- 28 Mart 2017
- 16.503
- 67.946
-
- Konu Sahibi rebellefleurrr
Evet oldukca yardimci oldunuzAllah yardimcin olsun demek istiyorum en başta. Yaşadığın şeyler kolay değil. Güzel dille hatalarını söylemek isterim. Birinci olarak surat asma olayini bitir ve eşine cilve yapmaya başla. İstediğin bir şey varsa oturduğun yere otur. Aşkıcim şöyle şöyle yapalım , buna ihtiyacım var de. Mesala tv izliyor diyorsun ya de ki canim beraber film seyredelim mi? Yani muhakkak beraber bir şeyler paylaşmak ailene iyi gelecektir.
Altin olayında arkadaşlar söylenmesi gerekenleri söylemiş. Ben de yeni evliyken bütün altınları kredi karti borçlarına verdim. Altın köşede durmuş benim huzurum yoksa ne anlamı var ki paranın pulun.
Eşinin davranışlarından hoşlanmıyorsun mesala güzel dille uyarmalisin. Evliliğin en başında tabiiki dört dortluk olamaz her şey. Benim eşim de hata gördüğümde karşıma aldım ellerini tuttum. Haklısın ama böyle olduğunda şöyle oluyor dedim. Hİç sinirlenmeden konuştuğum kelimelere dikkat ederek. Arada seni seviyorum. Bak bu hata düzelirse yuvamiz daha güzel olur de. Yani tatlı dil kullan kesinlikle işe yarayacagini düşünüyorum.
Eşinin cinsel konusunda yaptığı davranisi ben hiç begenmedim. Eğer o an istedi siz hayir dediniz sinirden yaptı bilemem ama her ne sebeble olursa olsun affedilemez. Zaten bu konu da özür dilemis ya çok üzerinde durma bence. Durdukça senin canın yanar çünkü. Eğer bir kez daha olursa gereken tepkiyi kesinlikle vermelisin zaten. Yaptığı hoş değil ama unut. İnşallah bir kez daha asla böyle bir hata yapmaz. Cinsel konuda seni çok bunaltmiyor ise yani çok sık yapmıyor ise eşine hayir cevabını vermemeye çalış. Dinsel açıdan da eşine hayir demek hoş olmuyor. Ama tabii çok yipratiyorsa kesinlikle hayir demelisin. Erkeklerin kızları bu konuda yıpratma larını anlamış değilim. Bu cinsellik karşılıklı istek uzerine yapilmali ki bence kızlar cinselliğe soğuk bakmamali.
Korunma konusunda bebek olduktan sonra eğer hala ayni hataya devam ederse güzellikle uyar. Hala hala yapıyorsa duzelmesi gerektiğini , kondom kullanması gerektigini, seni de düşünmesi gerektiğini ve hatta bencillik yapmaması gerektiğini söyle. Eğer hala düzelmiyorsa doğum kontrol hapıni sağlık ocağından ücretsiz temin edebilirsin.
Anlattigin sebebler bana göre boşanma sebebleri değil. Tamam yaşadığın şeyler güzel değil ama sabırla yaklaşırsan inşallah düzelir demek zorundayim ki duzelebilir. Eğer sen hep özveri de bulunmaya devam edersen karşı taraf hatalarına devam ediyorsa o zaman da ılımlı yaklaş tabiiki de diyemem..ama boşanmadan önce bireylerin ellerinden geleni yapmalarını eğer baktilar olmuyor öyle bosanmalarını istiyorum. Yanin kısaca ilerde geçmişin aklına geldiğinde vicdan azabı cekmeyeceksin.
Kaynananin davranışlarından hoşlanmıyor olabilirsin. Ama onu da kalbinde temiz yere koy ki ailen daha huzurlu olsun. Kafanda buyuttukce seni huzursuz ediyor böyle şeyler. Benim kaynana da çok pinti. Senin yaşadığın şeyleri yaşadım alışveriş olaylarında. Güzel dille uyardım. Hala bana geldiğinde para olaylarına karismadan duramaz. Kabullendim işte o da öyle ne yapayim. Eşine eğer kaynanan hakkında şöyle yapıyor böyle yapıyor diyorsan onu da yapma. Bir erkeğe senin annen kötü dersen erkek bana kötü annenin kötü çocuğu demek istiyor olarak algilarmis. Eğer çok mu canın yandı. O zaman eşinle güzel dille aşkım şurada şurada canım yandı benim ailem sana aynı şekilde davransa nasıl tepki verirsin gibi empati yapmasını sağlarsan seni anlayacaktir.
Biraz genelleme yaparak evliliğinizi nasıl huzurlu yaparsın anlatmaya çalıştım. Umarım yardimci olmusumdur. Ve inşallah her şey en kisa zamanda düzelir. Amin amin amin...
Eşiniz sizi bu konuda çok yipratmiyor ise dedim. İstediğiniz yeri anlayıp yorum yapmayın rica ediyorum. Eşinin yaptığını doğru bulmadığımı da dile getirdim. Doğru bulduğumu dile getirmedim ben zaten.Evet oldukca yardimci oldunuz
Esinin tecavuzune ugrayan kadina dini acidan esini reddetmen hos degil dediniz, esine cilve yap dediniz surat asma dediniz
Umarim mesajinizi kimse okuyup da kotu ornek olarak almaz kendine
Evet oldukca yardimci oldunuz
Esinin tecavuzune ugrayan kadina dini acidan esini reddetmen hos degil dediniz, esine cilve yap dediniz surat asma dediniz
Umarim mesajinizi kimse okuyup da kotu ornek olarak almaz kendine
Bu sekil bir evlilige devam etmek de o cocugu sagliksiz ortamda buyutmek demektir. Ben de simdi alsin bohcasini ayrilsin demiyorum. Ama gereken alt yapiyi hazirlayip da bosanabiliyor insanlar. Adamdan sogudum pis diyor. Bu sekliyle nasil devam etsin evlilige bu insan? Akil mantik disiBu şekilde bayanlarin canı yanarken bir şeyler paylaşıyorlar ya. Onları daha çok huzursuz edici cümleler söylemek yerine daha olumlu şeyler söyleme taraftariyim.
Ne yapsın şimdi bosansin mi? Ortada bir bebek var. Çalışmıyor sanırım. 21 yaşında evlenmiş olduğuna göre bir mesleği yok. Mesleği olsa tamam ayrılsin kendine bebeği ile birlikte bir yuva kursun mutlu olsun tamam..Ama karninda bebeği ile baba evinde nasıl olacak söyler misiniz?
Kendi acimdan söylemek gerekirse bu tür durumlarda zor durumda kalmamak için çok çalıştım ve yüksek lisans mezunu oldum meslek sahibi oldum.
Konu sahibinin karninda bebeğinin olduğunu , yaşının küçük olduğu için meslek sahibi olmadan evlendiğini, bosandiginda daha çok sorunlarla karsilasaçağını, bebek doğduğunda tek başına babasız bir bebeğe bakmanın zor olduğunu düşündüm ve ona göre yapıcı yorumlar yapmak istedim.
Bebeklerin babasız büyüme taraftarı değilim. Ve yeni evli. Her şey duzelebilir neden düzelmesin. Zaten yazımda da belirttigim gibi sen yapıcı oldukça karsi taraf hareketlerine devam ederse gereken tepkiyi ver yazdım. Yazdıklarımdan pişman değilim. Yine olsa yine yazarım.
Bu sekil bir evlilige devam etmek de o cocugu sagliksiz ortamda buyutmek demektir. Ben de simdi alsin bohcasini ayrilsin demiyorum. Ama gereken alt yapiyi hazirlayip da bosanabiliyor insanlar. Adamdan sogudum pis diyor. Bu sekliyle nasil devam etsin evlilige bu insan? Akil mantik disi
Elbette, derdim satasmak degildi kesinlikle yanlis anlamayin ama olmaz iste her ne olursa olsun evliligin temeli bozuk burada.Bu şekilde tabiiki de bir evlilik yürümez. Bende konu sahibinin bu tür ortamda bir evlilik sürmesini asla istemem. Bir bebeğin bu tür ortamda asla büyümesini istemem. Yapı olarak hassassim. Ve bebekler tabiiki de her şeyin en iyisini hak ediyorlar. O bebegin boşanma durumunda daha zor durumda kalacagini düşünüyorum. O yüzden yorumumu ona göre yaptım. Yanlış anlaşılmak istemem asla. Ben düzeleceği varsa düzelmesi için yazılar yazdım. Adam hala ve hala duzelmiyor ise o adama neden katlansin ki. Ben olsam ben de katlanmam asla. Ben olaylara ilk önce yapıcı , ılımlı taraftan bakıyorum. Karşı taraf hata yaparsa hala düzgün davranmaya devam ediyorum. Baktım hala olmuyor o zaman gereken mesafeyi koyuyorum. Benim hayata bakış acim bu. Bana doğru gelen size yanlış gelebilir saygı duyarım.
Bu sekil bir evlilige devam etmek de o cocugu sagliksiz ortamda buyutmek demektir. Ben de simdi alsin bohcasini ayrilsin demiyorum. Ama gereken alt yapiyi hazirlayip da bosanabiliyor insanlar. Adamdan sogudum pis diyor. Bu sekliyle nasil devam etsin evlilige bu insan? Akil mantik disi
Yoo sorun yok. Fikirlerimızı güzel bir şekilde soyleyebiliriz sonuçta. Haklısınız evliliğin temeli bozuk da ne bilim ya ben hassas donemindeyim. Konu sahibine üzüldüm de ondan öyle yazdım. Ne bilim yazık ya. Kadınların böyle mutlu mutlu evlenip boşanma seviyesine gelmeleri beni uzuyor. Konu sahibinde olduğu gibi kendinde hata yokken erkek yüzünden bu şekilde acı çekmesi de uzuyor beni..ben istiyorum ki bütün bayanlar mutlu olsun.Elbette, derdim satasmak degildi kesinlikle yanlis anlamayin ama olmaz iste her ne olursa olsun evliligin temeli bozuk burada.
Elbette, derdim satasmak degildi kesinlikle yanlis anlamayin ama olmaz iste her ne olursa olsun evliligin temeli bozuk burada.
Illa ki herkes mutlu olsun, ama iste kosullar gayet ortadayken yapilan sacma evlilikler her iki tarafi da luzumsuz yollara sevk ediyor. Buradaki koca tipi de aynen sunu dusunuyor "bu kadin benim totomda donumun olmadigini bilerek geldi bana demek ki her seye razi,madem oyle canimin istedigi sekilde davranabilirim istersem birlikte olurum istemezsem yuzune bakmam"Yoo sorun yok. Fikirlerimızı güzel bir şekilde soyleyebiliriz sonuçta. Haklısınız evliliğin temeli bozuk da ne bilim ya ben hassas donemindeyim. Konu sahibine üzüldüm de ondan öyle yazdım. Ne bilim yazık ya. Kadınların böyle mutlu mutlu evlenip boşanma seviyesine gelmeleri beni uzuyor. Konu sahibinde olduğu gibi kendinde hata yokken erkek yüzünden bu şekilde acı çekmesi de uzuyor beni..ben istiyorum ki bütün bayanlar mutlu olsun.
Illa ki herkes mutlu olsun, ama iste kosullar gayet ortadayken yapilan sacma evlilikler her iki tarafi da luzumsuz yollara sevk ediyor. Buradaki koca tipi de aynen sunu dusunuyor "bu kadin benim totomda donumun olmadigini bilerek geldi bana demek ki her seye razi,madem oyle canimin istedigi sekilde davranabilirim istersem birlikte olurum istemezsem yuzune bakmam"
Bu tamamen erkegin yanlis bakis acisi iste ve degismez, terapi gorse ne derece torpulenir bilemiyorum.
Ama bosanmamak da cozum degil,aile toplumun cekirdegi,daha cekirdekten bu kadar bozulursak toplumun su anki haline de sasirmamamiz lazim
Illa ki herkes mutlu olsun, ama iste kosullar gayet ortadayken yapilan sacma evlilikler her iki tarafi da luzumsuz yollara sevk ediyor. Buradaki koca tipi de aynen sunu dusunuyor "bu kadin benim totomda donumun olmadigini bilerek geldi bana demek ki her seye razi,madem oyle canimin istedigi sekilde davranabilirim istersem birlikte olurum istemezsem yuzune bakmam"
Bu tamamen erkegin yanlis bakis acisi iste ve degismez, terapi gorse ne derece torpulenir bilemiyorum.
Ama bosanmamak da cozum degil,aile toplumun cekirdegi,daha cekirdekten bu kadar bozulursak toplumun su anki haline de sasirmamamiz lazim
Vah vah bacım sen ne yaptın ya? Sakın çocuk yapma bak sana diyorum.. bu da sana benden bir abla tavsiyesi olsun. Bu karakterde biri değişmez çünkü, sen değişti sanırsın ama içindeki canavar seni yer bitirir. Vah çok üzüldüm. Şunları çekmek zorunda hissediyorsunuz ya hayret. Evliliğin ilk başlarında olan sorunlar bu değil. Sadece aynı evde iki farklı kişinin yaşayacağı için alışma süreci sorunları olur. Onlar da bu şekilde olmaz. Sana yanlış anlatmışlar be kuzum. Allah yardımcın olsun.Hayırlı sabahlar canım benim bende daha bir kaç aylık evliyim yani ocak ayında evlendim ilk zamanlar her evlilikte oluyor diyorlardı inanmıyordum sanırım doğruymuş bak ne diyeceğim sana daha 1 haftalık evliyken eşim bana hep bağırıyordu istemediğim halde ilişkide zorluyordu defalarca istemedigimi belirttiğim halde büyük küçük demeden herkesin yanında başkalarının evinde hep bağırarak konuşuyordu rezil ediyordu sonrasindada kuru bir özür bitti. Zorladığı ilişkide en sonunda dayanamamistim tahriş oldum (pisik) kolumu sıkarak tutardı yanlış hatırlamıyorsam bir kere de bogazimi sıktı ve daha 2 haftalık evliyken başlamışlardı benden altın istemeye vermedim böyle şeyler kadınlara sorulmaz biz senin gonlun olsun diye sorduk hata mi ettik vereceksin dedi vermedim çeşitli bahanbahanerle karşıma geldi yinede vermedim çünkü düğünde ki biriken para zaten verildi bariç var diye birde bilezik istemek nedir. Düğünde biriken ceyreklerle 1 bilezik yapmıştım suan halada vermiyordum geçen gecen gun eşim kayinbabamla konuşmuş babasıyla ortak iş yapıyor baba ben ....... gibi ortada kalmak istemiyorum hemde yarın bir gün ev alınacağı zaman satarız birikim olsun diye bir kamyon almak istiyorum dedi (çalıştığı işten dolayı işine de yaramyaramak zorunda.kamyona ihtiyaclari yok ama birikim sıkıştığında kullanmak ve ev alacagimizda satmak amacıyla alacak) 1995 model alacaklardı ben size bir tane bilezigimi vereyim 2000 model olsun dedim tamam dediler 28 milyar kendileri koyacak bende 1 bilezik ve 2 tanede yüzük vereceğim muhtemelen 5 milyar yapar ortaklık parasiylada geri kalanı ödenecek sana bunları dememin sebebi ise sakın verme beni nasıl zorladilar vermedim şimdi ise sadece 1 tanesini veriyorum ondada gelecegimiz için yoksa onu da vermem (omcesindede kaynimin nişanı oldu benden alıp eltime takmak için istediler di yine vermemiştim bu isteme çok oldu her defasindada vermedim ) ne olursa olsun sakın verme yoksa hazıra alirsirsa herşeyin gider hukuktada bu böyle boşanma durumunda takilanlarin hepsi kadına veriliyor. Şu 5 ay içinde çok şey yaşadık eşim sinir krizi geçirdi cama yumruk attı erkekle konusmusum gibi ailesine rezil etti evliligimin ilk günleri aglamaktan aynaya bakmaya korkar oldum neler neler yaşadım ama Şu an ise çok şükür aramız iyi geçinip gidiyoruz canım kısacası durumum seninkiyle aynı aramizdaki tek fark benim eşim pis değil de çok temiz bir yer dağınık olsaoolsa o işi yapmaz yorgunum der ama benim kalkıp yapmAmı bekler dağınık pis evi hiç sevmez kayinvalide ise sağolsun çok iyi davranır bazen değişik huyları var ama yinede kırmamaya dikkat eder
Bizim kızlarımız acı istiyor. Vurdu mu masayı kıracak adam istiyorlar, erkekleri bu hale onlar getiriyor. Bak konu sahibi mesela, o kadar zorluğa rağmen kalkmış evlenmiş? Niye? Adamın ne albenisi vardı ki evlenmiş?Şunu da eklemek istiyorum. Konu sahibinin eşi gibi olan erkeklerin kendi gibi olan karakterde insanlarla evlensinler istiyorum. Neden gencecik kızları bu şekilde uzerler yipratirlar anlamış değilim. Bayanlarimızın evleneceği erkeği daha çok dusunerek seçmesini istiyorum. Evlendikten sonra pismanlik olduğunda bu şekilde içinden cikilmaz durumlar yaşanabiliyor maalesef.