Yeni evli oğlundan telefon isteyen kayınvalide

Mehir kadının hakkıdır. (İşimize gelince mehir de biliriz ananae de biliriz örf adet de . hatta ataerkil bile oluruz yeter ki menfeatlerimiz söz konusu olsun . ama kaynana bi bardak su istese yıkılırdı buralar. ) boşanma durumunda kadın mağdur olmasın diye ya da diğer çok önemli maduriyetleri gidermek için. Konu sahibinın AYFON u yokmuş. Böyle hayat mı olur. Evlenmiş Kaynana altınlarını zimmetine geçirmiş şu an bu kadın için daha elzem daha mühim birşey olabilir mi. Tabiisiiii AYFON alacak. Mehir ini olabilecek en mağdur olmama durumunda kullanmış.
sen esirge sen koru yarabbim.

Yemin ediyorum büyük sözüme de tövbe değil…
Akarken şu an evlatlarım için doldurup yatırımlar yapıyoruz.
Böyle ne geline ne damada 1 kuruş koklatmam.

Doğur besle büyüt, evlendir, evi daya döşe, yetmesin araba da al.
Gelinde kocası annesine telefon alacak triplere girip, kendisi en saçma sapan para kullanıp tekniklerini hava da döndürerek bilezik bozdurup iphone bilmem kaç alsın.
Koca da karısına sorsun annesine telefon almak için.

Allah evlat evlat diye inletsin bana böylelerini vermesin arkadaş.

Bunlar kim ve kendilerini ne sanıyorlar.

Böylelerine hiçbirşey söylemeyeceksin.
Mal varlığını bağışlayacaksın istediğin kuruma.
Öldüğünde bunlar büyük hevesle mallara üşüşünce; üçün birini göstereceksin.
kk da okuduğum , en yerinde en güzel yorumlardan biri. genelde çoğu kişi buldumcuk gelinleri destekler ellerinden gelse kaynanaları canlı canlı mezara koyar bir çoğu. ne mutlu hala doğruyu yanlışı ayırt edebilen vicdanlı insanlar var. Not : kaynana değilim gelinim.

kk da okuduğum , en yerinde en güzel yorumlardan biri. genelde çoğu kişi buldumcuk gelinleri destekler ellerinden gelse kaynanaları canlı canlı mezara koyar bir çoğu. ne mutlu hala doğruyu yanlışı ayırt edebilen vicdanlı insanlar var. Not : kaynana değilim gelinim.
Aaaaaa olur mu öyle deme…
Kk da bir gürûh var, anlamsızca şuursuzca gelin savunan, olayı kavramadan yorum yazanlar.
Bilezik bozup kendine iphone 16 bilmem kaç alan gelini ben normal karşılayamayı bırak akrabam olsa en ağır eleştiriyi yaparım

Burda git kv’ne ucuz telefonu al diyen yorumlar okudum. Bunlar olay örgüsü dışında takılıp kalan sabit fikirli insanlar.

Bu şu yaşadığım olaya benziyor; komşuma gelirken bana soğan alırmısım dedim, hayır alamam dedi ( ne olduysa bi süre sonra aradı kızım almaya gitsin söyledim dedi, yok hallettim ben dedim dank etti çünkü benden; birşeyi bittiğinde isterdi kabartma tozundan tozundan tut ne olursa, bedava saçını boyattığı, kargosu geldiğinde arayacağı komşusunu kaybetti ). Acil lazımdı apartman görevlisi hemen evinden getirdi. İki gün önce de saçını boyamıştım komşunun. Kızının nişanı vardı hafta sonu….
Aradan zaman geçti tabi ki konuşmama kararı aldım.
Karşılaştık bana sordu. Nedenini anlattım. Bir soğana ihtiyacım var, verde demedim al dedim, çünkü dışarı çıktı markette evimizin önünde bu arada. Neden komşum olsun ki dedim… En can alıcı yer hep bana Rabbena;
Bana diyor ki kızımın nişanı oldu hayırlı olsun demedin. Kızının nişanına 3 gün vardı biz bu olayı yaşadığımızda kafası çok bilmemneymişde.
Bu insanlara laf anlatamazsın onlar haklılar hep.
Baktım koridorda bağırarak konuşmaya başladı değişik hallere bürünüyor, asansöre bindim.
Birde bir whatsapp mesajı yazmış cevap yazmadım, Ramayana destanı gibi okumadım sildim.

Olayları iyi analiz etmek, hep haklı ben çıkayım diye sabit fikirli olmamak gerekiyor.

Şimdi konu sahibi, bu hesabını kapattırır başla bi hesap açar. Kv si ile sorun yaşadığında konu açar, hiç bu olayları yazmaz. Kendine burda sürüsüne bereket destekçi bulur…

Tertemiz insanlar belli kv ve kp’i…

Aaaaaa olur mu öyle deme…
Kk da bir gürûh var, anlamsızca şuursuzca gelin savunan, olayı kavramadan yorum yazanlar.
Bilezik bozup kendine iphone 16 bilmem kaç alan gelini ben normal karşılayamayı bırak akrabam olsa en ağır eleştiriyi yaparım

Burda git kv’ne ucuz telefonu al diyen yorumlar okudum. Bunlar olay örgüsü dışında takılıp kalan sabit fikirli insanlar.

Bu şu yaşadığım olaya benziyor; komşuma gelirken bana soğan alırmısım dedim, hayır alamam dedi ( ne olduysa bi süre sonra aradı kızım almaya gitsin söyledim dedi, yok hallettim ben dedim dank etti çünkü benden; birşeyi bittiğinde isterdi kabartma tozundan tozundan tut ne olursa, bedava saçını boyattığı, kargosu geldiğinde arayacağı komşusunu kaybetti ). Acil lazımdı apartman görevlisi hemen evinden getirdi. İki gün önce de saçını boyamıştım komşunun. Kızının nişanı vardı hafta sonu….
Aradan zaman geçti tabi ki konuşmama kararı aldım.
Karşılaştık bana sordu. Nedenini anlattım. Bir soğana ihtiyacım var, verde demedim al dedim, çünkü dışarı çıktı markette evimizin önünde bu arada. Neden komşum olsun ki dedim… En can alıcı yer hep bana Rabbena;
Bana diyor ki kızımın nişanı oldu hayırlı olsun demedin. Kızının nişanına 3 gün vardı biz bu olayı yaşadığımızda kafası çok bilmemneymişde.
Bu insanlara laf anlatamazsın onlar haklılar hep.
Baktım koridorda bağırarak konuşmaya başladı değişik hallere bürünüyor, asansöre bindim.
Birde bir whatsapp mesajı yazmış cevap yazmadım, Ramayana destanı gibi okumadım sildim.

Olayları iyi analiz etmek, hep haklı ben çıkayım diye sabit fikirli olmamak gerekiyor.

Şimdi konu sahibi, bu hesabını kapattırır başla bi hesap açar. Kv si ile sorun yaşadığında konu açar, hiç bu olayları yazmaz. Kendine burda sürüsüne bereket destekçi bulur…

Tertemiz insanlar belli kv ve kp’i…
aynen oyle çok haklısınız. menfeatlerimiz doğrultusunda modern aterkil ya da başka birşey oluyoruz. düğünlerde hala her türlü masrafı; donumuzdan eşyamıza kadar , altından kınada görgüsüzce millete sergileyeceğimiz organizasyona kadar kaynanaya kiyleyip tabiki yapacak tabiki alacak naraları atarken ataerkillik hiç gözümüze batmazken , eşyaya yapılan en ufak bi fikir belirtmede , düğüne yapılan masum bile olsa her hangi bir yorumda , kaynananın evinde yıkanan bir bulaşıkta hemen birey oluyoruz. aaa ne münasebet biz bireyiz kendi kararlarımız veririrz , kaynana kim ki yorum yapsın , aman bulaşık yıkama hizmetçi misin kendi işini kendisi yapsın , çocuklara baktır ama sakın yüz verme , kız idare et bakıyor işte çocuklara ama sakın müdehale ettirme . öptürme gibi birsürü saçmalık.
laa bu kadar bireysen eşyanın rengini seçebiliyorsan ödemesini de yapsana , kaynanan eğitmesin istiyoran doğurduğuna baksana.
minnet duygumuzu saygımızı kaybetmişiz. sanıyoruz ki nikah defteri tapu. tapuyu alınca anne baba nüfüstan düşüyor. ana baba çok başka , eş çok başka evlat daha başka. hiçbiri öbürünün yerini tutamaz , hiçbiri için digerinden geçilmez geçilmemeli . yazsan çok şey yazarsın ama anlayan kaldımı o tartışılır.

aynen oyle çok haklısınız. menfeatlerimiz doğrultusunda modern aterkil ya da başka birşey oluyoruz. düğünlerde hala her türlü masrafı; donumuzdan eşyamıza kadar , altından kınada görgüsüzce millete sergileyeceğimiz organizasyona kadar kaynanaya kiyleyip tabiki yapacak tabiki alacak naraları atarken ataerkillik hiç gözümüze batmazken , eşyaya yapılan en ufak bi fikir belirtmede , düğüne yapılan masum bile olsa her hangi bir yorumda , kaynananın evinde yıkanan bir bulaşıkta hemen birey oluyoruz. aaa ne münasebet biz bireyiz kendi kararlarımız veririrz , kaynana kim ki yorum yapsın , aman bulaşık yıkama hizmetçi misin kendi işini kendisi yapsın , çocuklara baktır ama sakın yüz verme , kız idare et bakıyor işte çocuklara ama sakın müdehale ettirme . öptürme gibi birsürü saçmalık.
laa bu kadar bireysen eşyanın rengini seçebiliyorsan ödemesini de yapsana , kaynanan eğitmesin istiyoran doğurduğuna baksana.
minnet duygumuzu saygımızı kaybetmişiz. sanıyoruz ki nikah defteri tapu. tapuyu alınca anne baba nüfüstan düşüyor. ana baba çok başka , eş çok başka evlat daha başka. hiçbiri öbürünün yerini tutamaz , hiçbiri için digerinden geçilmez geçilmemeli . yazsan çok şey yazarsın ama anlayan kaldımı o tartışılır.
Başkalarının konularını okuyup okuyup gelip konu açıyorlar.
Bizim hak verdiğimiz gelinler var ama onların olayları, yaşadıkları ve gerçekleri apayrı…
Konu sahibi hangi noktada kendini haklı görmüşte konu açıyor ilginç.

Ben evlenirken nişan, kına vs yapmadım. Yaptıramadılar daha doğrusu.

İki taraftanda kimse destek olmadı. Ama iş eşyalara, göbek atmaya gelince herkes ortalara dökülü verdi.
Valla nikah yaptım.
Ertesi günü balayına gittik muhteşemdi. Kendim organize ettim ve otele de tıkılmadım.

Geldik, milleti eğlendireceğim paralar bize kaldı, altınlar hemen arabamızı 3 yaşında bir araçla değiştirdik.
Sonra zaten Allah yürü ya kulum dedi.
Yaptık herşeyimizi.

Bu konu sahibi gelsinde okusun, herseyi biz yaptık kimseden birşey görmedik.
Sonrasında yanlız bırakıldık, ne hakaretler ne rezillikler yaşadık sesim çıkmadı. Kavga etsem ne geçecek elime.
Çektim elimi ayağımı herkesten kimseyle görüşmüyorum.

Karşısındaki insanlar iyi ve kıymetini bilsin…

Kıymet bilecekleri yerde edepsizlik diz boyu.

çok benzerliklerimiz var sizinle. Bende herşeyimi kendim yaptım eşim ailesinden zerre destek görmedim. hala bir kilo domates biber getirsek köyden emekleri var hakları var diye yediğim her lokmada allah razı olsun diyorum. bulgur getirirlerse her pilavda 2 saat dua ediyorum.
kızmak baska emek başka hak başka. hiçbirşeyi birbiri ile karıstırmamak lazım. eşim bazen beklediğinin dışında bir parası gelirse 3 5 farketmez hemen anneme harçlık ver der benim annemden için. dışardan getirttiği her yiyecekten anneme mutlaka alır. bilir ki annem daha eşimin sevdiği birşeyi bir kere eşimsiz yesin. ailesinden görmediği sevgiyi annemle tamamlar gördüğünü inkar etmez o da evlatlık yapar. mesele bu değil mi zaten. kaynanalık yapanı kaynana sıfatına koyacaksın. anne olanı anne yapacaksın. gelin olmak isteyeni de evlat olanı da birbirinden ayıracaksın. birgün kalıpları bırakırsak belki düzelir herşey kim bilir.

Back
X