- 11 Haziran 2010
- 7.641
- 13.786
Bu nasıl bir anormallik böyle anlamadım gitti
Kadın sırf eşini korumak için sorun bende diyor ( bence gereksiz), akrabalar boşa diyor.
Kadın çocuk olmasa da eşinin yanında yine suç, o zaman param için birliktesin oluyor.
Demek sorun kadinda olsa adam hemen boşayacak.
Evlilik iyi günde kötü günde yanında olmak değil midir ?
Soğutmaya calistiğini farkettiğim an anlamaya calisiyorum evet zor bir surec ama cok yontem ,tedavi denedik hepsinde heyecanlandik umitlendik olmadi .Ben kabullendim bu durumu esim kabullenemedi 4 yildir ben herzaman onun yanindayim ve destek olacağiz birbirimize ama cevredeki baskidan dolayi mi yoksa gercekten beni soğutmaya mi calisiyor emin olamiyorumCanım eşin kendinden soğutmaya çalışıyor. Senin bir çocuk sahibi olmanı istiyor. Parası için birlikte olduğunu düşünse sana parasını vermeyi düşünmez. İlerde seninde çocuğun yokluğunu hissedeceğini biliyor. Zor bir durum. Bence eşin seni çok seviyor. Hem de vaz geçecek kadar.
Ilk yili ilk zamanlari cinsel problem nedeniyle esim hastaneye gidiyor.Orada testler felan derken cocuk sahibi olamayacağinida ögreniyorum evet ilk yil cok zor bir surec gecirdik .Allah uzun omur versin cocuğuza ben cocuk konusu kapatmistim tamam istemiyorum dedim esim hep israrla istedi sonucta boyle oldu napalim boyleymis nasipEvliliğin ilk yılında çocuk hevesine kapılmanız yanlış olmuş, hiç değilse ilk birkaç senenizi sıkıntısız geçirmiş olurdunuz. İkinizin de psikolojik destek almanızı öneririm. Benim çocuğum var ama eğer olmasaydı dünyanın sonu gelmiş gibi davranmazdım o yüzden uğraşıyorum ama sizinle empati kuramıyorum. Çocuk şart değil. Çocuğunu doğurup çöpe atan nice anneler gördük. Doğurmakla anne olunmuyor, 5.seneniz dolduğunda evlat edinebilirsiniz. Kendinizi bu kadar harap etmeyin, insanlar ne kadar meraklı konuşmaya kendi kararınızla da çocuk sahibi olmayabilirsiniz. Eşinize destek olun profesyonel yardım alsın mutlaka
Kesinlikle etkili olmustur cunku cocuk sorulur ya hani ne zaman cocuk felan biz daha dusunuyoruz der gecerdik .Ailesi bazi seyleri anladi ve bende olduğu soylemesini istedim sorunun esime uzulmelerini vs asla istemedim ve vicdansiz bir sekilde bosan demelere basladi esim sorunun onda olduğjunu soylediğinde yine paragoz vs dediler .Bu dunyaya bir iz olarak cocuģnuzu birakirsiniz ve ben biz icin biraktim istemedim anne olmayi bosansam gitsem mesela cocuk icin mi evlendi dicek zihniyetler olacakti.Kesinlikle dilekce versin tamam ya diyim olmuyo zorlama kendini ama oyle gel notere gidelim imzala herseyi al senin olsun bosan demek nasil anlatsam canim fazla yandi bu defa hemde cokEşiniz çok büyük bir baskı altına girmiş kendi kendine.Etrafın abuk subuk laflarıda etkili olmuştur bu konuda eminim.Adamın çocuğunun olmayacağını duyunca, parası pulunu bu kadın mı yiyecek diye düşünüp, kendilerine kalmasını planlamış akrep kılıklı akrabaların payı olabilir bu işte.
Eşinize bu düşüncelerinden dolayı çok ama çok kırgın ve üzgün olduğunuzu ifade edin.
Sizden emin değilse, şüphe içindeyse gitsin kendi versin o zaman boşanma dilekçesini.Boşanmak isteyen o olsun o zaman. Ne diye sizi suçlayıp, altında başka bahaneler arıyorki?
Şu aşamada topu siz ona atın.
Sakin kalmaya calisacağim kesinlikle empati yapabilir belkide yapiyordur .Bencede biliyordur universite mezunuyum isim var ayrilsam attan inip eseğe binmem afedersiniz ama maddi durumum esim kadar iyi olmasada ayrilsakta ortalamanin ustu olurdu maddi durumum.6 yildir taniyorum evet sakin kalacağim ve oturup konusucagiz umarim duzeliriz cok tesekkur ederim yazdiğiniz icin tum arkadaslara tesekkur ederim yanimda olduğunu hissetirdiğiniz icinEşinizle sakin bir zamanınızda konuşun. Onun yerinde sen olsaydın senin çocuğun olmasaydı o seni bırakırmıydı. Bunu ona bi sorun. Empati yapın birlikte. Senin parada gözün olmadığını biliyor bencede vicdan yapıyor. 6 yıldır tanıyorsunuz birbirinizi öyle olsa seninle evlenmezdi zaten mahsus söylemiştir o. Tatlı dille söyledi ikna olmadın o yüzden numara yapıyor bence ondan ayrıl diye. Emin ol senin gitmeni istemiyor hatta gitmenden korkuyodur bile ama gönlü başka dili başka konuşur. Seninde çocuk sahibi olmanın en doğal hakkın olduğunu onun yüzünden bundan mahrum kalmanın haksızlık olduğunu düşünüyodur. Ben yerinde olsam onu asla bırakmam. Çocuk sahibi olmanın sizin için bi sorun olmadığı konusunda ikna edin onu. Hatta bi psikoloğa danışıp nasıl konuşmanız, davranmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Eşiniz çok hassas bi durumda ne derse desin onu sakin karşılayın. Hep yapıcı konuşun. Çok zor bi durum Allah yardımcınız olsun.
Daha yeni uye oldum bir derdimi paylasmak istiyorum .Ben 27 esim 37 yasinda 4 yildir evliğiz .21 yasimda esimi tanidim 23 universiteden mezun olduğumda evlendik .Evliliğin 1.yilinda eşimle cinsel sorunlarimiz başladi.Uzmana gitti eşimin4-5 tahlil sonrasi erken sperm yetmezliği olduğunu cocuğu olamayacaği söyledi.Baska hastanelerede gittik sonuc ayniydi bende sorun yoktu.Esim ilk zamanlar icine cok kapandi kimseye anlatmak istemedik bu durumu tek esimin kizkardesi biliyordu.1.yil cok zor gecti surekli icine kapanik .Esim bazi geceler uyuduğumu sanip ağlayislarina sahit oldum.Tup bebek , ilaclardi hepsini denedik hergun umitimiz daha cok artiyodu maalesef olmadi .2.yilinda evlat sahiplenmek istedik en az 5 yil evli olmamiz gerekmis.Bizim icin bebek konusunu kapanmisti artik bende istemiyordum hem kedilerimiz felanda var mutluyuz onada sukur derdim hep.
Esim bendn daha cok istedi surekli doktorlar doktorlar yurtdisina kac defa ciktik inanin sayamayacağim .Hep elimiz bos donduk cunku baskasinin %40spermi baska birinden %60esimden alicaği icin Esimin genleri tasiyici hastalikliymis .Yani cocuk doğarsa bile engelli doğacakmis.2yili herkes ögrendi bu durumu ama sorun bende var dedim esimin ailesi ozellikle yengesi bu kadini boşa baskasiyla evlen felan demisler esim dayanamamis sorun bende yettiniz demis.Esim eve ağlayarak geldi ilk defa yanimda cekinmeden ağladi normalde gizli gizli ağlar geceleri .Esim bana ayrilalim daha cok gencsin evlatin olmasi gerek hersey icin sağol bu kapidan cikarsan sana asla kizgin olmucam dedi .Ben tabikide gitmedim esim herzaman yanimda oldu o 3.yil ailesi ve akrabalari ile asla gorusmedik derken bu yil esim yine cocuk olaylarini konu acti ayrilalim senin cocuğun olsun ben asla ayrilmayacağimi soyledim.Esimde neden benden ayrilmiyor diye dusunmus benim haberim yok neymis ben esimin parasi icin ondan ayrilmak istemiyormus (universite mezuniyum iyi bir mesleğim var) ilkte hicbisey demedim sonra surekli sormaya devam etti param icin dimi ? Bana acima tamam seninle ayrilalim para felan hepsini ben karsilicam dedi .Esimi anlamaya calisiyorum ama kirginim nasil boyle birsey dusunebilir ustelik 4 yil gecti.Dun esim notere gidelim dedi esimin evi arabasi islettiği isyerlerini benim ustume yapmayi teklif etti ilkte afalladim meğersem esimin ailesi neden aramizda yas farki varken baskasi ile evlenmiyormusum ustune cocuğu olmayacak biriyle berabermisim kesinlikle para olduğunu savunmuslar .Esim doldu mu ne yaptiysa hepsini bana kustu param icin evlendin tabi yas farkimizda var sen benle neden evlenesin felan ben baska odada uyudum ve ağladim .
Cocuğumuzun olmasini 1.yil istedim ama sonra vazgectik istemiyordum asla ben herseyi kabul ettim tamam dedim ya iyiyiz biz birak cocuksuzd mutluyuz esim dinlemedi benden daha cok istedi .Esime uzuluyordum kendimden gectim onun gizli gizli ağlamalari felan derken o art niyetli mi yaklasmis acaba bana ? Onunla parasi icin halen mi evli kaldiğimi dusunuyor ? Yoksa ailesi mi doldurmus kusura bakmayin uzun yazdim sey bu benim ilk hesabim pekte anlayamadim hesabi ama pp resmimi ve gercek adimi kullanmiyorum ozur dilerim yorumlarini bekliyorum lutfen akil gosterin ne yapicağimi sasirdim bosansam mi bosanmasam mi kalsam mi gitsem mi
Şöyle esimin hastaliğinin boyutu var mesela tup bebek yaptiran ailelerde oranlar az oluyor bizde fazla maalesef cok yontem denedik inanin esimin tasiyici hastalikli genide var cocuk engelli doğabilmesi cokmus .Esim hep genetik hastalikli hem erken sperm yetmezliği var o yuzden hic sansimiz olmuyor mesela bizide ariyorlar aa bak o yontem cikti bir deneyin tamam diyoruz fakat 2 sorun olduğu icin olmuyor ben vazgectim inanin tum kalbimle ama esim kendini sorumlu tutuyor ki tutmamali ben tamam demisim iyiyiz hem kedilerimizde var asla cocuk konusu acmam evde inan bebek videolari gorsem 3 yildir tv heryerde bakmamaya calisyorum bende mucadele veriyorum inanin artik bende yoruldum olmuyor umarim sizin olur insallah olur benim dediklerimden asla etkilenmeyin lutfen bizde 2 sorun var siz sakin umitinizi asla kaybetmeyin aslaNerden başlayacağımı bilemedim ama sizi az çok anlayabiliyorum biz de eşimden kaynaklı problem sebebiyle evlat sahibi olmak için çırpınıyoruz.Zaten zorlu bir süreç eşiniz bu şekilde davranarak iyice çıkmaza sokmuş hem kendisini hem sizi.Mutlaka profesyonel bir destek alın.Eşinizi ikna edin bu konuda.Eşinizin genetik rahatsızlığı olduğunu söylemişsiniz mutlaka denemişsinizdir ama pgt li tüp bebek ile sağlıklı bir çocuğunuz olabilir.Şu an bu psikoloji ile tedavi sürecine girmek yanlış olur biraz toparlanıp ileriki süreçtede deneyebilirsiniz.Nice mucizelere denk geldim bu forumda bakarsınız sizi de bir mucize buluverir.yaşınız çok genç önünüzde uzun yıllar var.Evlat edinme konusundaki düşüncelerinize saygı duyuyorum tabiki. O da bir seçenek.ama öncelikle eşinizin bu olumsuz düşüncelerinden kurtulması şart yoksa bu şekilde çok yol almanız epey yıpratıcı olur.
Gerçekten çok ama çok vicdansız insanlar var hayatta. Çok yakın olduğum bir komşumda yaşadı buna benzer sorunlar.Adamla karısı araları bozulsunda ayrılsın diye olmadık iftira ve entrika çevirdiler yakın akrabaları.Kadın kocasının kendini aldattığını düşünüp dellenirken, adamında karısının onu aldattığı zannına kapılmasına neden oldular.Herşey anlaşıldı. Sonuç olarak ayrılmadılar şükür.Kesinlikle etkili olmustur cunku cocuk sorulur ya hani ne zaman cocuk felan biz daha dusunuyoruz der gecerdik .Ailesi bazi seyleri anladi ve bende olduğu soylemesini istedim sorunun esime uzulmelerini vs asla istemedim ve vicdansiz bir sekilde bosan demelere basladi esim sorunun onda olduğjunu soylediğinde yine paragoz vs dediler .Bu dunyaya bir iz olarak cocuģnuzu birakirsiniz ve ben biz icin biraktim istemedim anne olmayi bosansam gitsem mesela cocuk icin mi evlendi dicek zihniyetler olacakti.Kesinlikle dilekce versin tamam ya diyim olmuyo zorlama kendini ama oyle gel notere gidelim imzala herseyi al senin olsun bosan demek nasil anlatsam canim fazla yandi bu defa hemde cok
Eşinizin söylemlerinin nedeni durumdan dolayı kendini suçlu hissetmesi, başkalarının dolduruşları ve psikolojisinin bozuk olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Onun size bakış açısını değiştirmek için, ona avukata gidelim ama herhangi bir ayrılık durumunda bir iğne dahil hiç bir şey istemediğinizi içeren bi evlilik sözleşmesi istediğinizi söyleyin. Belki o zaman seninle gerçekten seni sevdiğim için birlikte olduğuma ve çocuk olayının önemli olmadığına inanabilirsin diyin. Ailesine de çok güzel bir cevap olur
Bende ailesinin doldurusuna geldiğini dusunuyorum evet gercekte mal varliği olarak oyle olduğu icin ailesi bu yonteme basvurdu.Umarim 5.yilimiz dolar ve bizimde bir cocuğumuz olmus olur olmasada olur ben herseyi kabullendim olmuyorsa nasip değilmis napalim olmamisAilesi doldurusa getirmis olabilir. Cunku cocuk da olmadigi icin tum mal varligi direkt senin oluyor. Parayi elin kizina kaptirmak istememis olabilirler. Seviyorsan takilma. 5 yiliniz bitince evlat edinebilrisiniz
Para kardesi kardese kirdiran bi illet. O nedenle kucumseme. Neler yapiliyor onun icin. Gercekten seviyorsan mucadeleden vazgecme. Zaten benim hissettigim esin seni kaybederse yasamak icin bi nedeni kalmayacak. Onun icin cidden uzuldum. Cocuk olmasa da olur ama iste bazisi icin cok onemli. Allah yardimciniz olsunBende ailesinin doldurusuna geldiğini dusunuyorum evet gercekte mal varliği olarak oyle olduğu icin ailesi bu yonteme basvurdu.Umarim 5.yilimiz dolar ve bizimde bir cocuğumuz olmus olur olmasada olur ben herseyi kabullendim olmuyorsa nasip değilmis napalim olmamis
4 yik boyunca inanin ustumde bir yuk var ve esimi toparlamaya calisiyorum kendimi gectim biz variz diyoruz ya biz bize yeteriz cunku artik yoruldum her kapidan artik alismis huzunle cikiyor esim cok istekli onu anliyorum ama hep ayni sonuclar biz bunlarla uğrasmak zorunda kalirken diğer insanlarin boyle yapmasi bide esimin ailesi denicek bisey yok gercekten neden bir insan bunu yapar eline ne gecer bilmiyorum yeterince yiprandik ne istediklerini cozemiyorum terapi almaya karar verdim esimi ikna edip gideceğiz cunku gercekten yoruldum vallaGerçekten çok ama çok vicdansız insanlar var hayatta. Çok yakın olduğum bir komşumda yaşadı buna benzer sorunlar.Adamla karısı araları bozulsunda ayrılsın diye olmadık iftira ve entrika çevirdiler yakın akrabaları.Kadın kocasının kendini aldattığını düşünüp dellenirken, adamında karısının onu aldattığı zannına kapılmasına neden oldular.Herşey anlaşıldı. Sonuç olarak ayrılmadılar şükür.
Kırılmaktan çok ama, çok haklısınız.Eşinizle sakince tekrar oturup konuşun.Eğer,onun bu yanlış zanna kapılmasına neden olanlar varsa, ortaya çıkarın.
Mal mülk derdinizin olmadığını, ama bunun derdine düşen başka birilerinin onu etkilediğini düşündüğünüzü söyleyin.Bırakın gerisine kendi karar versin artık.
Ilk yili ilk zamanlari cinsel problem nedeniyle esim hastaneye gidiyor.Orada testler felan derken cocuk sahibi olamayacağinida ögreniyorum evet ilk yil cok zor bir surec gecirdik .Allah uzun omur versin cocuğuza ben cocuk konusu kapatmistim tamam istemiyorum dedim esim hep israrla istedi sonucta boyle oldu napalim boyleymis nasip