Yeni Gelinlerle Ramazan sohbeti

iyi oldu bu ayrıntıyı vermen çünkü ilk defa yapıcam,
daha önceden haslamıs buzluğa atmıstım o nohutu direk koyacaktım, tskler
hihoyyyt

ne demek canm rica ederim.avucuna al biraz nohutu .sonra ellerini birbirine sürtüştür.hemn soyuluyorlar kaydirigubbakcemile3 tabi çok bastrma :ecrin_bebek:

pilav yapmıcaksan yayla çorbası yap.yada herzmanki gibi mercimek:1ninca:

pilav ve patates püresiyle kebabı servis etmeyi düşünüyorum.

mercimek istemiyom herkes yapıyor.
domatesi düşündüm olabilir diye veee annem yetişti ben tel şehriye yaparım dedi :)

valla kızlar ben yemeği o kadar çok yapıyorum ki 3 gün yesek bitmiyo salı akşamı bezelye yemeği ve pilav yapmıştım bugüne kaldı.bugün de kalır da mecburen atıcam çok acıyorum atılan yemeklere ama mecburuzbi türlü ayarlayamıyorum yaaa

vereliniortak yok yok ailecek gelmiler sadece validehanım geliyii
onunda pek iştahı yok aslında ama yinede yapmadan olmaz tabi

:dance: dimi o kendi yicek kendi yapsın
annemle konuştum yemeklerin çoğunu bugunden yapcam dolaba koycam bişi olmaz didi.
çok fazla tatlı yapmayı bilmiyorum hatta hiç şerbetli tatlı yapmadım zaten:)
betanın dediği gibi irmik yapcam heralde..

sağol kuşum a.s.
islim kebabını denedim canım yapabildim güzel oluyor sadece vakit alıyor biraz
menüde tavuk varsa yoğurtlu çorba çok güzel oluyor

Kizlar yaaaaa, annem´den kalma aliskanlik...az yapmakta cok zorlaniyorum yemegi yaaaa...dün yaptigim yemekle 2 aile rahat agirlanir..! Bir türlü beceremedim 2 kisilik yemek yapmayi...:bbo:

Siz´de nasil kizlar???

bizde genelde tam yetiyor çokta gelse bitsin diye yiyoruz:) bazen bi tabaklık artıyo canım

bi nohutlu pilav tarifi bulamadım :)
nohutlar pirinçten öncemi konuluyo sonra mı?

önce pirinç kavruluyo sanırım nohut haşlanmış ya zaten -tatlicadiarzu-

anneme az önce 'anne sorma çok dertliyim kayınvalidehanım geliyor yarın' didim
annemde canım beniim 'ahh yawruuum tüüh tüüüh' demeye başladı paniklettirdim onuda hemen bana yemekler saymaya başladı. Elinden gelse kargolıcak yemekleri . Ayarlıcam anne merak etme didim .
Çook fena gaza getirdim kendimi yapıcam inşallh hepsini alışveriş listemde hazır bugun halletcem yarın yazarım size :)

bende pazar günü menümde aynısını yaptım arkasından bir grup daha ağırladım yinede yemekler kaldı.
kendimize yaparken ayarlıyabiliyorum.
1 bardak pirinç 2 kişiye yetip artar.

iyi akşamlar.

domates çorbasına bayılırım ben de,eşim sevmiyor ama yapıcam yine de yarına.bi de sulu köfte düşünüyorum pilavla beraber.bugün rahatım ooh bilgisayar başında.kaynana hazırlasın yemeklerilülülülülülü

kızlar artan yemeklerinizi buzluğa atın,1 hafta sonra çıkarın alın size hazır yemek

yafs buzlukta dururmu yani dururda ne biliyim iyi bi fikir gibi gelmedi bana canım
egem, sen hep atıyormusun kalanları ?

evet ya enteresan,kötü olmaz mı tadı..kuzenim bana kurabiye falan kalınca at buzluğa sonra süper oluyo dedi,bi denedim böööğğk,çok kötüydü.

günaydın mandilinim, merak ediyorum gelişmeleri...bugün büyük gün :):sm_cool:

gülçinim dün akşam koşturduk durduk sankim kraliçe geliyii gibi :)
topğie dün gece yazmıştım burayada yapıştırayım"
kızlar eve geldim bi koşturmaca kociş bi taraftan ben bi taraftan ..
evi süpürdük yerleri sildik çamaşır attık astık, toz aldık, alışveriş yaptık, mutfağı topladık dolabı sildim etrafı topladık malum haftaiçi her yer her yerdeydi sonra kullanacağı çarşaf-yastığı tekrar ütüledim kalacağı odayı ekstra temizledim oda şeysinden sıktım mis gibi kokuttum, banyoyu sildim, sonracıma yarrınki yemekler hazır gibi, şimdide geldim tatlı tarifi aramaya... yoruldum yafs"

sabahta tezgahta kalanları topladım yatağımızı düzelttim iyice:):)
şimdi eve gidince pilav ve cacık yapıcaz bitti şükür

Kolay geldin canım büyükleri ağırlamak zordur;ama altından kalkmışsın maşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…