- 10 Aralık 2009
- 4.111
- 5
- 38
-
- Konu Sahibi MissBiricik
arçelik çaycıyı hangi model aldınız?ben şu kırmızı olan altı da üstü de cam olan modelini çok beğeniyorum..acaba o mu sizinki de?çok merak ettim.eğer o da öyle bişeyse ısıtıcı almıcam.çaycı alıcam sadece..amaçaycı da iyi oluyo mu ne kadar gerekli ona da karar veremedim?
canım ben kahvaltı takımımdan çok memnun kaldım. çok da araştırarak alamamıştım vakit kalmamıştı. ben renkli renklli modellerden istediğim için, güral porselenden aldım. 150 liraydı fiyatı anneler günü haftası nedeniyle, ankarada ankamall mağazasından aldım. sarı bir model. yuvarlak değil, oval üçgen bi şekli var çok sevimli. çok ince bi porselen değil ama beyaz-sarı-fıstık yeşili tonlarında. renkleri de hiç solmadı makinede yıkarım hep. tavsiye ederim güralı.
1-Günlük kullanım için uyduruk çatal-bıçak takımı almayın (3. yıkamada paslandı, ve geçen peynir yerken sapı başı çatalın ayrıldı, diğer bir kaç parçası da koptu direk çöpe gitti hepsi).
2-Plastik mutfak minik gereçlerini seçmeyin. (Böyle yuvarlak sarımsak ezeceği almıştım, içine koyup kapağını kapatıp,mengeneli sistemle sıkılıyordu, 2. sıkışımda parça pinçik oldu) Metal seçmenizi tavsiye ederim.
3-Koskoca bir robot yerine (120 metrekarelik mutfağınız olmayacaksa) minik minik parçalar seçin, yıkaması da kullanması da rahat oluyor.
4-Ekonomik su tasarrufu olan makineleri kullanım durumunuza göre seçin (Kısa programım 2saat 40 dakika sürüyor, tencere gibi yoğun yıkama programını söylemeyeceğim bile :) )
5-Annenizin ya da etraftakilerin verdiği demet demet yorganları kabul etmeyin (120 metrekarelik yatakodanız olmayacaksa)Yoksa bazalar, dolaplar her yer yorgan, örtü bik bikle doluyor.
6-Alacağınız elektronik aletlerin walt kısmına dikkat edin, ben saç kurutma makinemi walt açısından yüksek almıştım, 2 dakikada belime kadar olan saçlarım kururken, düdük gibi kendini ısıtmaktan aciz saç maşasını da gene ben almışım (Ne akla hizmetse).Elektrik süpürgesi için de aman bu konuya dikkat.
7-Günlük kullanım tabak-çanak ve çatal-bıçak- bardak setlerini 12'li almaya çalışın, 2 kişi bile olsanız, sabah akşam 2-3 bardak su, çay içseniz tüm takım iki gün içinde bitiyor (6 kişilikse)
8-Tava,tencere gibi şeylerde ilk etapta tek olsun diye düşünmeyin, ilk etapta da olsa aynı anda iki ayrı kızartma tavası ya da tencere tas lazım olabiliyor, bunlardan en azından iki tane alın derim ben.
9-Kibar ve minik düdüklü tencere yerine her zaman kullanılabilecek, 100 gram da pişirseniz, 3 kiloda pişirseniz işinizi görecek normal boyutlarda bir düdüklü seçin yoksa benim gibi kibar ama kullanışsız bir düdüklünüz olur :)
10-Bazı şeyleri de aceleye getirmeyin, misal banyo aksesuar takımı(tuvalet kağıdı askılığı, macun kutusu, sabunluk ..vs.)Biz almıştık, ama tuttuğumuz evde hepsi fixlenmişti duvara monte edilmiş bir biçimde. Boşa para vermiş olduk böylece.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin size kızlar.
bosh un mini fırınını kullanan var mı benfırın konusunda kararsız kaldım bulaşık makinasının üstüne set üstü aldığım için mini fırın istıyorum tavsıye edebileceğiniz fırın varsa çok makbule geçerr:97:
Çeyizime dore den sarımsak rendesi almıştım evde lazım oldu kullandım pek memnun kalmadım .
Arkadaşlar annelerimizin ördüğü dantelleri pike takımına geçiriyorlar acaba kullanan arkadaşlarımız var mı ya da bunlar hakkında kullanış bakımından bilgisi olan arkadaşlarımız var mı?Annem banada yaptırmak istiyor kıramıyorum emeği var diye ama kullanışsız olacaksa yaptırmanın ne anlamı var kararsızım
canım yatak örtüsü kullanılmıyo pek fazla
bende çok para vermiştim yatak örtüsüne hemde 2 tane almıştık ama hiç kullanmadım hemde ağır oluyolar bazaya koydum orda bekliyolar çalıştığım için battaniye daha pratiğime geliyo birde kızlar sakın karacanın çatal bıçak yamek takımını tencere takımını almayın ben çok pişman oldum
Çok geç tatlım geçen sene aldım çünküüü :26:
Arkadaşlar annelerimizin ördüğü dantelleri pike takımına geçiriyorlar acaba kullanan arkadaşlarımız var mı ya da bunlar hakkında kullanış bakımından bilgisi olan arkadaşlarımız var mı?Annem banada yaptırmak istiyor kıramıyorum emeği var diye ama kullanışsız olacaksa yaptırmanın ne anlamı var kararsızım
saklama kaplarının her boyutundan bolca bulundurun elinizde benim çok ihtiyacımı görüyor tavsiye ederim...tahta ya da teflon kepçe seti de çok kullanışlı yemek pişirirken eliniz ayağınız oluyor 1-2 takım alın derim...birkaç arkadaşımız bardak takımının gereksiz olduğunu yazmışlar ben öyle düşünmüyorum misafirim geldikçe kullanıyorum (çay bardağı,şarap bardağı,viski bardağı şimdiye kadar birçok kez kullandım özel misafirleriniz için gerekli)...türk kahvesi bardakları,nescafe bardakları nevresim ve borcamı fazla abartarak almayın çünkü düğünden sonra da bir okadar gelecek koymak için tırım tırım yer arayacaksınız...cafcaklı yatak örtüsü gereksiz 500 küsür tl verdim ama şimdi baza altını bekliyor :44:...bana göre paslanmaz çelik tepsi ve çay tabakları da gereksiz ki çoğu zaman kullanmayı unutuyorum yıkaması zor kurulaması zor üzerinde sürekli su lekesi kalıyor pratik değil kullanmıyorum...çalışan arkadaşlara tupperware kahvaltı setini şiddetle tavsiye ederim özellikle peynir ve kaşarı kesinlikle bozmuyor çok memnunum her sabah ayrı ayrı tabaklara hakvaltılık hazırlama derdi olmuyor kapağını kapat gitsin...kocaman (sanırım 6 litre) düdüklü tencereyi şu an için (2 kişi olduğunumzdan)gereksiz ve büyük buluyorum o yüzden pek kullanmıyorum zahmetli geliyor ve çok yer kaplıyor kalabalık aileler için ideal olur sanırım...fritöz almadım hediye geldi ama kullanmıyorum onun yerine kızartma tenceresi almıştım bence çok daha pratik ve kullanışlı şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar sevgiler
tupperwarede sana katılıyorum arkadaşım bende 10 aylık evliyim ve çok işime yarıyo tupper wara saklama kapları kuru yiyece koymak için kaplarıda çok kullanışlı pirinçleri hiç böceklendirmiyo çalıştığım için evde pek fazla kahvaltı yapamıyoruz kahvaltılıklarımı tupperwarenin saklama kaplarına koyuyorum ve peynirlerim olduğu gibi duruyo küçük şarzlı süpürkeler hemen bozuluyo ben aldım bozuldu hemen büyk süpürgemi hergün açamıyorum sulu süpürgem suyunu koy sonra dök baya uğraştırıyo günlük olarak arzumun sopalı gibi bi süpürgesi vr çok pratik akşamları hemen onu açıp dökülen bi şey vrsa hemn alıyorum onunla
fakirin şarjlı üspürgesinden çoğu kişi memnun bilmiyorum kullanışlı diyor kullanan arkadaşlarım ben de pek güvenemiyorum kararsızım almak konusunda