• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem çok mu normal davranıyor?

siyahgelinlik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
285
0
46
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Abimin benimle yaşıt bir eşi var. 3 senelik evliler , 1.5 yaşında dünya tatlısı bir kızları var. Ailemle birlikte altlı üstlü yaşıyorlar. Abimle babam ticaretle uğraşıyorlar bir de mobilya imalatı yapıyorlar, ben kendimi bildim bileli ,çok küçük yaşlardan beri abim o dükkanda çalışır. Bir süre öncesi MS tanısı aldı ama çalışmaya devam ediyor. Evlendiklerinden beri ailemle yengem arasında sorunlar var, sürekli olarak ona kızları gibi davranmadıklarını söylüyor. En ufak şeyden kavgalar çıkartıp günlerce yukarı ailemin yanına çıkmıyor , çocuğu sevmeye getirmiyor falan. Yeni bir şey alsam önce güle güle kullan diyor ama kendi evine geçtiğinde mutlaka abimle bir kavga çıkartıyor. Birkaç gün sonra bakıyorum aynısından ona da almış abim. Şehirdışında okuyorm iki yıl tek başıma evde kaldım , haliyle harcamalarım fazla oluyordu. Sürekli bunları bahane etti, bana gönderilen para kadar abimin ona para vermesi gerekiyormuş. Yengem ev hanımı, çalışmıyor, okuldan sonra hemen evlendiği için hiç çalışma hayatı olmamış. Evinde huzursuzluk çıkmasın diye her dediğine he diyen bir abim var, imkanları dahilinde ne istiyorsa alıyor. Ama yengemin bana alınan hiçbirşeye tahammülü yok.. Ailem bu duruma üzülseler de hep orta yolu bulmaya çalıştılar.

Sorunuma gelince bir süredir psikolojik sorunlar yaşıyorum, kötü bir dönem geçirdim ve neden bu hale geldiğimi bilmeseler de ailem bu süreç içinde hep yanımdaydı. Cuma günü babam yüzümü biraz güldürmek için bir sürpriz yapmış ve bana bir araba almış. Noterden kendisine vekalet vermemi istedi ve araba benim üzerime alındı. Alırken de bir söz verdim en azından 6 ay kadar arabayı okuduğum şehre getirmeyeceğime dair. Soruna gelince , yengem araba eve gelir gelmez kıyameti kopartmış. Abim kimin için çalışıyormuş, abim çalışıyormuş biz onun parasını yiyormuşuz, bana nasıl araba alabilirlermiş, bana alınıyorsa ona da aynısından alınması gerekiyormuş, bir sürü şey..Evlendikleri ilk yıl abim mobilya atölyesi açtı ve bizim tarafımızdan düğünlerinde takılan altınların bir kısmı bozdurulmuştu bu iş için, zamanla yerine koyacağım demişti abim, birer ikişer de koyuyor. Benim altınlarımın tamamı yerine konmadan nasıl Gamzeye araba alınabilir diyormuş sürekli. Ne dese sakinleştirememiş abim, en sonunda o kadar sinirlenmiş ki 'altınlardan daha fazlasını hesabına yatırayım çık git hayatımdan, tüm istediğin maddiyat, anlaşamıyoruz bir türlü' demiş. Cuma gününden beri abimi eve almıyormuş, yukarıda ailemin yanında kalıyormuş abim de. Abim kızına çok düşkün bir baba, onsuz yaşayamaz üstelik de hasta, ama eşiyle evli kaldığı sürece de huzurlu olamayacak gibi.

Ne yapacağımı şaşırdım, bir dediğimi iki etmeyen bir ailem var, çok üzerime düşüyorlar. Bir yılda toplasan bir ay evde kalıyorum, o zamanları da burnumdan getiriyor,çoğu kez susuyorum, zaten yüzüme birşey demiyor, beni bahane ederek abimle tartışıyor, istediğini aldırıyor. Ailem bana yapılan herşeyi ona da yapmak zorunda mı? Arabaya sevinemedim bile hatta evin huzuru bozuldu benim yüzümden diye içim içimi yiyor.. Yengeme nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Siz ne diyorsunuz? Normal mi yengemin bu davranışları, her koşulda eşit olmak zorunda mıyız?

Bence sen hicbiseylerine sakin karisma,
arabanida sakin geri verim düsüncesine kapilma, o babandan sana bir hediye, güle güle kazasiz belasiz kullan insallah.

Yengenle abin bence ordan tasinmadan rahat edemicek ve huzura kavusamicaklar
evet yengen cok maddiyatciymis gercekten, ama böylede biraz belki gözüne sokulmus gibi oluyor,
ayni apartmanda yasamanin sorunlari iste..
Tasinmalari mantikli olur diye düsünüyorum
ozaman sana ne aldiklarindanda pek haberi olmaz

bence normal. siz yengenizin yerinde olsaydınız aynı şeyleri hissederdiniz. bütçe ortak olduğu zaman harcamalar her zaman sıkıntı olur. en iyisi bütçelerin ayrılması

bence normal. siz yengenizin yerinde olsaydınız aynı şeyleri hissederdiniz. bütçe ortak olduğu zaman harcamalar her zaman sıkıntı olur. en iyisi bütçelerin ayrılması

Aynen!
Aileyle ortak iş yapmak herkesin harcı değil.
Bu dengesizlik devam ettiği sürece herkes özellikle yenge yıpranmaya devam edecek.

Babam 18 sene önce kurdu o iş yerini, annem dahil herkes orda çalışıyor, herkesin emeği büyük. 3 sene önce ailemize dahil olmuş ,üstelik çalışmayan bir bireyin harcamalarımıza bu kadar burnunu sokmasını ben anlayamıyorum, belki de evli olmadığım için anlayamıyorum bilmiyorum. Biraz da onun tarafından bakabilmek için açtım bu konuyu

iş aile işi bile olsa ortaklık ortaklıktır bence. ve eşit olmalı herşey. her nekadar yakın akrabada olsa ortada iki ayrı aile var ve bütçeler ayrı olmalı. her ay 6 bin kazanılıyorsa 3 bin 3 bin paylaşılmalı. isteyen o paylaşılan paradan altın alsın isteyen araba. aile şirketimiz hiç olmadı ama çevremde olanlar var. hep aynı sorun. o şunu aldı bana alınmadı vs.

Babam 18 sene önce kurdu o iş yerini, annem dahil herkes orda çalışıyor, herkesin emeği büyük. 3 sene önce ailemize dahil olmuş ,üstelik çalışmayan bir bireyin harcamalarımıza bu kadar burnunu sokmasını ben anlayamıyorum, belki de evli olmadığım için anlayamıyorum bilmiyorum. Biraz da onun tarafından bakabilmek için açtım bu konuyu

çalışmıyor ama evde çalışıyor. çocuğa bakıyor, abinizle ilgilenior. eminim üst kata çıkıp hizmet yapmasıda bekleniyordur. bu açıdan bakarsak sizde şirkete fazla emek vermemişiniz. okumuşsunuz, aynı şehirde bile kalmamışsınız. 3 yıl da olsa abinizin eşi, abinizin olan herşey onu aynı zamanda.

Eklemek istediğim birşey daha var, yengemin ehliyeti bile yok henüz, abimin arabası var bir kez bile heves edip öğrenmeye çalıştığına şahit olmadım..

çalışmıyor ama evde çalışıyor. çocuğa bakıyor, abinizle ilgilenior. eminim üst kata çıkıp hizmet yapmasıda bekleniyordur. bu açıdan bakarsak sizde şirkete fazla emek vermemişiniz. okumuşsunuz, aynı şehirde bile kalmamışsınız. 3 yıl da olsa abinizin eşi, abinizin olan herşey onu aynı zamanda.

Ben tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisiyim, lisenin ilk 2 senesini yatılı olarak şehirdışında okudum. inanın ,ders çalışmaktan hiç vaktim kalmadı ticaret ile ilgilenmeye

mesele araba değilki zaten. adalet, hak haksızlık konularından kavga çıkıyor. yengen şöyle düşünüordu şimdi, madem para vardı benim altınlar niye alınmadı. gerçektende üni. den henüz mezun olmamış birine araba alınmasıda bence gereksiz. düğünde takılan altınlar kadının hakkıdır. borç olarak eve ,işe vs verildiyse aynen yerine konmalıdır.

Tatlim sen bir evin bir prensesi gibi muammele görüyorsun, sIkIntIlarIda tek yengen cekiyor.
Sana karsi bir kötülügünü oldugunu düsünmüyorum sahsen, öyle olsa senide üzmek icin yüzüne söylerdi, belli ederdi kendini.
Ama olanlari haksizlik olarak görüyor, bencede bu konuda hakli.
Altinlarini vermis, is yeri kurulmus, ama kendinin arabasi yokken uzakta oturan görümceye aliniyor, birde üstelik eminim ondan habersiz gidip almistir baban.
Yani yengeni adam yerine koyan yok o ailede, sanirim problem orda. Ortak hesap oldugu icin onunda rizasini almalari gerekirdi, Gamzeye araba alacagiz diye onunda fikrini sormalari gerekirdi.
Ayrica yengen kayinbabayla kayinvalideyle ayni evde yasiyor, cok zor bir durum. Bunu sen simdi anliyamazsin, ama ilerde evli oldugun zaman yengene cok hak verirsin.
Kadin belki dinlenmek istiyor, belki kocasiyla vakit gecirmek istiyor, ama sürekli bir yukari gidip- gelmeme konulari oluyor, hersey göze batiyor birde burun buruna oturduklari icin.

Ve sen simdi tüm olaylari tek taraflil dinliyorsun kendi ailenden. Ama Abin, Baban, Annen sana karsi farkli davraniyorlar, sana karsi farkli bir yüzleri, sana karsi farkli bir davranislari var ve yengene karsi farkli. Yengen tartisma cikarttiginda acaba Abin ona neler diyor, ne yapiyor, sen bilemezsin. Size sadece kendini masum gözükecek seyler anlatiyordur.
Yani erkeklerinde bu dogasinda var. Annende sana karsi iyi hostur senin kusurlarini örter ama gelinin her söyledigi laf ona batar, her hareketine bozulabilir.

Tabii sen bu durumda ne yapabilirsin, kendimi senin yerine koymaya calisiyorum...ama su an uzak kalman bence cok kötü olur, Abingil tekrar barisirsa ebediyen sana karsi öfkesi büyük olur Yengenin, biz ayriyken beni hic aramadi sormadi der.
Sen bir telefon ac, herkesden habersiz ariyorum seni cok merak ettim, yenge olanlardan dolayi cok üzgünüm, abimle ayrilmanizi hic istemem, yengem oldugundan dolayi cok mutluyum, elimden birsey geliyorsa söyle yapayim de.
Maddi manevi elimden gelen ne varsa söyle cekinme, istersen Abimlede, ailemlede konusurum de.
Araba banada süpriz oldu ama sende haklisin, keske seninde haberin olup alinsaydi bukadar gönül kirmaya hic degermiydi de. Istersen arabayi al sen kullan, senin üstüne yapilsin de (arabada gözün yoksa, sen öyle söyleki, o kabul edip arabayi alirsa ilerde nasil olsa sanada yine alinir ve ozaman sesini cikartamaz) Yani yagmasan bile gürle.
Kendine düsman kazanmaya degmez ve herkesi bosverde, yazik yigeninde hatrina bir büyüklük yapman gerekir diye düsünüyorum.

Ben tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisiyim, lisenin ilk 2 senesini yatılı olarak şehirdışında okudum. inanın ,ders çalışmaktan hiç vaktim kalmadı ticaret ile ilgilenmeye

niye ilgilenmediniz demiyorum. ama yengeniz içinde o 3 yıllık gelin hakkı yoktur diyemezsiniz. kendisinin aktif çalışması gerekmez. kocası aktif olarak çalışıyor, o da zaten kocasının hakkı için konuşuyordur

Tatlim ister 3 sene olsun ister 30 sene olsun, o kadin abinin esi, bir ömür paylasmak icin evlenmis gelin gelmis size, ayrica birde cocuklari var, dis kapinin dis mandali degil.
Altinlarini vermese, babanin is yerine katkisi olmasaydi bile ona öyle davranilmasi cok yanlis. Tabiiki ozaman hircinlasir.
Farzetki o yengen degil, öz ablan, inanki sen ondan önce üzülürdün onun halini.
Tamam belki kiskanc bir yapisi vardir, herseyden benimde olsum isteyebilir, insanlik hali, karakter meselesi. Ama bu tarz seyler onu kötü insan yapmaz, bosanmalari icinde bir sebep degildir.
Yazik günah, biraz empati yap ve sakin kinama onun yanlis hareketleri bile olsa hep iyiliginide gör.
Hatasiz kul olmaz, dört dörtlük yengeyi sen nerden bulacaksin, her insanin kusurlari olur.
Sende dört dörtlük degilsin sonucta, abinde degil, ailende degil, birbirinize daha cok ilgi, alaka ve sevgi göstermeniz gerekiyor diye düsünüyorum.

Eklemek istediğim birşey daha var, yengemin ehliyeti bile yok henüz, abimin arabası var bir kez bile heves edip öğrenmeye çalıştığına şahit olmadım..

Yoksa bile alabilir sonucta, benim kayinvalidem 50 yasinda almisti ehliyetini. Hatta sen söyle, yenge al ehliyetini güzel olur de.
Farkli davranmaya devam ederseniz hepiniz mutsuz olursunuz, sanki abin bosaninca cok mutlumu olacak, permeperisan olacak adam, zaten hasta bir taraftan, cocuk var diger taraftan, karisinida seviyordur bunada eminim, hep ilerde basiniza kalkar sizin yüzünüzdende oldu diye.

Merhaba canım hikayene benzer bir yengede bizde var hoş benim allahtan abimin felan değil amcamın karısı. Bence senin yengen psikolojik hasta kıskançlıktan kafayı yemiş. Benim yengemde kıskançlıkta psikolojik rahatsızlıklar yaşadı. Bence sende gayet mesafeli davran yengene hiç ilgilenme bile abine ve yiğenine gelince allah büyük herkes herşeyi yaşıyor.

Tatlim ister 3 sene olsun ister 30 sene olsun, o kadin abinin esi, bir ömür paylasmak icin evlenmis gelin gelmis size, ayrica birde cocuklari var, dis kapinin dis mandali degil.
Altinlarini vermese, babanin is yerine katkisi olmasaydi bile ona öyle davranilmasi cok yanlis. Tabiiki ozaman hircinlasir.
Farzetki o yengen degil, öz ablan, inanki sen ondan önce üzülürdün onun halini.
Tamam belki kiskanc bir yapisi vardir, herseyden benimde olsum isteyebilir, insanlik hali, karakter meselesi. Ama bu tarz seyler onu kötü insan yapmaz, bosanmalari icinde bir sebep degildir.
Yazik günah, biraz empati yap ve sakin kinama onun yanlis hareketleri bile olsa hep iyiliginide gör.
Hatasiz kul olmaz, dört dörtlük yengeyi sen nerden bulacaksin, her insanin kusurlari olur.
Sende dört dörtlük degilsin sonucta, abinde degil, ailende degil, birbirinize daha cok ilgi, alaka ve sevgi göstermeniz gerekiyor diye düsünüyorum.

Çok eşekkür ederim yapıcı yorumunuz için, ben ele karışmadığım için böyle düşünemiyorum sanırım.O akşam onu da arayacaktım ama annem sen olayların dışında kal şimdilik birşey söyleme dedi, o da beni aramadı, iki gündür böyle durumlar. Ben de onun penceresinden bakmak istiyorum olaylara, iyiki de konu açmışım herkes yengem gibi düşünüyormuş

siz artık annen baban abin sen cekirdek aile degılsınız, evlenmıs yuva kurmus 3 yılda olsa 43 yılda olsa abinle bır omur gecırmeye gelmıs o ınsan o eve, adaletlı davranmak adınan, once yengenın altınalrının yapılması lazım, baban kendı butcenızden ssana hedıye almak ısterse ortalıktan degıl kendı butcesınden almalıdır canım, klasık olacak ama evlendıkten sonra eger esının aılesıne yakın oturursan bu konuyu bırde o zman oku ;) bellıkı yengenın cozemedıgı sorunları var, kadıncagız maddıyata doymayan gelin portresı cızıyor ama bırde onu dınlemek lazım degılmı

arabayı sana baban aldıysa yengen karışamaz ama abin aldıysa bal gibide karışır

Back