• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Gelinlerle Ramazan sohbeti

mandilinciiim irmikli tatlı yapsana .hem basit hemde tadı çokgüzel oluyor.birazda çikolata sos koyarsın yanına :kedi:

gülçinim dün akşam koşturduk durduk sankim kraliçe geliyii gibi :)
topğie dün gece yazmıştım burayada yapıştırayım"
kızlar eve geldim bi koşturmaca kociş bi taraftan ben bi taraftan ..
evi süpürdük yerleri sildik çamaşır attık astık, toz aldık, alışveriş yaptık, mutfağı topladık dolabı sildim etrafı topladık malum haftaiçi her yer her yerdeydi sonra kullanacağı çarşaf-yastığı tekrar ütüledim kalacağı odayı ekstra temizledim oda şeysinden sıktım mis gibi kokuttum, banyoyu sildim, sonracıma yarrınki yemekler hazır gibi, şimdide geldim tatlı tarifi aramaya... yoruldum yafs"

sabahta tezgahta kalanları topladım yatağımızı düzelttim iyice:):)
şimdi eve gidince pilav ve cacık yapıcaz bitti şükür:P

ayyy çok şükür,
bi an korktum yetistiremeyeceksin diye
kraliceye açık yan vermemek lazım noluuurrr nolmaz sositososito
menüyü son haliyle bi daha saysana,
kaydirigubbakcemile3

Hoşbuldum canım..opuyorumnanaktan

Yeni gelin sayılır mıyım bilmem;ama yemekleri görünce daldım.Çünkü hergün ne yapacağız diye düşünüyoruz:sinifsinif:

haklısın, bugünkü menüyü daha düşünüyorum?
kararsızım ne pişirsekkk ?
cokacimcoook

Canım benim menümde,

Mercimek Çorbası
Pilav
Karnıyarık
Salata
Cacık

varrrrrrrrrrrrrr:)

mandilinciiim irmikli tatlı yapsana .hem basit hemde tadı çokgüzel oluyor.birazda çikolata sos koyarsın yanına :kedi:

evet canım dün kızlarda demişti irmik kolay ama akşama pilavla cacıktan ona sıra gelmez artık tatlı yapamıcam napim. Belki otururken çayın yanına yapabilirim çabuk oluyor dimi?

Canım yemeklerini bile yapmak iyi yani...Tatlı mı kaldı sadece yapmadığın?

malesef :(
asıl temizlik oldu bitti ya ona sevindim her yer cillop gibi oldu yoksa evi poh götiriyidi. kaydirigubbakcemile3
büyük gün bugün mü mandilin :)) allah kolaylıklar versinn :))

eviit akşam almaya gitcez amiiiiiiiiin canım :Saruboceq:

ayyy çok şükür,
bi an korktum yetistiremeyeceksin diye
kraliceye açık yan vermemek lazım noluuurrr nolmaz sositososito
menüyü son haliyle bi daha saysana,
kaydirigubbakcemile3
Şeniz yetişti kuşum sanırım
hemen sayıyım yawrim akşama etli kır.merc çorba+patlıcan yemeği+ biber dolma(dünden kalan belki çıkrtmam bile)+ cacık + kuzu rosta (hemen gidince kızartcam)+pilav

haklısın, bugünkü menüyü daha düşünüyorum?
kararsızım ne pişirsekkk ?
cokacimcoook

tavuklu mantarlı yemek + pilav ?

malesef :(
asıl temizlik oldu bitti ya ona sevindim her yer cillop gibi oldu yoksa evi poh götiriyidi. kaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 En zor kısmı atlatmışsın o zmnkaydirigubbakcemile5

Tatlı da hazır alıver canım.Birşey demez artık o kadar da herhalde kayınvaliden:sinifsinif:

Ya da çok pratik bir tatlım var benim..

Çilek jöleli sütlü irmik tatlısı çokda hafif oluyor..

canım biraz dolapta beklemesi lazım . ..olmadı ewe giderken bipaket kemalpaşa tatlısı al.
zaten yapımı çok kolay hemde çok lezzetli.çabukta oluyor.ortasına fındıkta koyarsan çok hoş gözükür
yada hindistan cevizi serpersin

kızlar bakın ne buldum,borcamın internet sitesine grin,ben burdan link vermek istiyorum ama
belki yasaktır diye korktum,borcampasabahce diye geçiyor adı,sitenin en altında iftar menüsü diye yazıyor,tıkladığınızda takvimden günü seçiyorsunuz,menü geliyor,üstüne tıkladığınızda tarifler süper,hemen girin bakın

kaydirigubbakcemile3 En zor kısmı atlatmışsın o zmnkaydirigubbakcemile5
Tatlı da hazır alıver canım.Birşey demez artık o kadar da herhalde kayınvaliden:sinifsinif:
Ya da çok pratik bir tatlım var benim..
Çilek jöleli sütlü irmik tatlısı çokda hafif oluyor..

sen yazıver canım yinede basit tarifini başka zaman yaparım ben yerimseniben
canım biraz dolapta beklemesi lazım . ..olmadı ewe giderken bipaket kemalpaşa tatlısı al.
zaten yapımı çok kolay hemde çok lezzetli.çabukta oluyor.ortasına fındıkta koyarsan çok hoş gözükür
yada hindistan cevizi serpersin

yoook canımcım yapmıcaam bide tatlı telaşına girmeyim:)
hiç denmedim kemalpaşa olmaz neyim rezil olmayım.

1 kg süt
9 yemek kaşığı irmik
14 yemek kaşığı şeker
1 paket çilekli jöle
5-6 adet çilek

1 kg sütün içine irmik ve şekerimizi koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.Karışım piştikten sonra bir kaba koyuyoruz(Dikdörtgen yada kare).Soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.Soğuyan tatlımızın üzerine çilekleri kesip yerleştiriyoruz.Çilekli jöleyi tarifine göre hazırlıyoruz. Sıcak su ile yapıldığı için çok az soğumasını bekliyoruz;ama donana kadar değil.Çok az soğuduktan sonra çilek dilimleri ile süslediğimiz tatlımızın üstüne döküyoruz ve buzdolabına donması için koyuyoruz.

jazmin, teşekkür ederim canım çook sağol kopyaladım hemen denicem inşallh başka bi zaman basitmiş sahiden opuyorumnanaktan

Yayla corbasi
Pastirmali kuru fasulye
Pilav
Firinda sebzeli kiyma yemegi

Salata

Irmik Tatlisi & Sotelenmis meyve (Elma, seftali ve Nektarin rendelenip bir miktar seker ile sotelenir..)

Herkese HAYIRLI IFTARLAR! opuyorumnanaktan

selam kızlar, ben burayı unutmuşum mandilin kuzum arada deyiver bana linki ekliyim en iyisi kendime.

benim bu akşam yemek derdim yok sultanahmete gidiyoruz.

mandilin, irmik tatlısını betada yapmıştı. o azcık katı yağda koymuş.
bende yapıyorum benim tariftede katı yağ var.
jazminin tarifi uygulayabilirsin yağsız daha hafif olur.

tamam tubişim opuyorumnanaktan
belkim daha iyi oluyordur azıcık katarım katı yağda:)
oooh ne güzeeeeeel yaa sultanahmette açaaçacksınız dimek

selam kızlar...yemek peşindeyim ben de yine.pişiyorlar bakalım,oruçken de zor oluyor yemek yapması,pişti mi çiğ mi anlayamıyorum.benim bu akşamki menüm;
kaşarlı domates çorbası
sulu köfte(annemin tarifi bakalım inşallah tutar)
pilav
keşkül

selam kızlar, ben burayı unutmuşum mandilin kuzum arada deyiver bana linki ekliyim en iyisi kendime.

benim bu akşam yemek derdim yok sultanahmete gidiyoruz.

mandilin, irmik tatlısını betada yapmıştı. o azcık katı yağda koymuş.
bende yapıyorum benim tariftede katı yağ var.
jazminin tarifi uygulayabilirsin yağsız daha hafif olur.

Tubişcim nasılsın?

Ben yağsız yapıyorum ve zaten irmiğin kendi katılığı olduğu için gerek kalmıyor...Çok hafif ve baymıyor tatlı..

selam kızlar...yemek peşindeyim ben de yine.pişiyorlar bakalım,oruçken de zor oluyor yemek yapması,pişti mi çiğ mi anlayamıyorum.benim bu akşamki menüm;
kaşarlı domates çorbası
sulu köfte(annemin tarifi bakalım inşallah tutar)
pilav
keşkül

Afiyet olsun canım şimdiden..

Back