Yemek yerken çıkan sesler yüzünden çıldırıcam/ayrıca kvalide sorunu da var :(

Bir zamanlar ben de o höpürdetme şapırdatma sesinden inanılmaz rahatsız olurdum evdekileri uyarırdım, ama ben o zaman ergendim. Kusura bakmayın ama çok şımarıkça geldi evinizde misafir varken, eşinize diğerlerine de göndermeli şekilde yaptığınız uyarı, masayı terk ederek bir de.
Çok rencide edici olmuş.
valla ergence değil inanın beynimi kemiriyor o sesler :kızgın:

5 aylık hamileyim
İnan gecen o sapırtdatma sesi yüzünden kendimi wcye zor attım ofiste.
Patronum dıyette bir elma yiyor,bırak Allah askına bin kilo ol patla dememek için kendimi zor tutuyorm.
Öyle bir şapırtdatmak!
aksm esıme anlattım,sen de abartmışsın dedi.
Ama baısı ıcın cıdden dayanılck gibi değil.
Kvde nezaman gidiyor?
İns yakındr,evlililk yıl dönümünde keşke çıksaydınız evden.
hah işte akşam bende o boyuttaydım yoksa idare etmek adına herşeyi yapıyorum bu konuda.

eşimle yarın akşam planımız var canım çıkıcaz inşallah.

eşler bizi anlamıyor bu yemek konusunda maalesef

Fazlasıyla ayıp etmişsiniz. Takıntılı insanları gerçekten anlamıyorum 15 gün dayansanız ne olur hadi 1 ay dayanın ne olur yani. Sizin hayatınız boyunca karşınıza çıkabilecek bu durum her seferinde her yerde masadan mı kalkıcaksınız? Eğer böylesine rahatsızsanız doktora gitmeyi deneyebilirsiniz size tek önerim bu
umarım sizinde böyle bir takıntınız olmaz
insanın sırf iş olsun diye taktığı bi durum değil çünkü.
öneriniz içinde teşekkür ederim

Mesela evde yemeğe misafir falan olduğunda da yemeği yine şapırdatarak yiyor mu eşiniz? Yoksa misafir varken normal kimse yokken mi böyle?
ben uyarmazsam hep öyle yer sürekli uyarırım bazen küser bazen sinirlenir bazen anlar beni dikkat eder..

sese yapacak birşey yok. ne yazık ki bu yaştan sonra siz istemiyorsunuz diye alışkanlıklarını değiştirmezler, ki siz öyle tepki verdiğiniz için biraz da inada bindirmiş kayınvalideniz olayı.
diğer yandan bu akşam süslenin püslenin,ve utanmayın, kayınvalidenizin karşısına çıkın, özel gün biz bu akşam dışarıda yiyeceğiz, geç geliriz, siz yatın uyuyun, malum dün de ayrı kaldık zaten kocam da şikayetçi diyin. kutlamanızı bugün yapın.
yarın akşam çıkıcaz canım planımız var.
dediğin gibi inat etti kvalidem keşke elimde olsaydı da yapmasaydım ama ne çare..

kaynımda hak verdi bana özellikle eşime "abi çok sesli yiyosun kackaloribu da haklı şimdi"" dedi..

Bizimkileede oyle esimde onlari gorunce huy degistirir. Hani bi de ortda salata olur dogap olarak 5 parmaklariyla elleroyle yemeleri yok muuu ölesim geliyo. Sofra adabi onemli

Evde okadar kişi varken kutlama yapvayıverin ne var sanki o konuda saçmalımışsın
İnsanları değiştiremezsin beraber yemeyin en iyisi kocanın yemek yiyişini bilmiyormuydun bende çok kılım şapur şupura

Kayınvalide özel günü birlikte mi kutlamış? vallahi pes.. şapırdatma konusunda ben de aşırı takıntılıyım. Sabır diliyorum, birlikte yaşamak zor..

Yani belki bu sapırdatma işine takık olabilirsin ama masadan kalkıp kendine yalvarrtman evde misafir varken bu denli tavır alman hiç hoş değil. Kayınvaliden de baya geniş miş sen açken yemeden gidince tavırlıyken o ikinci tabağını katmıs. Diğer konularda ise eger kv sana kasti bişey yapıyorsa sende ona yap ama her yaptıgını da yanlısa çekme

Evde okadar kişi varken kutlama yapvayıverin ne var sanki o konuda saçmalımışsın
İnsanları değiştiremezsin beraber yemeyin en iyisi kocanın yemek yiyişini bilmiyormuydun bende çok kılım şapur şupura
kutlama yapmak istemedim zaten normaldede nikah yıldönümümüzde pek bişe yapmıyoruz orası yanlış anlaşıldı sanırımm

ayrıca kocamın yemek yiyişini bilmiyordum cidden evlendikten sonra böyle oldu

Yani belki bu sapırdatma işine takık olabilirsin ama masadan kalkıp kendine yalvarrtman evde misafir varken bu denli tavır alman hiç hoş değil. Kayınvaliden de baya geniş miş sen açken yemeden gidince tavırlıyken o ikinci tabağını katmıs. Diğer konularda ise eger kv sana kasti bişey yapıyorsa sende ona yap ama her yaptıgını da yanlısa çekme
ben yemicem aç değilim diyorum ısrar ediyorum eşim. kvalidem bi kere gel demedi zaten. inanın elimde olsa o sesleri takmam ama beynime işliyor sanki beynimi bişe kemiriyor gibi oluyor çok kötü oluyorum :KK17:

kutlama yapmak istemedim zaten normaldede nikah yıldönümümüzde pek bişe yapmıyoruz orası yanlış anlaşıldı sanırımm

ayrıca kocamın yemek yiyişini bilmiyordum cidden evlendikten sonra böyle oldu
İşte flört önemli haldur huldur evlenilmez
Yemeğe çıkılır gezilir konuşulur küçük tatile çıkılır tanışılır vs..
Yani benim kutlamam vardı kv oğlumla yatarken ben yattım kocamla yatamadım vs deyince o anlaşıldı

valla haklısın canım
Bence çocuğunuzu alın gezdirin. Ben küçükken de misafirleri sevmezdim. Biz o zman 3 kardeştik gelen misafirler de iki çocuklu bir çiftti. Çocukların en büyüğü bendim. Sürekli ağlayıp koşan ve etrafı deviren tiplerdi misafir çocukları bir gece kaldılar. Kızkardeşimle odamız aynıydı. İki yatağı birleştirmişler güya çocukları uyuyamıyomuş. Ertesi gün anneme o çocukluğumda bütün çarşafları değiştirtmiştim. Anafikir: ev ev üstüne olmaz ve çocuğunuzun rahatını bozmayın. O oda çocuğunuzun özeli ve çocuğa özel kavramının aşılanması lazım ki kendini kullandırmasın. Ve ben de doğum günlerine yıldönümlerine düşkünüm. Kendi adınıza bencil olun ve bi yerde kahvaltıya falan gidin. Sahil kenarındaysanız el ele gezin. İkinci çocuk olduktan sonra olmucak bunlar pek.

bende nefret ederım bır o
bırde burnunu seslı bır sekılde temızleyenler varya :KK43: sofrada yemek yıyoruz kayınvalıdem degısık sesler cıkara cıkara burnunu temızlıyor bır gu dayanamadım gıttım ögürdüm kustum cok kotu ya

ınsan olmayı ogrenmek lazım edebı adabı bılmek lazım hopurdetmek sumkurmek falan nedır ya
carpasım gelıyor tencere kapagıyla suratlarının ortasına

Seni cok iyi olurum. Ben de sesli yiyene gicik olurum. Hatta bizim ofiste insanlar bazen masalarinda yemek yiyorlar cikan seslere cok sinir oluyorum. Ama idare ediyorum mecburen. Cunku esin anlayisliymis ama diger insanlar kv’en gibi tepki verebiliyorlar ve kirilabiliyorlar. Onun icin Ben esim haric soylememeyi tercih ediyorum. Zaten kv’en cok kalmiyacak verdigi tepkiden anlasiliyor ki sen rahatsizim dediginde olayi kesmiyecek ve devam edicek. Biliyorum zor ama yapacak bisey yok gibi.

Kızlar selam,

Yemek yerken çorba hüpletma, ağız şapırdatma sesi beni mahvediyor. Kayınvalidemler bizde bi süre kalacaklar evleri tadilatta olduğu için. 10 gündür eşim ve (eşime her yemekte hüpletme, suyu gurp gurp ses çıkararak içme gibi uyarılarım olur zaten) kayınvalidem çorbayı hüpppleterek içiyor şapıır şupur yemek yiyolar dayanamıyorum.

dün en son eşim çorba içerken başladı hüpletmeye, sonra kvalidemde aynı. eşimin gözüne bakıyorum yokkk anlamıyor... kayınvalidem bi yandan eşim bi yandan. sinirlendim bende afiyet olsun dedim kalktım oğlumun yanına salona geçtim oyun oynamaya. sonra eşim sesleniyor noldu yeni oturduk bişe yemedin ki kaynım noldu diye sesleniyor kvalidemde ses yok anladı o sırada sanırım.

sonra çok seslendiler ben tokum diyorum, gel yanımızda dur illa diyolar, bilmiyolarki sese ayar olduğumu.. sonra yine gittim çorbalar bitmiştir diye oturdum masaya salata yiyorum ufak ufak. eşim ısrarla soruyor noldu noldu noldu diye. en son bende sofrada dedim ki "şapır şupur yemek yeme sesinden çorbayı çayı hüpletme sesinden gıcık oluyorum biliyosun ama dikkat etmiyosun bende seni sofrada kırmayım diye gittim" dedim. "söyleseydin dikkat ederdim kalkmasaydın yeseydin yemeğini" diyo bende "gözüne gözüne bakıyorum işaret ediyorum sen daha devam ediyosun napim" dedim ve sonra kayınvalidem bi tabak daha çorba aldı hüpleteee hüplete içti resmen inadıma..

ya kızlar ayıp mı etmişim 10 gündür canıma tak etti resmen.. ve daha 15 gün kadar bu sesleri duyacağım.

çay çorba hüpletmeden içilmez mi? deniyorum inanın hüpletince noluyor bi bakim diyorum yok yapamıyorum inanın sessiz içmekten daha zor..

bu arada dün bizim eşimle nikah yıldönümümüzdü yarında düğün yıldönümümüz. biz yarını kutlarız eşimle hep. ama yinede nikah günümüzü de evde ufakta olsa kutlarız. kvalidemler var diye es geçelim dedik dışarı çıkalım diye düşündük ama bu sabah 6 buçukta kalkıcaz iş için diye onu da es geçtk. kvalidemler geldiğinden beri oğlumun odasında kaynım tek kalıyor güya sesten falan rahatsız oluyor sinirleniyor diye, oğlum da salonda kvalidemle yatıyor. iki koltuk var birinde oğlum birinde kvalidem yatıyor. dün de kayınvalidem tuttturdu oğluma annenle yat bugün diye. Oğlumda tutturdu bana "annem senle uyuyacam" diye. Biliyor ya özel bi gün bizim için birlikte yatırmamak amacı. Bende oğlumu kendi yatağımızda uyutayım da sonra salona yatırırım dedim saatte 11 gibiydi yatakta oğlumla uyumuşuz. 11 buçuk gibi kalktım oğlumu içeri yatırayım diye eşimi de çağırıcam güya.. bi baktım gece 2 den 3 den önce uyumayan sabaha kadar uyku tutmayan dolanan kvalidem yatak yapmış hemen diğer koltuğa yorganı falan oğlumun odadan taşımış (normalde taşıyamaz) eşimi yatırmış, kendide nasıl olduysa o saatte uyuyuvermiş, bende sinirlendim eşimi kaldırmadım oğlumla yattım.

sabah eşimde geldi niye ayrı yattık yorgunluktan uyumuş kalmışım kaldırsaydın keşke özeldi dün dedi. bende bizim için özel bi günse annen yatak yapınca kalkıp gelseydin yok deseydin dedim bozuk attım.
kusura bakmayın çok uzun yazmışım bu arada sanki hala o andaymışım gibi kaldım:halay:

ya kızlar gerçekten çok sinirlendim ya. çok uzun yazdım biliyorum ama dayanamadım birine konuşup dökmem lazımdı içimi..

GÜNCELLEME:
Biz zaten kutlama yapalım demedik, öyle bir niyetimiz yoktu, sadece eşimle bu günde birlikte yatmak istemem normaldir sanıyorum.

Zaten yarına eşimle planımız var yemeğe çıkıcaz. Bu konuya açıklık getirmek isterim..
yemek yiyişinden, su içişinden rahatsız olduğun bi adamla niye evlendin ki :işsiz:

aynı bende uayrırım...artık kulaklarım duymuyor sanırım o şapur şupuru.

geri kalan kısma ben bıle sınırlendım =D

X