Yemek yapmaktan nefret ediyorum!

Aynı öğünde sebzeli tavuk, sebzeli pilav, sebzeli çorba yapayım cırcır olalım Sebzeli tavuğa bayılırım bu arada, özellikle de tatlı-ekşi soslu olana.

Aynı öğünde sebzeli tavuk, sebzeli pilav, sebzeli çorba yapayım cırcır olalım Sebzeli tavuğa bayılırım bu arada, özellikle de tatlı-ekşi soslu olana.

yazmayi unutmusum,
benim esim salcali sebze yemeklerini sevmedi bir turlu, zaten cok da etcildir, Loreth in dedigi sekilde cocuklara ve esime sebze yedirmenin yolu bolca diger yemeklere karistirmak oluyor benim cozumum de.

ben asla saatlerce hazirlik gerektirecek yemek yapmam, esim yapar haftasonlari o tarz yemekleri,
haftaici benim cozumum bu yukarida yazdiklarim oluyor.

bir de durum alirim, onun icine etli karisim (kiymali olunca cabuk piser) bir de salata ekleyip saglikli fastfood olarak sunarim bizim etcillere, severler onu da.

Ben de tam buğday unlu lavaş alıp içine salata, kırmızı kapya biber, ton balığı koyarak yapıyorum öyle bir seçenek. Fakirsem demek

Dürüm deyince aklıma geldi, tortilla alıyoruz biz de. Onunla pizza yapıyorum bizim büyük velede. Ama geçen öyle bir pizza yaptım ki, içinde kabak, havuç, domates, kıyma filan vardı. Üstüne kaşarı basınca, hiçbir şey anlamadı yavrucuğum. Yoksa hayatta yemez öyle bulamaç, kim yer ki? Düşüncede insanı bir düşündürtse de, tadı güzel oluyor. Deneyin, beğenmezseniz bize gönderirsiniz. =)

Ben de tam buğday unlu lavaş alıp içine salata, kırmızı kapya biber, ton balığı koyarak yapıyorum öyle bir seçenek. Fakirsem demek

benim sipalar yemez ki onu, yoksa daha kolay bir secenekmis
benim yemekleri degerlendirme skalam da budur yani; lezzet, icerik su bu degil, 1- kolay olsun 2- cocuklar yesin

basligi gordum geldim valla bende nefret ediyorum yemek yapmaktan

heh ben de tortilla aliyorum, adi aklima gelmedi.
ne kadar diyete uygun olur bilemiyorum tabi de, yine de aksam yemegi icin iyi bir secenek.

5 aylık evlıyım calısmaya basladım 2. gunum , aksam kı menum melemen :),
ben 1 saat kadar once evde olacagım ıcın yemek yapmaya az da olsa vaktım kalıyor olacak umarım basarırım

hocam bir sorum olacak,
ben bunu sana daha once de sordum galiba ama,
ya bu baklagillerin suyunu atmayinca cok gaz yapiyor, o ne olacak?

Yemek yapmayı çok severim. Müziği mi açarım yaparım da elime bir kadeh bir şey alip daha yapmadım filmlerde olmuyor mu bu
İnsan o yemek kokusu yaninda (kadeh alkol olduğunu düşünüyorum) gitmez yani bence çok film etkisinde kalmissiniz

En pratik yemegim tek ögünlük ne sebze varsa dorayıp icine kıyma yada kücük kuşbaşı koyup pisirmeye bırakmak .etleri hafif kendi haline kapalı sekilde iki dakika pisiriyorum sarımsak sogan koyup yagda kavurup sonra sebzeleri ekliyorum biraz karıstıp yagını sebzelere yedirip üzerine salca suyu hazırlıyorum baharat karısımı ile beraber dokup pismeye birakiyorum iki buyuk su bardagı su yetiyor . Yanına salata bide tarhana corbası istersen pilavı da destek ekipi olarak kulanabilirsiniz boylece cok becerikli havasından cikmiyor dolu bir masa sunuyorum.

Airfry da kızartmalar kızartma gibi oluyor mu tam manasiyla merak ettim. Öyle ise sağlıklı gibi duruyor.

40 yaşına gelsem de sevemem mantığı yalan oluyor. İnsan pratikleştikçe, farklı şeyler öğrendikçe seviyor gerçekten..

Lezzet problemi varsa mutlaka bir şeyler ters veya eksiktir.
Köftenin lezzetsiz olması ya baharat azlığı ya da baharat fazlalığındandır..
Yaptıkça o yemeğin içine başka ne iyi gider düşünüp uygulamak istersin..

Evliliğimin ilk yıllarında ev yemeği menüm kısıtlıydı. Misafir geleceği zaman panik olurdum. Ekstra masraf yapardım güzel şeyler çıkarabilmek için. Ama son zamanlarda farkettimki rahatlamışım. Artık kasmıyorum.
Kendimize hala çok yemek yapmam. Zaten az yemek iyidir.

Vardı forumda onu yapan da sus sus

Airfry da kızartmalar kızartma gibi oluyor mu tam manasiyla merak ettim. Öyle ise sağlıklı gibi duruyor.
Elbette yağda kızartılanla aynı tatta olmuyor ama baharatlarla tatlandırıp, şöyle bir kaşık da yağ ekliyoruz, gayet tatmin edici bir lezzette ve çıtır çıtır oluyor. Hele et pişirme konusunda çok başarılı. Kekler, muffinler muhteşem kabarıyor. Börek filan da yapılıyormuş ama onu denemedim, börekle pek aramız yok. Kesinlikle tavsiye ederim. Bizim elimiz ayağımız gibi bir şey oldu mutfakta.

Tavuk haşla suyuna çorba yap pilav üstü tavuk yap yada fırında poşete atılan baharatla birlikte satılıyor baget at yanına sebzeli bulgur pilavı sarımsakli yoğurtlu mantı

Köftem kıvam tutmuyor ki bulamaç olsun lapa gibi oluyor birleşmiyor. Var mı püf noktanız ? Şöyle güzel bir atrif alsam da bir kg. kıymayı alıp bir dipfriz dolusu köfte atsam yapıp :)

Buram buram soğan kokusuyla şarap içmek

Oyle barbunya, fasulye gibi seyleri ben pek yapmiyorum. Evde baklagil degilde sebze ve et agirlikli besleniyoruz daha çok.
Oyle ayiklamali, uzun uzadiya pişmeli birsey olmuyor.

En basit ve hizli yemegim dana sote, kirmizi biber, yesil biber, havuç, mantar ve birazcik salça ile yaptigim yemektir.

Bir diger favorim beşamel soslu sebzeli et yemegim. Harika yemek yapamiyorum bende ama bu yemegin tadinin tutmadigi hic olmadi.

Patates, et, havuç, brokoli, beşamel sos

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…