Yeni evlilik ve sorunlar

papatya_2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
20
13
25
Herkese merhaba eskiden beridir kk takipçisiyim ancak konu açmıyordum eski hesabımın şifresini unuttuğum için yeniden hesap açıp sizlere danışmak istediğim bir konu var.26 yaşındayım eşim 27 yaşında evleneli 3 ay oldu. Ben istanbulda çalışıyorum, yaklaşık 1 sene önce iş için taşındım eşim de yaklaşık bir sene önce,evlilik de planımız olduğu için İstanbul’a taşındı.ikimizde de çalışıyorduk benim nispeten eşime göre maaşımı yüksekti iyi sayılabilecek bir maaşım var.ikimiz de farklı alanlarda beyaz yakayız.

Düğünümüzün ertesi günü eşim iştem çıkarıldı,bunu atlatamadı.daha önceden çalıştığı işlerde de bir sürü sorunlar yaşamıştı ve çok iş değiştirmişti ancak bu işten çıkarılma plansız oldu.bizim avantajımız evlendiğimizde benim bekar evimde kalmaya karar vermiştik o yüzden eşya masrafına girmedik, şuanda bir borcumuz yok kira vs ödemelerini ben yapmaya devam ediyorum.
asıl sorunum ise şu aslında ufak tefek başka sorunlar var ama eşim şuanda çalışmadığı için stresli diye göz artı etmeye çalışıyorum. Eşim evlendiğimizden beri cinsellik konusunda soğuk, sevgiliyken ara ara yakınlaşmalarımız olurdu ancak o zaman da hep temkinli davranırdı aile yapısı olarak evlilik öncesi cinsellik bizim aile yapımıza uygun değildi, sevgiliyken de ben daha istekli olduğumu hissederdim ancak hep bu hissi, onun evlilik sonrası açılacağını düşünerek bastırdım içten içe ancak üzülüyordum da:’) bana bir keresinde, sen bütün yakınlaşmalar cinsellikle bitsin istiyorsun böyle olmaz ! Gibi bir tepki vermişti,halbuki öyle bir amacım yok sadece artık benim daha istekli olmamı takıntı haline getirmiştim resmen ama dediğimi gibi bastırıyordum içimde evlilikten sonraya bırakıyordum.
Evlendikten sonra bu isten çıkarılma mevzusu yüzünden iyice içine kapandı, normalde ilk birkaç hafta 3 günden bir falan ilişki yaşardık ancak çoğu benim başlatmamla. Onun haricinde yan yanayken güzel şeyler söyler öper sarılır ama işi cinselliğe çoğunlukla getirmez. Ona cinselliği artık onun başlatmasını istediğimi artık bu şekilde kendimi bir kadın olarak kötü hissetiğimi söyledim,bir şey demedi sonraki birkaç gün biraz çabaladı ancak bana isteksiz gibi geliyordu belkide artık bu konuda fazla ajite oldum bilmiyorum ama kendimi bir kadın olarak kötü hissediyorum. Ayrıca bunun haricinde sertleşme sorunu da var böyle oldukça daha çok uzaklaşıyor cinsellikten gibi hissediyorum,afedersiniz burayı açık yazacağına biraz ama oral ilişki de yapmıyor iğreniyor, eliyle tatmin etmeye çalışılıyor çoğunlukla, muhtemelen sertleşme sorununun farkında,ertesi gün erken kalmam gerektiği günler akşam biraz yanaşıyor gibi yapıyor ancak ilişki olmayacağını biliyor çünkü yatıp dinlenmem lazım,daha doğrusunu bana kalsa sorun yok arada geç uyumanın ancak o “beni düşünüp”dinlenmem gerektiğini yarın işim olduğunu söylüyor yine dönüp uyuyoruz. En son bir hafta önce denedik onda da hiç sertleşme olmadı sayılır ilişkiye giremedik zaten beni elle tatmin etti yine. Tatmin etti diyorum ancak ben de artık zevk alamıyorum çünkü görev gibi yaptığını hissediyorum yanlış da olabilir bilmiyorum artık o kadar hassaslaştım ki bu konuda, biraz soğumaya başladım sanki, bunu anlatabileceğim kimse yok kendimi bencil hissediyorum ve bu durumu objektif değerlendiremiyorum , işten ayrıldı bunlar normal stresli olması diyorum ancak yeni evliyiz benimle de canım bir şeyler istiyordu ancak sabretmeye çalışıyordum şu sürecin bitmesini ve yeni bi işe başlamasını, düzeleceği umudum vardı ancak yavaş yavaş tükeniyor gibi hissediyorum:KK43: sizce bencillik mi yapıyorum bu durumun üstüne gitmezsem düzelir mi daha kötü mü bi hal alır bilmiyorum fikirlerinize çok ihtiyacımız var

Son düzenleme:
Ev arkadaşı olmak istiyor sanırım. Size bunu yapmasına izin vermeyin. Bazen insan iyi hissetmeyebilir tabiki bunu hepimiz hoş görürüz ama bu artarak devam eden bir sorun haline gelmiş. Cinsel terapi almak istediğinizi söyleyin ve beraber gidin. İstemezse o zaman bu adamın başka dertleri var demektir.....

Herkese merhaba eskiden beridir kk takipçisiyim ancak konu açmıyordum eski hesabımın şifresinin unuttuğum için yeniden hesap açıp sizlere danışmak istediğim bir konu var.26 yaşındayım eşim 27 yaşında evleneli 3 ay oldu. Ben istanbulda çalışıyorum, yaklaşık 1 sene önce iş için taşındım eşim de yaklaşık bir sene önce,evlilik de planımız olduğu için İstanbul’a taşındı.ikimizde de çalışıyorduk benim nispeten eşime göre maaşımı yüksekti iyi sayılabilecek bir maaşım var.ikimiz de farklı alanlarda beyaz yakayız.

Düğünümüzün ertesi günü eşim iştem çıkarıldı,bunu atlatamadı.daha önceden çalıştığı işlerde de bir sürü sorunlar yaşamıştı ve çok iş değiştirmişti ancak bu işten çıkarılma plansız oldu.bizim avantajımız evlendiğinizde benimle bekar evimde kalmaya karar vermiştik o yüzden eşya masrafına girmedik, şuanda bir borcumuz yok kira vs ödemelerini ben yapmaya devam ediyorum.
asıl sorunum ise şu aslında ufak tefek başka sorunlar var ama eşim şuanda çalışmadığı için stresli diye göz artı etmeye çalışıyorum. Eşim evlendiğinizden beri cinsellik konusundan soğuk, sevgiliyken ara ara yakınlaşmalarımız olurdu ancak o zaman da hep temkinli davranırdı aile yapısı olarak evlilik öncesi cinsellik bizim aile yapısına uygun değildi, sevgiliyken de ben daha istekli olduğumu hissederdim ancak hep bu hissi, onun evlilik sonrası açılacağını düşünerek bastırdım içten içe ancak üzülüyordum da:’) bana bir keresinde, sen bütün yakınlaşmalar cinsellikle bitsin istiyorsun böyle olmaz ! Gibi bir tepki vermişti,halbuki öyle bir amacım yok sadece artık benim daha istekli olmamı takıntı haline getirmiştim resmen ama dediğimi gibi bastırıyordum içimde evlilikten sonraya bırakıyordum.
Evlendikten sonra bu isten çıkarılma mevzusu yüzünden iyice içine kapandı, normalde ilk birkaç hafta 3 günden bir falan ilişki yaşardık ancak çoğu benim başlatmamla. Onun haricinde yan yanayken güzel şeyler söyler öper sarılır ama işi cinselliğe çoğunlukla getirmez. Ona cinselliği artık onun başlatmasını istediğimi artık bu şekilde kendimi bir kadın olarak kötü hissetiğimi söyledim,bir şey demedi sonraki birkaç gün biraz çabaladı ancak bana isteksiz gibi geliyordu belkide artık bu konuda fazla ajite oldum bilmiyorum ama kendimi bir kadın olarak kötü hissediyorum. Ayrıca bunun haricinde sertleşme sorunu da var böyle oldukça daha çok uzaklaşıyor cinsellikten gibi hissediyorum,afedersiniz burayı açık yazacağına biraz ama oral ilişki de yapmıyor iğreniyor, eliyle tatmin etmeye çalışılıyor çoğunlukla, muhtemelen sertleşmeye sorununun farkında,ertesi gün erken kalmam gerektiği günler akşam biraz yanaşıyor gibi yapıyor ancak ilişki olmayacağını biliyor çünkü yatıp dinlenmem lazım,daha doğrusunu bana kalsa sorun yok arada geç uyumanın ancak o “beni düşünüp”dinlenmem gerektiğini yarın işim olduğunu söylüyor yine dönüp uyuyoruz. En son bir hafta önce denedik onda da hiç sertleşme olmadı sayılır ilişkiye giremedik zaten beni elle tatmin etti yine. Tatmin etti diyorum ancak ben de artık zevk alamıyorum çünkü görev gibi yaptığını hissediyorum yanlış da olabilir bilmiyorum artık o kadar hassaslaştım ki bu konuda, biraz soğumağa başladım sanki, bunu anlatabileceğim kimse yok kendimi bencil hissediyorum ve bu durumun objektif değerlendiremiyorum , işten ayrıldı bunlar normal stresli olması diyorum ancak yeni evliyiz benimle de canım bir şeyler istiyordu ancak sabretmeye çalışıyordum şu sürecin bitmesini ve yeni bi işe başlamasını, düzeleceği umudum vardı ancak yavaş yavaş tükeniyor gibi hissediyorum:KK43: sizce bencillik mi yapıyorum bu durumun üstüne gitmezsem düzelir mi daha kötü mü bi hal alır bilmiyorum fikirlerinize çok ihtiyacımız var
Koca gibi davranmayacak ise sırtına kambur gibi taşıma adamı. Bekar bekar mis gibi de yaşardın. Sen onun istediklerini bir yapma bu durum tam tersi olsa idi gör bak sen olayları😒
Doktora gitsin madem başı da boşmuş iş güç yok.
Baktın yanaşmıyor orta yol için, yol ver
Yooook ben ses çıkaramam boşanamam diyorsan kaderine razı geleceksin 🤷🏻‍♀️

Merhaba genel olarak erkeklerde böyle bir sorun var sanırım bizde de var biraz.
Ama evliliğin başlarında ne zaman fırsat bulunsa yapılıyor ilk haftalardan 3 günde 1 az geldi.
evet sizin durumunuzu da anlıyorum aynı sorunu bende yaşadım annemlere geldim bi kaç gün kafa dinlenmeye hatta.
Arzulanılmamak,zorla görev gibi elle filan insanın gururunu kıran şeyler benimde çok özgüvenimi düşürüyor.
Ama eşiniz kendi kendine üstünde psikolojik baskı oluşturmuş olabilir ilk günden evi sizin geçindirmeniz vs bi erkek olarak ona ağır gelmiş olabilir eğer bunları kendine dert edinen bi abimizse.
Bi yandan roller de değişmiş kadın çalışıyor erkek evde eril dişil denge iyice kayboldu mesela benim eşimi kapıda karşılayacağım yerde o beni karşılıyor benden 4 saat önce eve geliyor adam.
Halimiz rezil perişan cidden.
Ortada böyle dengesizlik varken erkeklerde napıacaını şaşırıyo olabilir.
Size tavsiyem biraz ona zaman verin bakalım bir iş bulsun düzenini kursun ne yapacak izleyin.
bu süreçte de korunun gerçekten mi aseksüel yoksa bulunduğu durumdan kaynaklı mı ortaya çıkar.

Ama evliliğin başlarında ne zaman fırsat bulunsa yapılıyor ilk haftalardan 3 günde 1 az geldi.
evet sizin durumunuzu da anlıyorum aynı sorunu bende yaşadım annemlere geldim bi kaç gün kafa dinlenmeye hatta.
Arzulanılmamak,zorla görev gibi elle filan insanın gururunu kıran şeyler benimde çok özgüvenimi düşürüyor.
Ama eşiniz kendi kendine üstünde psikolojik baskı oluşturmuş olabilir ilk günden evi sizin geçindirmeniz vs bi erkek olarak ona ağır gelmiş olabilir eğer bunları kendine dert edinen bi abimizse.
Bi yandan roller de değişmiş kadın çalışıyor erkek evde eril dişil denge iyice kayboldu mesela benim eşimi kapıda karşılayacağım yerde o beni karşılıyor benden 4 saat önce eve geliyor adam.
Size tavsiyem biraz ona zaman verin bakalım bir iş bulsun düzenini kursun ne yapacak izleyin.
bu süreçte de korunun gerçekten mi aseksüel yoksa bulunduğu durumdan kaynaklı mı ortaya çıkar.
Yoo genel olarak erkeklerde böyle bir sorun yok.
Kendinizi böyle teselli etmeyin. Sertleşme sorununu 13 senede bir elin parmağını anca geçecek kadar yaşadık biz mesela. Normal değil. Erkeklerin geneli de böyle değil.
Bir sorun bu.
Eşinizle görüşüp tedavi yolunu denemeniz gerekiyor bence

Yoo genel olarak erkeklerde böyle bir sorun yok.
Kendinizi böyle teselli etmeyin. Sertleşme sorununu 13 senede bir elin parmağını anca geçecek kadar yaşadık biz mesela. Normal değil. Erkeklerin geneli de böyle değil.
Bir sorun bu.
Eşinizle görüşüp tedavi yolunu denemeniz gerekiyor bence
çok sık duymaya başladığımız için böyle söyledim.

Canım o stresten sertleşme olmuyor pelevrelerine inanma. kendini de kandırma. güzelce konuş ev arkadaşı istemediğini söyle. elle tatmin nedir madem güvenemiyorsun kendine neden evlendin?? işten cikarilmasaydi da aynı olacaktı büyük ihtimalle. o zaman da yorgunum başım ağrıyor diyecekti. biz eşimle 39 41 yaşlarındayız. Nisan ayında bebegimizi kaybettik. Erken dogdu maalesef. Emin olun dünyada daha büyük bir stres yoktur. lohusam yeni bitmişti eşimle agliyorduk yatakta sarıldık ettik derken tekrar hamileyim. Cinsellellik yemek su gibi temel ihtiyaç. esinizde sorun var maalesef. Ya çözecek ya da gidecek ya da böyle kabul edeceksiniz.

çok sık duymaya başladığımız için böyle söyledim.
Sizinki algıda seçicilik olmuş. Burayı diyorsanız da burada zaten derdi olan yazıyor. Düzgün cinsel hayatı olan konu açmaz
Cinsellik sorunluysa düzeltilmek için çaba harcanır, elle tatmine razı olacaksanız da ayrılmak daha mantıklı. El sizde de var neticede.

İş ile ilgili sorunu olduğu için diye düşünüyorum ben, terapi alabilirsiniz bu ikinize de iyi gelecektir.. evliligin en başındasın biraz zaman isteyecek..

Ama iş bulur düzene girer ve hala aynı sorunlar devam eder ise o zaman gerçekten sorun var.. o zaman ciddi ciddi ev arkadaşı takılmak istiyor..

Ev arkadaşı olmak istiyor sanırım. Size bunu yapmasına izin vermeyin. Bazen insan iyi hissetmeyebilir tabiki bunu hepimiz hoş görürüz ama bu artarak devam eden bir sorun haline gelmiş. Cinsel terapi almak istediğinizi söyleyin ve beraber gidin. İstemezse o zaman bu adamın başka dertleri var demektir.....

Sunu okuyunca konuya odaklanamadim.

Koca gibi davranmayacak ise sırtına kambur gibi taşıma adamı. Bekar bekar mis gibi de yaşardın. Sen onun istediklerini bir yapma bu durum tam tersi olsa idi gör bak sen olayları😒
Doktora gitsin madem başı da boşmuş iş güç yok.
Baktın yanaşmıyor orta yol için, yol ver
Yooook ben ses çıkaramam boşanamam diyorsan kaderine razı geleceksin 🤷🏻‍♀️

Belli ki adamda cinsel sorunlar var. Bir doktora gidin görüşün. Bakalım düzeltmeye niyeti var mı? Gençsiniz, yeni evlisiniz böyle bir şeye razı gelmek zorunda değilsiniz.
İşsiz kalmasını çok dert ediyor, genel olarak da içinde yaşadığı sıkıntıları paylaşmayan biri zaten içinde yaşayıp büyütüyor . Biz ben öğrenciyken tanıştık şimdiki işim için sınavlara girmiştim çok destek oldu o zamanlar hala mesleğimde destekçidir.biz sevgiliyken çalışmıyordu o zamanlar da sorun yaşadık tam evlendik düzen olacak derken tekrar işsiz kalması onu çok yıprattı ancak bu cinsel isteksizliği ona bağlıyordum bağlamak istiyordum kendimi sabırsız bencil olarak hissediyordum sonuçta zor zamanlardan geçiyor diye düşünüyordum ancak bu bakış açısı bana iyi gelmemeye başladı ve sorgular ordum artık,sizin fikrinizi almak istedim,kendime dışarıdan bakamıyorum artık. Bana genel olarak destek olan bi insan o yüzden sırf bu konu yüzünden üstüne gitmesem diyordum ancak cinsellik benim için önemli ve sizin de yorumlarınızla bir kez daha eşler için önemli olduğunu anladım:KK43:

Canım o stresten sertleşme olmuyor pelevrelerine inanma. kendini de kandırma. güzelce konuş ev arkadaşı istemediğini söyle. elle tatmin nedir madem güvenemiyorsun kendine neden evlendin?? işten cikarilmasaydi da aynı olacaktı büyük ihtimalle. o zaman da yorgunum başım ağrıyor diyecekti. biz eşimle 39 41 yaşlarındayız. Nisan ayında bebegimizi kaybettik. Erken dogdu maalesef. Emin olun dünyada daha büyük bir stres yoktur. lohusam yeni bitmişti eşimle agliyorduk yatakta sarıldık ettik derken tekrar hamileyim. Cinsellellik yemek su gibi temel ihtiyaç. esinizde sorun var maalesef. Ya çözecek ya da gidecek ya da böyle kabul edeceksiniz.
Düğünden hemen sonra çıkarıldığı için kıyaslayacak bir şey de bulamıyorum hani ilk zaman şöyleydi şimdi böyle diye ama dediğimiz gibi hayat bu ve hep sıkıntılar olacak her zaman böyle mi olacak ki

Ben iş bulmasını beklemenizden yanayım, öyle de gözlemleyip sonra yolunuzu çizmelisiniz. Ama iş bulmaya yanaşmıyorsa, iş beğenmiyorsa bu ayrı bir boşanma sebebi, iş bulup düzelme olmazsa yine boşanma sebebi. Hayatınızı ziyan etmeyin.

İyi arkadaş ve destekçi olmak tek başına iyi bir eş olmaya yetmez. Evlilikte cinsellik yoksa zaten evlilik değildir. Evleri ayırıp iyi arkadaş olmaya devam edilebilir. Nedrn evlilik kurumu adımaltında olsun ki, evlilik meşru biçimde cinsellik yaşamak ve çocuk sahibi olmak için oluşturulmuş bir kurum. Temel amaç ortada yoksa bu zaten evlilik değil

Sertleşme oluyor ancak çok çabuk iniyor veya bazen fark ediyorum sert olduğu zamanı ancak yine de çoğu zaman yanaşmıyor sadece sırnaşıyor iş cinsellik raddesine gelmiyor veya geliyorsa da çok nadir. Hiç sırnaşmasa daha önceden aksiyon alacaktım ancak sırnaşır öper sarılır… böyle olunca suçlamaya üzülüyorum da:KK43:

Düğünden hemen sonra çıkarıldığı için kıyaslayacak bir şey de bulamıyorum hani ilk zaman şöyleydi şimdi böyle diye ama dediğimiz gibi hayat bu ve hep sıkıntılar olacak her zaman böyle mi olacak ki
Bence var kıyaslayacak bir şey. Sevgiliyken her yakınlaşma illa cinsellikle mi bitecek demiş. Testosteron seviyesi normal hiçbir erkek bunu demez. Asla demez yumuşatamam bunu. Hep cinsellikle bitmesini ister hatta. Evi geçindiren siz, cinselliği kovalayan siz, resmen yetişkin bir erkeği evlat edinmiş ve tüm erkek rolünü üstlenmişsiniz. Hiçbir kazancınız yok bu ilişkide. İyi dinleyici, destek geçin bunları ya acımayın. Bunları bir arkadaş da yapar. Kaldı ki kendi de eksiklerinin farkında olduğu için onlarla kompanse ediyor. Salak değil. Hem cinsel olarak tatmin edemeyip, hem mali katlı sağlayamayıp bir de üzerine höt zöt mü edecekti? Acımayın lütfen. Tamam işsiz kalması üzücü ama bu hayatta önce kendinize üzülün. Yaşınız genç boşanın çocuk olmadan. Olmaz ki zaten demeyin denk gelince geliyor kadının vajinismus olduğu beraberliklerde bile.

X