Yemek yerken çıkan sesler yüzünden çıldırıcam/ayrıca kvalide sorunu da var :(

Bizim milletin ilişkilerindeki en büyük sorun iletişimsizlik.
Adamlar o an ne istediğinizi, beyninizden ne geçtiğini okuyamıyor. Sanki onlarda telepati yeteneği varmış gibi beklentiye girmek yerine ağzınız dilinizle söyleseniz, ne kaybedeceksiniz?
Savaşıyorsunuz resmen, bakın:

Anlamamış olabilir. Aklı başka yerdedir, dalmıştır.

?? Bilmedikleri şeyi, gökten bir ilham gelip de mi bilecekler siz söylemedikten sonra?

Neden işaretleşmeye, kaş göz hareketi yapmaya çalışmak yerine açıkça söylemediniz?
"Ben sesli yemek yenilmesinden rahatsız oluyorum, biraz dikkat edebilir misiniz?" neden demediniz?

Sizden ses çıkmayınca, oğlunuzla uyumayı istediğinizi düşünmüş olabilir. Demiş de adam, "Kaldırsaydın keşke" diye.

Her şeyi bilmelerini, içinizden geçenleri, tüm his ve beklentilerinizi bakışınızdaki milimlik değişimlerden çözmelerini beklemeyin. Hisleri yorumlama ve beklentileri sezebilme konusunda siz kadar iyi olsalardı zaten erkek değil kadın olurlardı ki biz kadınlar da ottan bktan yanlış şeyler çıkarmada da iyiyizdir. Adamlar düz, böyle yaratılışları. Konuşun, taleplerinizi söyleyin.

ben her fırsaata bunu belirtirim annemler bize geldiğinde herkes varkenbu huyum konuşulur herkese tek tek bu durumdan bahsederim çok bilinen aleni bir durumdur misafirler diye sözünü etmek istemediğim için eşiminde durumu bildiğinden dolayı anlamasını beklediğim bi andı..direk söylesem tartışma çıkar diye geri durdum..

oğlumla yatmak istemediğimi söylemedim evet sanırım haklısınız.

Sizi anlıyorm ne kadar takmak istemesenizde sese odaklandığınnz için o ses sizi tırmaliyor bi süre sonra rahatsızlık veren saat sesi gibi takıyor insan esiniz en azndan yapmasa bari diğer insanlar misafir oda annesigil var ben arada kaynarim diyemi düşünüyor ne yapıyor 😊 ben hiç takmam mesela umarım dahada yaşlandıklarında 85 90 yanınızda bulunmazlar zira sadece sapirtatma huprtedme sesleri olmayacak o zaman eşimin 87 yaşındaki dedesi kv de şuan alt kattan sesleri geliyor bazen yemek yerken söylemek bile istemiyorum ama büyük dede sofrada diye kalkıp gidemiyoruz değişmiyor o saatten sonra insanlar alışmaya çalışin derim...
inanın alışmayı çok deniyorum ama beynim uyuşuyor resmen o sese odaklanıyor

umarım dediğiniz gibi yaşlılıkta bizi bulmazlar o_O

Ya bu yemek yerken çıkan seslerin bu kadar abartılmasını anlamıyorum.rahatsız olabilirsiniz haklısınız ama sizin dikkatinizi çekiyor duymazliktan gelmeye çalışırsanız idare etseniz olmaz mı.hani özel gününüzü böyle sinir olmadan geçirmeniz için.evet hoş değil ama insanlar öyle zevk alıyor olabilir ya da farkında olmayabilir.bilerek yapana da yine inadına o masada oturmak kalkmamak gerek.yaşam şekli bu,belli bir yaştan sonra da değişmez diye düşünüyorum.size her gün yıl dönümü olabilir,günü geçti diye kutlama yapılmaz diye bişey yok.bugün farzedin ve bugün özel bişeyler yapın.
inanın abartmıyorum ben duymamak için elimden geleni yapıyorum ama zihnimde hala inanın çorba hüpletme ve ağız sapırdatma sesi var. idare etmek huzursuz olmamak bende isterim yoksa ama inanın olmuyor..
yıldönümü kutlamak değil benim olayım burda inat edip ayrı yatmamız için çabalanması zaten..

ben her fırsaata bunu belirtirim annemler bize geldiğinde herkes varkenbu huyum konuşulur herkese tek tek bu durumdan bahsederim çok bilinen aleni bir durumdur misafirler diye sözünü etmek istemediğim için eşiminde durumu bildiğinden dolayı anlamasını beklediğim bi andı..direk söylesem tartışma çıkar diye geri durdum..

oğlumla yatmak istemediğimi söylemedim evet sanırım haklısınız.

Kuzum niye tartışma çıksın ki? Siz genel bir rahatsızlığınızı dile getireceksiniz, bu kvnize özel bir durum değil, misafir olmaları da bir şeyi değiştirmiyor. Masayı terk edip gitmeniz esas tartışma ortamını hazırlayan bir davranış olabilirdi, olmamış. Söyleseniz de olmazdı.

Bakın erkeklerin çoğunda (İstisnaları vardır illaki) kafa şöyle çalışır:
He bi şey demiyor, sorun yok.
Anlatabildim mi? Bir durum karşısında bozuluyorsanız, bu yüzden söylemelisiniz ki anlasınlar.

Biz kadınlarda da tam tersi olur genelde:
Bi şey demiyor, kesin bi şeyler oldu-canı sıkkın.

Adamlardan bizim gibi düşünmelerini beklemeyin yani, kafaları öyle çalışmıyor. :)

Eşimde su içerken gurk gurk ses çıkararak içer, bir kere bakıyorum gözüne ikinciye bakmıyorum bile. Hele kayınpederimi bir görseniz masada yemek yerken alt kattan duyuyorlardır eminim, sorunca da zevkli yiyorum diyor :olamaz:

Ses konusunda sizi çok iyi anlıyorum, aynı hassasiyete sahibim. Çoğunlukla sesli yemek yeniyorsa, ağız şapırdatılıyorsa afiyet olsun der kalkarım masadan gerçekten midem bulanıyor çünkü.

Kayınvaliden biraz inat yapmış gibi sofrada ama idare et, zaten 10 günü geçmiş bile. Daha ne kadar kalacaklar?

inanın abartmıyorum ben duymamak için elimden geleni yapıyorum ama zihnimde hala inanın çorba hüpletme ve ağız sapırdatma sesi var. idare etmek huzursuz olmamak bende isterim yoksa ama inanın olmuyor..
yıldönümü kutlamak değil benim olayım burda inat edip ayrı yatmamız için çabalanması zaten..
Hayır kendinize olan oluyor kadın oğlunu almış yanına uyumuş siz sinirlendiginizle kaldınız.onları değiştiremeyeceğiniz için siz değişmeye çalışın bir yolu vardır.esiniz ile başbaşa iken onu uyarabilir dikkat etmesini sağlarsınız.diğer insanlara,başka yerde karşılaştığınız kisilere vs de diyemezsiniz ki

bende müdahale etmek istemiyorum hatta annem bekarken bana inşallah baban gibi yemek yiyen birini bulmazsın derdi ama gittim buldum.. sanırım evlenmeden önce tozpembeydi farketmemişim bunu yada eşim o zamanlar dikkat ediyodu.
yarın için planımız var dışarı çıkıcaz kvalidemden de oğluma bakmasını rica edicem bakar inşallah.

evlendiğmizden beri bi kere sevgililer günü kutladık ondada kvalidem bizle geldi :skandal:çok utanmıştım ne işin var dimi bizle. sonra bi daha kutlamadık ne sözlü ne hediyeli ne yemekli.. doğum günümüz ve evlilik yıldönümümüzü kutlarız sadece.. ondada sadece yemek hediye de almayız.. :KK48:
Esinin annesini onu evde istemediğin şeklinde birşey düşünmüş bence ...bu yüzden biraz da inadına yapıyor.Ama eşinle hallediceksin bunları....kutlama mevzusunu da çok uzatma derim.Esim aynısını ben yapsam (sofrayı bırakıp gitmek) "sen benle aynı masada yemek yemeye tahammül edemiyorsun!! ...ne nikah yıldönümü ? Ne evlilik yıldönümü kutlamasindan bahsediyorsun?" derdi....

Bir zamanlar ben de o höpürdetme şapırdatma sesinden inanılmaz rahatsız olurdum evdekileri uyarırdım, ama ben o zaman ergendim. Kusura bakmayın ama çok şımarıkça geldi evinizde misafir varken, eşinize diğerlerine de göndermeli şekilde yaptığınız uyarı, masayı terk ederek bir de.
Çok rencide edici olmuş.

Kızlar selam,

Yemek yerken çorba hüpletma, ağız şapırdatma sesi beni mahvediyor. Kayınvalidemler bizde bi süre kalacaklar evleri tadilatta olduğu için. 10 gündür eşim ve (eşime her yemekte hüpletme, suyu gurp gurp ses çıkararak içme gibi uyarılarım olur zaten) kayınvalidem çorbayı hüpppleterek içiyor şapıır şupur yemek yiyolar dayanamıyorum.

dün en son eşim çorba içerken başladı hüpletmeye, sonra kvalidemde aynı. eşimin gözüne bakıyorum yokkk anlamıyor... kayınvalidem bi yandan eşim bi yandan. sinirlendim bende afiyet olsun dedim kalktım oğlumun yanına salona geçtim oyun oynamaya. sonra eşim sesleniyor noldu yeni oturduk bişe yemedin ki kaynım noldu diye sesleniyor kvalidemde ses yok anladı o sırada sanırım.

sonra çok seslendiler ben tokum diyorum, gel yanımızda dur illa diyolar, bilmiyolarki sese ayar olduğumu.. sonra yine gittim çorbalar bitmiştir diye oturdum masaya salata yiyorum ufak ufak. eşim ısrarla soruyor noldu noldu noldu diye. en son bende sofrada dedim ki "şapır şupur yemek yeme sesinden çorbayı çayı hüpletme sesinden gıcık oluyorum biliyosun ama dikkat etmiyosun bende seni sofrada kırmayım diye gittim" dedim. "söyleseydin dikkat ederdim kalkmasaydın yeseydin yemeğini" diyo bende "gözüne gözüne bakıyorum işaret ediyorum sen daha devam ediyosun napim" dedim ve sonra kayınvalidem bi tabak daha çorba aldı hüpleteee hüplete içti resmen inadıma..

ya kızlar ayıp mı etmişim 10 gündür canıma tak etti resmen.. ve daha 15 gün kadar bu sesleri duyacağım.

çay çorba hüpletmeden içilmez mi? deniyorum inanın hüpletince noluyor bi bakim diyorum yok yapamıyorum inanın sessiz içmekten daha zor..

bu arada dün bizim eşimle nikah yıldönümümüzdü yarında düğün yıldönümümüz. biz yarını kutlarız eşimle hep. ama yinede nikah günümüzü de evde ufakta olsa kutlarız. kvalidemler var diye es geçelim dedik dışarı çıkalım diye düşündük ama bu sabah 6 buçukta kalkıcaz iş için diye onu da es geçtk. kvalidemler geldiğinden beri oğlumun odasında kaynım tek kalıyor güya sesten falan rahatsız oluyor sinirleniyor diye, oğlum da salonda kvalidemle yatıyor. iki koltuk var birinde oğlum birinde kvalidem yatıyor. dün de kvalidem tuttturdu oğluma annenle yat bugün diye. Oğlumda tutturdu bana "annem senle uyuyacam" diye. Biliyor ya özel bi gün bizim için birlikte yatırmamak amacı. Bende oğlumu kendi yatağımızda uyutayım da sonra salona yatırırım dedim saatte 11 gibiydi yatakta oğlumla uyumuşuz. 11 buçuk gibi kalktım oğlumu içeri yatırayım diye eşimi de çağırıcam güya.. bi baktım gece 2 den 3 den önce uyumayan sabaha kadar uyku tutmayan dolanan kvalidem yatak yapmış hemen diğer koltuğa yorganı falan oğlumun odadan taşımış (normalde taşıyamaz) eşimi yatırmış, kendide nasıl olduysa o saatte uyuyuvermiş, bende sinirlendim eşimi kaldırmadım oğlumla yattım.

sabah eşimde geldi niye ayrı yattık yorgunluktan uyumuş kalmışım kaldırsaydın keşke özeldi dün dedi. bende bizim için özel bi günse annen yatak yapınca kalkıp gelseydin yok deseydin dedim bozuk attım.
kusura bakmayın çok uzun yazmışım bu arada sanki hala o andaymışım gibi kaldım:halay:

ya kızlar gerçekten çok sinirlendim ya. çok uzun yazdım biliyorum ama dayanamadım birine konuşup dökmem lazımdı içimi..
5 aylık hamileyim
İnan gecen o sapırtdatma sesi yüzünden kendimi wcye zor attım ofiste.
Patronum dıyette bir elma yiyor,bırak Allah askına bin kilo ol patla dememek için kendimi zor tutuyorm.
Öyle bir şapırtdatmak!
aksm esıme anlattım,sen de abartmışsın dedi.
Ama baısı ıcın cıdden dayanılck gibi değil.
Kvde nezaman gidiyor?
İns yakındr,evlililk yıl dönümünde keşke çıksaydınız evden.

Ay tek kişi o sesi çıkarsa sorun yok ama birden fazla kişi çıkarınca katliam yapasım geliyo bende ev ev üstüne olmuyo kuzuum napacan

Kuzum niye tartışma çıksın ki? Siz genel bir rahatsızlığınızı dile getireceksiniz, bu kvnize özel bir durum değil, misafir olmaları da bir şeyi değiştirmiyor. Masayı terk edip gitmeniz esas tartışma ortamını hazırlayan bir davranış olabilirdi, olmamış. Söyleseniz de olmazdı.

Bakın erkeklerin çoğunda (İstisnaları vardır illaki) kafa şöyle çalışır:
He bi şey demiyor, sorun yok.
Anlatabildim mi? Bir durum karşısında bozuluyorsanız, bu yüzden söylemelisiniz ki anlasınlar.

Biz kadınlarda da tam tersi olur genelde:
Bi şey demiyor, kesin bi şeyler oldu-canı sıkkın.

Adamlardan bizim gibi düşünmelerini beklemeyin yani, kafaları öyle çalışmıyor. :)
çok haklısın :) mantıklı soylediklerin

Hayır kendinize olan oluyor kadın oğlunu almış yanına uyumuş siz sinirlendiginizle kaldınız.onları değiştiremeyeceğiniz için siz değişmeye çalışın bir yolu vardır.esiniz ile başbaşa iken onu uyarabilir dikkat etmesini sağlarsınız.diğer insanlara,başka yerde karşılaştığınız kisilere vs de diyemezsiniz ki
yorumunuz haklı bişe diyemiyorum :)

Fazlasıyla ayıp etmişsiniz. Takıntılı insanları gerçekten anlamıyorum 15 gün dayansanız ne olur hadi 1 ay dayanın ne olur yani. Sizin hayatınız boyunca karşınıza çıkabilecek bu durum her seferinde her yerde masadan mı kalkıcaksınız? Eğer böylesine rahatsızsanız doktora gitmeyi deneyebilirsiniz size tek önerim bu

sese yapacak birşey yok. ne yazık ki bu yaştan sonra siz istemiyorsunuz diye alışkanlıklarını değiştirmezler, ki siz öyle tepki verdiğiniz için biraz da inada bindirmiş kayınvalideniz olayı.
diğer yandan bu akşam süslenin püslenin,ve utanmayın, kayınvalidenizin karşısına çıkın, özel gün biz bu akşam dışarıda yiyeceğiz, geç geliriz, siz yatın uyuyun, malum dün de ayrı kaldık zaten kocam da şikayetçi diyin. kutlamanızı bugün yapın.

Kızlar selam,

Yemek yerken çorba hüpletma, ağız şapırdatma sesi beni mahvediyor. Kayınvalidemler bizde bi süre kalacaklar evleri tadilatta olduğu için. 10 gündür eşim ve (eşime her yemekte hüpletme, suyu gurp gurp ses çıkararak içme gibi uyarılarım olur zaten) kayınvalidem çorbayı hüpppleterek içiyor şapıır şupur yemek yiyolar dayanamıyorum.

dün en son eşim çorba içerken başladı hüpletmeye, sonra kvalidemde aynı. eşimin gözüne bakıyorum yokkk anlamıyor... kayınvalidem bi yandan eşim bi yandan. sinirlendim bende afiyet olsun dedim kalktım oğlumun yanına salona geçtim oyun oynamaya. sonra eşim sesleniyor noldu yeni oturduk bişe yemedin ki kaynım noldu diye sesleniyor kvalidemde ses yok anladı o sırada sanırım.

sonra çok seslendiler ben tokum diyorum, gel yanımızda dur illa diyolar, bilmiyolarki sese ayar olduğumu.. sonra yine gittim çorbalar bitmiştir diye oturdum masaya salata yiyorum ufak ufak. eşim ısrarla soruyor noldu noldu noldu diye. en son bende sofrada dedim ki "şapır şupur yemek yeme sesinden çorbayı çayı hüpletme sesinden gıcık oluyorum biliyosun ama dikkat etmiyosun bende seni sofrada kırmayım diye gittim" dedim. "söyleseydin dikkat ederdim kalkmasaydın yeseydin yemeğini" diyo bende "gözüne gözüne bakıyorum işaret ediyorum sen daha devam ediyosun napim" dedim ve sonra kayınvalidem bi tabak daha çorba aldı hüpleteee hüplete içti resmen inadıma..

ya kızlar ayıp mı etmişim 10 gündür canıma tak etti resmen.. ve daha 15 gün kadar bu sesleri duyacağım.

çay çorba hüpletmeden içilmez mi? deniyorum inanın hüpletince noluyor bi bakim diyorum yok yapamıyorum inanın sessiz içmekten daha zor..

bu arada dün bizim eşimle nikah yıldönümümüzdü yarında düğün yıldönümümüz. biz yarını kutlarız eşimle hep. ama yinede nikah günümüzü de evde ufakta olsa kutlarız. kvalidemler var diye es geçelim dedik dışarı çıkalım diye düşündük ama bu sabah 6 buçukta kalkıcaz iş için diye onu da es geçtk. kvalidemler geldiğinden beri oğlumun odasında kaynım tek kalıyor güya sesten falan rahatsız oluyor sinirleniyor diye, oğlum da salonda kvalidemle yatıyor. iki koltuk var birinde oğlum birinde kvalidem yatıyor. dün de kvalidem tuttturdu oğluma annenle yat bugün diye. Oğlumda tutturdu bana "annem senle uyuyacam" diye. Biliyor ya özel bi gün bizim için birlikte yatırmamak amacı. Bende oğlumu kendi yatağımızda uyutayım da sonra salona yatırırım dedim saatte 11 gibiydi yatakta oğlumla uyumuşuz. 11 buçuk gibi kalktım oğlumu içeri yatırayım diye eşimi de çağırıcam güya.. bi baktım gece 2 den 3 den önce uyumayan sabaha kadar uyku tutmayan dolanan kvalidem yatak yapmış hemen diğer koltuğa yorganı falan oğlumun odadan taşımış (normalde taşıyamaz) eşimi yatırmış, kendide nasıl olduysa o saatte uyuyuvermiş, bende sinirlendim eşimi kaldırmadım oğlumla yattım.

sabah eşimde geldi niye ayrı yattık yorgunluktan uyumuş kalmışım kaldırsaydın keşke özeldi dün dedi. bende bizim için özel bi günse annen yatak yapınca kalkıp gelseydin yok deseydin dedim bozuk attım.
kusura bakmayın çok uzun yazmışım bu arada sanki hala o andaymışım gibi kaldım:halay:

ya kızlar gerçekten çok sinirlendim ya. çok uzun yazdım biliyorum ama dayanamadım birine konuşup dökmem lazımdı içimi..
Bunu asman lazim

eşinle bayadır evlisin muhtemelen zira kendi yatabilen çocuk var

bu aşamada eşin hala çorbayı hüpürdetiyorsa çözüm yok

yani o hüpürdetti diye sofradan kalkman gerçekten garip

ben kv olsam ben de üzerime alınırım o tavrı

o da sana misilleme yapmış

yalnız madem çocuğu uyutup getirmeyi planladın eşine söylesene en baştan

X ben oğlanı uyuturum sen de kucaklar getirirsin alıştığı yerde yatsın gibi

bir de bu sefer geçmiş ama kimseye çocuğunun yatağını odasını verme

misafir gelenin her durumda düzeni bozuluyor bir de evdeki çocuğun düzenini niye bozalım

kaynın gürültüde yatamıyorsa otelde kalsın

o da kendini törpülesin tahammül etmeyi öğrensin ki annesi ile yatacak ne gürültüsü olacak ki salonda çekecekler kapıyı yatacaklar

Yaa ben de nefret ediyorum duymamakta çalışıyorum ama insan çayı bile nasıl hopletir söyleyince de sıcak diyorlar sanki bizd değil hele ağzı açık nasıl yiyorlar anlamıyorum yapmaya çalışsam yapamam vok rahatsız edici

Eşimde su içerken gurk gurk ses çıkararak içer, bir kere bakıyorum gözüne ikinciye bakmıyorum bile. Hele kayınpederimi bir görseniz masada yemek yerken alt kattan duyuyorlardır eminim, sorunca da zevkli yiyorum diyor :olamaz:

Ses konusunda sizi çok iyi anlıyorum, aynı hassasiyete sahibim. Çoğunlukla sesli yemek yeniyorsa, ağız şapırdatılıyorsa afiyet olsun der kalkarım masadan gerçekten midem bulanıyor çünkü.

Kayınvaliden biraz inat yapmış gibi sofrada ama idare et, zaten 10 günü geçmiş bile. Daha ne kadar kalacaklar?
15 gün kadar kalacaklar ama tek suç kvalidemde değilki eşimde ondan aşağı kalır değil çünkü eşimi nasıl idare etsem :kızgın:

Esinin annesini onu evde istemediğin şeklinde birşey düşünmüş bence ...bu yüzden biraz da inadına yapıyor.Ama eşinle hallediceksin bunları....kutlama mevzusunu da çok uzatma derim.Esim aynısını ben yapsam (sofrayı bırakıp gitmek) "sen benle aynı masada yemek yemeye tahammül edemiyorsun!! ...ne nikah yıldönümü ? Ne evlilik yıldönümü kutlamasindan bahsediyorsun?" derdi....
annesini 10 gündür 1 kere bile şikayet etmedim aksine 2 gün önce annenle bu kez ne iyi anlaşıyoruz farkında mısın? hiç karışmıyor bize dedim kendi nazarım mı değd i ne :KK45:

15 gün kadar kalacaklar ama tek suç kvalidemde değilki eşimde ondan aşağı kalır değil çünkü eşimi nasıl idare etsem :kızgın:
Mesela evde yemeğe misafir falan olduğunda da yemeği yine şapırdatarak yiyor mu eşiniz? Yoksa misafir varken normal kimse yokken mi böyle?

X