Ağlamayı dövünmeyi bırakın da hasar tespiti yapın. 2+2'yi toplayın, strateji belirleyin. Ev kimin adına? Kredisini borcunu eşiniz ödüyorsa evlilik birliği içinde alınmıştır, yarısı sizin. Ben siz olsam anasını babasını atardım evden. Ailene kalacak yer bul ben bu evde 2 çocuğumla yaşıycam, bakın başınızın çaresine derdim. Gitmezlerse de polis çağırır gönderirim. İntikamsa alın intikam. Askeri personelse maaşını eline alır almaz önce nafakayı yatırtırım. Yok hem krediyi hem nafakayı ödemem diyorsa da evi sattırırım hakkımı alırım.
Yaşamadınız, başınıza gelmedi vs. ona buna atarlanmayın. Millet eş ailesinin evine gitmeyi yaşamayı kabul etmiyor siz kalkmış ev aldıktan sonra aileyle oturmaya başlamışsınız. Bu zamana kadar kaldırmışsınız, adam aldatınca mı ağır geldi? Otur anamla babamla ben yokum diyen adamı boşamanız gerekirdi ama çocuk üstüne çocuk. Hala da seviyorum ediyorum hazmedemiyorum... Ben hatalarımın bedelini ödemeye razıyım ama hatamın bedelini çocuğuma ödetemem. Onun hakkına giremem. Siz de öyle yapın ve kalkın artık ayağa hayatınızla ilgili kararlar alın. Yarın sizden boşanır yollar ailenizin evine, o evde anne babası yaşar, sizi aldattığı kadınla ev dizer evlenir. Bir çocuk da ondan yapar ve masa başı işe geçer. Bunu mu yaşamak görmek istiyorsunuz? Hiç mi karar verme yetiniz yok sizin?