• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evliyim, evliliğim kötü, fikirlerinize ihtiyacım var...

arkadaşlar yapılan yorumların hepsi için çok teşekkür ederim. yaşasın :kkk: hepinizi seviyorum. bu arada söylemeden yapamıcam bende annemden ve babamdan bi fiske yememişimdir. ve en çok merak edilen 9 yılda nasıl anlayamadın böyle bi insan olduğunu demişsiniz, bazı arkadaşlara katılıyorum : görmezden gelmiş olabilirim gerçekten. şimdi arkadaşlar olanları anlatayım hemen dün akşam önce annemlere gittim biraz vakit geçirdim. eve geç geldim. telefonlarına ve mesajlarına cevap vermedim. aramadan sormadan geç gelmeme rağmen sinirli değildi konuşalım diye ısrar etti ve hiç yemek yemediği için yemeğe çıktık. oturduk enine boyuna konuştuk. aci çekiyordu. böyle bi insan değilim gerçekten dedi anlattı anlattı anlattı.. onun açısından da baktım biraz ( dayak olayı dışında tabi o affedilemez bi olay) biraz çileden çıkartmış olabilirim kabul ediyorum. çene kuvvetine kas kuvveti doğru olmadı. bu arada şunu söylemek zorundayım. arkadaşlardan bazıları kafa göz dalmaktan filan bahsetmiş o kadar değil yalnış anlaşılmasın. sadece tırnağım kırıldı, vurduğu yerde iz filan kalmadı. el kaldırması bile beni darma duman etmeye yetti ama. konuştuk vurma kelimesini ağzına bile almadı. bi daha böyle bişe yaparsam karakola seninle birlikte gelicem, şikayetini dinlicem ve beni içeri atsınlar dedi. ayrıca boşanmalısın da itirazım olmaz bütün şartlarını kabul ederim evide bırakır çeker giderim dedi. büyük yeminler içti ayrıca bu olay yaşandığından beri bugünde dahil ağlamaktan zor konuşuyor. ben şimdilik kabul ettim. tavrımı mesafemi koruyorum, fazla yüzgöz olmuyorum vs. bi süre yüz vermicem. samimiyetine inanmıyorum diyemem, yaptığı çok yaraladı kendisinede söyledim. şimdi telafi edebilmek onun elinde. sinirlendiğimizde ne yapmamız gerektiğini konuştuk. konuştuklarımızı uygularsak bi daha böyle bişe olmaz. olursa ama ertesi gün ailemle bi avukata gideceğimden kesinlikle emindir. çünkü benim değil onun bana ihtiyacı var, ona mecbur olmadığımı ayrılsamda mutlu olabileceğimi biliyor. olay bundan ibarettir. sizlere yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. özelden mesaj atan arkadaşlarada cevap atamadım, şuan için izin verilmiyor, iletilerim fazla olmadığı içinmiş. ama herkese çok teşekkürler. ilk paylaşımımdı, sanmayın ki aklıma eseni yaptım. hepinizden bişeyler aldım. inşallah bundan sonraki paylaşımım güzel şeyler için olur.
iyi akşamlar herkese

Son gelişmelere sevindim canım, Allah bugününüzü aratmasın, umarım çok ama çok mutlu olursunuz..

arkadaşlar yardım edin,

biz 9 yıl flört ardından kısa süreli nişanlılıktan sonra evlendik, 1 aylık evliyiz. büyüklerimin inanmadığım bütün söyledikleri çıktı evlilik konusunda. kesinlikle kapalı bir kutuymuş evlilik. 20 yıl bile sevgili kalsam anlayamazdım, sevgilimin eşim olduktan sonra bu kadar değişeceğine ihtimal vermezdim. ben üniv. okudum. sonra çalıştım yardım ettim. düğün yaptık. ama hiç abartısız maddi manevi ondan daha fazlasını herşeyimi kattım bu ilişkiye. erkek gibi oldum, yuvamı kurmak için elimden geleni yaptım. ailesine gelince havalarda, ilgisiz alakasız, kültür seviyesi düşük, bencil insanlar. benim ailemin tam tersi. bizimkilerde herşeyi geçtim hep pozitifler. hiçbişey için hiçbir konuda tartışmaz ve olumlu yaklaşırlar herşeye. tabiri caizse biraz saftırlar kavga, tartışma, kırmak onlara göre değil. böyle bi aileden çıkıp, öyle bir aileye gelin olunca ayak uyduramadım, kendimi kastım, sevemedim, belli etmedim sevmediğimi ama yalaka da olmadım. eşim kendi ailesiyle bizimkileri kıyaslayıp, sen nasıl olursan bende senin ailene öyle olucam diyor. benim annem babam bitane damadım diyor bayılıyorlar, seviyorlar. oysa annesi yanıma oturur oturmaz canımı sıkacak laflar vuruyor, hatta ailem hakkındada durup dururken beni kızdıracak laflar söylüyor. eltilerim kıskançlar ev aldık eşyamız güzel huzurlu görünüyoruz diye açık arıyolar benimle ilgili eşimi doldurmaya çalışıyolar, eşim hemen etkileniyo herşeyden. bişe bulamıyolar pek ama yapmaya çalıştıklarını eşimin laflarından anlayabiliyordum. geleyim sadede eşim ilkokul mezunu, maço karakterli ben söylerim herşeyi ama sen söyleyemezsin. önümde yürüme arkamdan gel. herkesin içinde konuşma ben konuşurum sen dinlersin. başarımda tebrik etmez, bahaneler uydurur. çokmu biliyorsun herşeyi asıl ben bilirim gibi bi sürü aşağılık kompleksine girer, tartışmalar uzar gider. haksız olduğu için katlanamıyorum bir benden bir ondan olaylar büyüyor. sürekli kavga evlendiğime çok pişmanım şimdi. sürekli ağlıyorum sürekli. dün akşam arkadaşlarımıza yemeğe davetliydik, ordada tartıştık. arkadaşlarımız tartışmamızı engellemeye çalışırken, eski konulara da girince sus dedim. annemde dominatmış, babam yanında konuşmaya korkuyomuş, o benim babam gibi olmak istemiyormuş diye konuşurken kalkalım dedim, o arada biraz cevapta veriyordum tabi. eve geldik. ağlıyorum eve gelirken sinirden, utançtan, insanları rahatsız etmekten. evde sen kime sus dersin dedi kolumu sıktı bikaç defa, itiyordu bide. çok acıyınca kolum sıkmayada devam edince, tokat attım. sonra oda bana vurdu duvara çarptım, yatakla duvarın arasına düştüm. düşünce oraaya sıkıştım vurmaya devam etti. ama erkeğe vuruyor sanki. karşılık veremedim. odadan çıktı. krize girdim allah belanı versin dedim. ağlıyorum ama hemde titriyorum, sinir krizi geçirdim.battaniyemi alıp başka odaya gittim kapımı kilitledim. zorla açtırdı kapıyı. kriz geçirdiğimi görünce oda ağladı özür diledi özür diledi. bi daha yapmıcam ellerim kırılsın affet. konuş benimle yeter ağlama gibi sözlerle birbuçuk saat geçti. başımdan ayrılmadı, ne yaptım ben filan diyodu. bugünde mesaj çekiyo arıyo bakmıyorum. sizce ne yapmalıyım, ona nasıl ders vermeliyim bidaha elini kaldıramasın. ilk ve son olsun. ikimizde sivri kişiliğiz alttan alan taraf yok. bu problemlerin sebebi hep bu.

çok yazdım, çok sıktım sizi ama, görüşleriniz çok önemli. yardım edin bana.

sizin evliliginiz uzun surmez...
esiniz cok karaktersiz...aileniz hakkinda orada atip tutmasi yenilip yutulacak seyler degil...o kim oluyor ya konusmalara bak...
ustelik hayvan...ilk firsatta dayaga basvurup sizi o sekilde adam etme yoluna gitmis...eminim devami gelecektir...
sizin yerinizde olsam gider evlilik iptalimi isterdim...
bu adami 10 yil degil bir yil ceksem...dengesiz terbiyesiz...
yazik ediyorsunuz kendinize bu sahisla haberiniz olsun...

Son düzenleme:
arkadaşlar yapılan yorumların hepsi için çok teşekkür ederim. yaşasın :kkk: hepinizi seviyorum. bu arada söylemeden yapamıcam bende annemden ve babamdan bi fiske yememişimdir. ve en çok merak edilen 9 yılda nasıl anlayamadın böyle bi insan olduğunu demişsiniz, bazı arkadaşlara katılıyorum : görmezden gelmiş olabilirim gerçekten. şimdi arkadaşlar olanları anlatayım hemen dün akşam önce annemlere gittim biraz vakit geçirdim. eve geç geldim. telefonlarına ve mesajlarına cevap vermedim. aramadan sormadan geç gelmeme rağmen sinirli değildi konuşalım diye ısrar etti ve hiç yemek yemediği için yemeğe çıktık. oturduk enine boyuna konuştuk. aci çekiyordu. böyle bi insan değilim gerçekten dedi anlattı anlattı anlattı.. onun açısından da baktım biraz ( dayak olayı dışında tabi o affedilemez bi olay) biraz çileden çıkartmış olabilirim kabul ediyorum. çene kuvvetine kas kuvveti doğru olmadı. bu arada şunu söylemek zorundayım. arkadaşlardan bazıları kafa göz dalmaktan filan bahsetmiş o kadar değil yalnış anlaşılmasın. sadece tırnağım kırıldı, vurduğu yerde iz filan kalmadı. el kaldırması bile beni darma duman etmeye yetti ama. konuştuk vurma kelimesini ağzına bile almadı. bi daha böyle bişe yaparsam karakola seninle birlikte gelicem, şikayetini dinlicem ve beni içeri atsınlar dedi. ayrıca boşanmalısın da itirazım olmaz bütün şartlarını kabul ederim evide bırakır çeker giderim dedi. büyük yeminler içti ayrıca bu olay yaşandığından beri bugünde dahil ağlamaktan zor konuşuyor. ben şimdilik kabul ettim. tavrımı mesafemi koruyorum, fazla yüzgöz olmuyorum vs. bi süre yüz vermicem. samimiyetine inanmıyorum diyemem, yaptığı çok yaraladı kendisinede söyledim. şimdi telafi edebilmek onun elinde. sinirlendiğimizde ne yapmamız gerektiğini konuştuk. konuştuklarımızı uygularsak bi daha böyle bişe olmaz. olursa ama ertesi gün ailemle bi avukata gideceğimden kesinlikle emindir. çünkü benim değil onun bana ihtiyacı var, ona mecbur olmadığımı ayrılsamda mutlu olabileceğimi biliyor. olay bundan ibarettir. sizlere yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. özelden mesaj atan arkadaşlarada cevap atamadım, şuan için izin verilmiyor, iletilerim fazla olmadığı içinmiş. ama herkese çok teşekkürler. ilk paylaşımımdı, sanmayın ki aklıma eseni yaptım. hepinizden bişeyler aldım. inşallah bundan sonraki paylaşımım güzel şeyler için olur.
iyi akşamlar herkese

ikinci bir şans vermenin iyi ya da kötü olduğunu zaman gösterecek.
umarım her şey istediğiniz gibi gider,mutlu olmanızı canı gönülden diliyorum :71:

arkadaşlar inşallah böyle şeyler hiçkimsenin başına gelmez. hepimiz mutlu olalım inş. iyi dilekleriniz için teşekkürler. dün akşam eve gittiğimde iki tane gömlek almıştı bi bana bi kendine aynısından. çok duygusal davranıyo. ara ara gözleri doluyo. içine kapandı suçluluk hissediyo baya baya. akşama kadar hiçbişe yememiş çok bitkin görünüyordu. bana bakıyo dalıp dalıp gidiyo sürekli. ben ne yapıcam şimdi aklımdan çıkmıyo, çıldırıcam filan diyo. beni üzdüğündenmi kendine yakıştıramadığından mı anlayamadım. bu üzüntülü hali düzelir tabikide, şu pişmanlıktan sonra inş unutmaz kendisinin şu hallerinide bi daha aklından bile geçirmez.

allah hepimize mutlu mesut yıllar nasip etsin inşallah.

televizyondaki dizilerde bile izlemeye tahammülüm olmayan bir konu. konu sahibi arkadaş diliyle, kocası da eliyle dövmüş. ben öyle anladım. biri psikolojik şiddet uyguluyor, diğeri yetersizlik duygusuyla fiziksel şiddet. seven sevene bunları yapmaz! arada saygı kalmamış, bana göre sevgi de yok.

neden bilmem böyle evlilik yaşayanlarda, hem kadında hem erkekde eşine farklı bir bağımlılık oluyor. bağlılık demiyorum bakın, bağımlılık. boşanmıyorlar, biri diliyle dövmeye, diğeri eliyle yıllarca devam ediyorlar. çok çirkin şeyler :(

konu sahibi arkadaş boşanmayı düşünmüyorsan, 1 ayda bu hale nasıl geldik diye oturup önce siz düşünün. hatta bu süre içinde eşinize de düşünmesi için zaman verin. sonra oturup, birbirinizden ne yapmanızı ne yapmamanızı istiyorsunuz listeleyin. anlaşma gibi olsun. bu anlaşmanın ihlali ile de ne yapacaksınız onu da konuşun. ama denileni yapmazsanız ilişki iyice yalama olur. iyice çirkinleşir. Allah yardımcın olsun.

televizyondaki dizilerde bile izlemeye tahammülüm olmayan bir konu. konu sahibi arkadaş diliyle, kocası da eliyle dövmüş. ben öyle anladım. biri psikolojik şiddet uyguluyor, diğeri yetersizlik duygusuyla fiziksel şiddet. seven sevene bunları yapmaz! arada saygı kalmamış, bana göre sevgi de yok.

neden bilmem böyle evlilik yaşayanlarda, hem kadında hem erkekde eşine farklı bir bağımlılık oluyor. bağlılık demiyorum bakın, bağımlılık. boşanmıyorlar, biri diliyle dövmeye, diğeri eliyle yıllarca devam ediyorlar. çok çirkin şeyler :(

konu sahibi arkadaş boşanmayı düşünmüyorsan, 1 ayda bu hale nasıl geldik diye oturup önce siz düşünün. hatta bu süre içinde eşinize de düşünmesi için zaman verin. sonra oturup, birbirinizden ne yapmanızı ne yapmamanızı istiyorsunuz listeleyin. anlaşma gibi olsun. bu anlaşmanın ihlali ile de ne yapacaksınız onu da konuşun. ama denileni yapmazsanız ilişki iyice yalama olur. iyice çirkinleşir. Allah yardımcın olsun.

inşallah çok mutlu olursun bundan sonrasında,

ama yazdıklarını okudukça şaşırıyorum, bu kadar mı benzer şeyler yaşanır.

ben de ilk dayak sonrası çok acımıştım eşime, o kadar pişman ve mahsun görünüyordu ki gel bidaha döv diyecektim :):)

umuyorum yaşam senaryomuzun sonrası da aynı devam etmez, zira ne büyük bir saflık ettiğimi yediğim 2.3.....6. dayaktan sonra anladım.

bir insanın bir kadına eli ya kalkıyordur ya kalkmıyordur.. 1 aylık evliyken kalkmışsa demekki bu insanın vicdan ve merhamet olguları yeteri kadar gelişmemiştir...... diye düşünüyor ve senin adına yanılmış olmayı çok arzu ediyorum..

sevgiyle kalın..

eli bi daha kalkmaz diyemiyorum kalkarda diyemiyorum... yorumları okudum, kişiden kişiye farklılık gösterir belli olmaz ki inşallah bi daha yaşanmaz. benimki 2. bir şans. bu sadece ailem içindi, kendim için böyle bi şansı yok. sürünsemde üzülsemde bir daha olursa affetmeyeceğimden eminim. gözden kaybolurum, ülkemi bırakıp çin e yerleşirim yinede affetmem. zaten ne olacağını zaman gösterecek. emin olana kadar da çocuk yapmam. totemvetabu aynısını yaşamışız dedin ya, ilk olayından ne kadar süre geçtikten sonra tekrar münakaşanız oldu?

Canım bende 1 aylık evliyim, bizde eşimle tartışıyoruz sık sık. İki farklı karakteriz sonuçta. Bazı huyları garip geliyor bana, benimde ona. Genelde sessizce koyarım ben tavrımı.Mümkün mertebe sinirlenmemeye gayret ederim.Sana gelince senin ona tokat atman olayları alevlendirmiş. Sen sen ol, kesinlikle şiddete yol açacak bu tarz şeylerde bulunma canım. Sen eşine tokat atarak şiddeti başlatmışsın, devamıda gelmiş. Bundan sonra bu konuda dikkatli olmanı öneririm. Oda anlamış hatasını zaten, inşallah ikinizde tekrarlanamzsınız.
Sevgiler..

arkadaşlar yardım edin,

biz 9 yıl flört ardından kısa süreli nişanlılıktan sonra evlendik, 1 aylık evliyiz. büyüklerimin inanmadığım bütün söyledikleri çıktı evlilik konusunda. kesinlikle kapalı bir kutuymuş evlilik. 20 yıl bile sevgili kalsam anlayamazdım, sevgilimin eşim olduktan sonra bu kadar değişeceğine ihtimal vermezdim. ben üniv. okudum. sonra çalıştım yardım ettim. düğün yaptık. ama hiç abartısız maddi manevi ondan daha fazlasını herşeyimi kattım bu ilişkiye. erkek gibi oldum, yuvamı kurmak için elimden geleni yaptım. ailesine gelince havalarda, ilgisiz alakasız, kültür seviyesi düşük, bencil insanlar. benim ailemin tam tersi. bizimkilerde herşeyi geçtim hep pozitifler. hiçbişey için hiçbir konuda tartışmaz ve olumlu yaklaşırlar herşeye. tabiri caizse biraz saftırlar kavga, tartışma, kırmak onlara göre değil. böyle bi aileden çıkıp, öyle bir aileye gelin olunca ayak uyduramadım, kendimi kastım, sevemedim, belli etmedim sevmediğimi ama yalaka da olmadım. eşim kendi ailesiyle bizimkileri kıyaslayıp, sen nasıl olursan bende senin ailene öyle olucam diyor. benim annem babam bitane damadım diyor bayılıyorlar, seviyorlar. oysa annesi yanıma oturur oturmaz canımı sıkacak laflar vuruyor, hatta ailem hakkındada durup dururken beni kızdıracak laflar söylüyor. eltilerim kıskançlar ev aldık eşyamız güzel huzurlu görünüyoruz diye açık arıyolar benimle ilgili eşimi doldurmaya çalışıyolar, eşim hemen etkileniyo herşeyden. bişe bulamıyolar pek ama yapmaya çalıştıklarını eşimin laflarından anlayabiliyordum. geleyim sadede eşim ilkokul mezunu, maço karakterli ben söylerim herşeyi ama sen söyleyemezsin. önümde yürüme arkamdan gel. herkesin içinde konuşma ben konuşurum sen dinlersin. başarımda tebrik etmez, bahaneler uydurur. çokmu biliyorsun herşeyi asıl ben bilirim gibi bi sürü aşağılık kompleksine girer, tartışmalar uzar gider. haksız olduğu için katlanamıyorum bir benden bir ondan olaylar büyüyor. sürekli kavga evlendiğime çok pişmanım şimdi. sürekli ağlıyorum sürekli. dün akşam arkadaşlarımıza yemeğe davetliydik, ordada tartıştık. arkadaşlarımız tartışmamızı engellemeye çalışırken, eski konulara da girince sus dedim. annemde dominatmış, babam yanında konuşmaya korkuyomuş, o benim babam gibi olmak istemiyormuş diye konuşurken kalkalım dedim, o arada biraz cevapta veriyordum tabi. eve geldik. ağlıyorum eve gelirken sinirden, utançtan, insanları rahatsız etmekten. evde sen kime sus dersin dedi kolumu sıktı bikaç defa, itiyordu bide. çok acıyınca kolum sıkmayada devam edince, tokat attım. sonra oda bana vurdu duvara çarptım, yatakla duvarın arasına düştüm. düşünce oraaya sıkıştım vurmaya devam etti. ama erkeğe vuruyor sanki. karşılık veremedim. odadan çıktı. krize girdim allah belanı versin dedim. ağlıyorum ama hemde titriyorum, sinir krizi geçirdim.battaniyemi alıp başka odaya gittim kapımı kilitledim. zorla açtırdı kapıyı. kriz geçirdiğimi görünce oda ağladı özür diledi özür diledi. bi daha yapmıcam ellerim kırılsın affet. konuş benimle yeter ağlama gibi sözlerle birbuçuk saat geçti. başımdan ayrılmadı, ne yaptım ben filan diyodu. bugünde mesaj çekiyo arıyo bakmıyorum. sizce ne yapmalıyım, ona nasıl ders vermeliyim bidaha elini kaldıramasın. ilk ve son olsun. ikimizde sivri kişiliğiz alttan alan taraf yok. bu problemlerin sebebi hep bu.

Inanmiyorum yaa, resmen benim hayatimi tarif etmissin. Bende üniversite okuyorum, esim ilkokul mezunu. Cok kompleksli, oturup konusamiyoruz, söylediklerimi, anlatmaya calistiklarimi anlamiyor, anlamadigini fark edincede hemen hakarete basvuruyor, beni bu sekilde sindirmeye calisiyor. Susuyorum susuyorum, ama o hep devam ediyor, abartiyor kavganin dozunu beni cildirtiyor, bende krize giriyorum bu seferde deli, rahatsiz,psikopat gibi kelimeler sarf ediyor. Sonunda dayanamayip siddete basvuruyorum, evet yalnis biliyorum, ama elim kalkiyor, laflarini kendime konduramiyorum, yumrukluyorum, tekmeliyorum. Sonrada aciyorum.
Daha dün tarsitik, ben cok hastaydim, o bile engellemedi benimle tartismasini. Esyalarimi toplayip babamin evine dönecektim, tam o sira ablam mesaj atti nasilsin iyilestinmi diye. Bende anlatacak insan aradim anlattim. Beni sucladi, bu adami sen sectin dedi, biz demistik dedi, girdin artik bu yola, hersey icin cok gec dedi. Cok zoruma gitti, babamin evine gitmekten vazgectim, suclanmaktan korktum ayni sekilde. Elbetteki kabul ederler beni, ama mutlaka biz demistik diyeceklerdi, sirf bu yüzden gidemedim. Oturdum sabaha kadar agladim, sabah sis gözlerle üniversiteye gittim. Esim beni okuldan almaya geldi, ne bir özür, ne birsey, sanki hicbirsey olmamis gibi.

canım ikinizde çabuk alevleniyorsunuz.keisnlikle yanlış asla desteklemiyrum ama ikinizinde sinirli anlarında birbirinize nasıl davranmanız gerektiğini bilmeniz gerek.çok yanlış olmuş yaptığı.ikinizinde birbirlerinizin ailelerini elşetirmekten vazgeçmesi gerek.sen ailene laf gelince hırçınlaştın haliyle.bende evlencem yakında sinirlerim çok yıprandı herşeye sinirleniyorum bağırıp çağırıp çok ağır laflar ediyorum nişanlımda o şekilde ben yapınca daha fazlasını yapıyor biraz yatışsın sonra konuşalım demiyor.bende çok korkuyorum böyle durumlardan.o yüzden kendime acil ve zor sinirli durumlarda nasıl davranmam gerektiğini aşılamam gerek.keisnlikle iki taraftan biri alttan almak zorunda.alttan almak derken olay büyümeden olayı kapatmaya çalışmak sakinleşmeye sakinleştirmeye çalışmak.yani olay olduktan sonra koptuktan sonra alttan almak değil.keşke o zaman kalksaydın yanından tüm gece ağlasaydın yaptığı hatanın farkına varırdı bağırıp çağırmadan sakince anlatabilseydin.ama asla onu desteklemiyorum bence ailene bi aç durumu birdaha olmaması konusunda kesin garantiye al kendini bir defa olduysa yine olur mantığı doğrumu bilmiyorum ama inş olmaz birdaha böle bişi.

selcan2005;21354692]sen maco oldugunu sevgiliyken bilmiyormuydun? sana el kaldirmasi hic hos degil bu duruma hic düsmedigim icin sana fikir veremicem. evlenmeden önce cokmu farkliydi? Katılıyorum....Bir de şöyle bir durum var kadınlar her ne hikmetse maçolardan hoşlanıyorlar....Aman beni kıskansın,aman lafını geçirsin falan diye....Çok şahit olmuşumdur..Bekarken de arkadaşın bu durumu bilmemesine imkan yok 9 yıl bu.......İlla bir açık vermiştir eşi.Ama dedim ya işte maçolar,kırolar iyi geliyor insan oğluna.....Allah yardımcısı olsun....

arkadaşlar yardım edin,

uzun flortlerin sonu hep boyle oluyor sen benbce cocugun hic bi kotu huyunu gormemissin ve sana vurmasi inanilir degil kesin bir daha yapar gozunu korkut diycem yoksa daha cok dayak yersin ve cocuk yapma uzun bir sure ne olur belli olmaz bu isin sonu bizim ust kattakilerde yeni evliydi evlendiklerinden beri kavga seslerinden bayildim ellerin kirilsin diye bagiriyorde kadin ve bunlarin ikiside avukat sakin cocuk yapma ama o ailyle senin basin zor rahata gelir

ben eşimle 3 ay nişanlı kaldım evlendim....2 senedir evliyim...ve cok mutluyum...arkadaşlar dayak kesinlikle kabul edilemiyecek bir durum...1 kere el kaldıran bir daha kaldır....aileniz arkannızdaysa ayrılın.....hiç bir kadın böyle birşeyi kabul edemez......

merhaba
Onecelikle 9 yilin flort donemi icin cok fazla oldugunu dusunuyorum.Degil 9 yil bir omur sevgili kalsaniz ''evlilik'' olmadan birbirinizi taniyamazsiniz.Flort,nisanlilik gibi donemlerin uzun tutulmasi sadece ciftlerin birbirine alismasini,isinmasini,beraber vakit gecirmelerini saglar,tanimasina fayda saglamaz.

Ikinci olarak her zaman soyleriz ya, kultur diye..Gonul ferman dinlemez elbet ama esinizle aranizdaki mezuniyet farki problem.Istisnalar elbet vardir ama oldukca az..Erkeklerin cogu bunu gurur konusu yapip asagilik kompleksine girerek karsisindaki kadini ezip bu duygularini bastirmaya calisirlar.

Aileler konusunda saygisizlik yapilmamali, sevip hoslanmiyorsaniz tabi ki yapmacuk sevgi gosterilerine girmeyin fakat iliskinizi oyle tutmalisiniz ki ''saygi'' aradan kalkmamali..

Baskalarinin yaninda sizinle tartismasi hic hos degil, rencide edici,Bunu ona anlayacagi bir sekilde soyleyebilirsiniz.Tatli dille anliyorsa deneyin,yada ciddi bir sekilde bunun tekrarin olmasini istemediginiz soyleyin.Hangisinin etkili olacagini siz daha iyi bilirsiniz.

Birbirinizin gergin zamanlarinda uzerine gitmeyin, orta yolu bulun.Erkeklerin cogu bu noktada zayif kalabiliyor,alttan almak biz hanimlara dusuyor.Arada siddet olmasi dusundurucu bi olgu..Sinirler gerilmis olabililecegi gibi bu onun icin cok siradisi olmayabilir.Buyudugu aile ortaminda bu alisilagelmis birseyse kolaylikla sinirlendiginde siddet gosterebilir.Beni bu sekilde dusunmeye iten bir sefer vurduktan sonra kendine gelemeyip vurmaya devam etmesi..

Bosanin veya barisin demek bize dusmez fakat biraz zaman verin evliliginize.Henuz 1 aylik evlisiniz.Ilk 1 yil bir gecis donemi zaten.Birbirinize alisakla gecicek.1 yil sonra evliligizin gidisatini belirleyin.Siddet devam ediyir ve surekli sindirmeye calisan bir adamsa karsinizdaki ve davranislarini duzeltmiyorsa sizinde mutsuz olmaya mahkumiyetiniz yok, ayrilirsiniz.
Ama iyiki fevri hareket etmemisim, birbirimizi daha iyi taniyor ve ona gore davraniyoruz, onunla omrumu gecirebilirim diyorsaniz devam edersiniz.
Sadce bu surecte cocuk sahibi olmayin.Biraz zaman verin.

Bana kalirsa esiniz yaptigi bu davranistan oldukca pismandir, sizinde sinirleriniz yatistiginda bu konuyu konusun.Ne kadar kirildiginizi tum samimiyetinizle dile getirin,maksadiniz kalbinizi tamir etmesine izin vermek olsun.Ona ders vermek icin ne yapacaginizi duusnmek yerine sizi ne kadar kirdigini anlamasini saglayin,Tekrari olacaginda sindiremeyeceginizi soyleyin.Ama tekrari olacaginda ne yapmayi planliyorsaniz acikca dile getirin.

Umuyorum ki hersey yoluna girer.3 aylik bebeg var bir yandan onunla ilgileniyorum bir yandan yaziyorum:)yazmadan gecmek istemedim.Allah kalbinizi ferahlatsin en kisa zamanda...
sevgiler

eşiniz sinirini kontrol edemeyen kompleksli bir insansa, ve ondan ayrılmak istemiyorsanız, durmayı bilmeniz lazım.

kolunuzu sıktığınızda hiç konuşmayıp sonrasında da küsseydiniz, belki bir daha kolunuzu da sıkmazdı, ancak siz tokat atıp aranızdaki bir sınırı yıktınız, ve eşiniz karakterde bir insana fırsat verdiniz,

artık eşinizle samimi olmayın, bir süre küs ev arkadaşı gibi yaşayın, kırgınlığınız geçmesin, sık sık ses çıkarmadan ağlayın, ve eşinizle tartışmaya girmeyin = eşinizi görmezden gelin.
eşiniz bir süre sonra kendini suçlamaya başlar, ama siz onu suçlarsanız, kendini haklı çıkarmak ister.

eşiniz tam anlamıyla pişman olduğuna emin olduğunuz zaman barışın, ve bir daha asla iki taraflı şiddet yaşanmayacağını ikiniz de temin edin. ve kesinlikle kavga anında eşiniz sinirleniyorsa susmayı bilin.

tabi her zaman diğer seçenek vardır, boşanın önünüze bakın.

yazdıklarını okuyunca benimde evliliğimin ilk ayları geldi aklıma 6 yıllık evliyiz bir kaç şey dışında şiddet,aşağılama olmadı çok şükür ikimizde baskın karakterdik ikimizde hakimiyet kendimizde olsun istiyomuşuz ilk aylar zordu şimdi anlıyorum yıllarca farklı evde yaşayıpta aynı evde yaşama başlamak gerçekten çok zor şimdi çok mutluyuz şunu anladıkki evlilikte hakimiyet tek tarafta olmuyormuş sen anladığım kadar bu olayı sineye çekmekte kararlısınki nasıl bir ders vereceğini soruyosun bence tek şans ver olmazsada hiç arkana bakma evlikte sevgi kadar aradaki kültür farkıda önemli bunu göz önünde bulundur yıllarca o bunun altında ezilip senide farklı şekilde ezmeye çalışacaktır

kızlar abartmayın..

konu sahibi adama tokat atmış, adam ondan dövmüş.. bana da biri tokat atsa, gücüm yetebilecek biriyse döverim şahsen..

çok gaddar olsaydı, konu sahibi kendini odalara kapatıp sinir krizi geçirdiğinde gider tv izlerdi..

asude bahar tokat karsiligi hayvanca dovulmeye hak veriyorsunuz
aldatilan kadinlarin bosanmasindan yana degilsiniz
yok fevri davranmistir
yok kocasinin psikolojisini anlamamistir
diyorsunuz
porno izleyen kocasina katlanamayan kadini ayipliyorsunuz
amaaaa
yatakla dolap arasina dusmus sykysmis esini hayvanca dovmus bir erkegi
hakli cikartmaniz cidden
sizin bir kadin olmadiginizi dusunduruyor

(diger mesajlarinizida okudum bu yuzden duzenleme yapiyorum
cimbizla laf cekmeyin demissiniz devami var demissiniz
devaminda bir sey yok siddete karsi oldugunuzu soylediniz ama ustekki cumleyi duzeltecek
bir yaziniz olmadi
"kizlar abartmayin tokata karsilik dovmus kocasi
biri bana tokat atsa bende doverim demissiniz" ve evet sanirim erkeksiniz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Back