Eşin aşırı üzüntüden ,endişeden sağlıklı düşünemiyor. Düşünme bozukluğu , vesveseye düşmüş. Belli ki depresyonda. Tekrar kendi öz değerine ve samimiyetle sevildiğine inandırılması lazım. Ve acilen profesyonel yardım almalı /almalısınız. Tek ve birlikte. Bir psikiatristı beğenmezseniz bir diğerine ,beğenmezseniz başka birine,doğru doktoru buluncaya kadar. Doğru doktorla bu durumu yavaş yavaş aşarsınız ,eminim. Eşiniz niye sevildiğine inanmıyor anlamıyorum. Sizin sevginizi ,yakınlığınızı , sıcaklığınızı veya samimiyetinizi hissetmediği için olabilr mi? Yani bu kadın beni gerçek anlamda sevmiyor ya da sevdiğini hissettiremiyor ,bir de çocuğum olmuyor. E o zaman sevmediği (belki saymadığı) ve ona çocuk veremeyecek bir adamla niye birlikte olmaya çalışıyor sorgulaması da yapıyor , ve aşırı üzüntü ile olayları abartılı algılıyor olabilir. Anneannemin kızkardeşi de eşi yüzünden hiç çocuk sahibi olamadı. Ama büyük teyzem çocuk delisi ve en iyi anne olabilecek özelliklere sahipken bunu sorun yapmadı. Çok bağlıydılar birbirlerine. 8-10 yıl sonra abisi eşinden boşanınca ,hem abi hem eski eş 2. evliliklerini yapıp küçük kız bir orada bir burada ,bir başka akrabada gezip durunca yeğenini nüfuslarına geçirdiler ve kız büyüyüp doktor oldu. Birbirlerine çok bağlı yol arkadaşları oldular. Yani birbirine inanınca ,sevince her şey daha kolay olur.