- 11 Mayıs 2015
- 6.122
- 8.491
- 198
- Konu Sahibi meredithgrey
-
valla bende gaz problemi var malum,
ise yaramazsa yatiya sana gelirim,
evliligimi riske atamam
Yaa cok tatlısınızahahaha uydurma yemekler benim uzmanlik alanim, ne kadar saglikli oldugu tartisilir tabi.
Ben buharda sebze yaparim bolca, iste 5-6 sebzeyi dograr karistiririm.
Favori karisimim: brokoli, mantar, paprika biber, sogan, kabak
Iste duruma gore sebzeleri degistiriyorum
1- Tavuk pisir, bu sebzeleri ekle, tavada tereyaginda kavur
2- Pilava ekle, sebzeli pilav olsun
3- Noddle corbasi yap, bol sebzeli gene
4-Sebzenin cesidine gore ustune limon sik ye, sadeli sebze salatasi olarak
Bunun disinda duduklu tencere bolca kullanirim et yemeklerinde, zamandan tasarruf.
Ben hic gaz yapan yemekler yapmam, ama evde cart curt gidiyor. Evlilik de emin ellerde, sevgililik döneminde icinde duracagina disinda dursun derdi, dedim bundan bana koca olur
Siz benim gibiymissiniz yemek konusunda. peki bisey sorcam,fırına borcamda verdiginiz makarna besamel soslu makarna yani sebze de katinca,o sebzeler pisiyor ku tadını bozmuyor mu. Ben cok severim,yaparim da besamel soslu kaşarlı makarnayi ama sebze katma fikri ilginc geldi merak ettimBen yemek yemeye de, yapmaya da baaayiiiliiiriiim
Istahima göre yaparim genelde, nohut ve fasulye yapmam, mideme iyi gelmiyor
Ben eger cok üsenmissem yapmaya makarnayi hafif haslarim süzerim
Bir kaba 200 ml krema ve firinda makarna icin soslardan koyarim, peynir rendele, varsa sebze icine kes at cig olmasi fark etmiyor, hepsini karistir ver firina, borcamda yapiyorum cok lezzetli oluyor
Köfteye ise ekmek, sogan ve baharat disinda baska birsey koymam varsa maydanoz
Kiyma cok degilse yumurtaya gerek yok, vicik vicik oluyor
dün köfte yaptim yanina da brokoli hasladim mesela bitti gitti, köfte bir tek yorgur yap falan ugrastiriyor
Firin yemekleri en kolayi ama beklemesi var
Ya hic birsey bulamazsam bir dilim ekmegin üzerine bir dilim salam ve peynir koyup yiyorum cok acsam öyle yemege basliyorum, ya bir muz
Ac duramiyorum ben de
yok benim ciddi bir gaz problemim var, 2 sezeryan dogumdan sonra, normal halim gazli, ustune kuru fasulye gazi eklenince kimyasal silaha donusebilirim
Siz benim gibiymissiniz yemek konusunda. peki bisey sorcam,fırına borcamda verdiginiz makarna besamel soslu makarna yani sebze de katinca,o sebzeler pisiyor ku tadını bozmuyor mu. Ben cok severim,yaparim da besamel soslu kaşarlı makarnayi ama sebze katma fikri ilginc geldi merak ettim
Ben hic gaz yapan yemekler yapmam, ama evde cart curt gidiyor. Evlilik de emin ellerde, sevgililik döneminde icinde duracagina disinda dursun derdi, dedim bundan bana koca olur
Kocam vefat ettiKocanız nasıl hayatta kalmayı başarıyor ?
Kocam vefat etti
instagramda ve YouTube da yemek.com diye bir site var oraları takip edebilirsiniz. Yani bende aynı yemek yapmaktan hoslanmam ama böyle oralarda görünce yapasım geliyorÜstelik de diyetteyim ve sağlıklı beslenmem gerekiyor. Ama mutfakta çalışmak bana zul geliyor, nefret ediyorum. Özellikle bu sene bu nefretim daha da arttı nedense. Bir de beceriksizim, köfte yoğururum kıvamı tutmaz, hani yapayım dolaba atayım gibisinden. Ya da alayım 3-4 kilo barbunya dolaba atayım, ı- ıh isilik çıkartırım ayıklarken ! Neyse ki kayınvalidem, annem sağ olsunlar Allah uzun ömür versin onlar veriyor barbunyadır, bezelyedir. Yemek yapmayı 40 yaşımdan sonra sevemeyeceğime göre sizler ne yapıyorsunuz ? Ben Pazar' dan bir çorba ( gerçi yazın yapmıyorum çekilmiyor sıcakta) , bir sebze yemeği, bir et / baklagil yanına pilav yapıyorum. Hafta ortası onlar bitince çılbır, makarna, ton balıklı makarna vb. yiyoruz.
Bana bir el atın ne olur pratik neler yapabilirim. Dezavantajlarımdan biri de insülin direncim var yani eve geleyim, elime bir kadeh birşey alıp müziği açıp yemeğimi yapayım durumum ASLA olamaz acıkıyorum çünkü. Bir çorba dahi olsa max. 19:30 da içmeliyim.
Pratik yemek araştırıyorum nette, bana pratik dediği tarifi ben uğraşsam yapamambu yüzden sizlerden gerçekten pratik tarifler istiyorum. Size güveniyorum, yaparsınız hadi
Mesela dipfrizimde haşlanmış nohutum, bezelyem, barbunyam var. Şirketimizin verdiği erzaklar bitmedi, pirincim, bulgurum var. Bir nohut yanına pilav yapabilirim haftasonu. Hem kolay da pişer.
Önerileri bekliyorum <3
Hangi marka acaba sizinki en azından siz memnunsunuz başka marka arastirmaya gerek yok. Alirsam onu alırımElbette yağda kızartılanla aynı tatta olmuyor ama baharatlarla tatlandırıp, şöyle bir kaşık da yağ ekliyoruz, gayet tatmin edici bir lezzette ve çıtır çıtır oluyor. Hele et pişirme konusunda çok başarılı. Kekler, muffinler muhteşem kabarıyor. Börek filan da yapılıyormuş ama onu denemedim, börekle pek aramız yok. Kesinlikle tavsiye ederim. Bizim elimiz ayağımız gibi bir şey oldu mutfakta.
Ete okeyim ama rokfor sogandan beter kokuyor. Hele balikSoğan değil heralde yaa hiç bilmiyonuz işimarine edilmiş somon, füme et, rokfor peynir soslu makarna yapıyoruz
Dolar coşmadan hemen önce almıştık biz de, sonra aldı başını gitti fiyatlar, haklısınız.heveslendim baktım netten 1600/1700 tl imiş epey pahalı ımış
robot süpürge almayı planlarken bu hiç olmadı
Philips airfry.Hangi marka acaba sizinki en azından siz memnunsunuz başka marka arastirmaya gerek yok. Alirsam onu alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?