- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
Bütçe ortak olduğu için böyle bir sorun olabilir.Bizim de bütçemiz ortak bana değil de görümceme araba alınsa bozulurdum ne yalan söyleyeyim insanız sonuçta
Bu arada çatır çatır koca parası yiyorum evde kızıma bakıyorum kocamın da hesaplarına karışıyorum ne alınırsa bana danışılıyor kabul edersem alınıyor ohhh missssssssssssssss
Merhaba arkadaşlar,
Çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Abimin benimle yaşıt bir eşi var. 3 senelik evliler , 1.5 yaşında dünya tatlısı bir kızları var. Ailemle birlikte altlı üstlü yaşıyorlar. Abimle babam ticaretle uğraşıyorlar bir de mobilya imalatı yapıyorlar, ben kendimi bildim bileli ,çok küçük yaşlardan beri abim o dükkanda çalışır. Bir süre öncesi MS tanısı aldı ama çalışmaya devam ediyor. Evlendiklerinden beri ailemle yengem arasında sorunlar var, sürekli olarak ona kızları gibi davranmadıklarını söylüyor. En ufak şeyden kavgalar çıkartıp günlerce yukarı ailemin yanına çıkmıyor , çocuğu sevmeye getirmiyor falan. Yeni bir şey alsam önce güle güle kullan diyor ama kendi evine geçtiğinde mutlaka abimle bir kavga çıkartıyor. Birkaç gün sonra bakıyorum aynısından ona da almış abim. Şehirdışında okuyorm iki yıl tek başıma evde kaldım , haliyle harcamalarım fazla oluyordu. Sürekli bunları bahane etti, bana gönderilen para kadar abimin ona para vermesi gerekiyormuş. Yengem ev hanımı, çalışmıyor, okuldan sonra hemen evlendiği için hiç çalışma hayatı olmamış. Evinde huzursuzluk çıkmasın diye her dediğine he diyen bir abim var, imkanları dahilinde ne istiyorsa alıyor. Ama yengemin bana alınan hiçbirşeye tahammülü yok.. Ailem bu duruma üzülseler de hep orta yolu bulmaya çalıştılar.
Sorunuma gelince bir süredir psikolojik sorunlar yaşıyorum, kötü bir dönem geçirdim ve neden bu hale geldiğimi bilmeseler de ailem bu süreç içinde hep yanımdaydı. Cuma günü babam yüzümü biraz güldürmek için bir sürpriz yapmış ve bana bir araba almış. Noterden kendisine vekalet vermemi istedi ve araba benim üzerime alındı. Alırken de bir söz verdim en azından 6 ay kadar arabayı okuduğum şehre getirmeyeceğime dair. Soruna gelince , yengem araba eve gelir gelmez kıyameti kopartmış. Abim kimin için çalışıyormuş, abim çalışıyormuş biz onun parasını yiyormuşuz, bana nasıl araba alabilirlermiş, bana alınıyorsa ona da aynısından alınması gerekiyormuş, bir sürü şey..Evlendikleri ilk yıl abim mobilya atölyesi açtı ve bizim tarafımızdan düğünlerinde takılan altınların bir kısmı bozdurulmuştu bu iş için, zamanla yerine koyacağım demişti abim, birer ikişer de koyuyor. Benim altınlarımın tamamı yerine konmadan nasıl Gamzeye araba alınabilir diyormuş sürekli. Ne dese sakinleştirememiş abim, en sonunda o kadar sinirlenmiş ki 'altınlardan daha fazlasını hesabına yatırayım çık git hayatımdan, tüm istediğin maddiyat, anlaşamıyoruz bir türlü' demiş. Cuma gününden beri abimi eve almıyormuş, yukarıda ailemin yanında kalıyormuş abim de. Abim kızına çok düşkün bir baba, onsuz yaşayamaz üstelik de hasta, ama eşiyle evli kaldığı sürece de huzurlu olamayacak gibi.
Ne yapacağımı şaşırdım, bir dediğimi iki etmeyen bir ailem var, çok üzerime düşüyorlar. Bir yılda toplasan bir ay evde kalıyorum, o zamanları da burnumdan getiriyor,çoğu kez susuyorum, zaten yüzüme birşey demiyor, beni bahane ederek abimle tartışıyor, istediğini aldırıyor. Ailem bana yapılan herşeyi ona da yapmak zorunda mı? Arabaya sevinemedim bile hatta evin huzuru bozuldu benim yüzümden diye içim içimi yiyor.. Yengeme nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Siz ne diyorsunuz? Normal mi yengemin bu davranışları, her koşulda eşit olmak zorunda mıyız?
bazı ev hanımları ne yazık ki para kazanmanının ne demk olduğunu bilmiyorlar hiçbir erkek karısına araba almak zorunda değildir alırsada bu onun inceliğini gösterir şartlar herzmaan bunu sağlamaya elvermez
saçma olan kendini ayrı evde yaşadığı görümcesi ile bir tutması ayrıca baban hala çalışıyor ve seninde o dükkanda hakkın var yengene bi sorsana babasının evinde varmıymış arabası
bide şöyle bir durum var bu ülkede erkekler evlenirken yaptığı masrafı kızları evlenirken biçok aile yapmıyor erkeğe ev alınıyor eşyalar düzülüyor altın desen cabası yengen bunlarında farkında değil sanırım benim önerim üzülmek yerine evlerinizin ve gelirleriniz ayrı olduğunu belirtin bu kaostan anca ozaman kurtulursunuz
bide eğer bu durumlara dur demezseniz yılan büyür yedi başlı ejderha olur belki çok ağır bir benzetme ama ailemin şirketinde çalışan ve bu tarz durumları yaşayan biri olarak söylüyorum bu olaylara başta müdahale etmeyince kabak tadı veriyor
yengenizin sizinle problemi yok...verdiği tepki size değil..olağan gelin kaynana ilişkileri diyelim..
çünkü mesele araba olsa abinizinde arabası var...siz bu olaylara bulasmayin derim.. arabanizida güle güle kullanın..
başarılarınızın devamını dilerim.
Arabayı bana babam aldı, dükkanın bir kuruş parasının da karışmadığını söylüyor..
Hayır yani sırf muhalefet olmak adına yapılmış bu kadar yorum
Yengesnin altınlarını eşi almış, yerine de koyuyormuş zaten
Ve kıza arabayı iş bütçesinin dışında kendi birikimiyle almış babası
Yengeye neden laf düşüyor, neden huzursuzluk çıkarıyor? Bunu bile haklı görmüşsünüz ne garip
Eşiyle veya kendiyle ilgili sorunlarını kıza sataşarak gidermeye çalışıyor kendince
Ki çok haksız bir tutum
Eğer araba alınacaksa eşi alır kayınpeder aldı diye tafra yapılmaz
Çok merak ediyorsa eşinin arabasını kullanırdı
Kullanmamış bile
öğrenseydin çalışıp ayakları üzerinde durmayı desteklerdin . öğrenememişsin demek ki . öyle atatürkü seviyorum canım benimle olmuyor .onun gösterdiği yoldan yürümekle oluyor
Eeeee sonra? Konuya mı yorum yapacaksınız yoksa polemiğe devam mı?
ohhhh sefammm olsunnnnn çatır çatır yiyorym kocamın parasını..
sen regenı ne kadar tanıyosun kı hakkında bu şekılde konuşuyosun
herkese yorumu için çok teşekkür ederim, az çok bir bakışaçısı edindim. son karar yönetimindir
yorumunuz için teşekkür ederim ama birazdan sizi de linç edecekler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?