Yeni evli oğlundan telefon isteyen kayınvalide

O bilezikler benim mehirimdi istediğim şekilde kullanma hakkına sahibim o yüzden anası için bilezik bozamaz maalesef siz ne çok biliyorsunuz öyle
Yok çok bilen sizsiniz. Mehir boşanma durumunda olur. Evli kadının mehrini alması diye bir şey olabilir mi 😂😂😂

Maddi durumunuzdan bağımsız eşiniz söz vermişse tutmalı, insan ya sözünün eri olmalı ya da tutamayacağı sözler vermemeli.
Ben ki verdiğim sözü yememek için eltimi aramış insanım 😂 (mesele aramak değil,kötülüğüne rağmen aramak ama söz vermiştim)

Bence insan ne olursa olsun sözünü tutmalı.

Yok çok bilen sizsiniz. Mehir boşanma durumunda olur. Evli kadının mehrini alması diye bir şey olabilir mi 😂😂😂
evet olur çünkü mehir kocanin öte aleme göçme durumuyla da alakali. adam onceden vermezse öte aleme gidince nasil alacak kadin?
mehri muaccel olarak anlasildiysa hatta evlenmeden peşin ödüyor adam.
mehri müeccel olarak anlasildiysa evlilik birligi icinde odemekle hükümlü .
ha bu kadar genel kültürüm neyime yarayacak bilmiyom, gavur aliyom ben😂

Bu arada eşiniz annesine söz verdiyse almalı. Ya açıkçası evlatların anne babaya yaptıklarının gözde çok büyütülmesi beni çok üzüyor ya. Yıllarca bak büyüt bi telefon almaya cesaret edemesin
Aslında öyle değil.
Ben evlendiğim günden beri eşimin ailesine (maaşları olmadığı için) yardımcı oluyorum.Maddi-manevi.

Hiç bilezik takmadım dedi eşimin annesi ve ben işe başlayacağım zaman ona bir bilezik almayı içimden geçirdim.Bu arada beş gelini var.Ona ilk anne diyen gelini bendim.
Bir kez bile saygısızlık yapmadım ama o bana çok büyük bir terbiyesizlik yaptı.Bazen konu sahibesi gibi sorgulayan ve huzursuzluk çıkartan bir insan olmak isterdim diyorum ama gel gör ki olmuyor.
Eşime dönüp,annene kin besleme ve ona ikram et diyebiliyorum.

Ayranınız yok içmeye gibi olmuş
Tabi ki sizin bilezikleriniz istediğiniz gibi harcarsınız ama eviniz kira ülke durumu belli
Yârın ihtiyacınız olur ona kullanabilirsiniz

Maddi durumu çok iyi olmayan insanların elinde pahalı telefonlar olması bana hep incelenmesi gereken sosyolojik bir durummuş gibi geliyor

Sanki o telefonla var olunuyor
Ben de varım burdayım gibi
Değişik
Ondan sonra çıkar telefonunu göster diyorlar 😆

geçen cuma kayınvalidem eşimi aramış oğlum bana telefon sözün vardı alcak mısın benim telefonum iyice bozuldu demiş eşimde bana sordu alıyım mı ne diyosun söz vermiştim dedi ben de dedim ki maddi durumları gayet yerinde istese kendi alır dedim nakit parası yok ki dedi bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz biz yeni evliyiz ve kira ödüyoruz onların ne kira derdi var ne bir şey durumları da gayet iyi kayınpederimin emekli maaşı var nakit paraları olmasa bile kenarda altınları vs var
Konu dişi birşey soracağım ben buraya birşey soracağım konu acacğım ama bulamıyorum paylaşim yerini

geçen cuma kayınvalidem eşimi aramış oğlum bana telefon sözün vardı alcak mısın benim telefonum iyice bozuldu demiş eşimde bana sordu alıyım mı ne diyosun söz vermiştim dedi ben de dedim ki maddi durumları gayet yerinde istese kendi alır dedim nakit parası yok ki dedi bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz biz yeni evliyiz ve kira ödüyoruz onların ne kira derdi var ne bir şey durumları da gayet iyi kayınpederimin emekli maaşı var nakit paraları olmasa bile kenarda altınları vs var
Altı üstü bir telefon sonuçta iPhone 16 Pro max alacak değil ya

Valla aile bütçeniz iyi değilse nasıl kıyıp kendine en pahalı telefonlardan aldın, yani madem paraya kıymaya gelince kendine kıyıyorsun bırak adam da anasına alsın istediğini.
Hani desen paramız yok zordayız ben idarelik bi şey kullanıyorum , kayınvalideme nasıl alalım desen anlarım ama senin gibi kendini düşünüp ardından fesatlıklar yapan kadınları sevmiyorum ( ki normalde eş ailesine para harcanması taraftarı olmayan biri olarak bana bile bunları düşündürttün )

Aslında öyle değil.
Ben evlendiğim günden beri eşimin ailesine (maaşları olmadığı için) yardımcı oluyorum.Maddi-manevi.

Hiç bilezik takmadım dedi eşimin annesi ve ben işe başlayacağım zaman ona bir bilezik almayı içimden geçirdim.Bu arada beş gelini var.Ona ilk anne diyen gelini bendim.
Bir kez bile saygısızlık yapmadım ama o bana çok büyük bir terbiyesizlik yaptı.Bazen konu sahibesi gibi sorgulayan ve huzursuzluk çıkartan bir insan olmak isterdim diyorum ama gel gör ki olmuyor.
Eşime dönüp,annene kin besleme ve ona ikram et diyebiliyorum.
O sizin iyi niyetiniz ve kalbiniz maşallah. Bu arada ben gelin/damattan bağımsız olarak söylüyorum bunu. Evin oğlu ya da kızı anne babaya bir şey yapsa büyük sorun oluyor. Üzülüyorum valla. Bunun yanı sıra sınır koymayı bilemeyenler de var. İki ucu … değnek. Hassas bir terazisi olması lazım sanırım insanların bu konuda

O sizin iyi niyetiniz ve kalbiniz maşallah. Bu arada ben gelin/damattan bağımsız olarak söylüyorum bunu. Evin oğlu ya da kızı anne babaya bir şey yapsa büyük sorun oluyor. Üzülüyorum valla. Bunun yanı sıra sınır koymayı bilemeyenler de var. İki ucu … değnek. Hassas bir terazisi olması lazım sanırım insanların bu konuda
Evet anne babaya yapılan her şeyin geri döneceği kanaatindeyim ben de.
Dediğiniz gibi hassas bir terazi şartı ile..

Olabilir. kadın ne zaman isterse o zaman alır. İsterse bağışlar, isterse kullanır.
Dini nikahımızda imam mehir sadece boşanma durumunda olmaz iyi düşün demişti.Benim istediğim şeyi ben bağışlamadığım sürece eşim öyle ya da böyle almak zorunda.
Boşanma gerçekleşince alınır sadece diye yanlış bir algı var.

Back
X