Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, evet arkadaş 10 ay önce ailesiyle yaşıyordu tabii ki kendi ailesinin ne olduğunu biliyordur ama yine de damadın yanında böyle davranacaklarını düşünmedi muhtemelen, daha ince daha saygılı davranırlar diye düşündü bu nedenle şaşırdı bu kadar diye yorumladım.
Biz buna benzer bir şey yaşamadık ama, bizim ailede en küçük ben olduğum için herkes beni her ile çağırırdı, ya da ben daha sakin olduğum için bana karşı daha rahat davranırlardı ve bu rahatlık bazen beni bile rahatsız ederlerdi. Sanki hemen atarlanmıyorım diye insanlar daha özensizdi bana karşı. Ablam daha sinirlidir, o yüzden akrabalar annemler ablamı kızdırmamak için daha dikkatli davranırlardı. Bekarken sorun olmuyordu ama evlenince ailem eşimin yanında en azından daha ince davranır diye düşünüyordum ama özensiz davranıyorlardı. sakin sakin anlatıyordum böyle yapmamaları gerektiğini ama anlamıyorlardı. En son ben de ablam gibi hemen her şeye tepki veren sinirli davrandım ve herkes daha özenli davranmaya başladı…
Senin de babanı ve kardeşini uyarman, gerekirse kavga etmen gerekiyor. Çünkü sana yapılan bir saygısızlık. Sana ne kadar saygısızlık yapılmasına müsade edersen, sana o kadar saygısızlık yapılır. Kardeşin baban senden çekinse böyle davranmazlar.
Annene gelince de, en başta hata annenin malesef… babanı ve kardeşini böyle alıştırmış.