Yeni yılımı bana bırak kayınvalide

Senin zaten bunlari bildiginden eminim.Cunku yaptigin yorumlardan anladigim sonuc senin cok kulturlu bir kadin oldugun.O yuzden de yorumlarini zevkle takip ediyorum.
Ama bilmeyenler mutlaka okusun ki ikide bir noel=Yilbasi olmasin.))

Amanin utandım, çok kültürlü olsam keşke olsam. Tabi uğraşıyoruz bilgilenmeye.

Konuya özel olarak ben yılbaşı kutlamıyorum, valla ama keşke kutlasam, yani keşke yılbaşını kutlamak hatta noeli kutlamak bana mutluluk verse de yapsam. Maalesef hiç bir özel günde havaya giremiyorum. Havaya girip kutlamasını yapana mutlu olana da imreniyorum, takdir ediyorum.

Yani şimdi burada sebep ne olursa olsun, yeni evli bir çift mutlu olmak için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, sana uymazsa uymasın, sırf mutlu olsunlar diye susmak gerek bence ya. Şükürsüzlük gibi geliyor bana. Hani kv kp açısından, evladın ne güzel mutlu, sen de hoşlanmasan bile evladın mutlu diye mutlu ol beya.

Tüm herkes için de böyle düşünüyorum, milletin mutluluğu sizi biye geriyor ki, sen kutlama yani, kutlayıp mutlu olmaya çalışana nedir garezin. Zaten hayat zor, stresli, birileri bir yolunu bulup yüzünü güldürüyorsa ne mutlu

Kesinlikle cok haklisin.Insanlarim iki damla mutluluga hasret bunun icin bahane ariyor herkes niye engel olmaya calisirsin ki?Gunah olduğunu dusunuyorsan sen kutlama ama koskoca insanlarin ozgur iradesinede burnunu sokma.
Hickimse bir başkasının gunahinin bedelini odemeyecek ki.
Hem iki kitap oku, egit kendini, ogren işin aslı nedir diye degilmi?Ama yokkk..iste bu kördüğüm nasil acilir bilemiyorum.
Ya benim hristiyan arkadaslarim her ramazan ve kurban bayraminda bana kutlama mesaji gonderirler.Bende onlarin noelini kutlar kart ve hediyeler veririm.Dusunki iki farkli dine mensubuz ve saygiliyiz..ama bizler ayni dine sahip olanlar olarak bu saygidan yoksunuz.Bazilari dinsiz yada gunahkar olmakla itham edecek kadar ileri gidebiliyorlar..Aklim almiyor artik bu saygisizligi..

Cahil kim acaba???
Zaten kâfirlerde ramazan bayramını kutlar kurban bayramında bizim gibi kurban keserler yaa
Cok baydi bu konu defalarca yazdim son kezde sizin icin yazayim. Kafir diye tabir ettiginiz insanlarin bayrami noeldir ve tarihi 31 aralik degil 25 Araliktir. Biz kafirin bayramini degil yeni bir yilin gelisini kutluyoruz. Kutlamakta degil degisime seviniyoruz kendimizce kotuye gule gule yeniye merhaba diyoruz.

Her yıl olduğu gibi noel ve yılbaşının kelime anlamları verilmil. Google ile küçük çaplı araştırmalar yapılmış. Yanlış bulanlar “cahillerrrr!” diye horlanmış. Pek bilgili pek kültürlü ablalarımız bi tek konuya yorum yapmamış.

Emri vakilerden eşinizde hoşlanmıyor belli ki. Hemen eve dönecek tiplerde çok. Eşinizle bu konularda tartışmak sizi çözüme götürmez. Sık boğaz etmeden gayet rahat halledebilirsiniz. Biz hiç kutlamadık, kutlamayız. Ama ailemizde kutlayan var. Ne o beni dinler ne ben onu. Artık kimse kimseye bu konuda laf atmıyor haliyle. Zamanla sizdeki durumlarda öyle olacak. Sıkmayın canınızı.

Üff yeter artık bi tutturmuşsunuz günah da günah gidin artık konuyu sabote etmeyin bıktık bu konuyu size açıklamaktan.

Konu sahibi bence burada biraz kocanız da suçlu sanane diye cevap vermesi çok itici olmuş geceniz zehir olmuş üzüldüm.

Evet başkalarına dayatmak yanlış olabilir.
Ve tekrar ediyorum,konu bu değil !
Cahil demekten de men ediyorum sizi.Bilginiz yoksa fikriniz de olmasın.
İyi akşamlar...
Müslümanlık ile alakası olmayan insanların ,günah diye hiç bir emare olmadığını iddia etmesi traji komik . Cahile laf anlatmak imkansız maalesef . Çok ciddiye alınacak kişiliğe sahip değil arkadaş .. hak ettiği çok fazla cümle var lakin değmez :)
Deeiginiz.gibi konu bu değil

Bu arada ben her yil noelide kutluyorum..Hz.Isa da peygamber..ve yasadigim ulkede birsuru hristiyan arkadasim var.Bu yuzden kutluyorum.
Hadi biri bana" sen gunahkarsin" desin..diyebilirse..)
Hayır anlamadığım hz isanın doğumunu kutlamak neden günah olsum peygamber olarak kabul etmiyor muyuz yoksa

Arkadaşım niyetim asla sana ters davranmak deil
Ama illa yeni yıl kutlucaksan hicri yılbaşımizi kutla

Bu arada ben her yil noelide kutluyorum..Hz.Isa da peygamber..ve yasadigim ulkede birsuru hristiyan arkadasim var.Bu yuzden kutluyorum.
Hadi biri bana" sen gunahkarsin" desin..diyebilirse..)
Ben diyorum bu yaptığınız günah
Peygamber efendimiz sav doğum günü kutlamış mi ki sen kutluosunnn

Konu gayet açık aslında:
Özel hayata saygısızlık.

Yok kutlamış da kutlamamış da, yok öyle de böyle de...
Adamları baş başa yemeğinden ısrarla kaldırmaya çalışıyorlar arkadaş siz daha neyi tartışıyorsunuz?
Kutlar kutlamaz kime ne, resmi tatil aha, insan tatil günü 8 kere aranır mı ya?
Saygısızlık işte... İş eşinizde bitiyor, en olmadı siz eşinize bi had ayarı çekeceksiniz, o da annesi tarafına çekecek. Yav belki bu adamlar yemek sonrası eve gidip sebişecek kime ne?

Mevlit kandili ne olaki o zaman?Hatta her ramazanda 10 gun geriye gider??
Mevlid kandili de kutlamaya gitmesi diye oruç bile tutulmaz normalde diğer kandillerde sabaha kadar ibadet edilir ama o gece edilmez çünkü doğum günü olduğu için
Dünyanın en hayırlı insaninin bile doğum günü kutlanmazken biz aciz insanların günahkar insanların doğum gününü kutlamak ne olaki ablaa??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…