- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.802
-
- Konu Sahibi kirlagiccxz
31 aralik deniyor?mekke'nin fethi 11 ocak ama.
Mekkenin fethi 31 aralik degil kim uydurdu bunu son senelerde cok merak ediyorum.Bir donemde Kutlu dogum haftasi hep ayni tarihteydi duzeldi bir anda darisi Mekkenin fethine :)Kimi yeni yili kutlar kimide mekkenin fethini..
Sen tersledikce esinde ters tepki verecek emin ol.. ayrica ailene kendin gidebilirsin kocanla gitmek sart mi?
yok canım,araştır.31 aralik deniyor?
11 ocak yaziyor gercekten.. bu bilgi yanlis o zmnMekkenin fethi 31 aralik degil kim uydurdu bunu son senelerde cok merak ediyorum.Bir donemde Kutlu dogum haftasi hep ayni tarihteydi duzeldi bir anda darisi Mekkenin fethine :)
Konu sahibi tek yolu esinle onceden plan yapip evden ayrilmak yakin yerlerde bulunmamak.
Evet yanlis belirli bir grubun uydurmasi.11 ocak yaziyor gercekten.. bu bilgi yanlis o zmn
Ailesine söylemesi gereken sanane kelimesini karısına söylüyor adam. Şu adama ne laf anlatılabilir ki?E kapasaydınız telefonları.
İş kocanda bitiyor, sana sanane demiş önce onun o kafayı değiştirmesi lazım.
Yazmadan edemedim tartışma oluşturmak değil niyetim ama dün benzerini yaşadığım ve sinir olduğum için belirtmek istedimNoel ile yılbaşı arasındaki fark:
Noel; 24 aralık gecesi hristiyanların kutladığı dini bir bayramdır. Hz.Isa'nın doğum günü olarak bilinir.
Yılbaşı ise; 31 aralık gecesi tüm dünyada yeni bir yıla girilmesinin kutlandığı, herhangi bir dinle en ufak bir alakası olmayan etkinliktir.
Bunun ayrımına varamayanlar da cahil cüheladır. Bu böyle olmasa bile, kendisi günah olduğunu düşünüyor diye başkasına da kendi gibi davranmasını dayatıyorsa ultra cahil ve saygısızdır. Nokta.
Aynen ya,benim ailem hafta sonu beni aramaz aman dinlensinler diye, konu sahibinin kocasının aile değişikmiş. Koca da sana ne diyerek büyük terbiyesizlik etmiş...Valla benim ailem ben disarda esimleyken bilmemkacinci kere arasa "siz hayirdir bi rahat vermediniz" derim yani. En olmadi telefonumu kapatirim. Aile sorunlu tamam da asil en buyuk sorun esiniz bence.
Biz normal bi sekilde kutlasaydik bu dogru olurdu ama noel baba esliginde kutlamak hristiyanlarin kutladigi bi sekildir.kimsenin inancina cahillik diyemezsiniz.konu burda yilbasi degil.kalkip sizin gibi dusunmeyen insanlara cahil demek ne kadar mantikli.hic hosgorulu degilsiniz bu dunyada sadece siyab beyaz yok baska renkleri baska dusunceleri kabul etmelisiniz.brn yilbasini kutlamam ama kutlayana da cahil demem.k bakmayin ama o aileden pek bi farkiniz yok suanNoel ile yılbaşı arasındaki fark:
Noel; 24 aralık gecesi hristiyanların kutladığı dini bir bayramdır. Hz.Isa'nın doğum günü olarak bilinir.
Yılbaşı ise; 31 aralık gecesi tüm dünyada yeni bir yıla girilmesinin kutlandığı, herhangi bir dinle en ufak bir alakası olmayan etkinliktir.
Bunun ayrımına varamayanlar da cahil cüheladır. Bu böyle olmasa bile, kendisi günah olduğunu düşünüyor diye başkasına da kendi gibi davranmasını dayatıyorsa ultra cahil ve saygısızdır. Nokta.