Yemek yerken çıkan sesler yüzünden çıldırıcam/ayrıca kvalide sorunu da var :(

İşte flört önemli haldur huldur evlenilmez
Yemeğe çıkılır gezilir konuşulur küçük tatile çıkılır tanışılır vs..
Yani benim kutlamam vardı kv oğlumla yatarken ben yattım kocamla yatamadım vs deyince o anlaşıldı
maalsef ailem bu tarz şeylere müsaade eden bi yapıda değil sevgilinin olması bile skandaldır bizde ancak bu kadar tanıyabildim ha eşmle evliliğime pişman değilim aşamadığımız tek sorunum bu

Bence çocuğunuzu alın gezdirin. Ben küçükken de misafirleri sevmezdim. Biz o zman 3 kardeştik gelen misafirler de iki çocuklu bir çiftti. Çocukların en büyüğü bendim. Sürekli ağlayıp koşan ve etrafı deviren tiplerdi misafir çocukları bir gece kaldılar. Kızkardeşimle odamız aynıydı. İki yatağı birleştirmişler güya çocukları uyuyamıyomuş. Ertesi gün anneme o çocukluğumda bütün çarşafları değiştirtmiştim. Anafikir: ev ev üstüne olmaz ve çocuğunuzun rahatını bozmayın. O oda çocuğunuzun özeli ve çocuğa özel kavramının aşılanması lazım ki kendini kullandırmasın. Ve ben de doğum günlerine yıldönümlerine düşkünüm. Kendi adınıza bencil olun ve bi yerde kahvaltıya falan gidin. Sahil kenarındaysanız el ele gezin. İkinci çocuk olduktan sonra olmucak bunlar pek.
tek çocukla çoğu şeyi yapamıyoruz zten

yarın akşam dışarı cıkıcaz canım planımız var.

söylediklerinin hepsindede haklısın

bende nefret ederım bır o
bırde burnunu seslı bır sekılde temızleyenler varya :KK43: sofrada yemek yıyoruz kayınvalıdem degısık sesler cıkara cıkara burnunu temızlıyor bır gu dayanamadım gıttım ögürdüm kustum cok kotu ya

ınsan olmayı ogrenmek lazım edebı adabı bılmek lazım hopurdetmek sumkurmek falan nedır ya
carpasım gelıyor tencere kapagıyla suratlarının ortasına
yaaa neler var neler diyorum okudukça

kvalidenizinki de çok beter off :olamaz:

Seni cok iyi olurum. Ben de sesli yiyene gicik olurum. Hatta bizim ofiste insanlar bazen masalarinda yemek yiyorlar cikan seslere cok sinir oluyorum. Ama idare ediyorum mecburen. Cunku esin anlayisliymis ama diger insanlar kv’en gibi tepki verebiliyorlar ve kirilabiliyorlar. Onun icin Ben esim haric soylememeyi tercih ediyorum. Zaten kv’en cok kalmiyacak verdigi tepkiden anlasiliyor ki sen rahatsizim dediginde olayi kesmiyecek ve devam edicek. Biliyorum zor ama yapacak bisey yok gibi.
haklısın valla

İyyyyyy en nefret ettiğim şey bu hopurdetme sapirdatma meselesi.O an kim yapıyorsa gırtlaklayasım geliyor.Eşim her yaptığında kaynanama sövüyorum yalan yok.Bi yemek yemeyi ogretememis diye.

Kızlar selam,

Yemek yerken çorba hüpletma, ağız şapırdatma sesi beni mahvediyor. Kayınvalidemler bizde bi süre kalacaklar evleri tadilatta olduğu için. 10 gündür eşim ve (eşime her yemekte hüpletme, suyu gurp gurp ses çıkararak içme gibi uyarılarım olur zaten) kayınvalidem çorbayı hüpppleterek içiyor şapıır şupur yemek yiyolar dayanamıyorum.

dün en son eşim çorba içerken başladı hüpletmeye, sonra kvalidemde aynı. eşimin gözüne bakıyorum yokkk anlamıyor... kayınvalidem bi yandan eşim bi yandan. sinirlendim bende afiyet olsun dedim kalktım oğlumun yanına salona geçtim oyun oynamaya. sonra eşim sesleniyor noldu yeni oturduk bişe yemedin ki kaynım noldu diye sesleniyor kvalidemde ses yok anladı o sırada sanırım.

sonra çok seslendiler ben tokum diyorum, gel yanımızda dur illa diyolar, bilmiyolarki sese ayar olduğumu.. sonra yine gittim çorbalar bitmiştir diye oturdum masaya salata yiyorum ufak ufak. eşim ısrarla soruyor noldu noldu noldu diye. en son bende sofrada dedim ki "şapır şupur yemek yeme sesinden çorbayı çayı hüpletme sesinden gıcık oluyorum biliyosun ama dikkat etmiyosun bende seni sofrada kırmayım diye gittim" dedim. "söyleseydin dikkat ederdim kalkmasaydın yeseydin yemeğini" diyo bende "gözüne gözüne bakıyorum işaret ediyorum sen daha devam ediyosun napim" dedim ve sonra kayınvalidem bi tabak daha çorba aldı hüpleteee hüplete içti resmen inadıma..

ya kızlar ayıp mı etmişim 10 gündür canıma tak etti resmen.. ve daha 15 gün kadar bu sesleri duyacağım.

çay çorba hüpletmeden içilmez mi? deniyorum inanın hüpletince noluyor bi bakim diyorum yok yapamıyorum inanın sessiz içmekten daha zor..

bu arada dün bizim eşimle nikah yıldönümümüzdü yarında düğün yıldönümümüz. biz yarını kutlarız eşimle hep. ama yinede nikah günümüzü de evde ufakta olsa kutlarız. kvalidemler var diye es geçelim dedik dışarı çıkalım diye düşündük ama bu sabah 6 buçukta kalkıcaz iş için diye onu da es geçtk. kvalidemler geldiğinden beri oğlumun odasında kaynım tek kalıyor güya sesten falan rahatsız oluyor sinirleniyor diye, oğlum da salonda kvalidemle yatıyor. iki koltuk var birinde oğlum birinde kvalidem yatıyor. dün de kayınvalidem tuttturdu oğluma annenle yat bugün diye. Oğlumda tutturdu bana "annem senle uyuyacam" diye. Biliyor ya özel bi gün bizim için birlikte yatırmamak amacı. Bende oğlumu kendi yatağımızda uyutayım da sonra salona yatırırım dedim saatte 11 gibiydi yatakta oğlumla uyumuşuz. 11 buçuk gibi kalktım oğlumu içeri yatırayım diye eşimi de çağırıcam güya.. bi baktım gece 2 den 3 den önce uyumayan sabaha kadar uyku tutmayan dolanan kvalidem yatak yapmış hemen diğer koltuğa yorganı falan oğlumun odadan taşımış (normalde taşıyamaz) eşimi yatırmış, kendide nasıl olduysa o saatte uyuyuvermiş, bende sinirlendim eşimi kaldırmadım oğlumla yattım.

sabah eşimde geldi niye ayrı yattık yorgunluktan uyumuş kalmışım kaldırsaydın keşke özeldi dün dedi. bende bizim için özel bi günse annen yatak yapınca kalkıp gelseydin yok deseydin dedim bozuk attım.
kusura bakmayın çok uzun yazmışım bu arada sanki hala o andaymışım gibi kaldım:halay:

ya kızlar gerçekten çok sinirlendim ya. çok uzun yazdım biliyorum ama dayanamadım birine konuşup dökmem lazımdı içimi..

GÜNCELLEME:
Biz zaten kutlama yapalım demedik, öyle bir niyetimiz yoktu, sadece eşimle bu günde birlikte yatmak istemem normaldir sanıyorum.

Zaten yarına eşimle planımız var yemeğe çıkıcaz. Bu konuya açıklık getirmek isterim..
Allah ım okurken sinir oldum. Ben de nefret ederim şapur şupur yemek yiyenlerden. Kaç kere sofra terk etmişliğim vardır. Allah kimseye böyle dert vermesin ya. Ciddi bir takıntı malesef

çünkü evlenmeden yoktu böyle şeyler .. gittikçe iştahllı hapur hupur yemek yiyen adama döndü.. hatta evlenirken 75 kilo olan eşim su an 115 kilo acaba ben mi hata yapıyorum ki
Oooooooooo demekki hüpletilecek yemekler yapıyosun sen de yani :KK66: suçun büyüğü sende :KK53::KK53: Şaka bi yana hüpletme şaplatma seslerinden kimse hoşlanmaz (bizde ailecek takıntılıyız) ama bu rahatsızlığın aşırısı OKB hastalığına giriyo mesela erkek kardeşim çocukluğundan beri OKB tedavisi görüyo.. yanında nefes alsak bizi boğmaya çalışırdı :KK14: Önce sendeki rahatsızlığın boyutuna bi bakmalısın, eğer sorun sende değilse bu rahatsızlık durumlarında alınganlık yapmayarak işe başlamalısın (masayı terketmek falan), sonuçta insanlar neredeyse doğuştan gelen yemek yeme alışkanlıklarını değiştirmekte zorlanabilirler.. En olmadı boşanırsın yani başka pek yapılacak bişey yok.

Kızlar selam,

Yemek yerken çorba hüpletma, ağız şapırdatma sesi beni mahvediyor. Kayınvalidemler bizde bi süre kalacaklar evleri tadilatta olduğu için. 10 gündür eşim ve (eşime her yemekte hüpletme, suyu gurp gurp ses çıkararak içme gibi uyarılarım olur zaten) kayınvalidem çorbayı hüpppleterek içiyor şapıır şupur yemek yiyolar dayanamıyorum.

dün en son eşim çorba içerken başladı hüpletmeye, sonra kvalidemde aynı. eşimin gözüne bakıyorum yokkk anlamıyor... kayınvalidem bi yandan eşim bi yandan. sinirlendim bende afiyet olsun dedim kalktım oğlumun yanına salona geçtim oyun oynamaya. sonra eşim sesleniyor noldu yeni oturduk bişe yemedin ki kaynım noldu diye sesleniyor kvalidemde ses yok anladı o sırada sanırım.

sonra çok seslendiler ben tokum diyorum, gel yanımızda dur illa diyolar, bilmiyolarki sese ayar olduğumu.. sonra yine gittim çorbalar bitmiştir diye oturdum masaya salata yiyorum ufak ufak. eşim ısrarla soruyor noldu noldu noldu diye. en son bende sofrada dedim ki "şapır şupur yemek yeme sesinden çorbayı çayı hüpletme sesinden gıcık oluyorum biliyosun ama dikkat etmiyosun bende seni sofrada kırmayım diye gittim" dedim. "söyleseydin dikkat ederdim kalkmasaydın yeseydin yemeğini" diyo bende "gözüne gözüne bakıyorum işaret ediyorum sen daha devam ediyosun napim" dedim ve sonra kayınvalidem bi tabak daha çorba aldı hüpleteee hüplete içti resmen inadıma..

ya kızlar ayıp mı etmişim 10 gündür canıma tak etti resmen.. ve daha 15 gün kadar bu sesleri duyacağım.

çay çorba hüpletmeden içilmez mi? deniyorum inanın hüpletince noluyor bi bakim diyorum yok yapamıyorum inanın sessiz içmekten daha zor..

bu arada dün bizim eşimle nikah yıldönümümüzdü yarında düğün yıldönümümüz. biz yarını kutlarız eşimle hep. ama yinede nikah günümüzü de evde ufakta olsa kutlarız. kvalidemler var diye es geçelim dedik dışarı çıkalım diye düşündük ama bu sabah 6 buçukta kalkıcaz iş için diye onu da es geçtk. kvalidemler geldiğinden beri oğlumun odasında kaynım tek kalıyor güya sesten falan rahatsız oluyor sinirleniyor diye, oğlum da salonda kvalidemle yatıyor. iki koltuk var birinde oğlum birinde kvalidem yatıyor. dün de kayınvalidem tuttturdu oğluma annenle yat bugün diye. Oğlumda tutturdu bana "annem senle uyuyacam" diye. Biliyor ya özel bi gün bizim için birlikte yatırmamak amacı. Bende oğlumu kendi yatağımızda uyutayım da sonra salona yatırırım dedim saatte 11 gibiydi yatakta oğlumla uyumuşuz. 11 buçuk gibi kalktım oğlumu içeri yatırayım diye eşimi de çağırıcam güya.. bi baktım gece 2 den 3 den önce uyumayan sabaha kadar uyku tutmayan dolanan kvalidem yatak yapmış hemen diğer koltuğa yorganı falan oğlumun odadan taşımış (normalde taşıyamaz) eşimi yatırmış, kendide nasıl olduysa o saatte uyuyuvermiş, bende sinirlendim eşimi kaldırmadım oğlumla yattım.

sabah eşimde geldi niye ayrı yattık yorgunluktan uyumuş kalmışım kaldırsaydın keşke özeldi dün dedi. bende bizim için özel bi günse annen yatak yapınca kalkıp gelseydin yok deseydin dedim bozuk attım.
kusura bakmayın çok uzun yazmışım bu arada sanki hala o andaymışım gibi kaldım:halay:

ya kızlar gerçekten çok sinirlendim ya. çok uzun yazdım biliyorum ama dayanamadım birine konuşup dökmem lazımdı içimi..

GÜNCELLEME:
Biz zaten kutlama yapalım demedik, öyle bir niyetimiz yoktu, sadece eşimle bu günde birlikte yatmak istemem normaldir sanıyorum.

Zaten yarına eşimle planımız var yemeğe çıkıcaz. Bu konuya açıklık getirmek isterim..
Ayni sorun benm kv ve gorumcede var hep asiri sapirtadiyolar hemde herseyi elleriyle yiyolar kendi tabagima daliyolar falan bense herkesin tabagi ayri olmasini tercih ederm.salata tabagi bile ayri olur bizde ne zaman gorussek ac kalkiyodum masadan sofra adabi diye bisey yok kendilerinde.cok sukur smdi gorusmuyorum baska sebeplerden dolayi artk ac gezmiyorum

bir tek ben gicik olmuyormusum kk da bu tarz seslerden :))

ama cok merak ediyorum gercekten, bu kadar tiksindiginiz adamlarla nasil evli kalabiliyorsunuz.
annesini falan gec, gorecegin zaten 10 gun, ama bu adamla evlisin sen ya, ayni yataga giriyorsun.

Dedigim gibi ben rahatsiz olmuyorum,
yani rahatsiz olsam da bazen, tiksinme boyutunda olmuyor,
ama oyle olsam herhalde direk sogurdum, evliligim ciddi olarak etkilenirdi.

ben de çok rahatsız oluyorum. herkesin rahatsız olması gereken bi konu bence. yemek yerken kimsenin midesini bulandırmaya hakkı yok insanların.

Ay bende hic sevmem
Eşiniz evlendiginizden beri değişmemişse yapacak bişey yok demekki oturmus karakteri
Corba yapmayın aksam derim
Kvye gelince yüz yılda gecse kabullenemeyecek belliki oğlunun bi karısı oldugunu
Resmen herkes kendi ogluyla yatsın der gibi
Ayıp yahu

Bunlar takıntı oluyor sanırım. Ben adabımla yemek yerim ama bugüne dek kimsenin yemek yeme şekline, şapurdatmasına falan dikkat etmedim. Beni sadece yemek yerken çıkan kaşık, çatal, bıçak sesi rahatsız ediyor. Ona da çözüm yok maalesef.

kalabalık ortam bekarken çok gördüm çünkü anne tarafım hep yakındık sürekli toplanır 25 30 kişilik sofralar kurardık bende hep dikkat eder sessiz yemek yiyenlerin yanına otururdum.

babamda sesli yer içer ben sinirlenirim bilir o da yinede yapar onlada hep takışırız

duymak istemiyorum ama resmen odaklanıyorum o seslere yoksa bende kendime eziyet etmek istemem ki :kızgın:

sofraya oturmayınca da illa çağırıyorlar yemesende dur yanımızda diye :KK42:
Şu görünmeyen kulak tıkaçlarından al saçlarında uzunsa sal kulağının üstüne.
Bende yemek yeme sakız çiğneme sesine dayanamam nefret ediyorum
Kendimi kesesim geliyor

Bunlar takıntı oluyor sanırım. Ben adabımla yemek yerim ama bugüne dek kimsenin yemek yeme şekline, şapurdatmasına falan dikkat etmedim. Beni sadece yemek yerken çıkan kaşık, çatal, bıçak sesi rahatsız ediyor. Ona da çözüm yok maalesef.
Takıntı değil cevrende yoktur bence böyle yiyen yoksa emin ol catal bıcaktan cok ses cıkarıyorlar

Bizim milletin ilişkilerindeki en büyük sorun iletişimsizlik.
Adamlar o an ne istediğinizi, beyninizden ne geçtiğini okuyamıyor. Sanki onlarda telepati yeteneği varmış gibi beklentiye girmek yerine ağzınız dilinizle söyleseniz, ne kaybedeceksiniz?
Savaşıyorsunuz resmen, bakın:

Anlamamış olabilir. Aklı başka yerdedir, dalmıştır.

?? Bilmedikleri şeyi, gökten bir ilham gelip de mi bilecekler siz söylemedikten sonra?

Neden işaretleşmeye, kaş göz hareketi yapmaya çalışmak yerine açıkça söylemediniz?
"Ben sesli yemek yenilmesinden rahatsız oluyorum, biraz dikkat edebilir misiniz?" neden demediniz?

Sizden ses çıkmayınca, oğlunuzla uyumayı istediğinizi düşünmüş olabilir. Demiş de adam, "Kaldırsaydın keşke" diye.

Her şeyi bilmelerini, içinizden geçenleri, tüm his ve beklentilerinizi bakışınızdaki milimlik değişimlerden çözmelerini beklemeyin. Hisleri yorumlama ve beklentileri sezebilme konusunda siz kadar iyi olsalardı zaten erkek değil kadın olurlardı ki biz kadınlar da ottan bktan yanlış şeyler çıkarmada da iyiyizdir. Adamlar düz, böyle yaratılışları. Konuşun, taleplerinizi söyleyin. Biz gibi 100 km menzilli yaratıklar değil erkekler, bazen dibindekini "Aha bak" diye parmağınızla bizzat işaret etmeniz gerekir görmeleri için.

Sessiz beklentilerle kendinizi yemeyin, konuşun.
çok haklısın sessiz kalmakla sorun hiç bi zaman çözülmüyor.

Ben de sese çok gıcık oluyorum. Çorba içmeyi de bilmeyen insan içmesin bence. İnadına çorba yapmazdım sanırım.

Yatak konusunda da çocuğunuzun odasını neden kaynınıza verdiniz ki? Beğenmiyorsa gitsin otelde uyusun. KV'nin inadına da adamı kaldırır odaya alırdım. Maksat gıcıklık.

X