Yeni evim -tedirginlik hali

Böyle olması gayet normal bizde taşınmıştır insan biraz zor aliisyo ama aliisyo sende çalışırsın canım sıkma canını dikkat et evinde akrep çıkmasın :KK70: hatirladinmi bni :-)

Herkese merhaba,
3 Seneye yakındır evliyiz.
Evlendiğimizde güzel bir sitede , çok güzel bir eve kiracı olarak çıktık.
3 sene evvel 800 tl ye tuttugumuz dairenin kirası şuanda 1500 tl civarında.
Kira ile otuırdugumuz evin satış değeri 3 sene evvel 160.000 tl iken , şuanda 320.00 tl oldu.
Aynı zamanda evlendiğimizden beri eşim ile keni evimizi alma isteği de vardı ancak maddi olarak tam imkan sağlayamadığımız için alamıyorduk.

Uzun araştırmalarımızın sonunda bütçemizi yine de zora sokacak ama o fiyatlarda alabileceğimiz en iyi evi aldık.
Pzt günü tapusunu aldık, 10 yıllık kredi çektik.

Yarın nasipse taşınacağız.

Benim içimde inanılmaz bir üzüntü var, sanki hiç yeni ev almadık , senelerdir istediğim şey bu değilmiş gbi.
Şuanda oturduğumuz kirada oldugumuz daireye cok alısmıstım,
Eşyaşarımıız toplarken evde resmen ağladım , yazarkne bile içim bir acayip oluyor.

Şimdi aldığımız evi de çok istedim , ama iş ciddiye binince şuanda içim bir garip oldu.
Geceleri yatagıma yatınca hep yeni aldıgımız evde kendimi , eşimi hayal ediyorum ama taşlar sanki bir türlü yerine oturmuyor.
Olmuyor birseyler eksik gbi,ya eve alısamazsam, ya ısınamazsam , ya satmak ister de hiç müşteri bulamaz satamaz , ev elimizde patlarsa gbi düşüncelere kapılıyorum..

Kredisi de düşündürüyor beni,
Ödeme gücümüz oldugu halde ya işten cıkartılırsak , ya ödeyemezsek , banka eve el koyarsa falan diye acayip korkularım oluştu.

Satın aldıgımız evi farklı bir muhitten almadık.
Bir iki sokak arkamızda.
Şuanki ile tek farkı
Şimdiki evimiz 6 bloklu site içerisinde,
Yeni evimiz geniş tek bir blok
Etrafı çevrili güzel bir bina ama site değil.

Şuan yasadıgımız ev 2. kat
Aldıgımız ev 3. kat

Yeni ev alıp bu korkuları yasayan baska kımseler oldu mu,
İçim kıpır kıpır olması gerekirken bu hüzün sinirimi bozuyor

Yaklasık 2 aydır ev bakıyorduk, ramazan ayında bile oruclu oruclu ev baktık,
Kredi basvuru stresi, tapu alma stresi, elk, su abonelikleri vs , tasınma işi şuanda bunlarla ugrasıyoruz

acaba içimdeki gerginlik bu durumlardan dolayı mı
Öyleee içimi dökmek istedim :)

O duygusallık hep oluyor. Ben sobalı evden kaloriferli eve taşınırken de , asansörsüz apartmandan asansörlü apartmana geçerken bile gene o duygusallığı yaşadım. Bazı insanlar evi ile arabası ile duygusal bir bağ oluşturuyor. Bırakması zor oluyor. Ama yenisine de alışılınıyor tabiki.

Böyle olması gayet normal bizde taşınmıştır insan biraz zor aliisyo ama aliisyo sende çalışırsın canım sıkma canını dikkat et evinde akrep çıkmasın :KK70: hatirladinmi bni :-)
ay hatırlamaz mıyım
evi alınca direkt aklıma o konu geldı zaten
bu evde alısmıs korkumu yenmıstım oyle kı gece yere kadar olan camımı bıle acmaya baslamıstım

tasınacagıum bina yenı bina valla aklıma direkt o geldı
senın yorumunu gorunce de :KK53::KK53::KK53:

O duygusallık hep oluyor. Ben sobalı evden kaloriferli eve taşınırken de , asansörsüz apartmandan asansörlü apartmana geçerken bile gene o duygusallığı yaşadım. Bazı insanlar evi ile arabası ile duygusal bir bağ oluşturuyor. Bırakması zor oluyor. Ama yenisine de alışılınıyor tabiki.
evet evet sanırım ben de öyleyim

gecen sene opel corsa arabam vardı , onu 4 sene kullandım satarken agladım baya

sıfır polo aldım hani cok daha kalıtelı bır araba

onu baya bir sevmedim , sanki üvey cocuk gbı hıssettım

eski arabamı düşüdnüm hep, buralarda görur muyum , temız bakıyorlar mı, güzel yere park edıyorlar mı falan dıye
evımızın onunde bir avm var oranın otoparkında baya aylarca bakındım :KK64::KK64::KK64:

Ben hep burdayım canim sen gordugum zaman bana gönder bak bi daha karşına cikabiliyolarmi :KK70: bu arada hayırlı olsun evin mutlulukla oturursun inşallah
ay hatırlamaz mıyım
evi alınca direkt aklıma o konu geldı zaten
bu evde alısmıs korkumu yenmıstım oyle kı gece yere kadar olan camımı bıle acmaya baslamıstım

tasınacagıum bina yenı bina valla aklıma direkt o geldı
senın yorumunu gorunce de :KK53::KK53::KK53:

Hayırlı olsun. Allah ev almak isteyen herkese nasip etsin. Bence olumlu düşün ve yeni ev yeni hayaller. Alışman biraz zaman alabilir ama insanın kendi evinde oturması gibi güzel bir duygu yoktur emin ol. Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.

evet evet sanırım ben de öyleyim

gecen sene opel corsa arabam vardı , onu 4 sene kullandım satarken agladım baya

sıfır polo aldım hani cok daha kalıtelı bır araba

onu baya bir sevmedim , sanki üvey cocuk gbı hıssettım

eski arabamı düşüdnüm hep, buralarda görur muyum , temız bakıyorlar mı, güzel yere park edıyorlar mı falan dıye
evımızın onunde bir avm var oranın otoparkında baya aylarca bakındım :KK64::KK64::KK64:

Benim eşimle daha sevgiliyken eski model bir fiat arabası vardı sonra o da sıfır polo aldı ama benim için o eski arabanın yeri başkadır. Düğün arabası yapalım dese yapacaktım. Ben teklif ettim ama eski püskü güneş yanıklı ne gereği var falan demişti. Ya demiştim hiç mi özlemiyorsun. Onun hiç böyle bir bağı yok. Oluyor bazen duygusal insanlarda sanırım.

Diğer eve çok alışmışsınız bende taşınınca bocaladım ama bir aya alıştık :)
Hayırlı olsun

Benim eşimle daha sevgiliyken eski model bir fiat arabası vardı sonra o da sıfır polo aldı ama benim için o eski arabanın yeri başkadır. Düğün arabası yapalım dese yapacaktım. Ben teklif ettim ama eski püskü güneş yanıklı ne gereği var falan demişti. Ya demiştim hiç mi özlemiyorsun. Onun hiç böyle bir bağı yok. Oluyor bazen duygusal insanlarda sanırım.
evet benim eşim de beni,m gbi:)))
ikimiz de karalar bagladık saunda evde:confused::confused:

offf ben de öyleyım işteee
o kadar apartopar tasınıcaz ki evi topladık
evde dogru duzgun tek bir fotomuz bıle yok
ona bıle cok uzuluyorum:KK43:(

eskiden bir baskası ile evlıydım
onla evlıyken de ev değişmiştik ama hıc duygusala baglamamıstım
bunda bi garip oldum
inş gecer
tsk ler :)

tatlım o bekar evinden gelin gideceğin eve geçerkende oluyor inanki, çünkü ben yaşıyorum hala.. Sanki aşık olduğum adamı bırakıp biriyle zorla evlenmişim gibi :KK70:

Ama alışıcam tabiki. Sende alışırsın. Allahım ödeme gücünü daim kılsın, inşallah kendi evini çocuğun gibi seversin :-)

tatlım o bekar evinden gelin gideceğin eve geçerkende oluyor inanki, çünkü ben yaşıyorum hala.. Sanki aşık olduğum adamı bırakıp biriyle zorla evlenmişim gibi :KK70:

Ama alışıcam tabiki. Sende alışırsın. Allahım ödeme gücünü daim kılsın, inşallah kendi evini çocuğun gibi seversin :-)
ben bekar evınden evleneceğim eve giderken bunu hıc yasamadım

sanırım kredi yükünün de etkisi var üzerimde

bize de evi sanki zorla aldırdılar psikolojısındeyım işte suanda

aylarca ev baktık alınca mutsuz oldum bırden

sen de alısırsın

kendı duzenını kurunca annenın evıne gelmek ıstemezsın

mutluluklar:KK200:

Ayy ben de ilk evlendiğimde oturduğum yani şu anki evime hiç ısınamadım, kendi evimiz. Keşke ben de başka bir ev alsam ardıma bakmadan kaçarım herhalde :KK70:

Bacım hayırlı olsun, Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin. Şu an sadece bir alışkanlık var. Yeni evine de kısa sürede alışırsın bence...

Sonuçta ha kira ha kredi, her iki durumda da o para çıkacak cepten.

Bende de olmustu aynısı. Sonra bankadaki amca kızım gençsin almışsın pişman olma hic. Mülkün zararı olmaz hic dedi. Alıştım gitti sonra. Cogunu ödedim tek basıma Allah yardım ediyor. Gönlünü ferah tut.

Ne kadar guzel artik kendi evini var hayirli olsun :)
Ilk evlendin oraya geldin ilk anilarin orada hersey orada onun icin bu kadar duygusalsin :)
Ama evine bir yerles bir sure sonra unutur gidersin esin yaninda ya :KK66:

Ayy ben de ilk evlendiğimde oturduğum yani şu anki evime hiç ısınamadım, kendi evimiz. Keşke ben de başka bir ev alsam ardıma bakmadan kaçarım herhalde :KK70:

Bacım hayırlı olsun, Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin. Şu an sadece bir alışkanlık var. Yeni evine de kısa sürede alışırsın bence...

Sonuçta ha kira ha kredi, her iki durumda da o para çıkacak cepten.
kira 800 cıkyor
kredi 2650:)))

hala alısamadın mı evıne peki

X