Yeni evliyim depresyondayım çok mutsuzum hem de çoook

Bence siz daha evliliğe evinize ve yeni şehirde alisamamissiniz bi bocalama var bende Kocaeli'ne evlendim farklı bi şehirden neresindesiniz acaba 3 yılı bitirdik şimdi 2 çocukgum var ha şu da bi doğru evlenince büyü bozuluyor bence. .benim eşim yeni yeni eskisi gibi düşünceli ilgili bi es rolüne girdi onlarda alismaya çalışıyo evliliğe bence fazla bunltmayin kendinizi

Canım ne yazikki ben de çok acı öğrendim ki erkekler kadınlar kadar ince düşünemiyor.
Yani örneğin sen odana girip kapıyı kapatınca o sebebini bile anlayamadı. Hatta muhtemelen sadece geç geldiği için kapıyı kapattığını zannetti. Halbuki senin asıl derdin birikmiş ilgisizliği ve sıkılmış olmanın farkında olmaması.
Herşeyi ilkokul çocuğuna anlatır gibi tek tek anlatman ve sabırlı olman lazım canım.
Bunları onunla konuşumalısın muhakkak, ne istiyorsun ne bekliyorsun.

Eğer konuştun da adam hala böyle davranıyorsa işte orada sıkıntı var bence.
O zaman politika değiştireceksin. Evde o yokmuş gibi yaşayan sen olacaksın. Hatta derslerinin herşeyden önemli olduğu izlenimini vereceksin ki azmine anlam yüklesin. İlgilenmiyor mu, o zaman sen de ilgilenmeyeceksin.
Sadece yatakta mı ilgileniyor? İşim bitti deyip sen arkanı döneceksin. Yani o senin sevginin ilginin bitmiş olmasından korksun. Zaten böyle davranmaya devam ederse senin de içinden gelmez hiçbirşey yapmak, otomatikman biter hislerin.

Kısasa kısas üzgünüm ..

Kocaelili olarak ve burada ikamet eden biri olarak burada üzülmenize ve yalnız kalmanıza üzüldüm hangi ilçedesiniz ?
bence burada yabancı oluşunuzda sıkılmıyorsunuz, eştir insana nerde yaşadığını farkettirmeyen yada yaşadığı yeri seyrana çeviren, üzgünüm ama evlendikten sonra erkekler nasılsa cepte diye geneli çok uğraşmıyorlar. birde sizinle evlenebilmek için çok uğraşmış ve bunu hırs olarak biriktirmiş olabilir, yani geçmişe dönük bişeyler biriktirmiş olabilir.
bence ilgi sevgi beklemeyin ozaman daha değerli olursunuz, kendiniz net de gezinin, tel kurcalayın sizi merak etsin :) bu modeller siyasetten anlıyor arkadaşım net ilgilen deyince dahada kaçıyorlar

Hani hep derler ya ilk aylar cicim ayı falan diye.Ben buna inanmıyorum bence tam tersine bir şeyler oturduğu zaman evlilik daha anlamlı ve daha mutluluk verici oluyor.Ben de şehir değiştirdim ve atanamamıştım işsizdim evlendiğimde.Yani evlendim ve 2 üniversite bitirdikten sonra bi ev hanımına dönüştüm.İstediğim gibi bi işte bulamadım çok mutsuzdum.Eşimle olan en ufak şeyleri dahi kafama takıyordum.Sonra işe başladım ve sorunlar biraz daha küçüldü gözümde hala büyük sorunlar var evet ama bunları takacak vaktim olmuyor açıkçası.İşe başladıktan sonra eşim benimle daha çok ilgilenmeye başladı mesela.Şimdi eşiniz öğretmenmiş dışardan çok yorucu gibi gelmeyebilir ama gerçekten yorucu bir iş ve uzun saatler konuştuğu için eşiniz evde bu yüzden suskun olabilir.O da evliliğe alışmaya çalışıyor olabilir onun da hayatı değişti sonuçta.Evet yaptığı şeyler kabalık ama ben bunun birbirinize alışma sürecinden kaynaklandığını düşündüm.
Bir de size nacizane tavsiyem evin tüm yükünü üstlenmeyin.Örneğin o gün canınız yemek yapmak istemedi mi yapmayın ya da toz almak almayın.Önemli olan sizsiniz ev işleri yerdeki toz falan filan değil.Evet eşiniz çalışıyor olabilir ama ona da çok hafif görevler verin herkes yapması gereken işi yapsın arkasını falan toplamayın mesela.Bu tür şeyler de insana kendisini hizmetçi gibi hissettiriyor ama yardım eden olduğu zaman insan zevkle yapıyor.
Bir de haftada birgün de olsa mutlaka bi etkinlik yapmaya çalışın sonuçta insanız hepimiz robot değil.Bunun için zorlayın gerekirse sen gelmezsen tek giderim falan diyin yani yoksa insan evde kafayı yer.Haftasonu pekala merkeze falan gidebilirsiniz illa ilçede takılmanız gerekmez en azından ayda bir gidin yani.Bunun dışında kpss süreci zaten zorlu bi süreç allah yardımcınız olsun her şeyi kafanıza takmamaya çalışın sınavdan sonra her şey daha aydınlık olur inşallah.

Merhaba bende 7 aylık evliyim.Bende evimden 1000 km uzaklıkta bir yere gelin geldim.Burada benim de hiç arkadaşım tanıdığım falan yok.İlk günler kendimi temizlik yemek bilmem ne oyaladim ama sonraları bende sizin gibi bunaldim eşim çalışıyor ben hep evde tanıdık arkadaş bişey yok.Ama çok şükür ki benim eşim ilgili ve aynı meslekten olduğumuz için arada onunla is yerine gidebiliyprum.Ama dediğim gibi hala benim de hiç arkadaşım yok.Ben bu kimsesizlikten kurtulmak ve dini muhabbet işitmek için sohbete gidiyorum.Size de tavsiye ederim.En azından biraz insan yüzü görüyoruz ve Allah kelami duyuyoruz o şekilde.Bende akademisyenlik için hazırlanıyorum inşallah kazanirim ve buradan kurtulurum.İşin kotu yani ben cok buyuk bir sehirden minik bir ilceye tasindim.Allah size de bana da yardımcı olsun inşallah. Bence madem o sizin üstünüze düşmüyor biraz kendinizi çekin kitaplara evinize verin kendinizi.Kaçan kovalanir mantığı her şekilde doğru çünkü.İnşallah çok mutlu olursunuz

Evlilik ayni bi bebegin hayatiniza katilmasina alismak gibi, bu bazen zaman alabiliyor..benimde esim ilk evlendigimizde ayni anlattiginiz gibi, diye diye kafasina vura vura banada vakit ayirmasi gerektigini ogrettim yani..

yani ben evde sadece yemek temizlik yapip bide beyimizin cinsel ihtiyaclarini karsilicakcam ne anladim o isten otururdum anamin evinde..

bavul mavul toplamayinda, tatli tatli uyarin bu boyle olmamali diye..bikmadan..kaz kafalilar biraz zor anliyor bazen :)))

cumartesileri de teog kursuna giriyor. cuma ve pazar evde pazartesi günü öğlene kadar. diğer günler 4 te geliyor hep evde ya da arkadaşı bize geliyor ya da kendi gidiyor arkadaşlara ama ben hep evdeyim

bana nedense maddi sıkıntıdan dolayı değilde eşinin cimriliğindenmiş gibi geldi. çünkü baştada demişsin. evlenmek için çok çalıştı gezmedi almadı para biriktirdi diye. hep şöyle düşünürüm. ok borç ödersin falan filan ama kafa dağıtacak bişiler yapmadıktan sonra insan bunalıma girer. bunun içinde illaki para gerekmezki. ayrıca kendisi arkadaşına giderken para harcamıyor mu yada onlar geldiğinde hiç bir şey ikram etmiyorsunuz bunların hepsi masraf değil mi. hiç bir şey olmasa bile bulunduğun ilçede küçük parklar var. yemekten sonra çıkın yürüyüş yapın gidin bir 10-15 dkka oturun çocukları izleyin ne bilim ruhunuzu dinlendirir böyle şeyler. tabi hepsinden önce eşinde ciddi bir konuşma yapmalısın sanırım

aynı eski ben :) Şuan için abartmıyosun. Ama ben yazdıklarını gülümseyerek okudum. eşinle arandaki diyaloğu hele. yani kızma gülümsedim diye, çünkü bende aynılarını yaşadım ve bende valizimi çok çıkardım ortaya gidicem diye. ama şimdi.. Herşey değişti , bambaşka oldu. alıştım yalnızlığa kimsesizliğe arkadaşsızlığa. Senin ailen dahada uzaktaymış. benimkiler nispeten yakın. ilk 2 ay ben zorlanmıyorum sanmıştım ama sonra bi baktıkki ben sürekli ağlıyodum sinir harplerine giriyodum. çok ciddi kavgalarımız oldu. Eşimi çok yıprattığım oldu. Hrşeyi bırakıp eşinin yanına gelmek çok zor bişeymiş bunu evlendikten sonra anladım. çok koyuyor insana kimsesinin olmayışı. hele eşimin aileside varla yok arası hiç bi işe yaramayan tipler olunca, kimseye sığınamadım. herşeyimle tek başıma kaldım. arkadaş edinmeye çalıştıkca hep iğrenç saçma kadın tipleri çıktı karşıma. insanları çok iyi tanır oldum. çok insan seçer oldum. görüştüğüm bi kaç insan tipi ile eh şöle böle konuşabiliyor ve ev misafirliği yapabiliyorum. iş ortamındada günlük diyaloglar ve insanlar işte.
Henüz çok yenisin, 2 ay olmuş. zor zamanlar geçirdğini biliyorum ama sabretmelisin. Bak o yollardan geçmiş biri olarak tek diyebileceğim, gitmeyeceksen gidemeyeceksen o valizi çıkarmayacaksın. ve şunu unutma, eşini severek evlendiysen onu yıpratma.o ilgisiz olabilir, benimkide öyle sayılırdı. yani iş, işten gelince, wc'si, telefonu, tv'si. eh gece olduuu :) biraz montonlukta demeyelimde öyle bi düzen içinde yani evliliğimiz. ilk zamanlar otudum ağladım sen gibi ama sonra alışıyosun eşinin huyuna suyuna.
birbirinize adapte olma sürecindesiniz, yeni yeni tanıyorsunuz aynı evin içinde birbirinizi. emin ol geçiyor bunlar. biz eşimle daha dün konuştuk, nasılda çarpıyoduk dimi kapıları yaaa, nasıl da valizi topluyodum ben, nasılda kilitliyodum kendimi odaya diye :) gülerek konuşuyoruz hemde. çok garip şeyler bunlar ama geçiyor. bi düzene girip gülüp geçebilmek için 2 ay çok çok çok erken. biz 9 ayda toparladık sayılır kendimizi. daha yeni yeni şurda 2-3 aydır didişmiyoruz. yani tartışıyoruz ama biz önceden çok kötü tartışıyoduk. aşırı aşırı hemde! hele ben sinir krizi geçirircesine saldırıyodum kocama sözlü olarak. ağza alınmıcak laflar ve hareketlerde bulunuyodum.
Yani bunu yapan senin kocanda olabilir. Demem o ki sen yinede sabırlı ol, yıpratmayın birbirinizi. o telefon mu oynuyor, sende aynısını yap. emin ol sıkılcak o da ve bırakcak. ben öyle yapıyorum.
Bakıyom benim adam bıt bıt bıt candy crash oynuyor. bende açıyorum öööööle çıt ses etmeden bi oturuyoruz elimizde telefonlarla. sonra farkediyo bu sıkılıyo. bana sırnaşıyo. bende tersliyorum aynı o gibi. sonra anlıyor ki iyi olmuyor. bırakıyor yavaş yavaş bazı şeyleri :)
evin içinde tıkılı kalmanıda anlayabiliyorum, bende öyleydim. tavsiyem yalnızda olsan çık yürü gel. öylesine boş boş dolan. tek yürüsende iyi gelecek emin ol.
Karışık olmamıştır umarım ama, zamanında çok çekmiş çok üzülmüş biri olarak dayanamadım üzülmene. Tekrar ediyorum, geçecek emin ol :)

çok şükür eşim böyle değil ama ben de sen gibi ailemden 12 saat hatta 16 saat uzaktayım evliliğe ve yeni hayata alışmak zaman alıyor ama eşim değişmiş olsaydı onu 1 hafta ya da daha fazla tek bırakırdım ki anlardı bazı şeyleri erkekler basit varlıklardır ince düşünmeden basit şeylerle cezalandırmak gerekir bence

maalesef ev hayatı. Borç var diye yapıyor keşke borç bitince evlenseymişim acele etmeseymişim diyorum tabi yaşım 27 oldu diye çevrenin psikolojik baskısı ve de arada mesafereler var telefonla zor oluyor diyee bu yıl evlendim. hep ev hayatı. seneye borç bitince inşallah bazı şeyler değişir. evet zaten şu an bebek düşünmüyorum

cnm eşim kolay kolay söz vrmez Böyle şeyler söyleyince abartıyorsun diyo beni anlamıyor. anlasa da ertesi gün değişiyor

haklısın normalde yanında oturup ona ve tv ye böön bön bakardım dün mutfakta çok işim vardı börek falan yaptım temizlik falan yanına pek gitmedim o geldi ara ara yannıma ne yapıyorsun demeye... şimdi ders çallışıyroum ya kpss derse yoğunlaşmaya başladım artık onunla aynı odada durmayacağım yokluğumu farketsin bakalım

cnm ben izmit merkezde değilim ilçesindeyim gebze ye yakınım ama çok da değil dolmuş ile yarım saat sürüyor bazen

Bu erkekler parti parti uretiliyor sanirim.
Hal ve haraket olarak tek cins degiller cunku..
Aldatanlar
Asosyaller
Cok sosyaller
Ayucuklar
Tv koltugugiller vs. Vs.

Bir gun istisna bir erkek gorursem mikroskopla bakacagim acaba gercek mi diye?
cnm çok güzel kategorilere ayırmışsın :) Benim ki 3 gruba birden giriyor. Aldatan erkekler genelde sosyal ve ayı olmuyolar :) sosyal olsalar çapkın olurlar asosyal olsalar odun olurlar normali yok sanırım

Muğlalıyım cnm. Eşimde Muğlalı

cnm inan hislerime tercüman olmuşsun. evet maalesef konuşsam da aynı değişme yok sıkıntı bende artık öyle yapacağım kaçan kovalanır her zaman o bana nasıl davranıyorsa bende aynı şekilde davrancam. zaten dediğin gibi bende de artık ona karşı eski ilgi kalmadı onunla olmaya vakit geçirmeye çok ihtiyacım yokmuş gibi geliyor

Uzulme evliligin ilk aylarinda olur oyle alisana kadar. Daha yenisiniz esimle tv izliyorsa git otur sen de yanina saril falan kisacasi yakinlik goster alistir kendine. Evin icinde yabanci kimi olmamaya bak sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…