• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim depresyondayım çok mutsuzum hem de çoook

cnm çok güzel kategorilere ayırmışsın :) Benim ki 3 gruba birden giriyor. Aldatan erkekler genelde sosyal ve ayı olmuyolar :) sosyal olsalar çapkın olurlar asosyal olsalar odun olurlar normali yok sanırım
Ama ama ama benim ki asosyal bir ayiydi :KK70:Ona aldanan kadinlara sasiyorum ama bu konuda da yillarin saftirigi odulu bana ait. Hem de asil listesinden :-)
Digerleri stepne :KK70:

Merhaba kızlar... Ben yaklaşık 2 aylık evliyim. Evlendiğim için memleketimden ayrılıp Kocaeli nin bi ilçesine geldim eşim burada öğretmen... Eşim ile severek evlendim hatta eşim bana daha düşkündü... Benimle evlenmek için çok mücadeleler etti. yemedi içmedi kıyafet almadı eskileri giydi para biriktirdi beni çok önemsiyordu ama evlendikten sonra değişti sanki eski heyecanlı kişi gitti yerine biraz daha farklı biri geldi.... Kpss ye hazırlanıyorum şimdi 6-7 ay sonra sınavım var sınav olmasa bir iş bulup girmek isityorum hem kimsem de yok buralarda bi arkadaş ortamım olurdu diyorum ama 6-7 ay boyunca arkadaşa bile ayıracak vaktim yok ders çalışmam lazım çünkü ev işinden arta kalan zaman ancak ders çalışmaya ancak yetiyor :KK43: zaten kpss B 2 yılda bir oluyr ama bazen o kadar sıkılıyorum ki kızlar bu şehre yabancıyım ailemi 12 saatlik mesafede bırakıp geldim buralara... :KK43: Havası suyu herşeyi farklı.. evdeyim tüm gün ruhum daralıyor artık inanın buraya tam alışmadan evliliğe tam alışmadan ders çalışmaya başladım ev işleri yemek derken hayatım çok rutin gidiyor... halime elbette şükür ediyorum ama bazen ruhum daralıyor kızlar eşim eve geliyor direk tv başına geçiyor yüzüme bile bakmıyor. Ben muhabbet sohbet edelim istiyorum ama hiç muhabbeti yok benle... arasıra arkadaşı geliyor bize onlar olunca çok muhabbet ediyor ama benle muhabbet niye etmiyor ki :KK43: Cumaları dersi olmadığı için tatil eşimin ve düşündüm yarın tatil geç kalkacağız nasıl olsa sen de madem tv izlemeyi çok seviyorsun beraber güzel bi film izleyelim koltuğu açalım yanyana sana sarılıp film izlemek istiyorum dedim tamam dedi.. Filmler hard diskteydi onu da arkadaşına ödünç vermiş dün harddiski almaya gitti getirip film izleyecektik ( dün bütün işlerimi ders falan herşeyi halletmiştim bi de neskafe içmiştim uykum geç gelsin diye sırf eşimle birlikte film izleyelim diye) gitti hard diski almaya telefonunu da evde unutmuş. hemen gelirim diye gitti. gittiğinde saat gece 10 civarıydı geldiğinde gece 12 yi geçiyordu kızlar ben beklemekten ağaç oldum ve ağlama krizine girdim. Ne benle ilgilenen bi eşim var (bi de yeni evliyim) ne ailem ne arkadaşım kimsem yok burada yüzüme bakan bi eşim bile yok( sadece yatak odasında ilgileniyor o da afedersiniz ama işi bitinceye kadar) Bir an da kendimi çok mutsuz hissettim... şöyle bi hava almaya bile çıkmıyoruz bi yere gitmiyor hiç... bina içine hapsolmuş gibiyim sadece markete ve pazara gidiyoruz onlarda eve çok yakın zaten. Dün bunalıma girdim eşimi beklerken sonunda gece 12 yi geçerken geldi ve ben yatak odasının kapısını kitledim geldi kitli gördü neden kitledin deyip gülüp oturma odasına tv başına geçti hiç uğraşmadı açmak için ve bana bir şey olmuş olabilir hiç sesi çıkmıyor diye kontrol dahi etmedi... tv izliyordu ben içerde sinir krizi geçiriyordum bi an gözüm döndü odanın kapısını açtım kıyafetlerimi topladım valizi çıkardım sabah olunca gitmeyi düşündüm ayrılmayı boşanmayı düşündüm gözüm döndü sanki... o an ki psikoloji ile bunları düşündüm sonra eşim valiz çıkardığımı görünce hemen yanıma geldi ne yapıyorsun sen diye. gideceğim ben dokunma bana git dedim ne yapıyorsun gidemezsin bırakmam dedi tutttu sarıldı bana ... romantik romantik şeyler söyledi beni ne kadar sevdiğini söyledi ben çok gergindim. ben sevmiyorum seni evlilik buysa ben sıkıldım gideceğim dedim. sen beni istemesen de ben seni seviyorum bırakmam falan deyip sımsıkı sarıldı bana... gece sarılıp uyudu bana... ama sabah olunca eski haline gene geri dönmüştü kızlar. :KK43: Gene tv başına geçmiş öyle tv izleyip suratıma bile bakmıyor. demin de arkadaşları ile bi yere gitti işleri var biraz resmi yerlerde bende geleyim dedim olmaz erkek erkeğe gidiyorum gezmeye gitmiyorum dedi. ben ders çalışyorm ama ruhum çok mutsuz huzursuz ve yalnızım kızlar kendimi nefes alamıyor gibi hissediyorum.. bi şöyle insan içine karışmayı özledim çok mutsuzum ben acaba abartıyor muyum :KK43:

Sende biraz ilgisiz davran belki hatasını anlar. Belki çok ilgi bunaltmış olabilir yada evlenince ne oldu da soğukluk girdi araya bunu düşün sonra konuş derdini anlat.

eveeet ilk hatanızı yapmışsınız ve sorunu çözmeden iki güzel söze kanmışsınız.

sizin sorununuz ciddi, hemen dönerim diye adam evden gidiyor, 2 saat boyunca size haber vermiyor, gelince sizden özür dilemiyor, üstüne sizin tavrınıza gülüyor. Sonra siz gidicem deyince aklı başına geliyor (mu acaba!) 2 güzel söz tamam.

Neden doğru düzgün problemlerinizi konuşmuyorsunuz. Yani benim derdim bu, senin derdin ne diye sorun birbirinize. Düzelecek gibi ise düzeltin. Yok düzelmeyecekse kabul etmeye çalışın. Kabul de edemem diyorsanız ondan sonrası artık sizin bileceğiniz iş.

Ama evden giderimler, boşanırımlar falan tehlikeli laflar. Ağızdan çıkarken iyi düşünmeli, bir kere söylendi ise de o problem çözülmediyse gerçekten ayrılmalı.

Merhaba kızlar... Ben yaklaşık 2 aylık evliyim. Evlendiğim için memleketimden ayrılıp Kocaeli nin bi ilçesine geldim eşim burada öğretmen... Eşim ile severek evlendim hatta eşim bana daha düşkündü... Benimle evlenmek için çok mücadeleler etti. yemedi içmedi kıyafet almadı eskileri giydi para biriktirdi beni çok önemsiyordu ama evlendikten sonra değişti sanki eski heyecanlı kişi gitti yerine biraz daha farklı biri geldi.... Kpss ye hazırlanıyorum şimdi 6-7 ay sonra sınavım var sınav olmasa bir iş bulup girmek isityorum hem kimsem de yok buralarda bi arkadaş ortamım olurdu diyorum ama 6-7 ay boyunca arkadaşa bile ayıracak vaktim yok ders çalışmam lazım çünkü ev işinden arta kalan zaman ancak ders çalışmaya ancak yetiyor :KK43: zaten kpss B 2 yılda bir oluyr ama bazen o kadar sıkılıyorum ki kızlar bu şehre yabancıyım ailemi 12 saatlik mesafede bırakıp geldim buralara... :KK43: Havası suyu herşeyi farklı.. evdeyim tüm gün ruhum daralıyor artık inanın buraya tam alışmadan evliliğe tam alışmadan ders çalışmaya başladım ev işleri yemek derken hayatım çok rutin gidiyor... halime elbette şükür ediyorum ama bazen ruhum daralıyor kızlar eşim eve geliyor direk tv başına geçiyor yüzüme bile bakmıyor. Ben muhabbet sohbet edelim istiyorum ama hiç muhabbeti yok benle... arasıra arkadaşı geliyor bize onlar olunca çok muhabbet ediyor ama benle muhabbet niye etmiyor ki :KK43: Cumaları dersi olmadığı için tatil eşimin ve düşündüm yarın tatil geç kalkacağız nasıl olsa sen de madem tv izlemeyi çok seviyorsun beraber güzel bi film izleyelim koltuğu açalım yanyana sana sarılıp film izlemek istiyorum dedim tamam dedi.. Filmler hard diskteydi onu da arkadaşına ödünç vermiş dün harddiski almaya gitti getirip film izleyecektik ( dün bütün işlerimi ders falan herşeyi halletmiştim bi de neskafe içmiştim uykum geç gelsin diye sırf eşimle birlikte film izleyelim diye) gitti hard diski almaya telefonunu da evde unutmuş. hemen gelirim diye gitti. gittiğinde saat gece 10 civarıydı geldiğinde gece 12 yi geçiyordu kızlar ben beklemekten ağaç oldum ve ağlama krizine girdim. Ne benle ilgilenen bi eşim var (bi de yeni evliyim) ne ailem ne arkadaşım kimsem yok burada yüzüme bakan bi eşim bile yok( sadece yatak odasında ilgileniyor o da afedersiniz ama işi bitinceye kadar) Bir an da kendimi çok mutsuz hissettim... şöyle bi hava almaya bile çıkmıyoruz bi yere gitmiyor hiç... bina içine hapsolmuş gibiyim sadece markete ve pazara gidiyoruz onlarda eve çok yakın zaten. Dün bunalıma girdim eşimi beklerken sonunda gece 12 yi geçerken geldi ve ben yatak odasının kapısını kitledim geldi kitli gördü neden kitledin deyip gülüp oturma odasına tv başına geçti hiç uğraşmadı açmak için ve bana bir şey olmuş olabilir hiç sesi çıkmıyor diye kontrol dahi etmedi... tv izliyordu ben içerde sinir krizi geçiriyordum bi an gözüm döndü odanın kapısını açtım kıyafetlerimi topladım valizi çıkardım sabah olunca gitmeyi düşündüm ayrılmayı boşanmayı düşündüm gözüm döndü sanki... o an ki psikoloji ile bunları düşündüm sonra eşim valiz çıkardığımı görünce hemen yanıma geldi ne yapıyorsun sen diye. gideceğim ben dokunma bana git dedim ne yapıyorsun gidemezsin bırakmam dedi tutttu sarıldı bana ... romantik romantik şeyler söyledi beni ne kadar sevdiğini söyledi ben çok gergindim. ben sevmiyorum seni evlilik buysa ben sıkıldım gideceğim dedim. sen beni istemesen de ben seni seviyorum bırakmam falan deyip sımsıkı sarıldı bana... gece sarılıp uyudu bana... ama sabah olunca eski haline gene geri dönmüştü kızlar. :KK43: Gene tv başına geçmiş öyle tv izleyip suratıma bile bakmıyor. demin de arkadaşları ile bi yere gitti işleri var biraz resmi yerlerde bende geleyim dedim olmaz erkek erkeğe gidiyorum gezmeye gitmiyorum dedi. ben ders çalışyorm ama ruhum çok mutsuz huzursuz ve yalnızım kızlar kendimi nefes alamıyor gibi hissediyorum.. bi şöyle insan içine karışmayı özledim çok mutsuzum ben acaba abartıyor muyum :KK43:
Evliligin ilk aylarinda olur boyle sakin icine fesatlik gecirme bol bol dua et kuran oku namaz kil evliligin ilk zamanlari boyle oluyor banada olmustu allahim ben naptim demistim resmen ama sonra gecti kuruntu yaptigimi fark etttim seytanin oyununa gelme bir musluman evlendiginde imaninin bir bolumunu tamamlamis oluyor buda seytanin isine gelmedigi icin seninle oynuyor nefsine giriyor aman cnm sakin oyuna gelme bol bol dua et ailesinden ilk uzakta olan gelin degilsin boyle dusun esin kumari alkolu yok kari kizla isi yok kendine guven ne guzel okuyorsun derslrrine yogunlas allah yardimcin olsun suan hamileyim hersey oyle guzel yoluna girdiiki anlatamam ama dedigim gibi ilk aylar zor gecmisti simdi dusunuyorumda ne salakmisim keske daha guzel gecirseydim o aylari

Burda bircok yorum yapmislar hicbirine katilmiyorum sezgilerime güvenirim esin baska seyler pesinde gibi
Seni cepte görüyor bu bir
sen ona bagli oldugunu onsuz bir adim bile atamayacagini hep göstermissin iki söze kanip vazgecebilmissin bu iki
tv bagimliligi tamamen ilgisiz davranmasina sebep degil adamin kendi ilgisiz ztn
gece neden 2 saat gec gelmis bunun hesabi neden sorulmadi
insan gibi carsiya pazara cikamiyosun ya$amanin ne anlami var o zaman evde sürgün hayati cekiyorsun sen kpss yi kazansan bile degisen bisi olmaz senin hayatinda kendini ezdirmissin hic söz hakkin yok
daha neler neler varda yaz yz bitmez ..

haklısın normalde yanında oturup ona ve tv ye böön bön bakardım dün mutfakta çok işim vardı börek falan yaptım temizlik falan yanına pek gitmedim o geldi ara ara yannıma ne yapıyorsun demeye... şimdi ders çallışıyroum ya kpss derse yoğunlaşmaya başladım artık onunla aynı odada durmayacağım yokluğumu farketsin bakalım

Kesinlikle tabiki arayida açma :) arada git gonlunu hoş et kaç sonra o senin pesinden ayrilmazz.

dini sohbetleri nerden bulabilirim ki ben? Sağolun inşallah herkes mutlu olur çok
Hangi sehirdesiniz?
Sizi çok iyi anlıyorum yabancı bir şehir gurbet kimseler yok arkadaş hemen olmuyor.Benim 7 ay oldu hala kimselerle gorusmuyorum.Sınava hazırlanıyorum onunla kendimi oyaliyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Sikmayin canınızı :-)

ah canım.Tanımadın mı sen bu adamı bildiğin cimri bu diyeceğim ama geçmişi konuşmanın kimseye faydası yok.en iyisi şimdi ne yapabilirsin ona bakmak.
Ufak ufak alıştır sende.Psikolojide küçük adımlar ilkesi diye birşey vardır canım.Birine hiçç aslaa yapmam dediği birşeyi küçük küçük yaklaşarak nasıl yaptırabileceimizi anlatır.
örnek.eşim aslaaa ev temizliğine karışmayan bırak temizliğe yardımı,suyu benden isteyen bardağı bile yerine koymayan bir adamdı ilk sıralar.Nasıl zorlandım nasıl yalnız hissettim anlatamam ev işi yaparken.Ama söyleye söyleye,küçük küçük şeylerden başlayarak,güzelce rica ederek yaptıra yaptıra alıştı şimdi o adam bildiğin wc banyo ovuyor her hafta :KK70:yani bikaç sefer yapınca yıkıyorlar o tabularını

İnan herkesin bir acayip huyları olabiliyor kimse mükemmel değil.Belli ki senin eşinin de kötü huyu bu cimrlik..Öğreteceksin canım.Zamanla inan daha da kolaylaşacak.İlk zamnlar en zorudur hep söylerim.Ama birbirinize aıştıkça güzelleşir evlilik
küçük adımlar ilkesini araştıracağım :) bunu uygulamak istiyorum tşkrler

Ya bazıları böyle.Eski eşim de böyleydi.Ama çok güvenilirdi.Uyuşuktu ailesinden tırsardı onlara karşı korumazdı.Ben de bunalırdım.Napacağımı bilemezdim ona sarardım.Çalışmıyordum ozaman...Sonuç boşandık.Sonuç onu mumla aratacak kişilerle karşılaştım.Erkeklerde kalite çok düşük..Aman ha..
evet benim eşimde çok güvenilir dürüst biridir ama bi o kadar da tembel. :( ailesinin sözünü dinleyen biri değildir öyle ailesi ile mesafeli biraz pek düşkün değildir onlara. tek düşkünlüğü tv ve kumanda

Esinde bi gariplik var bence biraz takibe almalisin
gariplik derken çapkınlık falan mı? o konuda çok aşırı güvenilir biridir yalan söylemeyi bile beceremez. telefonunu bile işe götürmüyor. facebook pek kullanmaz teknoloji ile arası zayf..

eveeet ilk hatanızı yapmışsınız ve sorunu çözmeden iki güzel söze kanmışsınız.

sizin sorununuz ciddi, hemen dönerim diye adam evden gidiyor, 2 saat boyunca size haber vermiyor, gelince sizden özür dilemiyor, üstüne sizin tavrınıza gülüyor. Sonra siz gidicem deyince aklı başına geliyor (mu acaba!) 2 güzel söz tamam.

Neden doğru düzgün problemlerinizi konuşmuyorsunuz. Yani benim derdim bu, senin derdin ne diye sorun birbirinize. Düzelecek gibi ise düzeltin. Yok düzelmeyecekse kabul etmeye çalışın. Kabul de edemem diyorsanız ondan sonrası artık sizin bileceğiniz iş.

Ama evden giderimler, boşanırımlar falan tehlikeli laflar. Ağızdan çıkarken iyi düşünmeli, bir kere söylendi ise de o problem çözülmediyse gerçekten ayrılmalı.
eşimle konuşunca beni ciddiye almıyor abarttığımı düşünüyor

İnsan kendisini seven bir insana , içini döküp kırıklıklarını, incinmişliğini anlattığı zaman nasıl duyarsız kalınır aklım almıyor.

Ben eşimin yüzü düşük olsa dahi başının etini yerim neyin var, bir sorunun mu var paylaşalım diye.
İletişim çok önemli ilişkilerde.

İki tarafın tutumu da önemli ama. Sakin bir zamanda karşılıklı oturun ve tüm sıkıntınızı elini tutarak, gözlerinin içine bakarak anlatın kendisine. Göz teması ve dokunmak çok önemli.

evet benim eşimde çok güvenilir dürüst biridir ama bi o kadar da tembel. :KK43: ailesinin sözünü dinleyen biri değildir öyle ailesi ile mesafeli biraz pek düşkün değildir onlara. tek düşkünlüğü tv ve kumanda
Ozaman daha iyi..

ben önce güzellikle söylerim
beraber bişeyler yapmaya çalışırım ama eğer hala o tv den gözünü ayıramıyosa para verdim vs demem sökerim fişini atarım valla
öf okurken sinirlendim be.

ben çalışıyorum ama 15 günlük yıllık iznimde eşim işteyken delirecek gibi oldum sıkıntıdan patladım
gelsin de 2 kelam edeyim diye.
bi de gelip suratıma bakmayacak ha!
sinirim zıpladı :(

ben seni anlıyorum. ben de 1 aylık evliyim ve istanbuldan kalkıp bambaşka bir şehre geldim. her şey yabancı herkes yabancı. bütün gün evde olunca ne oluyor ben bu sefer eşime sarıyorum. aşırı ilgili ve anlayışlı bir eşim olmasına rağmen kendimce tripleniyordum. inan en güzeli konuşmak anlaşmak. deneye yanıla tanıyoruz biz de birbirimizi. eminim ki zaman geçtikçe de daha güzel olcak. ben şimdi spora gidiyorum, haftada 3 evden çıkıyorum, arada esiyor avmye gezmeye gidiyorum, yeni kursa da kayıt oldum. böyle böyle düzenimizi kuracağız yoksa inan depresyona bile girer insan. yeni bir ev yeni bir insan, bir anda ev işleri, zaten zor ama bir de bambaşka şehir... Rabbim feraha çıkarsın ve eşine anlayış versin..:KK43:

O sana nasıl davranıyorsa sende ona öyle davran ama bunu yap bak.hem sınava hazırlanıyormuşsun ona odaklan oyalanırsın .zaman sonra dikkatini çekersin o düşer peşine ...

Bazıları erkekler bizim gibi ince düşünemiyor diyor ya valla düşünen düşünüyor. Size denk gelmemiş demek ki. Nasıl düşüncesiz kadınlar varsa erkekler de var. Düşünceli kadınlar varsa erkekler de düşünceli. Benim eşim mesela bazı durumlarda benden de ince düşünür ve kesinlikle benden de romantiktir. Gerçekten olgun, birey olabilmiş bir erkek birini sevdi mi ince düşünür. Çünkü insan sevdiği için fazladan bir çaba harcar, onu mutlu etmek için uğraşır. Böyle şeyler içten gelir, sonradan öğretilmez kocaman insanlara. Olmuyorsa zorlamay gerek yok.

Back