- 21 Ekim 2021
- 559
- 1.272
- 30
-
- Konu Sahibi perdono pero no olvido
Yemek yapmayı bilmeyen evlenmesin mi yani?Ben kk da takıla takıla iyice kaanat getirdim ki;
Evlilik herkesin yürüteceği kaldıracağı bi kurum değil…
Madem yemek konusu bu kadar dert olacak o zaman misafirin yük olmayacağı hayat seçeceksiniz.
Simdi beni elestirenler olacak fakat görüldüğü gibi hayat sartlari hic olmayacak durumlara geliyor.
1000 tl ne demek ya, pratik pasta tarifleri yufkadan pratik börekler, patates salatası kısırdamı yapmıyorsunuz…
Valla 5 aylık bebek kolik bebek olmadığı sürece insan yemegini de yapıyor evini de temizliyor.
Bizde evlenene kadar temizlik, yemek yapmadık.
İki çocukla hersey yapılıyor.
Siz sızlanmayı bırakıp bir an önce youtubeden pratik tarifler yaparak işe başlayın…
30-40 kişiyi nerde ağırlayacaksınız? Şatoda filan mı yaşıyorsunuzAileler kalabalık. 30-40 kişilik yemek yapma ihtimalim sıfır.
30-40 kişiyi nerde ağırlayacaksınız? Şatoda filan mı yaşıyorsunuz
Annem hayatı boyunca misafir ağırladı. Buzlukta hep hazır bir şeyler olurdu. Gelenlere et kavururdu. Sigara böreği, yaprak sarması yapardı.
Yemek yapmak zamanla öğrenilecek ve pratik kazanılacak bir şey.
Davet beklesinler arkandan da konuşsunlar niye takıyorsun ki. 50 kisi bir insana gidilir mi cemaat mi bunlarbizim eve 50 kisi girse ben evden çıkarım
Ayyy illa ağırlayacam diyorsun yani?Esasında herkesi ev görme, bebek görme sebebiyle parça parça ağırladım. Ama dediğim gibi bi ablaya yaptırdım hep.
Misafirin bereket olduğuna inanıyorum, kalabalığı da seviyorum. Akrabalar gelsin, neşeyle yensin içilsin istiyorum ama yeteneksizligim yuzunden hem yapamıyorum, hem de icim hic rahat etmiyor.
Dediginiz gibi tek care her zamanki gibi internet sanırım hanımlar. Ama once misafir psikolojisini atmam gerek sanirim. Fobimi yenmem lazim
Yatak odasında sofra mı?bizim sulale baya kalabalık. En son cekirdek kadroyu saydigimizda 52 kisiydik. Genelde yer sofrasi oluyor. Yatak odasina bile sofra koyuluyor.
Tatlım misafiri falan boşver de bebek ek gıdaya geçince de yine ablalara mı yaptıracaksın yemekleri? Sebzesi eti balığı tavuğu çorbası... ne yiyecek bebecik? Evde yoğurt mayalayacağını ben mi yazayım başkasından mı duymak istersin?Esasında herkesi ev görme, bebek görme sebebiyle parça parça ağırladım. Ama dediğim gibi bi ablaya yaptırdım hep.
Misafirin bereket olduğuna inanıyorum, kalabalığı da seviyorum. Akrabalar gelsin, neşeyle yensin içilsin istiyorum ama yeteneksizligim yuzunden hem yapamıyorum, hem de icim hic rahat etmiyor.
Dediginiz gibi tek care her zamanki gibi internet sanırım hanımlar. Ama once misafir psikolojisini atmam gerek sanirim. Fobimi yenmem lazim
50 kişi nedir yahu, normal bir şey değil zaten bu. Ben annem yardım etse de beceremem. Kahveyi makinede yapınca köpürüyor, kekin de birkaç püf noktası var ama her şeyden önce fırın iyi olmalı. Tost nasıl kalın oluyor onu anlamadım işte.Mesela kuzenim de gecen sene benle aynı zamanlar evlendi. Ve gecenlerde yemege davet etti herkesi. Yaklaşık 50 kişi. Annesi, gelinleri falan yardım etti ona. Hem kuzenimi takdir ettim hem de kendimi kotu hissettim. Ben kimseyi davet edemiyorum, etsem de 50 kisilik yemek yaparken bana yardim edebilecek kimse yok. Ve o davet verdigi icin muhtemelen akrabalar benden de bir davet bekliyor.
Internetteki tariflere gore yapsam bile ya yakiyorum, ya salcasi az oluyor, ya da sekli birseye benzemiyor. Bu konunun ustune dustukce de daha da beceriksiz olmaya basladim.
Kekim kabarmıyor, kahvem köpürmüyor, tostum bile ince olmuyor.
Valla kusura bakma dünyada eşi benzeri olmayan nadide bir mücevher değilsiniz.Yemek yapmayı bilmeyen evlenmesin mi yani?
Biz aşçı olarak hotelde işe girmiyoruz, sevgilimizle aynı evi paylaşıp yuva kuruyoruz :)
2 kişi elbet yiyecek yemek bulur,yapar.
Misafir de umduğunu değil bulduğunu yer :)