Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
umarım öyle olursen daha farkında değilsin:) Biz de 1 sene önce ev aldık. Yaptığımız en iyi şeydi herhalde. Milletin evi orası. Kendi evin işte mis gibi. Eve taşınınca bütün evle ilgili işler bitince anlayacaksın değerini
eski evi hiç hatırlamayacaksın bile. Ben de kiracı olduğum evi çok seviyordum eşimle ilk oturduğumuz vs diye ama şimdi aklıma bile gelmiyor. Ev almak önemli hiç takma kafaya küçük detayları. Ben tapu memuruyum bu arada, imza esnasında ben daha heyecanlı oluyorum ev sahibi oluyorlar diye:) alıcılar suratı asık geldiğinde hayırdır ev alıyorsunuz niye suratınız asık diyorum, mutluyuz da krediyle falan uğraştık yorulduk diyorlar:) istediğin gibi dekore et, ev sahibi derdi yok, verdiğin para kira gibi boşa gitmeyecek kendi evin olucak, maaşın artsada kredin sabit kalacak ilerleyen zamanlarda daha rahat ediceksiniz.umarım öyle olur
evın oturma odası diğer odaya gıre az kucuk
banyosu da diğer eve göre bıraz kucuk
onu da cok taktım kafaya
yaaa tapuda ben de cok suratsızdım eşim de :))))))))))))))))eski evi hiç hatırlamayacaksın bile. Ben de kiracı olduğum evi çok seviyordum eşimle ilk oturduğumuz vs diye ama şimdi aklıma bile gelmiyor. Ev almak önemli hiç takma kafaya küçük detayları. Ben tapu memuruyum bu arada, imza esnasında ben daha heyecanlı oluyorum ev sahibi oluyorlar diye:) alıcılar suratı asık geldiğinde hayırdır ev alıyorsunuz niye suratınız asık diyorum, mutluyuz da krediyle falan uğraştık yorulduk diyorlar:) istediğin gibi dekore et, ev sahibi derdi yok, verdiğin para kira gibi boşa gitmeyecek kendi evin olucak, maaşın artsada kredin sabit kalacak ilerleyen zamanlarda daha rahat ediceksiniz.
umarım öyle olurHayırlı olsun canım şimdi bi anda olduğundan saşirdin bu evede alışkınsın ama emin ol kendi evin bir başka olur
biz de arkadaşlarla sanki zorla ev alıyorlar , 5 karış surat diyoruz:))yaaa tapuda ben de cok suratsızdım eşim de :))))))))))))))))
demek herkes aynı oluyor
ben tek sorunlu bizi sandım
Bundan 10 ay önce de aynı duyguları ben yaşadım hem de evimi 60 km öteye taşıdım.. ağlaya ağlaya toplandım.. 60 km boyunca ağlar mı insan o kadar yolu ağlayarak geldim.. sonra evime girdim ve eşyalarımı yerleştirdim.. eşyalarımın bu eve daha çok yakıştığını gördüm.. eşim de çok destek oldu bu süreçte.. ilk haftalar biraz zor oluyo ama o kadar ağlamaya çok daha çabuk ısınmış oluyosunuz.. 10. Ayım bitti ve evimi çok seviyorum.. mahallemi de komşuları mı da..Herkese merhaba,
3 Seneye yakındır evliyiz.
Evlendiğimizde güzel bir sitede , çok güzel bir eve kiracı olarak çıktık.
3 sene evvel 800 tl ye tuttugumuz dairenin kirası şuanda 1500 tl civarında.
Kira ile otuırdugumuz evin satış değeri 3 sene evvel 160.000 tl iken , şuanda 320.00 tl oldu.
Aynı zamanda evlendiğimizden beri eşim ile keni evimizi alma isteği de vardı ancak maddi olarak tam imkan sağlayamadığımız için alamıyorduk.
Uzun araştırmalarımızın sonunda bütçemizi yine de zora sokacak ama o fiyatlarda alabileceğimiz en iyi evi aldık.
Pzt günü tapusunu aldık, 10 yıllık kredi çektik.
Yarın nasipse taşınacağız.
Benim içimde inanılmaz bir üzüntü var, sanki hiç yeni ev almadık , senelerdir istediğim şey bu değilmiş gbi.
Şuanda oturduğumuz kirada oldugumuz daireye cok alısmıstım,
Eşyaşarımıız toplarken evde resmen ağladım , yazarkne bile içim bir acayip oluyor.
Şimdi aldığımız evi de çok istedim , ama iş ciddiye binince şuanda içim bir garip oldu.
Geceleri yatagıma yatınca hep yeni aldıgımız evde kendimi , eşimi hayal ediyorum ama taşlar sanki bir türlü yerine oturmuyor.
Olmuyor birseyler eksik gbi,ya eve alısamazsam, ya ısınamazsam , ya satmak ister de hiç müşteri bulamaz satamaz , ev elimizde patlarsa gbi düşüncelere kapılıyorum..
Kredisi de düşündürüyor beni,
Ödeme gücümüz oldugu halde ya işten cıkartılırsak , ya ödeyemezsek , banka eve el koyarsa falan diye acayip korkularım oluştu.
Satın aldıgımız evi farklı bir muhitten almadık.
Bir iki sokak arkamızda.
Şuanki ile tek farkı
Şimdiki evimiz 6 bloklu site içerisinde,
Yeni evimiz geniş tek bir blok
Etrafı çevrili güzel bir bina ama site değil.
Şuan yasadıgımız ev 2. kat
Aldıgımız ev 3. kat
Yeni ev alıp bu korkuları yasayan baska kımseler oldu mu,
İçim kıpır kıpır olması gerekirken bu hüzün sinirimi bozuyor
Yaklasık 2 aydır ev bakıyorduk, ramazan ayında bile oruclu oruclu ev baktık,
Kredi basvuru stresi, tapu alma stresi, elk, su abonelikleri vs , tasınma işi şuanda bunlarla ugrasıyoruz
acaba içimdeki gerginlik bu durumlardan dolayı mı
Öyleee içimi dökmek istedim :)
içim rhatladı vallabiz de arkadaşlarla sanki zorla ev alıyorlar , 5 karış surat diyoruz:))
valla yorumunuzu okuyunca bile ağladım ((((Bundan 10 ay önce de aynı duyguları ben yaşadım hem de evimi 60 km öteye taşıdım.. ağlaya ağlaya toplandım.. 60 km boyunca ağlar mı insan o kadar yolu ağlayarak geldim.. sonra evime girdim ve eşyalarımı yerleştirdim.. eşyalarımın bu eve daha çok yakıştığını gördüm.. eşim de çok destek oldu bu süreçte.. ilk haftalar biraz zor oluyo ama o kadar ağlamaya çok daha çabuk ısınmış oluyosunuz.. 10. Ayım bitti ve evimi çok seviyorum.. mahallemi de komşuları mı da..
14 aydır da krediyi ödüyoruz ilk bikaç ay biraz tedirgin olduk ama çok şükür zorlanmadan ödüyoruz..
Şu an tam da bu aşamada kafanızın karışık olması normal.. akışına bırakın kendinizi zaman içinde her şey rayına oturuyor..
Bu arada hayırlı uğurlu olsun yeni eviniz.. bir ömür sağlık mutluluk ve huzurla oturun inşallah...
amin çok tsk ederimHayırlı uğurlu olsun.
Kiradan kiraya başka eve taşınırken bile tedirginlik oluyor.
İnsanız doğamızda var.Endişe etmesek insanlığımızı sorgulamak lazım.
Ödenir o borç.Eşyalar da cuk diye olur.
Darısı olmayanların başına.
Güle güle ve huzurla oturun evinizde.
Teşekkür ederim..valla yorumunuzu okuyunca bile ağladım ((((
sanırım beni kredi olayı cok tedirgin etti
bir de bu evi sevmeyeceğim düşüncesi
siz de gule gule oturun Aallah size de ödeme kolaylıgı versın
evet , yazmıştım 1 sene önce ev aldık. Krediyle aldık biz de. Bankası, müteahiti,bide ev sıfır , o daha çok uğraştırıyor, doğalgazı, abonelikler, kombi, vs vs birsürü şey. Ama olsun hepsi geçiyor. Kendi imzamda bile heyecanlandım, 1000 kere yaptırdığım şey:)) telaşlar bitip ısınınca eve unutucaksın hepsini. Güle güle oturun:)içim rhatladı valla
ev aldınız mı bılmıyorum ama ınanılmaz gerginlik
o kadar cok işler aksıyor ki anlatamam
teşekkürler destek içinTeşekkür ederim..
Kendi emeğinizle aldığınız ev olunca haliyle seviyosunuz.. bi de ben çabuk alışayım diye eşim hep etrafı gezdirirdi bana sahile inerdik.. oğlumuzu gezdirirdik ama sizin aynı muhitteymiş yine..
1500 kira veriyormuşsunuz zaten onun yerine kendi evinizin borcunu ödüyceksiniz daha mantıklı yani.. hiç canınızı sıkmayın.. kolaylıkla siz de borçlarınızı bitirirsiniz inşallah..
offf bizim de sıfır işteeeevet , yazmıştım 1 sene önce ev aldık. Krediyle aldık biz de. Bankası, müteahiti,bide ev sıfır , o daha çok uğraştırıyor, doğalgazı, abonelikler, kombi, vs vs birsürü şey. Ama olsun hepsi geçiyor. Kendi imzamda bile heyecanlandım, 1000 kere yaptırdığım şey:)) telaşlar bitip ısınınca eve unutucaksın hepsini. Güle güle oturun:)
yemek mı yıyememısolur oyle. komsum 10 gun yemek yiyememis :) hele bir odemeye basla,rahatlarsin..kendi evi olsun insanin