- 16 Mart 2016
- 2.711
- 2.549
- 133
- Konu Sahibi meredithgrey
toz tarhana en kolay çorba seçeneği olabilir tereyağı eriyor tarhana katıyosun karıştırıp su ekliyorsun tuz oldu bitti ve sağlıklı.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kek nasıl pişiriyorsunuz yani normal çırpıp içine kağıt muffin kaplarında mı koyuyorsunuz?Elbette yağda kızartılanla aynı tatta olmuyor ama baharatlarla tatlandırıp, şöyle bir kaşık da yağ ekliyoruz, gayet tatmin edici bir lezzette ve çıtır çıtır oluyor. Hele et pişirme konusunda çok başarılı. Kekler, muffinler muhteşem kabarıyor. Börek filan da yapılıyormuş ama onu denemedim, börekle pek aramız yok. Kesinlikle tavsiye ederim. Bizim elimiz ayağımız gibi bir şey oldu mutfakta.
Soğan değil heralde yaa hiç bilmiyonuz işi marine edilmiş somon, füme et, rokfor peynir soslu makarna yapıyoruz
Köftem kıvam tutmuyor ki bulamaç olsun lapa gibi oluyor birleşmiyor. Var mı püf noktanız ? Şöyle güzel bir atrif alsam da bir kg. kıymayı alıp bir dipfriz dolusu köfte atsam yapıp :)
kek nasıl pişiriyorsunuz yani normal çırpıp içine kağıt muffin kaplarında mı koyuyorsunuz?
Ben yapmıyorum sabahtan akşama işteyim sabah simit öğlen burda tabldot akşam meyva yiyorum
Airfry da kızartmalar kızartma gibi oluyor mu tam manasiyla merak ettim. Öyle ise sağlıklı gibi duruyor.
soğansız deneyeceğimm en kısa süredeBen köfteye kıyma, soğan, yumurta, ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon, birkaç çimdik kabartma tozu koyarım.
Kıyma, soğan ve yumurtadan sonra miktarları göz kararı koyar kıvamına göre arttırırım.
Yumurta herkes koymaz ama bence güzel bağlıyor ve tat veriyor. Ama ekmek içi koymayacaksan yumurta koyma o zaman vıcık vıcık bir şey olur..
Kabartma tozu şişip yumuşak olsunlar diye..
Mükemmel oluyor kesin tarif diyemem ama yeniyor valla. Eşim et konusunda hassastır çünkü. Kötü olsaydı söylerdi.
Care kimyon annem 4 kisilik yemegin icine yarim cay kasigi atsan yeterhocam bir sorum olacak,
ben bunu sana daha once de sordum galiba ama,
ya bu baklagillerin suyunu atmayinca cok gaz yapiyor, o ne olacak?
hiç deme hiç deme bende olsam aynı tepkiyi verirdimEvlendiğim ilk sene bir avm' de actifry tanıtımı vardı. Kızlar " mutlaka bakın herşeyi pişiriyor " deyince ben, ben Mahmut Hoca, saf, temiz, köylü ben " aaa herşeyi mi salçalı yemek de yapıyor mu?" diyerek kızları koparmıştım.
Ben de sevmem mutfağı. Ama çocuklar olunca görev bilinciyle yapıyorum işte. İşin garibi, kesinlikle kendimi övmek gibi olsun , mutfağı sevmem ama elim lezzetlidir.
Bazen eşime yaptırıyorum. O da süper bir seçenek bence. Ama adam işten yorgun geldiği için sürekli geçerli olabilecek bir durum değil. Ne yazık ki...
Baklagilleri yemek şeklinde yemeyiz. Salata yaparız. Buzlukta haşlanmış baklagil her zaman bulunur. İçine dere otu, mısır, közlenmiş kırmızı biber, salatalık turşusu, salatalık, domates, ne varsa gömüyorum, nar ekşisi, limon ve zeytinyağıyla taçlandırıyorum. Bu barbunya, yeşil mercimek, kuru fasulye ve nohut için geçerli. Leziz bir şey oluyor, bayılırız. Bir de bolca fırın yemeği yaparım. Mesela karnabahar ve patatesi azıcık buharda yumuşatıp, şöyle yumurtalı kaşarlı karışımla fırına veriyorum, bir fiske köri de atarsanız, nefis oluyor. Kabak sevmez bizim evdekiler, bu yemeğin arasına kabak bile koyuyorum anlamıyorlar. Onun dışında fırın mücver yaparım. Burada yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Tadını beğendiğiniz tüm sebzeler mücver olabilir. Buzlukta her zaman yoğrulmuş köfte vardır. Hiç bir şey yapmadıysam, köfte, makarna ya da pilav takılıyoruz. Onun dışında buharda pişirilmiş sebzeleri de çok yapıyoruz. Üstüne limon, zeytinyağı... Taze fasulye bile bu şekilde güzel oluyor ve ek olarak havuç, brokoli, brüksel lahanası, karnabahar... Yağda kızartma yapmıyoruz ama kızartma sevdiğimiz için Airfry aldık. Belki bunu düşünebilirsiniz. Patates, tavuk, köfte filan süper oluyor. Genel olarak durumumuz böyle.
Daha çok muffin yapıyorum evet. Ama içine sığacak kek kalıbı aldım, onda da güzel oluyor. 160 derecede, 23 dk pişirince harika oluyor. 22 ya da 24 dk değil ama. :)) Bu arada bizdeki Philipsin...kek nasıl pişiriyorsunuz yani normal çırpıp içine kağıt muffin kaplarında mı koyuyorsunuz?
Bizimki Philips. İçindeki her şey çıkıyor, bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. İçinde tel ızgara var, mesela köfte gibi yağlı şeyleri direkt üstünde pişirirseniz ızgara batıyor haliyle ama plastik fırçayla iki sürtüyorum, temizleniyor. Diğer parçaların temizliğini daha da kolay.Airfry markası ne?
Temizliği problem oluyor mu?
Genel görüşüm mutfakta pratiklik adına ne kadar çok alet varsa temizlik o kadar uzun sürüyor olunca hep önce düşündüğüm temiz tutması oluyor
Care kimyon annem 4 kisilik yemegin icine yarim cay kasigi atsan yeter
heveslendim baktım netten 1600/1700 tl imiş epey pahalı ımışDaha çok muffin yapıyorum evet. Ama içine sığacak kek kalıbı aldım, onda da güzel oluyor. 160 derecede, 23 dk pişirince harika oluyor. 22 ya da 24 dk değil ama. :)) Bu arada bizdeki Philipsin...
valla bende gaz problemi var malum,
ise yaramazsa yatiya sana gelirim,
evliligimi riske atamam