Yemek yapmaktan nefret ediyorum!

toz tarhana en kolay çorba seçeneği olabilir tereyağı eriyor tarhana katıyosun karıştırıp su ekliyorsun tuz oldu bitti ve sağlıklı.

kek nasıl pişiriyorsunuz yani normal çırpıp içine kağıt muffin kaplarında mı koyuyorsunuz?

Köftem kıvam tutmuyor ki bulamaç olsun lapa gibi oluyor birleşmiyor. Var mı püf noktanız ? Şöyle güzel bir atrif alsam da bir kg. kıymayı alıp bir dipfriz dolusu köfte atsam yapıp :)

Ben köfteye kıyma, soğan, yumurta, ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon, birkaç çimdik kabartma tozu koyarım.
Kıyma, soğan ve yumurtadan sonra miktarları göz kararı koyar kıvamına göre arttırırım.

Yumurta herkes koymaz ama bence güzel bağlıyor ve tat veriyor. Ama ekmek içi koymayacaksan yumurta koyma o zaman vıcık vıcık bir şey olur..

Kabartma tozu şişip yumuşak olsunlar diye..
Mükemmel oluyor kesin tarif diyemem ama yeniyor valla. Eşim et konusunda hassastır çünkü. Kötü olsaydı söylerdi.

kek nasıl pişiriyorsunuz yani normal çırpıp içine kağıt muffin kaplarında mı koyuyorsunuz?

Evlendiğim ilk sene bir avm' de actifry tanıtımı vardı. Kızlar " mutlaka bakın herşeyi pişiriyor " deyince ben, ben Mahmut Hoca, saf, temiz, köylü ben " aaa herşeyi mi salçalı yemek de yapıyor mu?" diyerek kızları koparmıştım.

Airfry da kızartmalar kızartma gibi oluyor mu tam manasiyla merak ettim. Öyle ise sağlıklı gibi duruyor.

Asla ayni olmuyor. Bende tefal actifry var kullaniyorum ama kizartmaya gore daha bir yavan kuru oluyor. Sonradan eklemelerle anca tatlandirilabilir.

ben de seninle aynı modelim yarım saati geçmemeli ocak başında geçirdiğim vakit.
kışın her hafta balık kolay oluyor fırında hem kokusuz hem pratik iki kişi çok kolay oluyor.
bakliyat yasak yiyemiyorum ama mercimekli pilav , domatesli bilav her hafta olurdu en az biri.
tarhana alıyorum suya koyup onu pişiyorum blenderdan geçirip yağ yakıp yiyorduk.
makarna çorbası yapıyorum hemen yarım saatte
fırında kıyma patates patlıcan biber güveç yapıyorum.
ama yazdan dolaba biber koyuyorum.
domates koyuyorum. çok işime yarıyor her sene artıyor yaptığım mıktar tavsiye ederim.

soğansız deneyeceğimm en kısa sürede

hiç deme hiç deme bende olsam aynı tepkiyi verirdim

Airfry markası ne?
Temizliği problem oluyor mu?

Genel görüşüm mutfakta pratiklik adına ne kadar çok alet varsa temizlik o kadar uzun sürüyor olunca hep önce düşündüğüm temiz tutması oluyor

Daha çok muffin yapıyorum evet. Ama içine sığacak kek kalıbı aldım, onda da güzel oluyor. 160 derecede, 23 dk pişirince harika oluyor. 22 ya da 24 dk değil ama. :)) Bu arada bizdeki Philipsin...

Airfry markası ne?
Temizliği problem oluyor mu?

Genel görüşüm mutfakta pratiklik adına ne kadar çok alet varsa temizlik o kadar uzun sürüyor olunca hep önce düşündüğüm temiz tutması oluyor
Bizimki Philips. İçindeki her şey çıkıyor, bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. İçinde tel ızgara var, mesela köfte gibi yağlı şeyleri direkt üstünde pişirirseniz ızgara batıyor haliyle ama plastik fırçayla iki sürtüyorum, temizleniyor. Diğer parçaların temizliğini daha da kolay.

Pazar günü 1 saat yemek yaparım
İlk önce köfte karar bırakırım iki tane oğlum var çok severler
pazartesi onları yerim
1 tane sebze yemeği yaparım artık ne varsa salı onu yeriz
Bir tanede baklagiller den yaparım çarşamba perşembe de onu yeriz
Domates biber kavurur bırakırım menemen yada bulgur pilavı için hazır olur
Hafta içi sadece çorba ve salata yaparım
Pazar günleri de mutlaka balık yada fırın yemeği yeriz

Daha çok muffin yapıyorum evet. Ama içine sığacak kek kalıbı aldım, onda da güzel oluyor. 160 derecede, 23 dk pişirince harika oluyor. 22 ya da 24 dk değil ama. :)) Bu arada bizdeki Philipsin...
heveslendim baktım netten 1600/1700 tl imiş epey pahalı ımış
robot süpürge almayı planlarken bu hiç olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…