Yemek yapmaktan nefret ediyorum!

Benim gibi baska kadinlarin oldugunu bilmek harika birsey! Iyikine konu açmissin

Bende yemek yapmaktan nefret ederim. Sirf bunun için tatilleri 4 göz ile beklerim. Havuzmus, otelmis önemli degil. Yemk varmi yemek? Iste o zaman rahatim. Ne yapsam düsüncesi yok, nasil yapsam düsüncesi yok. Tam yemek yaparken "eyvah sogan/baharat/salça kalmamis, kos markete" olayi yok. Ay cidden bende nefret ederim.

Ve darkmore arkadasimiza katiliyorum. Bizi kurtaran derin dondurucudur. Ben hersey içine atiyorum. Et, sebze. Ve yemek yaptigimda biraz fazla yapiyorum, onuda derin dondurucuya atiyorum.

Ve mecburen planlamak zorundasin. Hafta sonu, gelecek hafta acaba ne yiyecegini, tüm hafta için düsün. Ona göre alis veris yap, yada atiyorum carsamba günü derin donduruca duran eti yemeye planliyorsan, sali aksami çikart.

Karnibahar, brokoli, çabuk olan yemekler. Yanina biraz patates soy ve suda kaynat. Yanina et kizart, hem sebze hem et yemis olursun. Istege bagli besamel sosu yap yaninda ve yemegin hazir. Aynisi köfte içinde geçerli.

Ha mantida harika oluyor derin dondurucudan. Ben hatta buzlu buzlu kaynatiyorum, daha iyi, yapismiyor.

Annene yada kv'dene rica et, çorba yapsinlar. Derin donducuya at, bosuna çorba ile ograsmamis olursun.

Bu sekilde baya idare edebilirsin canim.

Sekerim bu arada makarnayi haslarken suyunu dokme. Tencerede makarnanin yuzeyi kadar su koyarsan hepsini ceker ve sen suyu ziyan etmemis olursun. 21.yuzyilda makarna suyunu dokunce icinde yararli ne varsa hepsini cope attigimizi bilmemiz lazim
Manti hasladigin suyu dokme,onun caresi yok suzmek zorunda kaldiginda mutlaka o suyla corba yap.
Patatesi ince ince kesip bol baharat zeytinyagiyla harmanlayip 200 derecede pisirebilirsin. Cips gibi olur.
Yesillikleri aldigin gun yikayip vakumlu kaplarda saklarsan 5 dakikada salata yapabilirsin.
Yenmeyen patates,ispanak,pazi,patlican yemeklerini buzluga atarsan yufka aldiginda hazir borek harci olarak kullanirsin. Ayni sekilde her cesit yenmeyen peyniri de bu sekilde degerlendirebilirsin. Baktin peynir bozuldu bozulacak hemen buzluga koy, hem mihlama seviyorsan ondan yaparsin hem de borege gozlemeye kullanirsin.
Ve benim en cok yaptigim seyler. Mevsiminde bezelye,enginar,kereviz,taze fasulye,bamya istiflemek,domates biber salcalari ve tarhana yapmak,kendim yapamadigimda mutlaka baskasina rica ederim,ucret karsiligi guvendigim kisilerden alirim. Bunlar hayat kurtarir cunku. Hem saglikli,hem ekonomik.

Yaa şahane öneriler çok teşekkür ederim Yemekte benimkini ikna ettim Actifry’lar Trendyol’da %50 indirimde, ondan bir tane kapacağım. Ne koku derdi var, ne yağ sıçradı. Epey işime yarar diye düşünüyorum.

alcam seni alcam..
ama yemek mi yaptırsam yoksa bilemedim...

vive yemek yapmayı kim seviyor ki yahu..
fırın güzel bir icat hele fırın poşeti can dır:))

Dark önerilerin çok güzel ama yemek yapmayı sevmeyen biri için fazla high level, vivi bunları öldürsen yapmaz iyi ihtimalle üç gün yapar bırakır (alınma bak vivi, biraz gerçekleri konuşalım ). Yemek yapmayı sevmeyen biri muhtemelen böyle gider, kimden mi biliyorum, annemden. Yemek yapmayı o da sevmez, allah razı olsun bizi açlıktan öldürmedi bugünlere getirdi, aslında eli de baya lezzetlidir ama onun için yemek yapmak sadece bir görev. Sevmediği işte çalışır gibi. Kardeşim bazen takılır hatta, annem yine yemeğe bütün nefretini katmış diye . Yemek yapma işinin biraz da insanın içinden gelmesi lazım.

Vivi sebzeyi çok ye sebzeyi. Hem kolay pişer hem de bol zeytinyağlı şifa olur. Gıda alma prosesini biraz da ilaç almak gibi düşünmek lazım :))

Üst üste yazıp duruyom ama şunu da eklemek istedim, yazıldı mı bilmiyorum ama kesin yazılmıştır :)) aynı yemek iki gün yenmez bir daha ısıtılmaz diye yüksek standartlara gerek yok yahu amaan her gün de taze olmayıversin. Üç günlük fasulye dönerden hamburgerden on kere daha iyidir.

alcam seni alcam..
ama yemek mi yaptırsam yoksa bilemedim...

vive yemek yapmayı kim seviyor ki yahu..
fırın güzel bir icat hele fırın poşeti can dır:))
Ben seviyorum, ne üşenirim, ne erinirim.
Yemek de seçmeyiz karı-koca.
Mutfağında tencere kaynayan ev yuvadır, huzurdur bana göre.
Malzeme alacak gücüm olduğu sürece, hazırlayıp pişirmek mesele değil diye düşünüyorum.
Tenceresinde kaynatacak erzak bulamayan insanlar var ne yazık ki.

of bana eziyet valla. hap map icat etselerde karnımız doysa:))

Mutfak robotu var mı? Mutfak robotu edin yoksa acilen ve her şeyi bırak o kıysın, ezsin, doğrasın.

Köftenin kıvamı baktın tutmayacak gibi, un ya da ekmek içi çekip ekle ve üzerine yumurta kır. Biraz da limon sık. Hemen toparlar, limon da tadını dengeler.

Köftelerin hepsi pratiktir, bunu sadece kıyma ile düşünme, balık, tavuk, kabak,patates köftesi vb hepsi pratiktir, her şeyi yoğur pişir tamamdır yani. Çeşit olarak aklında bulunsun.

Balık yemekleri pratiktir, temizlet al, üstlerini altlarını çiz, tuzla, dilim limonları defne yaprağını artık zevkin ne ise diz üzerine (Patatesli soğanlı da güzel olur), biraz zeytin yağı gezdir ya da buğulama havasında olsun dersen tabanına suyu dök, yağlı kağıt ile de ört üzerini, salla fırına. Kendi kendine olur.

Düdüklü tencere kullanmayı öğren, çok süper bi şey. Her şey hemen oluyor.
Önceden at içine ne varsa, haşla; paket paket koy buzluğuna.

Ceviz/badem içini robottan geçir istediğin incelikte kıy, ister çorbalara sal (ki yakışıyor her türlü sebze çorbasına), ister makarna-pilavlara kat pişir, ister salataya serp. Sağlık ve tat katsın.

Fırında kaşarlı/peynirli vs mantar yapabilirsin ki en pratik yemektir. Aslında yemek de sayılmaz ama işte çeşit olarak güzel gidiyor. Mantarların ortalarını çat çat kırıp çıkarıver, yağlı kağıt serdiğin fırın tepsisi üzerine diz, çay kaşığıyla tereyağ koy göbeklerine, üzerini de minik bi kaşar parçası ile kapayıp sür fırına. Kaşarlar iyice kızarınca al fırından, tamam hazır.

İlkten aklıma gelenler bunlar.

turkiyede var mi bilmiyorum seramic yavas pisiriciler var icine eti sogani (arpacik da olur) isterseniz salcayi atiyorsunuz 8 12 saatte agir agir pisiyor hem lezzetli ve saglikli oluyor hem eve geldiginizde sicak yemek hazir.

Yemek yapmayı severdim eskiden, ustalık gerektirecek şeyler olmasa da elimden geldiği kadar birkaç çeşit yapmaya gayret ederdim.
Ne zamanki çocuklar mutfakta söz sahibi oldu, benim tüm zevkim bitti. O kadar yemek seçiyorlar ki artık sürekli aynı şeyleri pişiriyorum , yesinler ve büyüsünler. Ben de yine sürekli zeytinyağlı yemekler pişireyim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…