• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Bir Hayat, Yine Gülecek Bir Neden, Yeni ve Fit Bir Ben!

Sonra işe yeniden başladım, uyku düzenim değişti, ve durdu ama 2 haftadır filan kilo vermem... : (( Bir de işte öğlenleri her zaman rejimlik yemek çıkmıyor....
olsun bizde de çıkmıyor. porsiyonları küçült, yarım ye. doymak için yeme, midene bişeyler girsin enerji olsun diye ye canım.

Senin bu ekmeği azaltmamız lazım yavru kuşum

Canım azaltmam gerektiğini biliyorum. Azaltma yöntemi konusunda tavsiyen olursa iyi olur... Akşama kadar sadece kahvaltı da 1 dilime denk düşecek kadar yemiştim. Ama öğle yemeğimi 12.30 civarı yiyorum akşama eve gelmem genelde 7'ye doğru; bugün ise 8.15'i filan buldu. Dolayısıyla, gün içinde ara öğün yoğurt yememe rağmen, o yoğurt az geldi, tutmadı ve aşırı acıktım. Aşırı acıktığım zaman böyle oluyor, ekmek; genellikle de annemden dolayı gözümün önünde oluyor, ve doymak için yiyorum.

Canım azaltmam gerektiğini biliyorum. Azaltma yöntemi konusunda tavsiyen olursa iyi olur... Akşama kadar sadece kahvaltı da 1 dilime denk düşecek kadar yemiştim. Ama öğle yemeğimi 12.30 civarı yiyorum akşama eve gelmem genelde 7'ye doğru; bugün ise 8.15'i filan buldu. Dolayısıyla, gün içinde ara öğün yoğurt yememe rağmen, o yoğurt az geldi, tutmadı ve aşırı acıktım. Aşırı acıktığım zaman böyle oluyor, ekmek; genellikle de annemden dolayı gözümün önünde oluyor, ve doymak için yiyorum.
ekmek sadece kahvaltıda yenir diye telkin yapabilirsin. diğer öğünlerde elin bir dilime bile gitmesin bak nasıl süper olacak alışınca.

Leblebi olacak o çantada sürekli.
Yemeğe oturmadan mesela eve giderken bir avuç ye su iç şişirsin:))

olsun bizde de çıkmıyor. porsiyonları küçült, yarım ye. doymak için yeme, midene bişeyler girsin enerji olsun diye ye canım.

Yakında bir ev yemeği yapan yer buldum... Orada karnıyarık yedim bugün... Artık sürekli karbonhidratlı bir şeyler olduğunda öğlen, gidip oradan yiyeceğim... Ya da sipariş vereceğim... Ama işte 12.30'dan paydos saati olan 18.00'e kadar bayaaa acıkmış oluyorum... Yoğurt yiyorum genelde ara öğün olsun diye ama o da hemen sindiriliyor herhalde...

Yakında bir ev yemeği yapan yer buldum... Orada karnıyarık yedim bugün... Artık sürekli karbonhidratlı bir şeyler olduğunda öğlen, gidip oradan yiyeceğim... Ya da sipariş vereceğim... Ama işte 12.30'dan paydos saati olan 18.00'e kadar bayaaa acıkmış oluyorum... Yoğurt yiyorum genelde ara öğün olsun diye ama o da hemen sindiriliyor herhalde...
yanında çiğ badem, ceviz, fındık bulundur biraz. çok işe yarıyor inan. hem faydalı hem mideni bastırıyor.

Katlıyorum sana.
İlk bir hafta deli gibi miden kazınacak belki biraz halsizlik sinirlilik olacak ama sonrasında zaten miden almayacak

Su, o kadar aç kalamam ben, bayılacak gibi oluyorum; akşama kadar ayaktayım ben saatlerce neredeyse yaptığım işten dolayı, gün içerisinde çok enerji harcıyorum, yoruluyorum; yani o kadar açlığı hissedersem, işimi yapamaz duruma gelirim; saatlerce İngilizce şarkı söyleterek, dans ettirip zıplatıyorum; 20-30 çocuğa birden koşuşturduğum oluyor... Öyle düşün; masa başı işten çoook farklı (ki daha önce o şekilde de çalıştım) ya da yaşı daha büyük çocuklara öğretmekten (onu da yapmıştım). Bunlar ooof, 3 yaş var, 4 yaş var, 5-6 yaş var, her biri pire gibi; benim de öyle olmam gerekli oluyor... Ne zaman ki bi ara resim yapıyorlar, çizdikleri şeylerin İngilizcesini öğrenerek vs. o zaman biraz rahatlamış oluyorum bir süre, fakat o zaman da, bazı çocuklar su istiyor; üst kata mutfağa koşuyorum; birkaç tanesi bir yerlere tırmanmaya çalışıyor, onu uyarıyorum; biri arkadaşına vuruyor; kalkıp onunla uğraşıyorum... Bence ben şu an, çalışmadığım döneme göre, gün içinde en az iki, üç katı enerji harcıyorum....

Çok tuhaf bir şey oldu bugün...

Çalıştığım kreşteydim... Öğleden sonra, çocuklar oynuyor; ben de şöyle bir dışarı bakayım dedim; o an aklımdan bir düşünce geçti; hani pat diye nereden geldiyse aklıma geliverdi; önceden bir yerde okumuştum/haberlerde görmüştüm; bir kreşte otistik bir çocuk varmış; veliler toplanıp çocuğumuzu olumsuz etkiliyor diye şikayet edip o çocuğu yazı, istememişler... 3 haftam doldu buraya başlayalı; dün işte bu şey pat diye aklıma geldi. 5 dakika sonra kapı çaldı; kordinatör öğretmen sınıfa yeni bir çocuk getirdi; burada oynasın dedi; baktım çocuk pek kimseyle konuşmuyor; ama oynamaya hevesli... ve İngilizce öğrenmiş; sayıları filan kendi kendine sayıyor. 10 dakika sonra annesi geldi ve öğrenme bozukluğu/ atipik otizm var dedi. Şok oldum. Çok garip bir tesadüf değil mi?? Dün de bir arkadaşım bir sohbette "görü görenler"/"gelecek içine doğan insanlar" vs gibi konulardan bahsediyordu.... Tüylerim ürperdi o düşüncenin durduk yere aklıma düşmesinin hemen ertesinde böyle bir şey olmasından. Ne düşünüyorsunuz?

NOT: Bugün hayallerimin diyetisyeninin telefonunu aldım bir iş arkadaşımdan anlattığına göre mükemmel bir diyetisyen ve kız 20 kilo vermiş hem de çok aşırı sıkı bir şeyler yapmadan ve canının çektiklerini yiyerek! Kısa süre sonra başlıyorum ona; telefonda konuştum, enerji dolu harika geliyordu sesi!! Üstelik ücreti maaşımı alınca almayı kabul etti.

NOT2: -2 dilim ekmek, 1 yumurta

Öğlen: 6,7 etli yaprak sarma, yoğurt, çorba,

Ara: 5 dilim ekmek, üzerine azıcık peynir sürülmüş; yarım bardak limonata (Karbonhidrat krizine girdim gene!!!)

Ara: 1 top sade dondurma, 1 gofret

Akşam: Peynir, domates, salatalık, yoğurt

Beni acıktıran hormonal bir şeyler var, hissediyorum; regl geliyorum diyor gibi sanki... Bugün çok rejimlik olmadı yediklerim; gene de iyi tarafından bakıp eskiden olsa hamburger, patates kızartması, waffle vs. yerdim en azından öyle şeyler yok diyorum... Bir ara aklımdan geçti, şeytana uysam mı, battı balık yan gider be Penelope dedim, sonra sus be şişko diyerek domates salatalık ve peynire yöneldimmm sonra zaten o canımın çekmesi geçti ama kendimi yemek sepeti'nde burger king'e filan bakarken yakaladım. Tam zamanında yetişti imadıma diyetisyen, kendisi ile yakında tanışacağım.. *Kalpkalpkalp* Kendisi erkek bu arada ve bütün hastaları da ona hasta! : pp

Haklısın ilginç olmuş arka arkaya gelmesi.. Aslında evrende açıklanamayan sayısız durum var.. Bizim algılarımızın ötesinde.. Ama önceki akşamlı konuşma bu durumu farketmene sebep olmuş da olabilir.
Yinede düşündürücü :KK64:
Diyetisyen olayına sevindim.. Bu seni daha motive eder.. Yıllar önce akupunktura giderken ilginç Uzak Doğuda eğitim almış nir doktora gidiyordum.. Çok iyi motive ediyordu sayesinde 10 kilo verdim düğün öncesi :) motivasyon çok önemli.. Umarım herşey gönlünce olur..her yönden:)

Doktora gitmen iyi olmuş o sana mutlaka uygun bir yöntem Çizecektir. Ben işten 8 de dönüyorum onun için ogleden so ra 3 de ve 5.30 da iki around var bu nedenle akşam bazen canım birsey yemek istemiyor. Ama çoğu zaman birseyler hazırlamak zor geliyor useniyorum.

Back