Yeni yılımı bana bırak kayınvalide

Iyyyyyyy ne kötü bir durum
Kolaylıklar dilerimmm
Ayrıca kimin ne kutladıgı kimseyi ilgilendirmez
Amac kutlama degil birlikte girilen ilk yeni yıl yemegide olabilir,sabahlara kadar hoplayıp zıplayıp eglencenin dibine vurmakta olabilir....
Orası kisiyi bağlar...

Esimin aileside sevmez bu tarz seyleri
Kendileri evinde diledikleri organizasyonuda yapabilirler,erkenden yatıp uyuyabilirlerde...Saygı duyarım...
Ama bana ve benim planlarıma karışamazlar....
Bu gidişat sizi üzecek gibi....
Ilerisi için...
Bol şans...

Kv sürekli arayarak yol yapmaya çalışmış aslında en son geliyoruz demiş. Dışarda yemek yiyoruz gelemeyiz demiş eşin. Eve geçin biz geliyoruz demek ne kadar saçma. Ben kimse için yemeğimi bırakıp eve gitmek zorunda değilim belki bi planımız var birilerine sorarak plan yapmıyoruz sonuçta. Evde olmuş olsaydınız eşin doğal olarak evdeyiz diyecekti biz geliyoruz dediğinde gelin diyecekti bunda ben eşinde sorun göremedim. Şu kv kardeş görümceler bi uzak dursun gelinlerden.
Artı yılbaşı kutlamak günah yada kutlanmaz diyen kimi görsem yılbaşı planı olduğu gün en önce onlar gidiyor o partiye yada toplantıya. Gidenlere bari günah vs deyip saçmalamasa bu millet ne güzel olacak.

Esinizin ne suçu varda yine surat yapılan trip atılan o oluyor?
Adam ne güzel almış sizi çıkarmış, bi sekilde ailesinide idare ediyor, ama yine yaranamaz yine yaranamaz.
Belli yani adamin ailesine gıcıksınız, ama esinizin hatrina biraz kendinize hakim olun sizde, adam cabaliyor iste sizde uyumlu olun biraz incileriniz dokulmez.
Tamam ailesi densizlik yapmis ama esinize surat yapip yilda bir aksami adamin burnundan getirmek nedir?
Ne olsa arada kalan bu gariban eşlere oluyor.
Bu durumda gecenizi mahfeden adamin ailesi degil onlara uydugunuz icin sizsiniz.
Adamlar yine iyi dayaniyor sizin gibi birisine kizip hincini baskasindan cikarmakta sakinca gormeyen insanlara.

Cok yanlis ya..esinizin ailesi cok saygisiz bence ne demek son dakika da size geliyoruz??

Birde yilbasini noel gibi kutluyorsunuz noel baba esliginde vs diyenler olmus ta yazayim da arada fark oldugunu bilin dedim.
Hristiyanlar noeli sadece noel baba ile kutlmazlar.
25 aralik oncesi noel agaci hazirlanir.altina hediyeler koyulur ve alışverişe cikilir.
Firinda hindi,patates parsnip denilen bir sebze,ve diger sebzeler pisirilir,yemegin ustune gravy sos denilen ozel bir sos var o dokulur ve yenir.Bu geleneksel noel yemegidir.
Sabahtan da mutlaka kiliseye gidilir.Eve donunce hediyeler acilir.Aksamda yemek,sohbet filan..
Simdi bize gelelim..yilbasi gecesine..
Gunduz herkes iatedigi yemegi ve mezeleri hazirlar.Aksam yemek yenir,hediye vermek isteyen verir,cerez filan yenir sonra tv karsisinda.Belki tombala filan oynanir.
Mandilina soyup kestane yapanda var bide..
Saat 12 de geri sayim ve yavas yavas uyku..

Hala ay ayni noel gibi diyen olacakmi merak ettim?

hay agzina saglik

Yılbaşı kutlaması benim inancıma da ters maalesef ve burda benim gibi dusunenlere cahil diyenler saldiracak yer aramis resmen yirtinmaniza gerek yok arkadaslar..sizin nasil fikriniz degismezse bizim de degismeyecek ha 24 aralik ha noel ha yok bilmem ne..bi haddinizi bilin ya nolursa olsun piyangodur ickidir kadinli erkekli iliskilerdir 31 aralikta ayyuka cikartiyorsunuz haramlari..sonra da yok gunah degil bilmem ne..Kafirlere benzemek en buyuk gunah ama işinize gelmedigi icin bunu da takmazsiniz normal

Oo banlamalik uye :)

Bakin burda kimse noeli kutladiniz sizi kinamazken pardon da siz ne hakla kalkip kutlamayanlara cahil diyorsunuz ve bununla da kalmayip kendinizi hakli cikariyorsunuz.kardesim kutlayin ister hindi yiyin ister noel agaci yapin ister sabahlara kadar dans edin.biz ne yahu bize ne!!!!amaaaaa kalkipta burda yok efendim yilbasini kutlamayanlar cahildir derseniz iste orda dusunceye gasp girer devreye.kimsenin hayati kimseyi ilgilendirmez.konu uzerinde genelleme yapip bize hakaret edemezsiniz.isterseniz gunlerce kutlayin bize ne bize karismadiginiz hakaret etmediginiz surece istediginizi yapin.herkesin keyfi bilir

Sanirim ne dusunup soyleyecegimi size sormamaliyim. Bu benim dusuncem. Bence yilbasi kutlamayi gunah sayan grup noelle yilbasinin farkini anlayamamis cahil bir grup. Noeli kutlarsan bile gunah degil bence zira butun peygamberlere inaniyoruz sonucta? Ha diger dinler bize saygi gosterir gostermez o onlari baglar. O bakimdan musluman adam noel kutlamaz denilebilir. Ama yilbasi tamamen farkli bir konsept. Amacim konu saptirmakta degildi. Kayinvalidenin ne denli cahil oldugunu ve bu minvalde zaten ozel hayata saygi gosterecek zihniyette insanlar olamayacaklarini belirtmekti. Neyse herkesin dusuncesi kendine tabi ki degil mi? Saygilar sevgiler

Yilbasini kutlayan cahildir denmemis. Yilbasiyla noelin farkini anlamadan yilbasi kutlamak gunahtir diyene cahil denilmis. Arada fark yani anladiniz?

Yilbasini kutlayan cahildir denmemis. Yilbasiyla noelin farkini anlamadan yilbasi kutlamak gunahtir diyene cahil denilmis. Arada fark yani anladiniz?
Hayir bi okusaniz ilk msji esinin ailesi uzerinden giderek soylenmis.ayrica size aciklama yapamam bile cunku uslubunu hic benlik degil anladiniz nasi bi cumle bilemiyorum

İyi de onlar kutlamıyor diye niye siz kutlamayasınız?
Görüş meselesi bu.Bu insanlar saygı duymak konusunda neden bu kadar zorlanıyolar anlamış değilim. Herkes bi hacı hoca havasında.

:))
İyi kültürel bilgi verdin canım, işime yarar seneyeki noelde

Ben öyle bir ailenin oğluyla evlenmezdim. Bana, sana ne diyemezdi derse kapıyı görürdü. Kafama göre takılıyorum kimseyle samimiyetim yok, eşimin ailesi ile uğraşamam. Kendi görüşsün isterse. Nasıl katlanıyorsunuz bu adamlara anlamıyorum. Sinirli ve fevriyim 4 ay sürmezdi böyle biriyle evlensem.

:))
İyi kültürel bilgi verdin canım, işime yarar seneyeki noelde
Senin zaten bunlari bildiginden eminim.Cunku yaptigin yorumlardan anladigim sonuc senin cok kulturlu bir kadin oldugun.O yuzden de yorumlarini zevkle takip ediyorum.
Ama bilmeyenler mutlaka okusun ki ikide bir noel=Yilbasi olmasin.))

En zoru cahil insanlarla uğraşmak. Eşin onları idare etmeli, mesafeyi korumalı. Keyiflerince hareket edemezler. Birde yemekten kaldırmaya çalışmışlar. Düşüncesizlik, cahillikle birleşince ortaya böyle tablolar çıkıyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…