yemek yapmaktan nefret ediyorum-yemek yapmaya bayılıyorum

Menü belli olacak bugün ne pişirsem derdi olmayacak tabiii malzeme de olacak, severim yemek yapmayı da yemeyi de:kk77::kk77::kk77:

• Beğen
Reactions: s u
herkes bugün ne pişirdiğini de yazsın da fikir edinelim bari.

sizin yaptığınız yemeklerden haftalık,aylık bir liste hazılayayım kendime.

hem herkese fikir olur.

ben yazmıştım da yine yazayım:bugün öğlen kızartma yaptım patates,biber,soğan,et kızarttım üstüne domates sosu yapıp sonra da fırında biraz kızarttım.yanına da buz gibi bir cacık yaptım..

şimdi baktım çok az kalmış yetmez akşama.

şu anda da düdüklüye,tavuk ,soğanı soyup bütün attım,havucu da aynı şekilde biraz da pirinç koydum pişiyor.ben sebze ve tavuğundan yerim eşim pirinçle yer...

hem herkese fikir olur.

ben yazmıştım da yine yazayım:bugün öğlen kızartma yaptım patates,biber,soğan,et kızarttım üstüne domates sosu yapıp sonra da fırında biraz kızarttım.yanına da buz gibi bir cacık yaptım..

şu anda da düdüklüye,tavuk ,soğanı soyup bütün attım,havucu da aynı şekilde biraz da pirinç koydum pişiyor.ben sebze ve tavuğundan yerim eşim pirinçle yer...
ben dün lazanya yapmıştım yanına da salata bi de içecek bişeler açtık ohhh missss :)

• Beğen

hem herkese fikir olur.

iyi fikir dediğin hadi bakalım arkadaşlar yazın da birbirimizden fikir edinelim

• Beğen
lazanya börek de mi..

sen mi açıyosun hamurunu.
yok canım ya
lazanya yaprakları var hazır
onun aralarına hazırladığın beşamel sosu ve kıymalı harcı döküyorsun ve fırına veriyorsun 15 dk sonra hazır :KK66:
valla bak tavsiye ederim uğraştırmayan kolay ve lezzetli bi yemek oldu eşim bayıldı tam 4 dilim yedi :)

• Beğen
yok canım ya
lazanya yaprakları var hazır
onun aralarına hazırladığın beşamel sosu ve kıymalı harcı döküyorsun ve fırına veriyorsun 15 dk sonra hazır :KK66:
valla bak tavsiye ederim uğraştırmayan kolay ve lezzetli bi yemek oldu eşim bayıldı tam 4 dilim yedi :)

ay canım çektiii...

lazanya yaprakları hııım.marketlerde mi var ben hiç görmedim.. :KK70: cidden

yufkaların olduğu bölümde mi oluyor..

ay canım çektiii...

lazanya yaprakları hııım.marketlerde mi var ben hiç görmedim.. :KK70: cidden

yufkaların olduğu bölümde mi oluyor..
marketlerde makarnaların olduğu bölümde oluyor
ama alırken dikkat et kimisi haşlanması gerekiyor kimisinde haşlanmasına gerek yoktur yazıyor tavsiyem haşlanmayandan al çünkü az haşlarsın çok haşlarsın kıvamı tutturamazsan güzel olmaz istersen tam tarif vereyim

• Beğen
marketlerde makarnaların olduğu bölümde oluyor
ama alırken dikkat et kimisi haşlanması gerekiyor kimisinde haşlanmasına gerek yoktur yazıyor tavsiyem haşlanmayandan al çünkü az haşlarsın çok haşlarsın kıvamı tutturamazsan güzel olmaz istersen tam tarif vereyim

ver canım.markete gidersem alayım bakayım...

ver canım.markete gidersem alayım bakayım...
sıvı yağda soğanı kavur sonra kıymayı koy ve rengi değişene kadar kavur
rengi değiştikten sonra sarımsak döv koy için biraz karıştır, domates ve biber salçası koy kavur ve bir bardak sıcak su koyup 3-4 dk kadar pişmeye bırak
bu arada beşamel sos hazırla (bunun da marketlerde hazırını bulabilirsin ben öylesini kullandım gayette güzel oldu)
sonra borcamını yağla üstüne sığdığı kadar bir kat lazanya yaprağı koy, sonra beşamel sos üstüne kıymalı harç
sonra lazanya yaprağı beşamel sos ve kıymalı harç...
lazanya yaprakların bitene kadar (12 tane yaprak yetiyor) işlemi tekrarla en son lazanya yaprağının üstüne beşamel sos dök üstüne kaşar rendesi ve 15-20 dk beklet ki sos ve kıymalı harcın sıcağıyla yapraklar iyice yumuşasın
sonra 18o derece

• Beğen
hııım ben de düşündüm o kuru yapraklar nasıl yumuşuyor diye acaba haşlıyor musun dedim.

ama anladım beşamel sos yumuşatıyor.

çok iyi fikir yaaa.tuttum bunu.yapıcam...:KK73:

bu benim terapimdir...
okadar seviyorum ki yemek yapmayı şimdi hiç empati kuramadım sen nefret ediyorum deyince.
tık tık tık tahtada doğrarken çıkan ses,
pişen domatesin hafif şekerli kokusu,
fırında üstü kızaran sütlacı, mayalanmaya bırakılan hamurun koskocaman kabarışını izlemek,
kendi kendine bir işe yaramayan patlıcanları bir lezzet şöleni olan karnıyarığa çevirmek,
hamuru dakikalrca yoğurup kıvamını buldurmak, ve o hamurun ele verdiği his...
daha sabaha kadar yazarım böyle, bundan daha büyük bir keyif yok benim için.

Eşime çocuklarıma yemek pişirmeye bayılıyorum. Ama kendim pek yemekci değilimdir. Onlar ne isterlerse büyük zevkle hazırlarım

• Beğen
Ben yemek yapmayı seviyorum ama mutfak toplamayı sevmiyorum :KK70: ama mecbur hepsini yapıyorum aslında sorun bugün neyapayım yarın ne yapayım :KK70: insanı en çok bu yoruyor,

• Beğen
bu benim terapimdir...
okadar seviyorum ki yemek yapmayı şimdi hiç empati kuramadım sen nefret ediyorum deyince.
tık tık tık tahtada doğrarken çıkan ses,
pişen domatesin hafif şekerli kokusu,
fırında üstü kızaran sütlacı, mayalanmaya bırakılan hamurun koskocaman kabarışını izlemek,
kendi kendine bir işe yaramayan patlıcanları bir lezzet şöleni olan karnıyarığa çevirmek,
hamuru dakikalrca yoğurup kıvamını buldurmak, ve o hamurun ele verdiği his...
daha sabaha kadar yazarım böyle, bundan daha büyük bir keyif yok benim için.

ay bu nasıl aşk böyle..

gerçekten seviyosun sen bu işi....

Bende çok severim yemek yapmayı sunmayı süslemeyi eşime yapmayı da severim o zaten benm yemeklerime bayılır .....içten gelen de bişey aslında ama bilinmdiği için zor gelebilir buda yemek yapmayı güçleştirir oda zevk vermez zati :) ne pişireceğim diye de hiç düşünmem menü hazır oluyor kendiliğinden ......

• Beğen
Bende çok severim yemek yapmayı sunmayı süslemeyi eşime yapmayı da severim o zaten benm yemeklerime bayılır .....içten gelen de bişey aslında ama bilinmdiği için zor gelebilir buda yemek yapmayı güçleştirir oda zevk vermez zati :) ne pişireceğim diye de hiç düşünmem menü hazır oluyor kendiliğinden ......

ne güzel yaaaa.
eşleriniz çok şanslı

X