacağım.
Zaman ve Yaşam Yönetimi ile ilgili 1 günlük eğitime katılacağım.

Film ve belgeselleri gruptaki tavsiyelere göre ya da film, kitap, belgeselleri not ettiğim defterim var, Liste yaparken onu açıp oradan kafama yatanları yazıyorum.

Ekim ayı planlarımı ajandama da yazdım, bugün ya da yarın Eylül ayı için genel bir değerlendirme yapacağım.

EKİM AYI PLANI

KİŞİSEL BAKIM
Sabah-akşam cilt bakımı: Bu rutini oturttum artık ajandama hergün yapılacaklar listesine yazmıyorum, alışkanlık haline geldi.
Kaş alımı (Ayda bir)
Duş sonrası vücut fırçalama
Pazar günleri saç bakımı + peeling + kil maskesi
Yüz için 1 seans lazer

SAĞLIK
Psikoloğa devam ediyorum, olumlu etkilerini görmeye başladım gibi, ailem de bendeki değişikliğin farkında. 10 gün aralıklarla seanslar, ilerleyen zamanlarda aylık seansa dönse de, sorunumu çözsem dahi, psikoloğa devam etmeyi düşünüyorum.

Cilt rahatsızlığım ile ilgili, bu ay itibariyle vitamin takviyeleri kullanmaya başlayacağım. Bağışıklığı güçlendirmek adına da iyi olacak.

Sabahları, demir ilacı ve öğlen Devit 3 damla kullanıyorum. Şu dönemde bağışıklığın çok önemli olduğunu daha iyi anladım.

SPOR-SAĞLIKLI BESLENME

Bu kısmı çözemiyorum. Psikologa gitmeme sebep olan sorunum olmasa, psikologla bu sorunum için görüşmeyi isterdim. Diğer sorunum daha öncelikli ve önemli.
Kilo alıp-vermem kesinlikle beynimle alakalı, beynim sürekli bana oyunlar oynuyor. Bu sebeple 1 ileri, 2 geri gidiyorum.
Aslında belli bir noktaya geliyorum fakat sürdürebilir olmaması sorun benim için.
Ay başları, hafta başları benim için hep yeni bir sayfa açmam için bahane oluyor:) 1 Ekim itibariyle bi zayıflama grubuyla 21 gün beraber kilo vermeye çalışacağız. Her yolu deniyorum, bir de bunu denemek istiyorum :) Grupla devam ederken IF yöntemini deneyeceğim.

Sağlıklı beslenmeyi çözmeden spor konusunu araya sokmak istemiyorum aslında. Hem sağlıklı beslenme sistemini oturtmaya çalışıp, hem de spora zaman ayırmak beynimi yoruyor gibi sanki. Sürekli beslenme ve spor konusu aklımda oluyor. Kendimde yeni yeni farkettiğim durum bu. Ya da spor konusunda izleyeceğim yol şu da olabilir. Bana keyif veren bir spor dalıyla ilgilensem belki spor konusunu da çözerim. Tenise tekrar başlamayı düşünüyorum. Bu kısmı sağlıklı beslenme konusunu oturtup çözeceğim.

BİRİKİM
Yıl sonuna kadar geçmiş borçlar, zorunlu taksitler ve psikolog gideri olduğu için birikim için bir hedef koyamıyorum. Harcamalarıma dikkat edip kalan parayı birikim hesabına aktarmak istiyorum.

Öğrenmek amaçlı küçük-ufacık bir tutarla borsadan hisse aldım bu ay:) Bir kaç ay gözlemlerimi yapıp birikimlerimi borsada da değerlendirmek istiyorum sonrasında. Çok büyük paralar kazanmak değil amacım zaten birikimleri farklı yatırım araçlarına dağıtmak istiyorum.

KİŞİSEL GELİŞİM
Kitap:
4 kitap okumayı planlıyorum. Okunacakları o anki ruh halime göre kitaplığımda okumadığım kitaplardan seçiyorum. O yüzden şu an liste net değil.

Dizi: When Calls The Heart (7 sezon, Kasıma da sarkar bu dizi sanırım)
Lost Room (mini dizi)
Elite (kafa dağıtmalık olarak seçtim)

Film: I am Ali
Naim Süleymanoğlu
Umudunu Kaybetme

Belgesel: Rise of Empries Ottoman
Sağlık Komplosu
El Pepe-Yüce bir Yaşam

Sanat: Açık havada 2 oyuna gitmek istiyorum bu ay.

MESLEKİ GELİŞİM
Bu ay itibariyle İngilizce için 2 aylık online bir eğitime katılacağım.
Mesleğimle ilgili daha önce biriktirdiğim makaleleri en azından her gün 1 tane olmak üzere okumaya çalışacağım.
Zaman ve Yaşam Yönetimi ile ilgili 1 günlük eğitime katılacağım.

Film ve belgeselleri gruptaki tavsiyelere göre ya da film, kitap, belgeselleri not ettiğim defterim var, Liste yaparken onu açıp oradan kafama yatanları yazıyorum.

Ekim ayı planlarımı ajandama da yazdım, bugün ya da yarın Eylül ayı için genel bir değerlendirme yapacağım.
Merhaba canım seni de takip ediyorum ve ilham alıyorum senden
Cilt bakımını ben de oturttum fakat spor ve sağlıklı beslenme konusunda seninle aynıyım 1 ileri 2 geri durumundayım bunu da bir rutine oturtmak istiyorum. Yakınımda bir spor salonu olmasına rağmen korona dolayısıyla veya sürekli gidemem diye şuan hep erteliyorum onu denemek istiyorum. Denemeden öğrenemicem. Avrupada nasıl sporu hayatlarının merkezine koyuyorlar bir türlü anlayamıyorum sanırım bizde görenek yok 😁
Kendi sorununun dışında psikoloğundan spor hakkında ufak bir destek alabilirsin biraz konuyu kendisine çıtlatman yeterli diye düşünüyorum.
İngilizce online ders derken seviye en alttan mı başlıcaksın nasıl olacak benim bu ay hep aklımı kurcalıyor temelim iyi biraz konuşma pratiğine dökmek istiyorum bunu nasıl yaparım kime danışayım bilemedim yurtdışına çıktığımda kendimi ifade edebilecek kadar konuşmak istiyorum. Online eğitimi nereden alacaksın biraz bilgi verirsen çok sevinirim. Çok uzun yazdım kusura bakma canım 😊

Bu arada borsadaki hissen için de hayırlı olsun güzel kazançlar dilerim. :KK68: Şu sıra borsadan hisse almak oldukça gündemde

Merhaba canım seni de takip ediyorum ve ilham alıyorum senden
Cilt bakımını ben de oturttum fakat spor ve sağlıklı beslenme konusunda seninle aynıyım 1 ileri 2 geri durumundayım bunu da bir rutine oturtmak istiyorum. Yakınımda bir spor salonu olmasına rağmen korona dolayısıyla veya sürekli gidemem diye şuan hep erteliyorum onu denemek istiyorum. Denemeden öğrenemicem. Avrupada nasıl sporu hayatlarının merkezine koyuyorlar bir türlü anlayamıyorum sanırım bizde görenek yok 😁
Kendi sorununun dışında psikoloğundan spor hakkında ufak bir destek alabilirsin biraz konuyu kendisine çıtlatman yeterli diye düşünüyorum.
İngilizce online ders derken seviye en alttan mı başlıcaksın nasıl olacak benim bu ay hep aklımı kurcalıyor temelim iyi biraz konuşma pratiğine dökmek istiyorum bunu nasıl yaparım kime danışayım bilemedim yurtdışına çıktığımda kendimi ifade edebilecek kadar konuşmak istiyorum. Online eğitimi nereden alacaksın biraz bilgi verirsen çok sevinirim. Çok uzun yazdım kusura bakma canım 😊

Hoşgeldin canım :KK68: . Rutinler konusunda şöyle bir yol izlemeye çalışıyorum. Fikir olması açısından buraya da yazacaktım zaten. Mesela ben cilt bakımı konusunda çok düzensizdim, bir akşam yapsam diğer akşam yapmazdım, ya unuturdum ya üşenirdim vs. daha önce de plan yapardım ama düzenli bir yerde değil, telefona, ufak bir kağıda gelişi güzel yazardım. Şimdi plan defteri alınca her güne sabah akşam cilt bakımını ekledim. Ve Ağustos ve Eylül ayında kendime görev verdim. diğer rutinler aksasa da cilt bakımı hiç aksamayacak diye. Mesela artk deftere günlük rutinlere cilt bakımını yazmıyorum artık oturdu iyice.

Bu ay ki görevim, vitamin-takviye ilaçları ile kendi kullandığım ilaçları düzenli, aksatmadan kullanmak. (ilaç kullanmaktan nefret eden biri olarak hep aksatırdım.)

Diğer ayki görevim, spor sağlıklı beslenme. 1 ay boyunca bu konuya yoğunlaşacağım günlük rutinin bir parçası olana, alışkanlık oturana kadar. Yani o ay ki görevimiz sporu belirlediğimiz günler hiç aksatmıyoruz ve beslenmeye dikkat ediyoruz.

Bugün terapim vardı. Kilo konusunda biraz konuştuk hatta terapi kilo takıntım üzerine idi. O da bazı tavsiyelerde bulundu. En son çare profesyonel destek almayı düşünüyorum kilo konusunda. Aslında aşırı kilom yok, sadece bir ileri, iki geri sürekli yerimde sayınca istediğim kiloya ulaşamıyorum.

İngilizce eğitim konusunda durum şu aslında, ben İngilizce'yi iş için de kullandığım için bana şu an gereken kısım yazma ve okuma. Sınava girmeyi de düşündüğüm için sınava yönelik bir online eğitim almak istedim. (yds üzerine başlangıç eğitimi)Konuşma açısından sana faydası olmayabilir. Ben bu eğitimi akdıktan sonra udemy de uygun fiyata eğitimler oluyor, konuşma için de oradan eğitim almayı planlıyorum. udemy'e bi bak istersen 30-40 tl ye eğitimler olabiliyor.

Hisse konusunda da çok büyük paralar yatırmadım:) şimdilik sadece öğrenmek amaçlı aldım, şu an oyun gibi geliyor bana hisseyi takip etmek:) Biraz biraz bilgi sahibi olduktan sonra artırmaya başlarım alımları :)

Hoşgeldin canım :KK68: . Rutinler konusunda şöyle bir yol izlemeye çalışıyorum. Fikir olması açısından buraya da yazacaktım zaten. Mesela ben cilt bakımı konusunda çok düzensizdim, bir akşam yapsam diğer akşam yapmazdım, ya unuturdum ya üşenirdim vs. daha önce de plan yapardım ama düzenli bir yerde değil, telefona, ufak bir kağıda gelişi güzel yazardım. Şimdi plan defteri alınca her güne sabah akşam cilt bakımını ekledim. Ve Ağustos ve Eylül ayında kendime görev verdim. diğer rutinler aksasa da cilt bakımı hiç aksamayacak diye. Mesela artk deftere günlük rutinlere cilt bakımını yazmıyorum artık oturdu iyice.

Bu ay ki görevim, vitamin-takviye ilaçları ile kendi kullandığım ilaçları düzenli, aksatmadan kullanmak. (ilaç kullanmaktan nefret eden biri olarak hep aksatırdım.)

Diğer ayki görevim, spor sağlıklı beslenme. 1 ay boyunca bu konuya yoğunlaşacağım günlük rutinin bir parçası olana, alışkanlık oturana kadar. Yani o ay ki görevimiz sporu belirlediğimiz günler hiç aksatmıyoruz ve beslenmeye dikkat ediyoruz.

Bugün terapim vardı. Kilo konusunda biraz konuştuk hatta terapi kilo takıntım üzerine idi. O da bazı tavsiyelerde bulundu. En son çare profesyonel destek almayı düşünüyorum kilo konusunda. Aslında aşırı kilom yok, sadece bir ileri, iki geri sürekli yerimde sayınca istediğim kiloya ulaşamıyorum.

İngilizce eğitim konusunda durum şu aslında, ben İngilizce'yi iş için de kullandığım için bana şu an gereken kısım yazma ve okuma. Sınava girmeyi de düşündüğüm için sınava yönelik bir online eğitim almak istedim. (yds üzerine başlangıç eğitimi)Konuşma açısından sana faydası olmayabilir. Ben bu eğitimi akdıktan sonra udemy de uygun fiyata eğitimler oluyor, konuşma için de oradan eğitim almayı planlıyorum. udemy'e bi bak istersen 30-40 tl ye eğitimler olabiliyor.

Hisse konusunda da çok büyük paralar yatırmadım:) şimdilik sadece öğrenmek amaçlı aldım, şu an oyun gibi geliyor bana hisseyi takip etmek:) Biraz biraz bilgi sahibi olduktan sonra artırmaya başlarım alımları :)
Tamam canım teşekkür ederim ben de cilt bakımı ile ilgili düzeni oturttum sabah yapamasam akşam da üşenirdim onu şuan yapıyorum düzene girdi. Kilo konusunda ben de profesyonel destek almayı düşünüyorum 10 kilo fazlam var maalesef doğumdan kalan eski fit halimi çok özledim dolabımda da olmayan kıyafetler 😊

Hergün yazamadığım için burada online oldukça o günkü planımı yazacağım:)

08.10.2020
Kitap: 20 sayfa
Makale: 1 makale okunup önemli notlar yazılacak.
Psikolog görüşmesi
Tenis için sağlık raporu çıkarılacak
Spor: 1 saat fitness yapılacak.

Buraya yazmadığımı farkedince güncel durumu bildireyim diye düşündüm. Tüm planlar gayet güzel gidiyor bazen %100, bazen %80 uyuyorum oluşturduğum rutine fakat tek bir konu dışında tabi: Spor ve Sağlıklı beslenme. Oturtamıyorum, daha fazla kafa yordukça daha çok batırıyorum gibi. Oluruna bırakayım diyorum bu kez bırakmışken tam bırakıyorum kilolar gittiği gibi geri geliyor. Problem kafamda, önce onu çözmem lazım, nasıl bir yol izleyeceğimi bilsem de uygulama konusunda sıfırım bu ara. Bir yere gideceksem (ev ya da dışarda bir yer) önce diyette miyim değil miyim diye düşünüyorum. Herşeyi buna bağlıyorum. Hadi diyet değil sağlıklı beslenme olsun bunun adı böyle bir düzen oluşturayım diyorum yok beynime bu sinyallet gitmiyor. İpin ucu ufacık kaçsın hemen battı balık yan gider moduna giriyorum. İnsanlar çok yiyince spora gider eritir vs. ben batırınca "amannn zaten batırmışım spora gitsem ne fayda" modunda oluyorum.

Yukarıdaki negatiflikten sıyrılıp bugünkü planı da paylaşayım:)

İngilizce: 2 saat + 1 video
Yarım kalan makale bitirilecek.
Tülay Kok 1 video izlenecek.

16.10.2020 planları
Dün okunan makalenin notları temize çekilecek
İngilizce: 1 video + kelimeler deftere yazılacak.
Tülay Kök: 1 ya da 2 video
Araç muayene ve psikolog için randevu alınacak.

Kitaplar konusunda,

Daha önce çok fazla kitap aldığım için 2020 yılı içerisinde kitap almayacağımı, kitaplar biriktikçe seçerken zihnimin yorulduğunu hissettiğimi yazmıştım sanırım:)

Kitaplıktaki düzenim boy sırasına göre olduğu için henüz okumadığım kitapları kitaplıkta ayıramıyorum. Maalesef takıntım var:) Hepsi aynı düzen içerisinde olacak mutlaka :) Bu sebeple okumadığım kitapları kitaplıktan alıp tv ünitesinde kitaplık için ayrılan bir kısma koydum. Kitap okuyacağım zaman ordan seçiyorum. Felsefi, psikolojik kitaplar olduğu zaman günlük 10 ya da 20 sayfa limit koyuyorum malum okuması, anlaması zor oluyor bazen:) Kendi tarzımda ya da roman türünde kitaplar olduğu zaman en az 30 sayfa hedefim oluyor tabi genelde bu sayı artıyor:) Hergün okumaya dikkat ediyorum, haftanın 1 ya da 2 günü fire verirsem ertrsi gün telafi etmeye çalışıyorum.

1 Eylül'den 16 Ekim'ê kadar okuduğum kitap sayısı: 7. Bu ayı 2 kitap daha okuyup bitirmek istiyorum. (Ütopya ve İkigai)

Son düzenleme:
Spor-Sağlıklı beslenme konusunda,

Her hafta nasıl bir yöntem uygularsam keyifli hale getirip vazgeçmem diye kafa yoruyorum:) Yani o konu hala zihnimin bir köşesinde çözümlenmeyi bekliyor.

Hala rutinlerime dahil etmediğimi farkediyorum, sonuna kadar zorlayıp sonrasında destek almayı düşünüyorum. Aklıma yatan fikirler olursa, buraya yazarım.

Bir haftadır karantinadayım, ailemde covid çıkınca tüm sorumluluk bana kaldı. Buraya yazmaya vaktim olmadı, vakit bulduğum kısacık zamanda da günlük planlara uymaya çalıştım.

Çok şükür şu an hiçbirimizde sorun yok.1 Hafta evdeyken ev temizliği, yemek dışında yaptıklarım,

Yeni kitaba başlandı. (İkigai)
İngilizce çalışıldı.
Her gün Psikolog Tülay Kök'ün 3 videosunu dinledim.
Kafa dağıtmak için dizi izledim.

Yukarıdaki liste dışında hiçbir şey yapmadım. Umarım bu hafta daha verimli, daha planlı geçer.

Spor konusunda,

Odama yatak siparişi vermiştim. Pandemiden dolayı gelmesi 2 ayı bulacak. Oda şu an boş olduğu için odayı spor salonuna çevirdik gibi:) Salona üyeliğim var fakat pandemiden dolayı gidesim gelmiyor. Evde pek istikrarlı olduğum söylenemese de, sporu evde yapmayı deneyeceğim :) Gelecek ay tenise başlayana kadar kardio kısmında biraz ilerleme kaydetmek istiyorum.

Back