• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim depresyondayım çok mutsuzum hem de çoook

Kendini üzmekle inan bir yere varamazsin bosuna kendi huzurunu kacirma

Aglaman üzülmen esini yola getirmiyormus , Ozaman esini karsina alip ciddi ciddi konusmalisin , duygularini kendini nasil hissetigini anlatmalisin.

Evliligin ilk yillari böyle stresli geciyo ama sonrasinda hersey düzene giriyo..

Kocaelili olarak ve burada ikamet eden biri olarak burada üzülmenize ve yalnız kalmanıza üzüldüm :KK43: hangi ilçedesiniz ?
bence burada yabancı oluşunuzda sıkılmıyorsunuz, eştir insana nerde yaşadığını farkettirmeyen yada yaşadığı yeri seyrana çeviren, üzgünüm ama evlendikten sonra erkekler nasılsa cepte diye geneli çok uğraşmıyorlar. birde sizinle evlenebilmek için çok uğraşmış ve bunu hırs olarak biriktirmiş olabilir, yani geçmişe dönük bişeyler biriktirmiş olabilir.
bence ilgi sevgi beklemeyin ozaman daha değerli olursunuz, kendiniz net de gezinin, tel kurcalayın sizi merak etsin :) bu modeller siyasetten anlıyor arkadaşım net ilgilen deyince dahada kaçıyorlar
haklısın cnm dediğin gibi yüz vermeyince onun ilgisini çektiğimi farkettim. Kocaeli çayırovadaym cnm. aslında şırnakta olsam da farketmez ben evcimen biriyim evde eş ile vakit geçirilecek o kadar çok şey var ki. mesela benim bi sürü oyunlarım var evden getirmiştim. satranç, tombala, pişti kartları vs..... diyorum oynayalım şimdi onun sırası değil diyor çok üzülüyorum. Eşimden ilgi görmeyince dışarıya çıkma gezme alışveriş yapma isteğim oluşuyor bu seferde maddi yönden bir sürü sıkıntılı olduğumuzdan dolayı ve yalnız bi yerlere çıkamadığımız için sıkıntı yapıyorum daha da. arkadaşım da yok.... bi de ders çalışıyorum derken sıkılıyorum :(

cnm yaşadığım ilçede avm yok. dolmuşa binip 20 dakika da gidebileceğim avm ler var ama eşim ondan habersiz bi yerlere gitmeme çok karışıyor çok mana buluyor ondan habersiz markete gitmemi bile ayıplıyor bi de bu yıl durumumuz iyi değil harcadığım dolmuş parasına bile mana bulur :KK43: Eşimin beni dışarıda gezdirmeme sebebi maddi sıkıntılar cnm düğün borçlarımız var

üzüldüm..İnsallah kpss yi kazanıp kendi paranı harcarsın.Şimdilik otur güzelce ders çalış nasılsa geçeçcek diye odaklan, birde oturduğun yere yakın bir kütüphane felan var mı? evde çalışmak da insanı bunaltıyor hergün sabah kütüphaneye gidip akşam belli saatte dönsen eşin buna da birşey der mi? Hem çalışma düzeni içn hemde çıkıp az bi hava almak için hergün kütüphane güzel olur sanki

para harcama konusuna da gelince,bazı erkekler ilk zamanlarda ev idare etmeye pek alışamıyor.sen çok da para gerektirmeyen aktiviteler ara birlkte yapın.Arkadaşlar da söylemiş eğlenmek illa aman aman bir parayla olmuyorki.Mesela haftada bir gün sabah kahvatıya bir simitçiye gitmek bile o gün sana iyi hissettirir hepsi hepsi 10 tl tutar..

Neden dershaneye yazılmıyosun kpss için hem evde sıkılmazsın hem arkadaş edinir şehre alışırsın,bende kpss hazırlanıyorum bi oğlum var hafta sonu için dershaneye yazıldım ,eşinin tavırları seni sevmediği önemsemediği anlamına gelmiyor sadece seni üzdüğünün farkında değil onlar bizim gibi ince düşünemiyorlar açıkça konuş daha özenli davransın yoluna girmeyecek bişey değil.

Hani hep derler ya ilk aylar cicim ayı falan diye.Ben buna inanmıyorum bence tam tersine bir şeyler oturduğu zaman evlilik daha anlamlı ve daha mutluluk verici oluyor.Ben de şehir değiştirdim ve atanamamıştım işsizdim evlendiğimde.Yani evlendim ve 2 üniversite bitirdikten sonra bi ev hanımına dönüştüm.İstediğim gibi bi işte bulamadım çok mutsuzdum.Eşimle olan en ufak şeyleri dahi kafama takıyordum.Sonra işe başladım ve sorunlar biraz daha küçüldü gözümde hala büyük sorunlar var evet ama bunları takacak vaktim olmuyor açıkçası.İşe başladıktan sonra eşim benimle daha çok ilgilenmeye başladı mesela.Şimdi eşiniz öğretmenmiş dışardan çok yorucu gibi gelmeyebilir ama gerçekten yorucu bir iş ve uzun saatler konuştuğu için eşiniz evde bu yüzden suskun olabilir.O da evliliğe alışmaya çalışıyor olabilir onun da hayatı değişti sonuçta.Evet yaptığı şeyler kabalık ama ben bunun birbirinize alışma sürecinden kaynaklandığını düşündüm.
Bir de size nacizane tavsiyem evin tüm yükünü üstlenmeyin.Örneğin o gün canınız yemek yapmak istemedi mi yapmayın ya da toz almak almayın.Önemli olan sizsiniz ev işleri yerdeki toz falan filan değil.Evet eşiniz çalışıyor olabilir ama ona da çok hafif görevler verin herkes yapması gereken işi yapsın arkasını falan toplamayın mesela.Bu tür şeyler de insana kendisini hizmetçi gibi hissettiriyor ama yardım eden olduğu zaman insan zevkle yapıyor.
Bir de haftada birgün de olsa mutlaka bi etkinlik yapmaya çalışın sonuçta insanız hepimiz robot değil.Bunun için zorlayın gerekirse sen gelmezsen tek giderim falan diyin yani yoksa insan evde kafayı yer.Haftasonu pekala merkeze falan gidebilirsiniz illa ilçede takılmanız gerekmez en azından ayda bir gidin yani.Bunun dışında kpss süreci zaten zorlu bi süreç allah yardımcınız olsun her şeyi kafanıza takmamaya çalışın sınavdan sonra her şey daha aydınlık olur inşallah.
Bende 2 üni mezunuyum ve ev hanımı gibiyim şu an inşallah bende işe girer bu sıkıntılı günlerden kurtulurum. Ben işe girince bu sıkıntıların çoğunun biteceğini düşünüyorum. Hem maddi açıdan rahatlayacağım hem de eşimin bana ilgisi artacak biliyorum çünkü eşim normalde çok kıskanç biridir ve farklı ortamlara girip çıkacağım ve yeni insanlarla muhatap olacağğım için benimle daha bi ilgili olacağını düşünüyorum ama bu sene kpss den dolayı bi de evliliğe alışmam için çalışmamı istemiyor. kpss den sonra zaten yaz geliyor eşim yazları memlekete gitmek istiyor. işe girmek istersem şayet seneye eylül gibi girebilirm zaten seneye eylülde borçlarımız bitecek inşallah o zaman allah başka sıkıntı vermezse bazı şeylerin düzeleceğini düşünüyorum fakat çocuk düşünüyorum yaza doğru malum yaş 28 oluyor geç kalmadan çocuk sahibi olmayı istiyorum bu sefer tam işe gireceğim vakit hamilelik olayı olunca iş olayı sıkıntı olacak maalesef. :(

Merhaba bende 7 aylık evliyim.Bende evimden 1000 km uzaklıkta bir yere gelin geldim.Burada benim de hiç arkadaşım tanıdığım falan yok.İlk günler kendimi temizlik yemek bilmem ne oyaladim ama sonraları bende sizin gibi bunaldim eşim çalışıyor ben hep evde tanıdık arkadaş bişey yok.Ama çok şükür ki benim eşim ilgili ve aynı meslekten olduğumuz için arada onunla is yerine gidebiliyprum.Ama dediğim gibi hala benim de hiç arkadaşım yok.Ben bu kimsesizlikten kurtulmak ve dini muhabbet işitmek için sohbete gidiyorum.Size de tavsiye ederim.En azından biraz insan yüzü görüyoruz ve Allah kelami duyuyoruz o şekilde.Bende akademisyenlik için hazırlanıyorum inşallah kazanirim ve buradan kurtulurum.İşin kotu yani ben cok buyuk bir sehirden minik bir ilceye tasindim.Allah size de bana da yardımcı olsun inşallah. Bence madem o sizin üstünüze düşmüyor biraz kendinizi çekin kitaplara evinize verin kendinizi.Kaçan kovalanir mantığı her şekilde doğru çünkü.İnşallah çok mutlu olursunuz :-)
dini sohbetleri nerden bulabilirim ki ben? Sağolun inşallah herkes mutlu olur çok

Merhaba kızlar... Ben yaklaşık 2 aylık evliyim. Evlendiğim için memleketimden ayrılıp Kocaeli nin bi ilçesine geldim eşim burada öğretmen... Eşim ile severek evlendim hatta eşim bana daha düşkündü... Benimle evlenmek için çok mücadeleler etti. yemedi içmedi kıyafet almadı eskileri giydi para biriktirdi beni çok önemsiyordu ama evlendikten sonra değişti sanki eski heyecanlı kişi gitti yerine biraz daha farklı biri geldi.... Kpss ye hazırlanıyorum şimdi 6-7 ay sonra sınavım var sınav olmasa bir iş bulup girmek isityorum hem kimsem de yok buralarda bi arkadaş ortamım olurdu diyorum ama 6-7 ay boyunca arkadaşa bile ayıracak vaktim yok ders çalışmam lazım çünkü ev işinden arta kalan zaman ancak ders çalışmaya ancak yetiyor :KK43: zaten kpss B 2 yılda bir oluyr ama bazen o kadar sıkılıyorum ki kızlar bu şehre yabancıyım ailemi 12 saatlik mesafede bırakıp geldim buralara... :KK43: Havası suyu herşeyi farklı.. evdeyim tüm gün ruhum daralıyor artık inanın buraya tam alışmadan evliliğe tam alışmadan ders çalışmaya başladım ev işleri yemek derken hayatım çok rutin gidiyor... halime elbette şükür ediyorum ama bazen ruhum daralıyor kızlar eşim eve geliyor direk tv başına geçiyor yüzüme bile bakmıyor. Ben muhabbet sohbet edelim istiyorum ama hiç muhabbeti yok benle... arasıra arkadaşı geliyor bize onlar olunca çok muhabbet ediyor ama benle muhabbet niye etmiyor ki :KK43: Cumaları dersi olmadığı için tatil eşimin ve düşündüm yarın tatil geç kalkacağız nasıl olsa sen de madem tv izlemeyi çok seviyorsun beraber güzel bi film izleyelim koltuğu açalım yanyana sana sarılıp film izlemek istiyorum dedim tamam dedi.. Filmler hard diskteydi onu da arkadaşına ödünç vermiş dün harddiski almaya gitti getirip film izleyecektik ( dün bütün işlerimi ders falan herşeyi halletmiştim bi de neskafe içmiştim uykum geç gelsin diye sırf eşimle birlikte film izleyelim diye) gitti hard diski almaya telefonunu da evde unutmuş. hemen gelirim diye gitti. gittiğinde saat gece 10 civarıydı geldiğinde gece 12 yi geçiyordu kızlar ben beklemekten ağaç oldum ve ağlama krizine girdim. Ne benle ilgilenen bi eşim var (bi de yeni evliyim) ne ailem ne arkadaşım kimsem yok burada yüzüme bakan bi eşim bile yok( sadece yatak odasında ilgileniyor o da afedersiniz ama işi bitinceye kadar) Bir an da kendimi çok mutsuz hissettim... şöyle bi hava almaya bile çıkmıyoruz bi yere gitmiyor hiç... bina içine hapsolmuş gibiyim sadece markete ve pazara gidiyoruz onlarda eve çok yakın zaten. Dün bunalıma girdim eşimi beklerken sonunda gece 12 yi geçerken geldi ve ben yatak odasının kapısını kitledim geldi kitli gördü neden kitledin deyip gülüp oturma odasına tv başına geçti hiç uğraşmadı açmak için ve bana bir şey olmuş olabilir hiç sesi çıkmıyor diye kontrol dahi etmedi... tv izliyordu ben içerde sinir krizi geçiriyordum bi an gözüm döndü odanın kapısını açtım kıyafetlerimi topladım valizi çıkardım sabah olunca gitmeyi düşündüm ayrılmayı boşanmayı düşündüm gözüm döndü sanki... o an ki psikoloji ile bunları düşündüm sonra eşim valiz çıkardığımı görünce hemen yanıma geldi ne yapıyorsun sen diye. gideceğim ben dokunma bana git dedim ne yapıyorsun gidemezsin bırakmam dedi tutttu sarıldı bana ... romantik romantik şeyler söyledi beni ne kadar sevdiğini söyledi ben çok gergindim. ben sevmiyorum seni evlilik buysa ben sıkıldım gideceğim dedim. sen beni istemesen de ben seni seviyorum bırakmam falan deyip sımsıkı sarıldı bana... gece sarılıp uyudu bana... ama sabah olunca eski haline gene geri dönmüştü kızlar. :KK43: Gene tv başına geçmiş öyle tv izleyip suratıma bile bakmıyor. demin de arkadaşları ile bi yere gitti işleri var biraz resmi yerlerde bende geleyim dedim olmaz erkek erkeğe gidiyorum gezmeye gitmiyorum dedi. ben ders çalışyorm ama ruhum çok mutsuz huzursuz ve yalnızım kızlar kendimi nefes alamıyor gibi hissediyorum.. bi şöyle insan içine karışmayı özledim çok mutsuzum ben acaba abartıyor muyum :KK43:
Bence yeni ortama uyum sağlamakta zorlanıyuorsun ortada byüyük sorubnların yok bunu avantaja çevir ben öyle yaptım evlendim eşimle şarka gittim sonra kpssye hazırlanmaya başladım en anam ne babam ne eş dost kimse yoktu bir eşim bir ben sıkıntıda ona sarıyordum bende zaten bütün gün evde sadece onun işten gelmesini bekliyorsun birde şten gelince aSLINDA NORMAL ama bize ilgisiz gelen davranışı görünce sinirleniyoruz bence sınavına odaklan ben odaklandım memur oldum boş zamanlarını öyle değerlendir bunada kafayı takma çünkü hem çocuk yok hem zamanın bol ders çalışmak için bundan uygun fırsat bulamazsın

bana nedense maddi sıkıntıdan dolayı değilde eşinin cimriliğindenmiş gibi geldi. çünkü baştada demişsin. evlenmek için çok çalıştı gezmedi almadı para biriktirdi diye. hep şöyle düşünürüm. ok borç ödersin falan filan ama kafa dağıtacak bişiler yapmadıktan sonra insan bunalıma girer. bunun içinde illaki para gerekmezki. ayrıca kendisi arkadaşına giderken para harcamıyor mu yada onlar geldiğinde hiç bir şey ikram etmiyorsunuz bunların hepsi masraf değil mi. hiç bir şey olmasa bile bulunduğun ilçede küçük parklar var. yemekten sonra çıkın yürüyüş yapın gidin bir 10-15 dkka oturun çocukları izleyin ne bilim ruhunuzu dinlendirir böyle şeyler. tabi hepsinden önce eşinde ciddi bir konuşma yapmalısın sanırım
eşim önceden çalışmıyorken anne baba parası yiyorken (arada ek işler yapardı) eli çok acıktı. Geçen şubatta bedelli askerlik kredisi çekti bi de öğrenim kredisi borcu var. şu bedelli askerlik kredisini bi çekti cimrileşti.... bi de arkadaşı az ilerimizde oturuyor yürüyerek gidiyor ona. yeme içme konusunda hiç kısmıyor mutfak alışverişinden hiç kısmıyor ama kıyafet ve süs tarzı gezme dışarda yemek yeme gibi şeyleri hiç yapmak istemiyor. arada bi çıkıp döner bile yesek bana mutluluk verecek inan

aynı eski ben :) Şuan için abartmıyosun. Ama ben yazdıklarını gülümseyerek okudum. eşinle arandaki diyaloğu hele. yani kızma gülümsedim diye, çünkü bende aynılarını yaşadım ve bende valizimi çok çıkardım ortaya gidicem diye. ama şimdi.. Herşey değişti , bambaşka oldu. alıştım yalnızlığa kimsesizliğe arkadaşsızlığa. Senin ailen dahada uzaktaymış. benimkiler nispeten yakın. ilk 2 ay ben zorlanmıyorum sanmıştım ama sonra bi baktıkki ben sürekli ağlıyodum sinir harplerine giriyodum. çok ciddi kavgalarımız oldu. Eşimi çok yıprattığım oldu. Hrşeyi bırakıp eşinin yanına gelmek çok zor bişeymiş bunu evlendikten sonra anladım. çok koyuyor insana kimsesinin olmayışı. hele eşimin aileside varla yok arası hiç bi işe yaramayan tipler olunca, kimseye sığınamadım. herşeyimle tek başıma kaldım. arkadaş edinmeye çalıştıkca hep iğrenç saçma kadın tipleri çıktı karşıma. insanları çok iyi tanır oldum. çok insan seçer oldum. görüştüğüm bi kaç insan tipi ile eh şöle böle konuşabiliyor ve ev misafirliği yapabiliyorum. iş ortamındada günlük diyaloglar ve insanlar işte.
Henüz çok yenisin, 2 ay olmuş. zor zamanlar geçirdğini biliyorum ama sabretmelisin. Bak o yollardan geçmiş biri olarak tek diyebileceğim, gitmeyeceksen gidemeyeceksen o valizi çıkarmayacaksın. ve şunu unutma, eşini severek evlendiysen onu yıpratma.o ilgisiz olabilir, benimkide öyle sayılırdı. yani iş, işten gelince, wc'si, telefonu, tv'si. eh gece olduuu :) biraz montonlukta demeyelimde öyle bi düzen içinde yani evliliğimiz. ilk zamanlar otudum ağladım sen gibi ama sonra alışıyosun eşinin huyuna suyuna.
birbirinize adapte olma sürecindesiniz, yeni yeni tanıyorsunuz aynı evin içinde birbirinizi. emin ol geçiyor bunlar. biz eşimle daha dün konuştuk, nasılda çarpıyoduk dimi kapıları yaaa, nasıl da valizi topluyodum ben, nasılda kilitliyodum kendimi odaya diye :) gülerek konuşuyoruz hemde. çok garip şeyler bunlar ama geçiyor. bi düzene girip gülüp geçebilmek için 2 ay çok çok çok erken. biz 9 ayda toparladık sayılır kendimizi. daha yeni yeni şurda 2-3 aydır didişmiyoruz. yani tartışıyoruz ama biz önceden çok kötü tartışıyoduk. aşırı aşırı hemde! hele ben sinir krizi geçirircesine saldırıyodum kocama sözlü olarak. ağza alınmıcak laflar ve hareketlerde bulunuyodum.
Yani bunu yapan senin kocanda olabilir. Demem o ki sen yinede sabırlı ol, yıpratmayın birbirinizi. o telefon mu oynuyor, sende aynısını yap. emin ol sıkılcak o da ve bırakcak. ben öyle yapıyorum.
Bakıyom benim adam bıt bıt bıt candy crash oynuyor. bende açıyorum öööööle çıt ses etmeden bi oturuyoruz elimizde telefonlarla. sonra farkediyo bu sıkılıyo. bana sırnaşıyo. bende tersliyorum aynı o gibi. sonra anlıyor ki iyi olmuyor. bırakıyor yavaş yavaş bazı şeyleri :)
evin içinde tıkılı kalmanıda anlayabiliyorum, bende öyleydim. tavsiyem yalnızda olsan çık yürü gel. öylesine boş boş dolan. tek yürüsende iyi gelecek emin ol.
Karışık olmamıştır umarım ama, zamanında çok çekmiş çok üzülmüş biri olarak dayanamadım üzülmene. Tekrar ediyorum, geçecek emin ol :)
inşallah ben de sen gibi alışırım. benim eşimin ailesi de bizim memlekette ama onlarda var ile yok arası insanlar görümcem kaynanam soğuk insanlar onlarla da telefonda falan sık görüşmeyiz bi kendi annemle konuşuyorum tel de evdeyim tüm gün ev işleri telefon internet ders... öylece zaman geçiyor inşallah ben de alışırım bu sürece

Uzulme evliligin ilk aylarinda olur oyle alisana kadar. Daha yenisiniz esimle tv izliyorsa git otur sen de yanina saril falan kisacasi yakinlik goster alistir kendine. Evin icinde yabanci kimi olmamaya bak sen
cnm dediğin gibi oturuyorum yanına sarlıyorum ama tv ye öyle bi konsantre oluyor ki onu rahatsız ediyormuşum gibi duruyor suratıma bakmıyor üzülüyorum

üzüldüm..İnsallah kpss yi kazanıp kendi paranı harcarsın.Şimdilik otur güzelce ders çalış nasılsa geçeçcek diye odaklan, birde oturduğun yere yakın bir kütüphane felan var mı? evde çalışmak da insanı bunaltıyor hergün sabah kütüphaneye gidip akşam belli saatte dönsen eşin buna da birşey der mi? Hem çalışma düzeni içn hemde çıkıp az bi hava almak için hergün kütüphane güzel olur sanki

para harcama konusuna da gelince,bazı erkekler ilk zamanlarda ev idare etmeye pek alışamıyor.sen çok da para gerektirmeyen aktiviteler ara birlkte yapın.Arkadaşlar da söylemiş eğlenmek illa aman aman bir parayla olmuyorki.Mesela haftada bir gün sabah kahvatıya bir simitçiye gitmek bile o gün sana iyi hissettirir hepsi hepsi 10 tl tutar..
cnm kütüpane fikri güzel eskiden de kütüphaneye giderdim iyi gelirdi bana. ev duruken kütüphaneye ne gerek var der her isteğime bi bahanesi oluyor. simitçi olayınaysa da evde kahvaltı yapmak varken simitçiye ne gerek var der anlayışsız biri :(

yeni evliyken 2 ay izne ayrıldım ama evde depresyondan depresyonlara geçtim..
kocam çok ilgiliydi aslında işinden artan zamanlarda. ama ben evde duramamıştım
bence yeni evli bayanların bazıları böyle olabiliyor. eşine sarma sorun aslında o değil senin sıkılman.
evlenince her şey değişiyor çünkü. aynı kalmıyor adam özüne dönmüş artık yanındasın çünkü. çok ama çok ilgisiz olmaya devam ederse tabi sorun var diyebilirim.

Neden dershaneye yazılmıyosun kpss için hem evde sıkılmazsın hem arkadaş edinir şehre alışırsın,bende kpss hazırlanıyorum bi oğlum var hafta sonu için dershaneye yazıldım ,eşinin tavırları seni sevmediği önemsemediği anlamına gelmiyor sadece seni üzdüğünün farkında değil onlar bizim gibi ince düşünemiyorlar açıkça konuş daha özenli davransın yoluna girmeyecek bişey değil.
cnm dersane de masraf olduğu için izin vereceğini zannetmem :( İzin versede ben kendim dersaneye gitmek istemiyorum. dersanede vakit çok harcrım çünkü ev de de işlerim var bi de ben evde çalışınca daha verimli oluyor. 2014 de dersaneye gittim bu sefer kendim bireysel çalışıyorum cnm bi de eşim matematik öğretmeni bana yardımcı oluyor çözemediğim sorularda o yüzden dersane ye hiç yollamaz ama arkadaş edinme açısından iyi fikir

Merhaba kızlar... Ben yaklaşık 2 aylık evliyim. Evlendiğim için memleketimden ayrılıp Kocaeli nin bi ilçesine geldim eşim burada öğretmen... Eşim ile severek evlendim hatta eşim bana daha düşkündü... Benimle evlenmek için çok mücadeleler etti. yemedi içmedi kıyafet almadı eskileri giydi para biriktirdi beni çok önemsiyordu ama evlendikten sonra değişti sanki eski heyecanlı kişi gitti yerine biraz daha farklı biri geldi.... Kpss ye hazırlanıyorum şimdi 6-7 ay sonra sınavım var sınav olmasa bir iş bulup girmek isityorum hem kimsem de yok buralarda bi arkadaş ortamım olurdu diyorum ama 6-7 ay boyunca arkadaşa bile ayıracak vaktim yok ders çalışmam lazım çünkü ev işinden arta kalan zaman ancak ders çalışmaya ancak yetiyor :KK43: zaten kpss B 2 yılda bir oluyr ama bazen o kadar sıkılıyorum ki kızlar bu şehre yabancıyım ailemi 12 saatlik mesafede bırakıp geldim buralara... :KK43: Havası suyu herşeyi farklı.. evdeyim tüm gün ruhum daralıyor artık inanın buraya tam alışmadan evliliğe tam alışmadan ders çalışmaya başladım ev işleri yemek derken hayatım çok rutin gidiyor... halime elbette şükür ediyorum ama bazen ruhum daralıyor kızlar eşim eve geliyor direk tv başına geçiyor yüzüme bile bakmıyor. Ben muhabbet sohbet edelim istiyorum ama hiç muhabbeti yok benle... arasıra arkadaşı geliyor bize onlar olunca çok muhabbet ediyor ama benle muhabbet niye etmiyor ki :KK43: Cumaları dersi olmadığı için tatil eşimin ve düşündüm yarın tatil geç kalkacağız nasıl olsa sen de madem tv izlemeyi çok seviyorsun beraber güzel bi film izleyelim koltuğu açalım yanyana sana sarılıp film izlemek istiyorum dedim tamam dedi.. Filmler hard diskteydi onu da arkadaşına ödünç vermiş dün harddiski almaya gitti getirip film izleyecektik ( dün bütün işlerimi ders falan herşeyi halletmiştim bi de neskafe içmiştim uykum geç gelsin diye sırf eşimle birlikte film izleyelim diye) gitti hard diski almaya telefonunu da evde unutmuş. hemen gelirim diye gitti. gittiğinde saat gece 10 civarıydı geldiğinde gece 12 yi geçiyordu kızlar ben beklemekten ağaç oldum ve ağlama krizine girdim. Ne benle ilgilenen bi eşim var (bi de yeni evliyim) ne ailem ne arkadaşım kimsem yok burada yüzüme bakan bi eşim bile yok( sadece yatak odasında ilgileniyor o da afedersiniz ama işi bitinceye kadar) Bir an da kendimi çok mutsuz hissettim... şöyle bi hava almaya bile çıkmıyoruz bi yere gitmiyor hiç... bina içine hapsolmuş gibiyim sadece markete ve pazara gidiyoruz onlarda eve çok yakın zaten. Dün bunalıma girdim eşimi beklerken sonunda gece 12 yi geçerken geldi ve ben yatak odasının kapısını kitledim geldi kitli gördü neden kitledin deyip gülüp oturma odasına tv başına geçti hiç uğraşmadı açmak için ve bana bir şey olmuş olabilir hiç sesi çıkmıyor diye kontrol dahi etmedi... tv izliyordu ben içerde sinir krizi geçiriyordum bi an gözüm döndü odanın kapısını açtım kıyafetlerimi topladım valizi çıkardım sabah olunca gitmeyi düşündüm ayrılmayı boşanmayı düşündüm gözüm döndü sanki... o an ki psikoloji ile bunları düşündüm sonra eşim valiz çıkardığımı görünce hemen yanıma geldi ne yapıyorsun sen diye. gideceğim ben dokunma bana git dedim ne yapıyorsun gidemezsin bırakmam dedi tutttu sarıldı bana ... romantik romantik şeyler söyledi beni ne kadar sevdiğini söyledi ben çok gergindim. ben sevmiyorum seni evlilik buysa ben sıkıldım gideceğim dedim. sen beni istemesen de ben seni seviyorum bırakmam falan deyip sımsıkı sarıldı bana... gece sarılıp uyudu bana... ama sabah olunca eski haline gene geri dönmüştü kızlar. :KK43: Gene tv başına geçmiş öyle tv izleyip suratıma bile bakmıyor. demin de arkadaşları ile bi yere gitti işleri var biraz resmi yerlerde bende geleyim dedim olmaz erkek erkeğe gidiyorum gezmeye gitmiyorum dedi. ben ders çalışyorm ama ruhum çok mutsuz huzursuz ve yalnızım kızlar kendimi nefes alamıyor gibi hissediyorum.. bi şöyle insan içine karışmayı özledim çok mutsuzum ben acaba abartıyor muyum :KK43:
daha yeni evlisin yeni bir ortam bende izmitte oturuyorum.küçük ama sevimli bir yerdir insanları sıcaktır neresinde oturuyorsun bilmiyorum tabi yerden yere değişir.eşinde biraz sorumlu bu durumundan.biraz daha zaman ver eşine ve kendine olmadı bir yardım al ama evliliğin ilk aylarında herkes yaşıyor bu tip şeyler.

ah canım.Tanımadın mı sen bu adamı bildiğin cimri bu diyeceğim ama geçmişi konuşmanın kimseye faydası yok.en iyisi şimdi ne yapabilirsin ona bakmak.
Ufak ufak alıştır sende.Psikolojide küçük adımlar ilkesi diye birşey vardır canım.Birine hiçç aslaa yapmam dediği birşeyi küçük küçük yaklaşarak nasıl yaptırabileceimizi anlatır.
örnek.eşim aslaaa ev temizliğine karışmayan bırak temizliğe yardımı,suyu benden isteyen bardağı bile yerine koymayan bir adamdı ilk sıralar.Nasıl zorlandım nasıl yalnız hissettim anlatamam ev işi yaparken.Ama söyleye söyleye,küçük küçük şeylerden başlayarak,güzelce rica ederek yaptıra yaptıra alıştı şimdi o adam bildiğin wc banyo ovuyor her hafta :KK70:yani bikaç sefer yapınca yıkıyorlar o tabularını

İnan herkesin bir acayip huyları olabiliyor kimse mükemmel değil.Belli ki senin eşinin de kötü huyu bu cimrlik..Öğreteceksin canım.Zamanla inan daha da kolaylaşacak.İlk zamnlar en zorudur hep söylerim.Ama birbirinize aıştıkça güzelleşir evlilik
cnm kütüpane fikri güzel eskiden de kütüphaneye giderdim iyi gelirdi bana. ev duruken kütüphaneye ne gerek var der her isteğime bi bahanesi oluyor. simitçi olayınaysa da evde kahvaltı yapmak varken simitçiye ne gerek var der anlayışsız biri :KK43:

haklısın cnm dediğin gibi yüz vermeyince onun ilgisini çektiğimi farkettim. Kocaeli çayırovadaym cnm. aslında şırnakta olsam da farketmez ben evcimen biriyim evde eş ile vakit geçirilecek o kadar çok şey var ki. mesela benim bi sürü oyunlarım var evden getirmiştim. satranç, tombala, pişti kartları vs..... diyorum oynayalım şimdi onun sırası değil diyor çok üzülüyorum. Eşimden ilgi görmeyince dışarıya çıkma gezme alışveriş yapma isteğim oluşuyor bu seferde maddi yönden bir sürü sıkıntılı olduğumuzdan dolayı ve yalnız bi yerlere çıkamadığımız için sıkıntı yapıyorum daha da. arkadaşım da yok.... bi de ders çalışıyorum derken sıkılıyorum :KK43:
çayırovalılar alınmasında zor bir ilçedir genelde, Merkez ve civarı daha rahattır. ama tespitiniz doğru uzak kaldıkça daha ilgili oluyorlar, nolur sanki biz bi adım atınca onlarda bi adım atsa, ortak noktada buluşsak, paylaşsak...ooof off.... aşk, sevgi tamam güzelde orta nokta olup olmadığı, maddiyat, aileler..vs. bunlar evliliği son derece etkileyen etkenler

Ya bazıları böyle.Eski eşim de böyleydi.Ama çok güvenilirdi.Uyuşuktu ailesinden tırsardı onlara karşı korumazdı.Ben de bunalırdım.Napacağımı bilemezdim ona sarardım.Çalışmıyordum ozaman...Sonuç boşandık.Sonuç onu mumla aratacak kişilerle karşılaştım.Erkeklerde kalite çok düşük..Aman ha..

Back